Ударили са се БМВ, “Фолксваген Пасат” и микробус “Пежо Боксер”. Десет от ранените бяха оставени за лечение в болницата във Враца, съобщи БТА. Въпреки усилията на лекарите, почина шофьорът на пасата Георги Христов (36 г.) от Вършец. В тежко състояние са 17-годишната му дъщеря и съпругата му. Има усложнение в състоянието на още един от ранените, съобщи "Фокус".
Верижната катастрофа станала след като БМВ-то започнало изпреварване, съобщиха от МВР. Шофьорът обаче не успял да изпревари, опитал да се върне отново в лентата за движение, когато бил блъснат от пасата, който се движел с висока скорост след него. От удара двете коли връхлетели челно върху “Пежо Боксер” в отсрещното платно. В катастрофиралите коли са се блъснали и други, които се движели след микробуса, съобщи БНР. По-рано от МВР съобщиха, че шофьорът на пасата е започнал изпреварването.
В пасата е пътувало семейството от трима души, в БМВ-то бил само шофьорът, а микробусът е превозвал 14 работници от строителна фирма. Пробите с дрегер на шофьорите на фолксвагена и БМВ-то са отрицателни.
Четири линейки на Центъра за Спешна помощ във Враца бяха на мястото на инцидента, използван бе и частен транспорт за тези, които не са били тежко пострадали. Движението в едната лента по пътя Враца-Оряхово в този участък е затворено и става в другата лента в двете посоки. Пътят бе обработен с пяна от противопожарната служба, тъй като имало опасност от възпламеняване на катастрофиралите автомобили заради теч на масло. Фолксвагенът бил с газова уредба.
Четири жени и младеж пострадаха в катастрофа на автомагистрала “Хемус” посока Варна, до с. Невша. При опит да задмине маршрутка, пежо се ударило в нея с висока скорост. Ранените са от маршрутното такси. Шофьорът на пежото е карал с 1,18 промила алкохол в кръвта.
2-годишно момче е в кома, след като бе блъснато от лек автомобил на кръстовище в Айтос. Колата се движела бързо, а детето пресякло неправилно.
13-годишен "шофьор" блъсна дете на 6 години в Мъглиж вчера. Постадалото момче е с охлузни рани по ръцете.