Дружеството ще опрости лихвите върху старите задължения, но за целта абонатите трябва да платят прострочените суми накуп. От офертата могат да се възползват около 80 хиляди абонати на столичното парно, на които дружеството вече изпрати уведомителни писма. Право да се възползват от офертата имат абонати със задължения, натрупани до 30 септември 2006 г., предаде Дарик. Срокът, до който те могат да се издължат на столичното парно безлихвено, изтича на 25 октомври. Преди да платят, те трябва да подпишат договор за еднократно уреждане на задълженията в два екземпляра, попълнени предварително. Документът трябва да бъде представен в съответния топлофикационен район от титуляра на партидата или от упълномощено от него лице, припомниха от “Топлофикация–София“. В случай, че длъжникът не е получил уведомително писмо с формуляри от договора, от компанията обещават, че такива ще има достатъчно в топлофикационния район и всеки желаещ ще може да попълни. Договорите ще се подписват в четирите топлофикационни райони, в Търговска дирекция на Управлението на дружеството и в районните каси на бул. “Скобелев“ № 11 и бул.“Дондуков“ № 56. Работното време на служителите там е от 7 до 19 часа.
От дружеството уточниха, че заплащането на главницата по дълга може да става във всяка от касите, като клиентът трябва да представи на касиера подписани от него и от “Топлофикация“ и двата екземпляра на договора. За удобство на клиентите касите на дружеството ще работят от 7 до 19 часа, а в събота, 29 септември от 9 до 14 часа.
За половин ден от началото на започналата лихвена ваканция в касите на столичната „Топлофикация" са платени 180 хиляди лева, съобщи БНР вечерта.