Това съобщи Инфо радио, цитирано от БГНЕС. Жалбата е на Йордан Йорданов от Монтана, който заедно с още двама членове на партията оспори легитимността на форума, проведен на 3 юни и така възпрепятства неговата регистрация в съда.
Йорданов признава, че с него било разговаряно и бил убеден, че оттеглянето на жалбата би било добро за "консолидирането на партията".
Точно преди седмица лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски постави ултиматум на тримата депутати, от чиито райони са подадени жалбите – Борислав Великов, Борислав Ралчев и Пламен Панайотов, да направят нужното, за да бъдат изтеглени жалбите. В противен случай Сакскобургготски обеща да поиска оставките на тримата и от партията, и от парламента. В отговор депутатите казаха, че няма да подадат оставки.
Сакскобургготски не дойде на заседанието на жълтата парламентарна група във вторник и така се отложи развръзката, съобщи Дарик. Депутатът Атанас Щерев взел думата на събранието, като е отправил чрез председателката на ПГ на НДСВ Анелия Мингова молба до Сакскобургготски за разговор във връзка със случващото се в партията. Според Щерев било добре НДСВ да се консолидира преди предстоящия местен вот, но той смятал, че отлагането на този разговор било пагубно за жълтата партия.