Двете десни партии ще излязат с обща листа за общински съветници. Водач на листата е издигнатият от СДС и ДСБ кандидат-кмет на София Мартин Заимов. Втори е сегашният общински съветник от ДСБ Вили Лилков, а трети е председателят на Столичния общински съвет Владимир Кисьов (СДС).
Двете столични организации стигнаха до коалиционното споразумение "Алианс за София", след като по-рано за малко разговорите да се провалят. Oт СДС-София заявиха, че ако споразумението не бъде постигнато до 17 ч., ще смятат, че ДСБ са прекратили политическата договорка от 3 септември за издигане на общ кандидат за кмет на столицата. После обаче преговорите потръгнаха.
След като си стиснаха ръцете малко преди 19 ч., когато изтече срокът на ЦИКМИ за регистриране на партии и коалиции, лидерът на ДСБ-София Атанас Атанасов посочи, че когато има преговори, винаги има различия, но двете партии са ги преодолели. Наредихме листата справедливо, похавали се Атанасов. Лидерът на СДС-София Борислав Бориславов допълни, че това е станало спрямо гласуването от областните заседания на двете партии за кандидати за общински съветници, съобщи "Фокус".
СДС и ДСБ ще се явят и с обща листа за районни кметове, която трябва да се определи от местните организации.