Инженерът спечели балотажа на 16 септември срещу д-р Атанас Ангелов. В 15-те изборни секции в Кърджали бюлетини са пуснали 3275 души. От тях 19 са недействителни, съобщи говорителят на сдружението Димитър Арнаудов, цитиран от БТА. За Никола Пашинов са гласували 1 883 или 57,83 на сто от избирателите. Неговият опонент д-р Ангелов събира 1373 гласа или 42,17 на сто от действителните бюлетини. Според Димитър Арнаудов партия "Атака" остава коалиционен партньор в гражданското сдружение.
Никола Пaшинов e бивш началник на Оловно-цинковия комбинат в града. Сега е шеф на "Инвестиции и експлоатация" в "Монек-юг".
На първия тур от предварителните избори отпадна зам.-шефът на местния клон на Агенция "Митници" Вячеслав Спасов. От ГЕРБ отказаха да пуснат кандидата си Стефан Чанев на предварителния вот. Той бе върнат в надпреварата като самостоятелна кандидатура на ГЕРБ.
От "За Кърджали" призоваха в понеделник ГЕРБ, СДС и още 4 десни партии да подкрепят идеята за нов модел на управление на общината. Обединението очаква до четвъртък политическите сили, които ще участват самостоятелно на местните избори, да се включат в коалицията, за да "не се разпиляват българските избиратели". Първата политическа сила, присъединила се към обединението е ВМРО.
Коалиция от ДСБ, ССД, ВМРО и ДП застана зад кандидатурата на директора на астрономическата обсерватория Агоп Узунбохосян за кандидат за кмет на община Кърджали на местните избори на 28 октомври, съобщи в понеделник говорителят на коалицията Стоян Стоянов. Той ще е водач и на общата листа за общински съветници. Агоп Узунбохосян е съосновател на КТ "Подкрепа" в града и бивш общински лидер на СДС.