Най-голямата опозиционна партия ПАСОК печели между 37,8% и 39,8%. На трето място излиза Комунистическата партия (ККЕ) с 6,4% - 9%, а на четвърто Коалицията на левите и прогресивни сили с 4,6% -6%. Като пета политическа сила в парламента влиза ЛАОС с 3,2% - 4,3%.
Според първия екзитпол партията на Караманлис ще има възможност да състави самостоятелно правителство. Въпреки това все още е рано да се кажи дали партията на Караманлис ще има достатъчно мнозинство, за да сформира самостоятелно правителство. Агенциите й дават между 149 и 154 депутатски места. За да управлява самостоятелно са й необходими 151 места.
На базата на данни на Kapa Research броят на депутатските места за управляващата в момента Нова демокрация са 152. Основната опозиционна партия ПАСОК ще има 103 представители в парламента, Комунистическата партия (ККЕ) 20, а коалицията на левите и прогресивни сили (СИРИЗА) – 14. Петата партия, която на миналите избори не успя да влезе в парламента, е ЛАОС на журналиста Йоргос Карадзаферис. Очаква се тя да има 11 депутати.
Провелите се в неделя парламентарни избори бяха предсрочни. В средата на август гръцкият премиер Костас Караманлис свика предсрочни парламентарни избори, като решението му изпревари с 6 месеца края на редовния мандат на парламента. Изтеглянето на изборите бе опит на управляващата партия да остане на власт. Право на глас имаха 9 824 223 граждани. В изборите участваха 21 политически партии и коалиции, които издигнаха 3 941 кандидатури за 300-членния парламент.