"Става въпрос само за случаи, в които са нанесени големи вреди на вътрешната инсталация, а не ако примерно човек премести радиатора си от единия ъгъл в стаята в другия". Това казва шефът в столичното парно Стефан Дочев, цитиран от в. "Сега". В текста на проекта обаче това не било уточнено, а е записано само, че става въпрос за промяна на инсталацията без разрешение, добавя вестникът.
Междувременно във вторник ръководството на столичната топлофикация и омбудсманът Гиньо Ганев се споразумяха дружеството да дава възможност на абонатите си сами да избират режима на отопление, примерно дали топлоподаването да се усилва през нощта или обратното. За целта обаче трябва да има съгласие на всички собственици на жилища в сградата, които и без това могат да си регулират радиаторите.
Няма да позволим до края на годината да има ново повишение на цените на парното, независимо какво ще решим за цените на природния газ от 1 октомври. Това заяви председателят на ДКЕВР Константин Шушулов по повод искането на "Булгаргаз" за повишаване на цените на природния газ с близо 11% за последното тримесечие на годината.