"До момента ССД многократно изрази своето желание да има дясно обединение за столицата и десницата да се яви на предстоящите местни избори с един общ десен кандидат и листа за общински съветници", обясняват от партията, цитирани от БГНЕС.
При номинацията на Мартин Заимов за кандидат-кмет от ССД обявиха, че той може да бъде обединителната кметска кандидатура на дясното. "За съжаление, опитите ни за взаимодействие със СДС и ДСБ към момента не намират никаква подкрепа от градските им ръководства. Те подписаха собствено споразумение и разгласиха, че вече е извършено дясното обединение в столицата", казват от ССД. Според тях то действително можело да бъде факт, ако двете формации "не гледаха с пренебрежение на желанието и на другите десни да се присъединят към него".
ССД–София настоява и призовава за обединение в дясното политическо пространство, което трябвало да бъде приоритет за всяка дясна партия.
ДСБ и СДС продължават преговорите по общото си участие на изборите в София с нужната политическа мъдрост и отговорност, стана ясно на пресконференция на тъмносините. Предстои двете партии да уточнят кандидатите за общински съветници в общата си листа. От ДСБ не се притесняват от атаката на представители на дискусионния клуб на СДС срещу общата кандидатура на Мартин Заимов.