Вместо да ги дава на търг, за да напълни бюджета с повече пари, местният парламент в града на тепетата заменя едни имоти с други, съобщи bTV. Основите на търговски център в най-оживената част на Пловдив стоят върху част от седалките на древен римски стадион. Тази архитектурна находка би трябвало да е държавна публична собственост, само че в момента античните седалки са частни - собственост на фирма „Регнис” ЕООД. Съвсем скоро по решение на Общинския съвет фирмата ще получи 32 декара общинска собственост в район Тракия срещу подземния етаж, в който са седалките.
Чрез една такава сделка местният парламент заменя 10 апетитни общински имота в идеалния център срещу 3 ниви до гробищния парк на Пловдив. Целта е належащо разширяване на гробището. Прокуратурата обаче отново се намесва.
Общинският съвет на Пловдив дори извършва сделки със земи, за които няма такова право. Това твърди областният управител Тодор Петков в едно свое решение, с което връща за доразглеждане заменка, направена от местния парламент. С нея се заменят 52 дка общинска земя в кв. Коматево срещу 68 декара ниви собственост на частна фирма. Общинската земя е земеделска, а по закон местният парламент няма право да се разпорежда с такава. Хората в Коматево не са съгласни, защото на тази земя е трябвало да бъде паркът на квартала.