Потърпевшата е пътувала в трамвай 12 без билет и е била свалена на спирка "Заводска среща" в жк. "Надежда" от трима контрольори - жена и двама мъже. При разправията те напръскали нередовната пътничка със спрей, a след това избягали, съобщи Фокус. Здравословното състояние на жената е добро. Тя не е подала жалба в полицията.
Столичната компания за градски транспорт разследва случая, каза дежурният диспечер Румен Петков, цитиран от БНР. Имало е и други инциденти с нередовни пътници, но това е първият по рода си случай, заяви той.
Според дежурния по контрола на редовността на пътниците напръсканата със спрей жена се е държала агресивно - ритала, посегнала към чантата на единия контрольор. В нейна защита се намесили младежи от ромски произход и реакцията на контрольора била самозащитна. Според проверяващите те не са пръскали със спрея срещу жената, а в страни, за да я сплашат, каза за Фокус Красимира Сапунджиева, директор на центъра за реализация на приходите в Столичната компания за градски транспорт.