Това заяви лидерът й Волен Сидеров пред Нова телевизия. Партията няма да изключва депутатите, за които са изнесени данни, че са били сътрудници на репресивния апарат по времето на тоталитаризма, добави той. Бил съм против тази система, но сега, от дистанцията на годините, мисля, че трябва да се отнасяме философски, смята Сидеров.
От листата на „Атака" в парламента влязоха седем сътрудници на ДС. Трима в момента са независими - Петър Берон, Станчо Тодоров и Йордан Величков. С агентурно минало в партията останаха Ваню Хърков, Георги Георгиев, Станислав Станилов, Тодор Батилов.
Сидеров определи изказването на премиера Сергей Станишев "кой нормален човек се интересува от досиетата" като доста лекомислено.
По-добре е Пламен Юруков да се върне към търговията с кафе, може би тя му се отдава по-добре от политиката, заяви по-късно той пред “Фокус”. Шефът на СДС каза в сряда, че лидерски организации като “Атака” са опасни за обществото, защото не изпълняват правилни функции. По думите на Юруков - партии като “Атака” увреждат политическия климат.
“Това е безмислено изявление. Партия, която представлява определена част от обществото, не може да бъде вредна за него. Очевидно Юруков няма идеи и вместо да създава идейна основа на партията, на която го сложиха начело, той гледа към други формации, които не му е работа да ги обсъжда. Нека да си гледа разпадащата се организацийка, ако може да я спаси с парите си и да не се занимава с “Атака”, посочи Сидеров. По думите му вече се обсъждат имена за кандидат-кмет на партията в София.