Варненският районен съд днес определи за обвиняемите - Ивайло Гъдев (34 г.) и Стоил Илиев (24 г.), най-тежката мярка "задържане под стража". Ако определенията на Районния съд бъдат обжалвани, окръжните магистрати ще разгледат делото на 12 септември.
Нападението бе извършено на 31 август около 22.30 ч. в Аксаково. Според МВР в дома на Георгиев отишъл мъж, който, след като домакинът излязъл, го залял по лицето и тялото със сярна киселина. Пострадалият е на 41 години и е член на ръководството на "Атака" в Аксаково. В момента е настанен във Военноморската болница във Варна в стабилно състояние, предаде БТА.
Единият от обвиняемите - 24-годишният Стоил Илиев има 12 регистрации в полицията за грабежи, кражби, хулиганство и разпространение на наркотици. Другият арестуван - Ивайло Гъдев , в момента изтърпява наказание "пробация". Регистриран е за фалшификация на документи, кражби, побои, прострелване на жена, съобщи комисар Димитров.
По случая са били задържани още двама души в подозрение за съучастничество, но по-късно са освободени поради липса на доказателства. Смятаме, че мотивът за нападението е личен, заяви Димитров. По думите му засега няма данни, че задържаните са действали по поръчка. Димитров коментира още, че този вид нападения е специфичен за криминалния контингент на сводниците, които така отмъщават на провинилите се проститутки. Полицията има данни, че единият от задържаните се е занимавал именно със сводничество.