Той кандидатства и възстанови студентските си права за специалност "Теология", каквато е учил един семестър през 2002 г., съобщи БГНЕС. Така наесен Сидеров ще бъде отново първокурсник в задочна форма на обучение, но взетите му изпити ще се признаят.
Националистът държа предварителен кандидатстудентски изпит в Шуменския университет на 29 април. Той изкара две пълни шестици на писмения и устния изпит по "Теология". В комисията тогава беше областният координатор на партия "Атака" в Перник доц. Румен Ваташки, който е и преподавател в катедра "Теология" на Шуменския университет. Според списъка с възстановяващите студентски права Сидеров е приет във ВУЗ-а с бал 18 от максимално възможен 24. Той се образува като се съберат оценките от двата кандидатстудентски изпита с тези по предметите "Български език и литература" и "История" от дипломата за средно образование. Оказва се, че Сидеров има двете тройки по предметите, съобщи БТА. Сидеров е завършил техникум по фотография.
Както е според правилата за възстановяване на права, Сидеров не участва в класирането заедно с останалите кандидат-студенти, а се приема с каквато и да е положителна оценка от кандидатстудентските изпити. На въпрос, зададен му на пресконференция в Шумен преди 2 седмици дали ще е редовен на лекции, Сидеров отговори: „Ако искате да ме виждате, мога да ви дам моя снимка”.