Убийството е извършено през ноември миналата година, но разкриването му става сега, защото мъжът живял самотно и никой не съобщил за отсъствието му, съобщи Дарик. Трагедията се е разиграла в жилището на жертвата. Според версията на полицията бащата не искал да препишe имотите си на сина, който пък се заканвал, че ще го убие.
Криминалистите получили информация от съседи, че не са виждали от няколко месеца 54-годишния К.Г. Той живеел сам, пиел, не работел, а се издържал от наем на апартамент. При започналите проверки станало ясно, че мъжът е убит от сина си в края на миналата година. Г.К. е заклал по много мъчителен начин баща си в банята на апартамента му, разчленил го е и е пъхнал частите на трупа в четири черни найлонови чувала, които изхвърлил във външна тоалетна във вилата на дядо си в местността “Буйна Яна” край Русе. След това излял бетон върху тях. След убийството синът направил ремонт на окървавения апартамент и настанил квартиранти.
Kогато на 1 август от полицията започнали да издирват бащата по сигнал на съседи, Г.К. обяснил, че родителят му е заминал някъде и вероятно ще се върне. По-късно пуснал заявление в полицията. За пет дни са събрани всички данни - въпреки направените ремонти, в жилището на убития са намерени стари следи от кръв, а при оглед във вилата бил открит трупът и два кухненски ножа. На сина, който направил пълни самопризнания, е повдигнато е обвинение за убийство и той е задържан. Предстои да му се направи психиатрична експертиза. Младежът признал, че правил опит преди това да отрови баща си.
Убиецът е действал сам, категорични са разследващите. Вероятно у младия мъж са се натрупали негативни чувства, тъй като след трагичната смърт на майка му преди 15 години, той е бил изпратен да го гледа баба му, която е била повторно омъжена, коментираха полицаи.