Трупът на убития, намерен на 1 август край Шумен, все още не е прибран от моргата. Поради напредналия стадий на разложение, тялото ще бъде идентифицирано със сигурност едва след като е готова ДНК експертизата, съобщи БТА. Бинев беше задържан на 3 август със 72-часова прокурорска мярка, която изтече в понеделник. Обвиняемият за умишлено убийство пожела да му бъде наложена по-лека мярка, като обеща да съдейства на разследването. От събраните доказателства по делото съдът направи предположение, че той е извършителят и има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.
Адвокатът на Бинев от старозагорската колегия заяви, че няма да обжалва пред Варненския апелативен съд определението на шуменските магистрати.
По данни на полицията в Шумен Куцаров е бил убит на зазоряване на 28 юли, около 4 часа. Същия ден по обяд убиецът съобщил в полицията в Стара Загора за изчезването му. Двамата пътували за Варна. Смъртоносното прострелване е станало в купето на спряната кола "Марцедес 200Е" на магистралата за Варна на 5-6 км от Шумен. Част от следите по колата са почистени с дрехи на жертвата, които по- късно са били захвърлени. След убийството Бинев с колата се връща обратно към Стара Загора. По пътя изхвърля уликите на различни места. По-късно, след като е арестуван, води полицията там. Револверът е открит на територията на област Габрово, скрит е бил на прохода Шипка в една отбивка по черен път, в храстите. До търговищкото с. Моравица са изхърлени част от дрехите на жертвата и окървавена тениска на убиеца.
До 13 юли задържаният Иван Бинев e зам.- треньор на Клуба по бойни изкуства и Сан Да "Винг чун кунг фу" в Стара Загора, става ясно от техния сайт.