Точно в 12 часа тази нощ влезе в сила забраната за движение на автомобили в двете посоки по бул. "Цар Освободител" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви" и важи до 24.00 ч на 9 август. От 00.00 ч на 6 август до 24 ч на 9 август се забранява влизането на пътни превозни средства във всички посоки през кръстовището на Орлов мост, съобщи Дарик. Причина за ограниченията е ремонт на бул. "Цар Освободител" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви", както и на кръстовището на Орлов мост. Ремонтът налага и промени в градския транспорт.
Затварянето на "Царя" от Ректората до Орлов мост и кръстовището на моста предхожда големия ремонт на Цариградско. Той ще започне от 10 август и затова от 00.00 ч на този ден до 24.00 часа на 14 август се забранява влизането на пътни превозни средства по изходящото (посока х-л „Плиска”) пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Пейо Яворов", като движението ще се извършва двупосочно по бул. "Цариградско шосе” по входящото плътно на Цариградско между споменатите булеварди.
След това от 00.00 часа на 15 август до 24.00 часа на 19 август ще се забрани влизането на пътни превозни средства по входящото пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между булевардите "Пейо Яворов" и "Евлоги и Христо Георгиеви".
Заради ремонтите се променят маршрутите на тролейбуси и автобуси (виж линка долу).
Ремонтът на част от Цариградско ще струва 1 400 000 лева, съобщиха от "Транспортна инфраструктура" на Столичната община. В сумата са включени преведените целеви средства от Министерството на финансите за ремонт на участъка от "Орлов мост" до бул. "П. К. Яворов" в размер на 750 000 лева. Кметът на София Бойко Борисов каза, че няма по-добър месец за ремонт от август, когато движението в столицата е най-слабо натоварено. Борисов обеща, че до 15 септември всички по-големи ремонти по столичните улици ще бъдат завършени.
ИЗБРАНО