Трупът на момчето бе намерен от деца в бункер в столичния квартал "Редута" в понеделник вечерта. Пред журналисти преди заседанието на Софийския градски съд, който гледа мярката му за неотклонение, Ахмедов каза, че не помни дали е убил, защото бил дрогиран. “Никога не съм убивал в живота си, а Ивайло ми беше съседче. Не е вярно, че ми е дължал пари и дрога", заяви Ахмедов по повод версията на МВР, че Ивайло е убит, защото откраднал плик с амфетамин и 700 лева. "Не помня как съм се озовал в бункера. Ивайло ме снабдяваше с наркотици от време на време, но не знам за кого е работил", каза още младежът. Допълни, че 15-годишният Ивайло се занимавал с разпространение на дрога от месец-два. "Не търгувам сега с дрога, занимавах се само преди", добави соченият за убиец. "След няколко дози не можеш да си кажеш името", заяви Ахмедов, помолен от журналисти да си спомни дали все пак е убил Ивайло, или не. "Помня само, че бях в "Младост" и последно видях Ивайло в деня, в който изчезна. Това беше сутринта и нищо повече не си спомням", разказа той.
Съдът остави младежа в ареста, защото навън имало опасност да извърши ново престъпление. Mярката бе поискана и от адвоката му, и от прокурора. Защитникът Кольо Атанасов се опасява, че Ахмедов може да бъде нападнат, ако е на свобода. Той поиска клиентът му да остане под стража, докато не се изяснят всички обстоятелства. Съдът посочи, че не се потвърждава версията, че Ахмедов е бит.
След съдебното заседание Атанасов обясни, че в убийството най-вероято са замесени още хора, съобщи БГНЕС. Според него доказателствата за обвиняемия са събрани от други наркозависими, с които клиентът му и убитото момче се срещали в бункера. Правата на Ахмедов били нарушени, тъй като 24 часа след задържането му полицаи не са давали на майка му и Атанасов да го видят, стана ясно още. Съдът насрочи дело за 9 август от 10 часа.