За всеки вид услуга се дава пореден номер, а на светлинни табла се изписват номерата на чакащите. Новата система за регистрация се състои от монитор, две електронни табла и две машини, които издават пореден номер за всеки вид услуга. На таблата се показва кой номер на кое гише трябва да отиде. Системата дава възможност да се анализира колко клиенти са обслужени за деня, колко се чака на всяко гише и кои от служителите на КАТ са най-натоварени. Новата апаратура гарантира, че няма да има повече "нехигиеничен начин на раздаване на номера", каза Румен Петков, цитиран от БТА. По думите му така ще се избегне пререждането и раздаването на номера по нерегламентиран начин.
Приходите на КАТ рязко са се повишили. За първите 20 дни на юли са събрани 1 млн. лв от глоби. Сред гостите на официалната церемония бе и министърът на транспорта Петър Мутафчиев.
След новата организация на работа в КАТ чакащите са все по-малко. Техниката, която от днес работи е обезпечена с финансиране от СИбанк, съобщи Петков. Инвестицията е на стойност около 28 000 лева.
Средно по 750 коли на ден сa регистрирани в КАТ. Очаква се септември и октомври да са сред най-натоварените месеци в КАТ, каза Румен Петков.