Към 14.00 часа гасителните екипи са получили информация, че в цеха са останали хора, които гасят огъня. Те извели от сушилнята, намираща се в бившите оранжерии, 60-годишния П.И. от Пловдив, а малко по-късно и 17-годишния му син. Момчето е транспортирано в Стара Загора. С над 60% изгаряния в казанлъшката болница е приет и баща му, който е в критично състояние. Временно е преустановено движението на влакове и пътни превозни средства между с. Дъбово и гр. Казанлък. Спряно е движението и по път 1-6 в участъка Гурково - Казанлък (до разклона за Мъглиж). Автомобилите се отклоняват по обходни маршрути: Гурково - Нова Загора - Стара Загора - за пътуващите на запад и от разклона за Мъглиж през Ягода към Стара Загора за движещите се към Бургас. Влаковете, които минават по линията Николаево – Дъбово, се отклоняват през Стара Загора, тъй като железопътната линия е изгоряла, предаде "Фокус". Бедственото положение в общините Казанлък и Мъглиж ще остане в сила, докато се уверя, че няма никаква опасност за жителите на засегнатите населени места, заяви по-рано днес областният управител Мария Нейкова. В потушаването на пожарите край Копринка и Мъглиж се включи и хеликоптер на Националната противопожарна служба.
Бедствено положение бе обявено и в общините Ловеч и Летница заради пожарите през последните 4 дни, които обханаха над 30 000 дка. Дължината на горящата ивица е повече от 10 км. Най-сериозно е положението в района на селата Чавдарци, Кърпачево и Горско Сливово, където огънят е потушаван няколко пъти и отново се е възпламенявал вследствие на високите температури и силния вятър.
На територията на страната има 265 пожара, 75 от които действащи, но буди тревога излезлият сутринта силен и топъл вятър, предаде БТА. Опасни огнища има още в Бургаско и Кюстендилско.