Велчев: СРС-та дават ”мързеливи” доказателства

Най-мързеливият начин за събиране на доказателства е чрез СРС. Те трябва да се прилагат за тесен кръг разследвания. Това заяви пред журналисти главният прокурор Борис Велчев.

Обратно в новината

Коментари - Велчев: СРС-та дават ”мързеливи” доказателства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко и всичи да се подслушват! Това е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ! Дори и в ТОАЛЕТНИТЕ - ПРЕДИ ВСИЧКО! Да ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА!

моля те борисс, не остаряваи !! работи по-малко или вземи половин година платен отпуск. обичам те!

Защо не раследват енергоразпределителните дружества (стотици сигнали за нередности и надписани сметки), телекомуникационите компании (за заробващите договори), строителните фирми ограбили десетки граждани, кражбите по селата ?90% от хората се интересуват имено от това, а не от превителствените клюки.

Как е възможно така да бъдат заслепени толквоа хора, че нещо изобщо се прави в тази държава- явно номерата на тъпите милиционери вървят. Не може един нормален човек да бъде подслушван и тормозен, когато някой му скимне, защото идеята на тези СРС-та, за които си мисли някой, че ще разкрие престъпна група или кражбе на нещо е точно такава- да се използуват когато на някого му е необходимо да притисне друг. За тия които се радват, че "нещо се правело в държавата ни" ще попитам само: има ли поне една разработка срещу голяма гропировка у нас- да речем ТИМ или тези на Доган? И ако няма- не бързайте да се радвате, защото всичко което правят днес полицаите/ политиците/ утре може да бъде стоварено върху главата на обикновения гражданин- не че не е достатъчно гаврата с народа, но защо да не с епродължи още, и още, и още.... събарят колиби на бедните, а палатите на богаташите си седят- нили ги заснемаха от хеликоптер- къде е ефекта? Същото е и със СРС-тата и няма никаква ефективност, защото целта не е да бъдат използувани като доказателства, а само за рекет!!!

"през 2010 г. спрямо предходната година - 2214 пъти срещу 1500. През 2010 г. в доказателства са се "превърнали" едва 507 СРС-та, а през 2009 г. - около 300." 2214/507 е ПОВЕЧЕ от 1500/300. Т.е. освен увеличение в количеството, се е увеличило и качеството!!!

Явно нито слушаш, нито гледаш данните- никой не говори за такива малки цифри като тези които цитираш. По-добре се замисли, за какво се използуват тези СРС-та, които се правят без дори прокурор да знае- май "любимците" ти/ милиционери/ ще ги използуват по-нататък за изнудване на някого- гледай да не си ти, че в тази полицейска държава порядките са същите като преди години, а само се злоупотребява с власт и с доказателства...... Добре поне, че съда не се поддава на политическия натиск, че иначе щеше да стане просто "наказателен съд" само за посочените отгоре. А има ли подслушвани шефове на големи гропировки- ако не знаеш кои са- може да започнеш с ТИМ и ако не са, запитай се защо е така- нали уж се борят с престъпността бе?

Правилно. Прокуратурата трябва да мълчи по отношение на придобита информация за престъпления. Тя обаче е призвана по закон да контролира дали правомерно се искат и ползват СРС-та и в случаи, в които искащите органи, обикновено МВР, си превишат правата, да налага най-малко вето на ползването на СРС, като не го разрешава или като атакува искането на такова пред съда. Изнесените данни за увеличеният брой искания и ниската ефективност при ползването, говорят само за това, че и Прокуратурата послушно подвива опашка пред изпълнителната власт! А като се поразшуми като в този случай за неправомерно ползване на резултати от СРС, излизат с номера: "много зноем, ама не говорим". Както е казал народа, лозето неще молитва, а мотика. Така че Велчев да не говори, а да развърти мотиката на законността!

Правилно. Прокуратурата трябва да мълчи по отношение на придобита информация за престъпления. Тя обаче е призвана по закон да контролира дали правомерно се искат и ползват СРС-та и в случаи, в които искащите органи, обикновено МВР, си превишат правата, да налага най-малко вето на ползването на СРС, като не го разрешава или като атакува искането на такова пред съда. Изнесените данни за увеличеният брой искания и ниската ефективност при ползването, говорят само за това, че и Прокуратурата послушно подвива опашка пред изпълнителната власт! А като се поразшуми като в този случай за неправомерно ползване на резултати от СРС, излизат с номера: "много зноем, ама не говорим". Както е казал народа, лозето неще молитва, а мотика. Така че Велчев да не говори, а да развърти мотиката на законността!

Дето брадва заповядва, там народът се не радва. Хем му се иска, хем не му стиска. Когото докопат, него ще дохлопат.

На дознатели/милиц./и разни сметени и наследствени такива не може да се има доверие това го знаят и извънземните!Направете нещо и им разбийте "бизнеса"няма да е леко желая ви УСПЕХ.

борисов, цветанов, танов днес не са се изказвали и такова мирово спокоиствие е настъпило във форума на дир, че ми се ще да заплача от умиление.

Омръзна ми вече от това шикалкавене! Истината е една и е редно да се каже! Дотук съм разбрал само, че на управляващите доверие не може да се има! Управляват на принципа разделяй и владей, на принципа на интригите и омразата между хората! И даже управление не може да се нарече, а по-скоро медийно присъствие и скандали, за които най-чинно плаща целия български народ! Политика в момента абсолютно никаква не се води! Огледайте се и вижте за какво става дума в новините - увеличение на цени, такси, глоби, осигуровки, затвори за не знам какви си неплатени глоби, изземване на имущества на длъжници и т.н. и т.н. И нито дума за нуждите на болни, на пенсионери, на подрастващи; нито дума за отваряне на работни места, за подпомагане на бизнес, за насърчаване на младите в собствената им страна... За какво изобщо говорим? Отвратен съм и съм погнусен от злобата и наглостта на политиците, които съвсем спокойно и необезпокоявани престъпват законите на тази страна!

..."Който и да се кандидатира на президент тази година, ако иска да респектира в рамките на предизборната кампания преторианската гвардия на Първанов и нейната смазана със страх и облаги машина за шпиониране на българския административен и политически елит, трябва ясно да заяви, че ще разследва НСО и разузнаването за превишаване на правомощията през двата мандата на Първанов. Това го казвам вече не просто аз, някакъв си журналист този път имам свидетел ( извън прогонените от НСО бунтари, които могат да бъдат заподозрени в лично отношение), като бившият Главен съветник на парламентарната комисия по националната сигурност Мирослав Дърмов"

Браво !

нуждите на посочените групи хора се свеждат до нуждата от пари, които се подсигуряват от държавата. крайно време е да започнат да се запълват течовете от държавната хазна, които намаляват парите за пенсии и здраве.

Извинете -- лицето на снимката талибанин ли е ? Или просто наследствен чобанин ?

Как ще прави коментар когато Вожда не е разрешил на подчинената си прокуратура да се рови около далаверите на герберската върхушка.Когато му се пусне някоя рибка ще проговори.

Браво Борисе ( Нека Буда да те благослови)! Прозрял си напълно основните принципи на Дзен Будизма и Даоизма . Искаме да те вземем за Главен мастър и Настойник на нашия манастир... Както великя наш учител Дао казва "В празнотта е силата на духа", "В не-правенето е движението на Вселената", "Истинското просветление се достига чрез абсолютното незнание, когато душата ти става чиста като душа на дете" ... Нека Бъда благослови всички вас :)

А стига вече с тези подслушвания.То дъвка да беше да са ви паднали всичките пломби..От влакното крусно правите..

Докато се подслушват и си оправят "статуквото"(модна дума в Монтанско и около Лом)се случват и други неща. Ще вдигат тока, водата, всички глоби. Прекрояват правилата на Топлофикацията та да си крадат безметежно, а ние да се караме помежду си.Цената на бензина е в небесата. Работа няма. Пари няма. Храните поскъпват. Европейските пари никакви ги няма. Не ни искат в Европа(Шенген). И дипломатите ни шпиони не искат. А те седнали да си играят на политика и подслушване, с надцакване. Това ли идеалът на българите?