Майка на дете с увреждания емигрира заради него

Родители на деца с увреждания за пореден път излизат днес на протест с черни балони, за да искат реформа в социалната система.

Обратно в новината

Коментари - Майка на дете с увреждания емигрира заради него | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е държавмо узаконен геноцид над българите... това не е нашата държава. СРАМ за цялата държавна адмионистрация. НЕЩАСТНИЦИ!!!

Е от куманяги какво да очекваш. Нверемето избиваха без съд и присъда. Сега избивът масово, пак бес съд и присъда. Пак си ги избирайте, дума да нема, щом сте доволни от тех, пак си ги изберете.

Iivanov84

не знам защо е чакала толкова години само...

Напълно разбирам желанието и за по-добър живот, но кой ще я издържа в чужбина, къде и с какви пари ще живее, какво и къде ще работи?Лесно е да се каже махам се от тук, но готово и безплатно няма никъде.

В България малко си фантазирате и говорите за научна фантастика когато коментирате как е на Запад. Аз живея в САЩ от над 20 години и съм видял доста. Ако някой си мисли, че като емигрира и на секундата ще цъфне и ще върже, просто много жестоко се лъже. Трябва яко бачката и лишения преди да може човек да се интегрира. Отделно от това никой никъде не дава и отглежда ей така. Все едно аз да се разболея и да чакам държавата Америка да ми помогне. Няма такъв филм. Хора си губят спестяванията, къщите, работата когато се разболеят ако нямат някаква що годе нормална частна застраховка. Аз съм родител и имам деца и напълно съчувствам на тази майка за личната трагедия, но мога да я уверя, че в чужбина никой няма да му пука. Ако им пукаше и бяха толкова добри, то нямаше да се правят кампании в България и да се събират хиляди евро за операции на българи в Германия, а всичко щеше да е безвъзмездно.

Не може да се сравняват САЩ, държава реално без социална система, или по-точно с изключително ограничена такава, и европейския модел на социална държава. Държавата САЩ няма да ти помогне за нищо, защото социалният й модел липсва. Това обаче не се отнася за европейските държави, включително Великобритания. Където и да отиде човек в Европа, ако работи и плаща данъци, а не виждам защо решавате, че жената не може да работи, държавата има механизми да осигури основните нужди на човек в повожението на дъщерята на въпросната жена. Да, трудно е, но са предвидети съответните механизми. Такива механизми в България явно няма.

КакъФ европейски модел бе куманиЗки червек подут от преяждане. Европейския модел работи саму за чернокожи навлеци от африката бе. Ти опитвал ли си да влезнеш в цоциалките на Германия, Великобритания, Испания, Франция? Белите хора са подритвани отселаде бе. А белите деца масово изнасилвани и разпродавани за органи и яйцеклетки/сперма. Това, което чувате и виждате по медиите, не е и една мелионна част от реалността, в която жевеем ние по шенгена. Докога с илузиите и слаТките прикаСки от под шипковия храЗд?

Ами върни се

Никъде няма да емигригрира тази шарлатанка и използвачка, половин София е пропищяла от нейните нагли претенции!

И какви са й точно наглите претнции? Вероятно иска достоен живот за детето си и търси начин да му намали болките и мъките?! Много си зле- честно!

се е подковала с яки заплати. Да му мислят теи, които си изкарват хляба в зависимост от качеството на техния труд.

А ако си Ром, здрав, прав, буташ няколко стотачки и те пенсионират! Ама си и важен гласоподавател!

За всички деца трябва да се мисли!Знаете ли колко струва отглеждането на едно дете!?

Пожелавам успех на жената! Емигрирането не е лесно дори когато семейството е здраво, а в нейния случай ще й трябва още повече сила да преодолее първите трудности. Но след началните трудности, в която и ЦИВИЛИЗОВАНА страна да се заселят, мисля че майка и дъщеря ще живеят по-добре защото отношението на хората към деца с увреждания в развитите страни в Западна Европа например е положително, със стрмеж да се помогне, да се даде подкрепа и кураж.

Скапана държава!!! Скапани управници!

Господи, от сърце те моля, закрий тази държава и нека повече да не се пръква отново.

Засрамете се господа депутати и тн и тн един е живота няма да си носите парите на оня свят - помагайте, колкото можете и вашите деца или внуци ще страдат някой ден

Абе ти искъш убийците на народа да се покаят и да си поправът грешките, тека ли. Ноо искъш драги. Да си видел убиец извън затвора да се покае?

За неразбралите. Върви нещо страшно по белите страни. Самите бели кореняци го страдат. Съвсем сериозно ви казвам, че върви страшна разпродажба и корупция на тема бебета и деца за органи и детска проституция. Особено инвалиди, са почти 90% е схемата. Като правило, деца с инвалидност биват подложени на системни изнасилвания и като станат неудобни - айде разфасоване и разпродажба на органи. Точно във Великобритания върви страшен скандал с подобни бизнеси плус скандала с мусулманксите изнасилвания на бели деца. Покрива се отгоре, от самите менистри, депутати и властта, и има публични доказателства и свидетели, страшен е скандала, какво върви, а в германия е дори още по-страшно, германци емигрират насам, защото при тях е още по-зле. Това е защото в момента ЕС е овладян от куманяги и леви структури, и сеизвършва тиха подмяна на властта и света бива подготвян за Новия световен Рет на тати раби Мордехай леви Маркс. В които белите хора са изнасилвани и разпродавани за органи и за яйцеклетки, за сперма и за месо за канибали. Не, не се шегувам, ше ми се, но е истина - месо от бели хора се изнасе от Европа за канибалисъм в африканските страни и за това има документалистика. Съберете си акъла и се борете това да не се случи, немате идея колко по-зле може да стане. Това, което се подготвя тихичко, е по-страшно от самия ад, описан в Библията, защото куманягите са под директни заповеди на Зионистите, които вервът в Молох, и са сатанисти. Опичайте си акъла, и се сапикясайте, и избийте куманягите, защото точно те са ви сложили в тенджерата, малки беспомощни жабчета, да бъдете бавно и искусно сварени и исконсумирани.

И аз самата не го вервах - доскоро. Откак одидах на срещи на неколко британски мероприятия - британците се организират веки масово, в защитни граждански организации, защото явлението е толко масово, че хората са денонощно в ужас и страх. Видех хора, които преживеват тея драми - самите те какво разказват да им се е случило. Има документалистика и записи в изобилие, случаите са стотици хиляди, масово е. В Южен Уелс има масови самоубийства на тийнейджъри - защото британските куманяги внедряват свои хора по училищата и деЦките градини и извършват неуропрограмминг - тоест, програмират мозъка ти под хипноза и те поробват. И това масово се извършва над деца и родителите не са уведомени, че това се извършва ,а децата са използвани за опитни зайчета. Има толкова документалистика по въпроса, че е чудовищно и поразително. Всичко това се крие и не се изнасе по медиите, а ако некой проговори, то той бива демонизиран и остракиран нарочно. Затова не знаете и не се чува публично - кой убией и престъпник би се разкрил самичек публично, разбира се, че се крие. Мислете му. Организирайте се и вие. Не мислим да имате друк шанс. Който иска да оцелее, да се събира в общетсвени структури. Поединично, немате шанс да оцелеете.

"Българийо, за тебе те умряха, енда бе ти достойна зарад тях. И твойто име само кат мълвяха умираха без страх."...

По този повод премиерът бил плакал - с крокодилски сълзи.

болни илюзии, кат иде в чужбина, сал нея ще чакат да лекуват.

Не са болни, нито пък илюзии! Зависи към коя държава се е запътила, но в момента в който има здравни права там и допълнителна здравна осигуроква (която ако не си в Америка е абсолюто посилна да се плаща от семейство!), ще й поемат детето. На запад от Балканите и на север от Африка, системата за хора с увреждания работи! Освен, че ще я поддържат малаката, за родителите има групи за разговори с психолози! Здраве и спокойствие на семейството желая! А Боко и да реве и да не, да си погледна администрацият, и министрите, че са се наредили простак до селски бек и т.н...

Къде си бил кажи, за да ти кажа аз къде съм бил какво е. Тъжно е, страшно е, правя и евала на тази жена..... Но истината е, че на всякъде ще и показват колко е в повече и никъде няма да е добре дошла. Знам за какво говоря и да, знам как е на Запад. Но не онзи запад който сте си измислили а Истинският Запад. Ще поживеем и е видим, не желая да съм прав. Както казват, Знае повече Дяволът защото е стар, отколкото защото е Дявол

сигурно, затуй емигрантите като дойдат тук бързат да си запишат час за лекар и зъболекар.

Сърдете се най-вече на тези които. са крали и продължават да крадат чрез фалшивите телкови решения!

А тези фалщивите кой и срещу колко им ги дава? Това като избора на екип за операция - тотално одобрена от държавата корупция! Защот не знам дали сте на ясно, че доста от лекарите просто искат парите на ръка за избор на екип "че така щяло да стане по-бързо", т.е. тези пари уж предназначени за болницата, изобщо не стигат до нея! Говоря от опит!

Ами точно затова, на първо време трябва да хванат фалшивите инвалиди и да ги накарат да върнат всичко получено НЕПРАВОМЕРНО, и то в ДЕСЕТОРЕН РАЗМЕР! Тези ,които са им издали също да трябва да връщат!

още като го е нарекла миличкото пасионария , го е обрекла! страдание!

Всички и желаят "успех", но никой не се замисля, че може да се случи и на тях. Никой не мисли за оправяне на нещата в България. Е затова няма да останат хора в България.

Абсолютно съгласен! Хората излизат по протести само ако им спрат цигарите и вдигнат бензина! Даже и тогава е вяла работа. Не ходят да гласуват и не търсят отговорност на местно ниво от кметове и тяхната адмиснистрация. А по закон имат право. Масата бълагрски народ си е изначално неграмотно! Няма гражданско общество, няма състрадание към съседа и т.н. Имаме "прекрасни" поговорки за истинската българска (бих казал даже и балканска) душевност- "Важно е не на мен да ми е добре, а на съседа зле! От това по-добре не знам какво ни опредля като народ- скоти сме! Няма как онези тиквеници в парламента и по администрации да са различни, при положение, че са деца на родителите си и по цял Свят само хора без морал се занимават с политика, а при нас добавено и балаканска простотия си е .... А бе Алеко си е описал добре бълагрите. Глупаци и злобари сме си!

Как няма да останат хора! Ще останат правилните хора за управляващата шайка - цигани-избиратели! Това е целта на политическата паплач.

Пожелавам и късмет!

Да сложа и аз мойта меродия в манджата от мнения. Във Великобритания може да получи безплатна здравна помощ, ако е в състояние да се самоиздържа, тоест ще трябва да знае езика на отлично ниво и да има работа. В този момент трудовия пазар е отворен за българи, но с уговорки...защото като нов емигрант, и вероятно без квалификации признати във Великобритания, тя ще може да намери само ниско платена работа. А Великобритания е скъпа страна, а тя ще трябва да печели за двама, и дъщеря й ще 'смуче' и тук сметки (образно казано.....просто в такова състояние детето ще й струва повече в пари отколкото би струвало здраво дете...)... та, не е невъзможно, но тая жена...не моем да я мислим.....ще е страшна борбата й. Ако смета да идва тук, значи навреме се е ориентирала ,щото след Брекзит, достъпа на българи до системата ше бъде силно ограничен и затворен (поне тека се смета). Съчувствам й, и стискам палци за нея и за детето й. Горката...мога да си представя какво е преживяла, за да изригне емоционално в такава мъка и тревога.....

Ако кандидатства за инвалидни права в британската система - мисля, че е възможно да се запише като придружител на дъщеря си, и двете да получават социални бенефити, но .....заради истерията с Брекзит, и лошото финансово състояние на NHS, и заради корупцията и ограничените бройки за цоциални бенефити....не знам дали да я окуражавам на тая тема ,аз самата не съм се сблъсквала с това, но имам позната, която доста години вече, стои на такива помощи, но тя е дошла тука през 2007, не знам, не знам.....знам само, че чакащите за помощи тука са безкрайни, и че черните са безкрайно нахални с по 10-12 деца на опашката....нямам идея какви са шансовете й. Също, цоциалките като правило са мизерни за британския стандарт.....отпуска се някаквъ минимум, чувам. Много се оплакват хората. Това е което знам. За мое щастие, аз още не съм се сблъскала лично с това. Дай боже и никога да не се сблъскам. Сичките ми преятели и познати, като се коментира NHS и цоциалките, се кръстят и викът, по-добре никога не опирай до тех. В буквалния смисъл на думата се поробваш по техните условия, и не е добре. Чувала съм, че деца в безпомощно състояние биват изнасилвани системно по цоциалните домове, а възрастните са малтретирани...системата е ужасна, а хората често нямат избор....чувам за случаи, в които децата буквално биват разфасовани за органи...абе, чувам лоши неща, това е.

Знам, че в балХар хората си мислят, че в 'белите' страни нещата са по-добре. Може и да е било така през 70-те, 80-те, но сега не е по-добре, и основната причина за това е същото което и в балХар се случва - настъпването на куманягите по сички фронтове. Цяла Европа и целия свят се оплаква от същото, че зиониЗтите и куманягите са докопали властта и не я пущът, банки фалират (познато, а?), институциите не работът (познато, а?) и системата е системно източвана (познато, а?) .....а хората са доведени до отчаяние (познато, а?).... В една или друга степен, това е вярно за целия свят. Не се заблуждавайте, и тука го има.....малко по-невидимо е само....и иска да поживееш в страната, за да почнеш да го виждаш и различаваш. Затова съм толкова безкомпромисна към куманягите - същите, които опоксват България, и тук във Великобритания, правът същото, и тук хората са отчаяни заради което. Който се съмнева в моите думи, да гледа Brian Gerrish в тубето - има серия от публични речи в които ясно описва ситуацията. Не, не си измислем, да да бех.

Министерството на социалните грижи трябва да бъде съдено за нарушаване на човешките права на хората с увреждания!

Правилно!Ето за това няма да правя деца в тази прогнила,мизерна държава в която да се родиш е повече от лош късмет,това е скапана съдба,да си българин е може би най-лошото нещо на света.Срам ме е че съм българин и съм такъв не по моя вина а ако можех да избирам,ехееей.....Създадеш ли дете в тази клоака,създаваш мъченик!!!

Не са чули Цв.Цв. и за това протестират. Ако го бяха чули ... ех тогава ... Прожекторите са включени, ББ - европейска личност на годината, учителите доволни, полицаи доволни - цъфтим... а те - протестират!?

Абе тази жена луда ли е, че да емигрира? Тя не знае ли, че Увеличихме с 25% заплатите на българските учители. В бюджета за 2018 г. са предвидени повече от половин милиард лева, за да можем действително да подобрим образованието. Продължава санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Продължава работата по новите 475 многофамилни жилища. Какво иска тя? ГЕРБ прави всичко за хората, те пак-недоволни!

Дали пък точно по тази тема трябва да се пошегувате?

Желая Ви искрено успех! Зная какво е да няма лекарство и да не можеш да помогнеш на детето си в момент на страдание. Подкрепа няма или е минимална от страна на държавата, ако се случи тя е благодарение на личните усилия на родителите, на тяхната настоятелност и пробивност. Сили и кураж, пътят Ви няма да е лек!

За всички болни със дефект,ще е по добре за тях да им се направи ефтаназия,или изобщо да не бъдат раждани,това тяхното не е живот а мтчение,както на тях,така и на родителите,роднините,и на държавата,наливат се едни пари,които връщане няма.

Съгласен

gangnam style

Защо тези родители ги раждат тези деца със проблеми,имайки предвид че преди раждането това го научават от докторите,и защо ги обричат тези нещастни деца та такива мъки и страдания,това не мога да го разбера,и защо държавата им е виновна,нима след време ще се оправят тези деца,и ще започнат да работят като нормалните хора,а???Тези деца са обречени на мъки и страдания,и най доброто за тях е ефтаназията,или изобщо да не бъдат раждани.КОЙ има вина?

Какво значи всички болни с дефект??? Ако си болен, значи ли това, че си дефектен? А какво ще кажеш за еФтаназия (научи се на правопис) при пълен идиотизъм, както е в твоя случай? Според мен фаталните глупци са по-опасни от едно невинно детенце в инвалидна количка.

NA

Като чета какво пишеш и като знам един "дефектирал" Стивън Хокинг какво пишеше.... по-добре теб да ефтанизират!

Е, на Стивън Хокинг,живота да не му е бил щастлив,сам ли се е грижил за своята физиология?

Ей, хърбо, с тези приказки приличаш на един с мустачки, който преди 80 години ефтаназираше, но накрая сам се ефтаназира. А на теб препоръчвам да се хвърлиш през балкона от осмия етаж, така ще се "ефтаназираш" бързо и почти безболезнено...

Пожелавам на тебе и на твоите близки същото.Жалко,че тебе не са евтиназилирали в ембрионална възраст.

В момента съм на 46 г. Родена съм седмаче, недоносено, с дефект - луксация на тазобедрена става. Работя като юрист от 1994 г. досега и съм внесла данъци и осигуровки за РБ в размер, който не си и сънувал трол нещастен.

Че в България е кочина, то е ясно. Но няма как да не се запитам тази жена в чужбина какво ще прави без пари, жилище и здравни застраховки. Не питам да се заяждам, просто искам да се информирам има ли такова нещо като здравен емигрант и в коя държава подават ръка на такива хора! Ако някой знае, моля, нека сподели, защото статията не дава никаква съществена информация.

NA

Малко по-надолу писах точно за страни, за които знам със сигурност, че може да отиде и да се включи в тяхната здравна система. Що касае релокацията, сама по себе си е процес, който изисква време и внимание. Последното го пиша от опит, тъй като в моента подготвам преместването на цялото си семсйство! Не е лесно, но не е и невъзможно!

Извинете, Мими, прочетох вашите коментари за Испания и Великобритания и изобщо не мога да се съглася с вас. От личен опит знам, че там нещата са далече от съвършенството, за рехабилитация се чака по 6 месеца, а може и повече. И за да имаш достъп до тези благинки все пак трябва медицинска застраховка, а там здравните на се 16 лева на месец както в България. Много българи, живеещи в тези две страни от години - легално пребиваващи и работещи там с осигуровки и всичко останало, идват да се лекуват в България. Не са нещата точно в тези две държави за даване за пример. Може би някъде другаде да, но не и тези двете.

първо по какъвто и начин да се повдигне въпросът за децата с увреждания той е актуален - бг изостава в грижата за тях като общество. Но относно конкретната майка - менингит - явно бактериален - ваксинирала ли е детето или е била една от антиваксинарките? Предвид избора на име на детенцето имам съмнения... Освен това не мисля, че епилиптичен пристъп може да се спре със спрей - освен ако не са някакви високо токсични упоителни такива - в сащ си упояват децата със марихуана когато изпаднат в епилиптични шокове - тва не знам колко е хуманно. От друга страна има много нпота които се грижат за децата с увреждана, защото здравната система на бг с огромната вноска от 20лв която плащаме и то не всички е пренатоварена.

Много прост коментар, човече! Първопреди 16 години ваксина за менингит не се прилагаше. Второ една от задължителните ваксини МПР, която се прави на 1-вата годинка дава сравнително често усложнение менингит или енцефалит. И като цяло като човек с пълен комплект ваксини, искам да ти кажа, че ваксината не те предпазва от менингит. Може да я имаш и пак да се разболееш, не дай Боже! Не бъдете толкова осъдителни! Никоя майка не е поискала детето и да се разболее и да го гледа цял живот как се мъчи. При това най-често сама, защото татковците в такива моменти обикновено стягат куфара и бягат.

Пишете без изобшо да разбирате за какво става въпрос. Ваксината за менингит е срещъ ВИРУСЕН такъв, няма ваксини за бактериални инфекции. При тежък епилептичен пристъп винаги се реагира точно с успокоително като диазепам, иначе има опасност човекът да се задуши, да си глътне езика и т.н. В нормалните държави от години има спрейове, за да може да се реагира мигновено. нПОтата изобщо не се грижат за никой. Социалната и здравната системи са именно за това - когато ти се случи такова нещастие, да поемат разходите. А относно малките вноски - ами колко ни е сивата икономикна и колко работещи изобщо не плащат вноските си или се осигуряват само на минимална заплата?? Колко са пробойните и изтичането на пари по фалшиви клинични пътеки?? Парите просто не отиват до тези, за които са предназначени.

моля ви - първо повечето ваксини са срещу бактериални инфекции и второ вирусният менингит е лека форма, а ваксините са срещу по-разпространениете но не всички бактериални щамове. И трето за да отговоря на онзи над вас - знам, че защитата на менингитната ваксина не е толкова висока и затова просто попитах дали е било ваксинирано детето - преди 16 г имаше ваксина за бактериален менингит- въведени са две многошамни ваксини през 2010, което е преди 18 години. Това, което критикувах е нуждата от препарат за епилиптичен шок, но вие сте го пропуснал.

Проблемите се отнасят само за ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ! Ако знаете колко здрави цигани смучат инвалидни помощи без контрол.......

Да жената поставя наболели проблеми, които поне от 30 години, че и повече не са мръднали. Това е проблема, нищо не се променя в България. Ако властимащите се опитат да променят нещо, то го правят малоумно и популистки, така, че веднага скачат някой засегнати и започва да протестира, че са ощетени. И така всичко си остава по старому. Бла бла ... Красимира Обретенова емигрира заедно с дете си... Не става ясно къде е емигрирала и коя държава я е приела с отворени обятия и е започнала да се грижи за нея и детето и. Ще ми е интересно да разбера пак след 3-4 години какъв е живота и и този на детето и. И дали няма да се е върнала в България след няколкомесечна неуспешна емиграция. Според мен най-големия проблем у нас, е че хората, които работят водят и взимат мизерна заплата за това водят скотски живот, също и техните деца, които нямат увреждания. Трябва в обществото ни най-накрая да се разбере, че ресурсите не са дистатъчно да се задоволят напълно всички нужди на хората в него. Дори да бъдат отстранени неефективност на системите в държавата, некадърност, шуробаджанащина, ... . Затова трябва всеки да се простира според чергата си. Трябва в обществото ни да се разбере, че не може работещите и създаващите благата да бъдат ощетявани, ограбвани и да мизерстват те и семействата им. Смятам, че най-неоправдани и използвани у нас са хората на минимална заплата и половината от пенсионерите с най-ниски пенсии и семействата и децата им. Това са около 2-3 млн. човека Докато има едни около 50 000 пенсионери, които са доста добре.

Добре правиш скъпа майко, само подбери държавата в която отиваш. За Великобритения мога да ти гарантирам следната информация: перфектни грижи, съпорт и необходими медикменти и всички други атрибути в зависимост от нуждите. Ортопедични обувки, корсет за гръбнака, легло с въздух за масаж на тъканите по време на сън, мануален или електрически инвалиден стол, хоист, приспособления в баня, тоалетна, лифт за стълбите....ассистенти идващи да ти помагат в пиковите часове за личен тоалет, душ или вана, физиотерапевт, медицинска сестра. Аларма която индекира започващ гърч, обучение за ректално и орално прилагане на медикаменти при гърч и много други. Ако ти се грижиш 24 часа за детето си, можеш да получаваш заплата за това. Отделно социалните помощ за детето ти са около 1000 паунда на месец, включващи елемент за дисабилити, които се дава след специален ассесмент от комисия в специален център. Ако си със статут на здравен емигрант , ще ти се даде жилище от общината, чиито наем влиза в социалните помощи. Това е благодарение на Закона за дискриминация на инвалиди, който е валиден и за БГ. Това са фондове гласувани в Парламента, инвалидите са с права понякога по- силни от здравите. Факте , че България не ги спазва, разчита се на слабата информация на населението. 16 години работя с такива хора, всичко написано е вярно и проверено в дългата ми практика като сестра и Социален работник. Инвалидите в БГ са дискриминирани, както и хора в много други аспекти. Наказателните процедури се отклоняват, дори няма Организация за защита правата на инвалидите. Има Съюз на инвалидите , койте не включва наказателни мерки относно неспазване правата на инвалиди в БГ.

При забравяне или недбро владеене на български се ползва речник, вкл. онлайн такъв. Конкретно имам предвид думите съпорт (support) и хоист (hoist).

Кайо , не ми дръж сметка как боравя с терминологията. . Това са приети термини , използвани в медицински аспект и всеки средно иинтелигентен българин разбира смисъла на хоис и съпорт . А термина хоист си е строго специфичен за българския език.

Абе тази жена луда ли е, че да емигрира? Тя не знае ли, че Увеличихме с 25% заплатите на българските учители. В бюджета за 2018 г. са предвидени повече от половин милиард лева, за да можем действително да подобрим образованието. Продължава санирането на жилищни сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Продължава работата по новите 475 многофамилни жилища. Какво иска тя? ГЕРБ прави всичко за хората, те пак-недоволни!

Абе я върви по дяволите, бре! герб правел всичко за хората? Ти глупав ли си или на глупав се правиш? Ако правеше всичко за хората, България щеше да е 9 милиона, не 7 и нямаше да се обезлюдява. Хората не бягат от хубавото, бягат от немотията, бягат от беззаконието, бягат от кочината, в която е превърната хубавата ни Родина...

това е огромно нещастие! не поправима болка, ама не разбрах държавата защо е виновна за това? разбрах държавата какво е дала, разбрах и какво не е дала на тази жена, ама как точно тя е издържала администрацията не е много ясно! и сега, напълно в български стил, ще иде другаде да иска, без да е дала нищо!

Особено, когато се касае за здравето и животът на детето ти си принуден да направиш труден избор и да избереш съдбата на здравен емигрант. Никак не е лесно, но е единственото решение.

Е, на мен не ми се струва по-малко бездушно от концлагерите, Архипелаг Гулаг и други популярни "чудовища", които ни размахваха и размахват, за да се вкопчим в настоящата обществена система. Рядко ми се иска да псувам, но сега да има ....майката продажна, ненаяли се боклуци! Желая мир и ред на майката и детето й!

Откакто разбрах, че българин е източил фонда за лечение на деца, аз отказвам да се наричам българин и за мен тази дума е позор. Този случай само ми демонстрира колко съм прав и колко срамно е да си гражданин на българия. Успех на Красимира и детето ѝ в новата ѝ родина, а на протестиращирате родители - моите съчувствия към вас, но си заслужавате каквото ви се изсипва, щом още стоите в тази скотска ганювска територия, насеелена с цигани, тарикати и българопитеци, кой от кого по-големи патриоти и умиращи да се гордеят пред шишето ракия, че били българи и номер едно света.

Боклук си се родил и боклук ще си умреш! Правилно си избягал,хич и не помисляй да се връщаш!

Както кажеш! Ти продължавай да се гордееш, че си гражданин на държавата, от която бягат майки с болните си деца и за която собствените ѝ национални поети са писали, че народът е малодушен, мърша и овчедушен!

тъпи, иди се напий, и ще ти мине! това винаги помага на нещ.астниците като тебе!

Ти редовно пееш песента "Гъби, мои гъби", нали!

Съсипаха собствения си народ! Държавно здравеопазване няма никакво, качествените лекари и хирурзи са в чужбина, тук са останали касапите с безчовечно отношение към пациентите си. Социалното министерство съществува само на хартия. И не - демокрацията не е виновна за това. Виновна е ЛИПСАТА на демокрация, в последните 25 години. Защото реално демокрация в България никога не е имало. Имало е само мутрокрация. А мутрите никога не са си тръгвали. Просто се скриха зад кулисите на властта и в момента пак дърпат конците (заедно с главния кукловод отгоре - бивш СИК-аджия, съдружник в ТИМ, основател на ИПОН - има-няма 3 силови групировки). Народа го преизбира вече N-ти мандат, преизбира вече едни и същи ГЕРБДПСБСП, 25 години. Въпреки корупцията, въпреки липсата на съдебна реформа, въпреки че го мачкат по всевъзможни начини - пак и пак, биомасата по тези ширини, избира своята съдба, всеки път - една и съща.

общество в което болните ,старите и слабите се подминават и игнорират с невиждан егоизъм.

Цецо да не ги е осветил и тях с прожекторите?

NA

Тъжната действителност в България! Вече все по-често хората напускат заради здраве, образование или просто спокойствие! Държава, която не се грижи за болните си и не образова децата си е обречена! И после всички се плюнчат на тема политика! Вижте до къде я докарахме! Да си събираме багажа заради здраве и образование! Срам и позор за това псевдо общество в тази псевдодържава!

Хубаво, ама къде ще отидат? В коя държава ги чакат с по-добри условия? Никой не раздава стотици хиляди само защото си им отишъл на крака.

NA

Във Великобритания здравеопазването е безплатно за всички! В Германия здравеопазването е също безплатно! Имам позната, която замина за Германия за да може синът ѝ да оздравее! Никаква химера не е вече здравното или образователното емигрантство! За съжаление....

Sm3hurk0

Нормално е да ти се изчака чакалото и да не вярваш повече !

И аз бих се разкарала от тази"държава".....в това положение А и не само в това... Ама преди това неистово ще ми се ще да разбия нечия муцуна