Играта ”Син кит” се появи отново в училище

Ръководството на бургаско училище сигнализирало в полицията, че ученичка е получила покана в мобилния си телефон за играта "Син кит".

Обратно в новината

Коментари - Играта ”Син кит” се появи отново в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо последното предизвикателство е да се самоубиеш, а не първото? Каква е логиката?

Едно интелигентно дете! Поздравления за родителите и учителите възпитали детето! Да е живо и здраво!

Тази игра е вредна най-вече за лошия мат'рял, така че от евгенична гледна точка вероятно дори е полезна за човечеството.

Прехвалените руски ценности. Интересно, ако ватенка получи смс от расия, дили ще се замисли преди да изпълни каквото и да е?

Ех, ако не беше фейсбука та да се отправи предупреждение.... Хайде сега от къде още идва зомбирането от училището? ИМАШ ФБ= ПРЕДУПРЕДЕН СИ! Трябва да си на 100% в МАТРИЦАТА, нали?

Това е начин на комуникация - защо да не се използва, вместо да претендираме, че не съществува или на нас ни е под достойнството да го използваме, щото сме голямата работа!! Освен това децата споделят такива постове - така ще стигне до повече от тях.

Това е възможно най-изтръпналата комуникация. Няма нищо реално в нея. Щом не виждаш събеседника си, значи не става! Но ти благодаря за признанието, че тоя ФБ е за деца! Не става за големи хора!

Сега да очакваме с нетърпение "сиво говедо" и накрая "розова свиня". РУдители, спите ли, спите ли? Спете си спокойно в блажената летаргия, те все пак растат и искат.

Ти като си буден какво си направил, а? Въпросът е реторичен! Лаенето по разни сайтове не е дело! С други думи, с нищо не си повече от останалите! Лягай да спиш!

И какво стана? Докато писахте напълно правилно, че няма такава игра и всичко е фалшива новина, изведнъж "експертите" са на друго мнение. Ставате все по жълт сайт и е тъжно, защото ви ползвам от времето, когато хората знаеха какво е "dir".

"Население в света от общо 250-300 милиона индивиди, едно съкращение с 95 на сто на сегашната популация би било идеално" Тед Търнър (Ted Turner), американски медиен магнат и "филантроп", основател на CNN.

Кой е този, който ще прочете СМС "Скачай от мост" и ще се хвърли от мост? Естествен подбор.

Как в училище? Това не беше ли игра за катаджии?

Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име, да дойде Твоето Царство, да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; насъщния ни хляб дай ни днес, и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на нашите длъжници, спаси нам от изкушение, и избави ни от лукавия; защото Твое е царството, и силата, и славата вовеки. Амин Отец, Син и Светия дух да спасяват децата ни!!!!!!

Как се играе?

И що не пишат, че това е поредната руска идиотия?

Пускайте и,,Ум- белият делфин,, ..за противодействие.

'Тъп' черната скумрия също върши работа.

Как това дете е получило поканата? Киберполиция има ли? Защо децата в начален курс пишат съчинения и правят "проекти" за най-любимата им електронна игра?

Като станат на 9 години, та като им купите по един псевдо-смарт телефон, та като забият муцуните в него и това е! Всичко след това им минава като на кино. Водиш го на разходка, то нищо не усетило от нея. Водиш го на ресторант - същата работа. И така навсякъде. По улиците, на училище, у дома... А после се чудите от къде ви идва? Някой мисли ли вече за това как точно американците си формират тлъстите заплати?! Респективно -как ние си обезсилваме икономиката, труда, парите? Аз не се досещам дали има по-скъпа пластмаса от американската...

ми хайде де - борба с фалшиви новини на макс,а това директно манипулиране - кво?

Абе хора аз нямам вече малки деца и се чудя каква е тази игра? Можете ли с две три изречения да ми я обясните?

Доколкото съм чел, се дават различни задачи за изпълнение. Нямам идея обаче каква е мотовацията и евентуално дали се дава награда с цел поощряване.примерно: Задача 1. Купи 1 кремвирш и нахрани бездомно куче Задача 2. Измети входа в който живееш Задача 3. Открадни на съученик тетрадката. Задача 4. Счупи стъклото на някоя къща Задача 5. Боядисай си косата руса Задача 6. Направи си татуировка Задача 7: ...... Задача 8...... Задача 50 самоубий се. Естествено това си гоцизмислих сега , но това е смисъла.

Дали случайно полиция и прокуратура в Бургас се интересуват от самоличността на "поканилият"? Изобщо какво се прави за да се пресекат тези "покани" в България и защо няма "поканени" да влязат в затвора?

Ми не! Тя полицията в Бургас ако си мръдне пръстра за нещо, то трябва да има "кяр"! Иначе чакат престъпниците да им се представят на входа на РПУ-тата......

Когато пуснат вирус причиняващ финансови щети, загрижени специалисти намират начин да го неутрализират за броени часове/дни. Когато обаче някой малоумник се опитва да "самоубие" децата ни, месеци, години без резултат. Явно е каква е цената на детския живот. Пиша детски, защото ми е ясно, че никой възрастен с ума си човек не би се вързал на подобна простотия.

Природата не се отказва и продължава да търси начини за естествен подбор :)))

След 1989-та наркотиците никога не са напускали училищата.

Браво на това момиченце. Не случайно е казано,,Предупреден-защитен".Не е любопитствало да види какво е това все пак със сляпата вяра ,че точно на него нищо не може да му се случи и тн серията подобни глупости които ще го направят жертва.Точно тези неща трябва да се казват непрекъснато на децата вместо ,,опасно",,не бива" и тн които само подтикват детското въобръжение и засилен интерес към забраненото.

що на мене не ми пратят един "син кит", ще им върна един умрял кит(((

Дееба синия кит. И на мен ми се появи през един сайт за новини от щатите. Много шибана история е това. Според мен това е част от хибридната война- да те накарат да умреш е същото като да ги отмениш при натискане на спусък на оръжие насочено към главата ти. Наскоро синия кит го бяха намерили из русите градове , но само един бяха хванали руските полицаи. Така и не беше разбира системата му.