В Сърбия ще стимулират с 840 евро раждането на първо дете

От 1 юли родителите на първородни деца в Сърбия ще получават еднократна помощ от 100 000 динара (около 840 евро).

Обратно в новината

Коментари - В Сърбия ще стимулират с 840 евро раждането на първо дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А като си помисли човек,че имаме уж патриоти във властта. Дума не обелват по въпросите за демографския срив. Мръсни демагози!

Това, че не щеш да раждаш си е твой проблем. Ако ти дадат 165лв ще родиш ли?

Сърбите стимулурат... Анашата държава гони качествените хора навън...и насърчава определени индо-българи да се умножават в геометрична прогресия.....

Голяма стимулация с 165лв на месец. Точно тези 165 лева ще спрат някой качествен тръгнал за Германия ши знаеш.

У нас да дават по 50 000 лева на всяка бременна студентка след 3-ти месец, НО при сключването на граждански брак и бездетните двойки ще намалеят най-малко на половина, както и разходите за инвитро-процедури, тъй като ще има интерес да си намериш партньор /партньорка/ без репродуктивни проблеми. Просто нали, но пък докторската мафия ще пострада.

И какво ще правим, като се умножат х2 селските дебили? Защото пишлемето на селската кранта и то ще бъде селски дебил. За какво да стимулираме дебилите?

A, за правенето, нищо, не ца ми дали нашите клети евро-педали

В България единствения начин да се стимулира е с приспадане на тази сума от годишните данъци на РАБПТЕЩ родител. Така някои семейства най-сетне ще се озаконят, а ще има стимул за наистина обществено полезни, грамотни и трудолюбиви родители да раждат деца.

.... голяма работа, виж у нас стимулират шефката на НАП със 2000 евро. Ето това е новина. Смешници.... Браво на съседите!

В България трябва да се въведе наказания за 3то, 4то и нагоре деца. Така ще намалим популацията на ромите.

Айде сега журналистите, потърсете Борисов за коментар да чуем кво ще каже... Лично аз съм се убедил, че по-добре да управлява комунист отколкото мутра.

Що бе бате? Жан Виденов с колко евро те стимулираше през 1997-ма?

Чудесна новина! Я г-жо Тодорова направете един подобен анализ как Орбан в Унгария ВЕЧЕ "работи" по същия въпрос и направете паралел с България. Например - колко месеца е майчинството, какви помощи се получават и т.н. Може за сравнение и в Русия да погледнете по тоя въпрос.

Ти явно знаеш - кажи ни де.

и тук така за римляните от индия

една бизнес дама с 5х. евро заплата, ще тръгне да ражда за 840 евро?

Къде са тези бизнес дами които получават по 5 000 евро, колко са, къде живеят, какво работят на булеварда с червените фенери ли?

Бизнес дамата с 5000 евра заплата надали ще я стимулират да ражда тези 840 евра. Тя ще ражда или не спрямо друга мотивация. Въпроса тук е друг как да се стимулира средностатистическата образована и работеща българка да ражда повече деца. Евала на сърбите, че имат политика в тази област. Нашите имат политика само как да множат паразитите гласоподаватели, което реално си е геноцид срещу произвеждащите благата.

У нас да дават по 50 000 лева на всяка бременна студентка след 3-ти месец, НО при сключването на граждански брак и бездетните двойки ще намалеят най-малко на половина, както и разходите за инвитро-процедури, тъй като ще има интерес да си намериш партньор /партньорка/ без репродуктивни проблеми. Просто нали, но пък докторската мафия ще пострада.

Нещо не разбирам какво точно се чудите. За да има повече деца, всяко едно семейство, единия родител трябва да не работи, а да се грижи само за децата и техните нужди. Текущото заплащане в БГ на масовия работник, не позовлява такъв начин на живот. Като дабавим и проблема с женската еманципация (да били независими, да ходели на работа, да си изкарвали сами парите), никак не се получава да имаш повечко деца.

В силните държави си правят по четири-пет деца и дърпат нагоре всеки божи ден. Тука се броят жълти стотинки и се умува, до колко е приемливо. Скъпи посребрени и побелели кратуни, кой ще ви образува пенсиите след 20 години? Това калкулирахте ли го?

Кои са тези силни държави бе дебилче?

Ти колко деца имаш бе специалисте?

Пишеш откровени тъпотии. В Европа няма държава с над 1.7 деца в семейство.

Шило

Ами стимулират раждаемостта. У нас както се прави? Нищо. Не ми е за по 30 лв. на дете, ама да сложиш граница, над която нямаш право да ги получаваш, е подигравка.

В България 1 година се взима 90% от осигурителният доход. Което за добра професия е доста повече от въпросните 10000 динара.

10 000 динара са около 1 700 лв. Хайде сега ми кажи колко жени в детеродна възраст (женските заплати са по-ниски - факт!)могат да покажат 1 880 лв среден осигурителен доход, за да получават колкото тези 10 000 динара месечно. И то ако работодателят е бил коректен и не я е изритал на борсата като е разбрал за бременността.

при първо- награда, при второ-пас, при трето-глоба.

Явно тук списващите русначета не го знаят.

Дайте и на ромите в България по толкова ,заслужават.

Ма отивайте в Сърбия и не се връщайте!

Е, през 2017-а год. България удари АНТИрекорд по раждаемост от Освобождението насам при управлението на Негово Банкянско величество. Но и за родените не се намериха по 200 лв. за "културен чек". Мутренската окупация дава ВИДИМИ резултати. Всяка година антирекордите се подобряват...

Сърбия също удари антирекорд, затова са се притеснили.

Колега "инфо", печалният ни антирекорд е недостижим. Сърбия има увеличение на раждаемостта през 2014-а и 2015-а год. З следващите 2 чакам да ми цитирате данни :) Имайте предвид, че ние в мирно време поставяме антирекорди, а в Сърбия имаше война...

Как така, нали щастието и благосъстоянието, високият стандарт са само в пределите на ЕС?

И тези тръгват по грешния път. Сега ще започнат да раждат само тези, които ги интересува еднократната помощ(всички знаем кои са). Образования работещ човек има нужда от спокойствие, работа и добро заплащане, за да се размножава. БГ е пример за грешно стимулиране.

идеална броика е 2 деца, хем народа се запазва, хем жената не си губи образованието и работата.

Това го прокараха комундетата като еталон. При трето започваше да се гледа особенно, при четири беше "срамна работа" Сигурен начин да се заличи един народ е прокараш стандарт "две деца". Двама се събират и създават двама. Резултат - кръгла нула. И като сложиш инциденти завършващи със смърт, резултата става отрицателен. Всяко семейство трябва да има поне три деца. Това, като минимум. Най-добре е да са с четири.

Българското семейство е имало по четири, пет, шест деца. Това преди новият строй да започне, да осъжда за "носталгия по старото време". Ясно се вижда на кривата с раждаемостта, какво става когато Партията-майка се намесва. Последното такова поколение се задържа до към 50-те на миналия век. След това българката е натирена на плантацията да гради светлото бъдеще. Начукват в главите на българчетата, че две деца е приемливата норма, а всички над нея си е "циганска работа". И се вижда какво се получава. Няма по-ефективен начин да заличиш една нация, като й набиеш в главите, че две деца е предостатъчно!

А ресурси откъде бе, пич? Не съм чул Земята да си е увеличила радиуса и природните ресурси да са неизчерпаеми.

Абе, братя сърби, по-кротко с тези новини, че ей сега стада 12 годишни нашенски първескини ще хукнат презглава през границата;) А за решението - хвала!

Как да им изпратим 1000000 циганина, пардон роми? Хем обичат сръбско, хем се пуши навсякъде, хем ще имат стимул за раждаемостта?

Сърбия не е в НАТО,не е в ЕС и беше разрушена от бомбардировки и пак е по добре от нас,като доходи!!! Заплатите им са по високи,цените по ниски! А България без война,в ЕС и НАТО, милиарди налети от ЕС и пак по зле от Сърбия!!! как става това,как?!?!? Смятайте,какви крадци и престъпници ни управляват,но и народа си ни е крадлив и прост...

Основният ни проблем е котилото в парламента, което ни е окупирало и мори вече почти 30 години. Някои уж си отидоха, но оставиха протежета в него и продължават да грабят и изнасят. А за нас: няма, работете повече!

Пич, не те знам трол ли си, болен ли си, ама ако Сърбия ти е мерило много си се объркал. Сърбия затъва в мизерия и простотии, а това че лижат руските за..ци, няма да ги оправи. А тия кинти дето ги дават за нищо не стигат.

Като си мислиш, че тънат в мизерия отиди и виж сам как са. Селските им пътища са по добри от нашите магастрали. Няма нито едно празно място зема, което да не се обработва. По-голяма покупателна способност. Дори и военно са в пъти по добре.

Ами вече ще се мерим с африканските държави и то най западналите в джунглите по екватора,защото тук няма доходи!!! Само програмистите ни донякъде са добре,всички останали професии са пълна скръб,а една държава не може да съществува само с програмисти...

Много са зле тъпи, мързеливи негодници като тебе.

Понеже съм тъп и миризлив,работя на две места и то техническа работа за да живея с нормален доход!!! Но нямам никакво свободно време,с висше съм,продължавам да уча,но заради доходите ще имигрирам,както и много други ще направят,а ти си стой в кочинката и си живей с циганската общност,която се сформира да живее в бъдещата държава тук...

Тази новина не е за тук. Облепете парламента с нея!

И защо бе, олигофрен?

може не обезпокоявано, да лъскаш на Рейгън, ...... паметника!