България с рекорден ръст на затворници, бие и Турция

За 2016 г. България е първа в Европа по ръст на броя на затворниците. Това показват данни, представени днес от Съвета на Европа.

Обратно в новината

Коментари - България с рекорден ръст на затворници, бие и Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Един затворник у нас струва на ден на бюджета 57,11 евро (111,36 лева)..." Хм, затворът е ВИП стая в затвора България.

Има още още много докато стигнем американците. Незабравяйте, че САЩ е на ПЪРВО място в СВЕТА по брой на затвори, по абсолюрен брой затворници, както и по просентния дял на затворниците спрямо населението. Това е официалната статистика. Задава ли ци някой въпроса: как да си обясним световния тренд на нарастване на престъпност и на затворниците?

Има си хас... с най-големия крадец и глупак начело, няма как да е друго яче... Страшен бокл*к е Б.Б. и само "най-хубавото" му желая :) вкл от името на всичките ми приятели, познати, роднини живеещи извън БГ

Затворите на концесия на фирми за добив на полезни изкопаеми. Крадците да работят тежък труд, за да се научат как се изкарва хляба.

Браво, следващата стъпка е да преобразуват затворите в трудови лагери.

Пикаем ви на сайта

А, за безсрочен домашен арест става ли? Престъпление не съм извършил все още, но мога да си призная престъпни намерения? Мога и да се самозаключа. Обещавам да се държа добре с котката и да и давам от порциона. Но, НЯМА да ме пускате за добро поведение, защото съм лош, МНОГО ЛОШ! По приб. 110 лева на ден по 30 дни= 3300 лева./мес. Направо съм си "ДОЖИВОТЕН САМОЗАТВОРНИК" Максималната пенсия 960 лв. ли беше? А, минималната? Даже споразумение може да сключим в полза на дръжавата.... Ще Ви дам гратисен период от 3 месеца за първата вноска, но после си искам 9-те хил. лева през дупката на входната си врата, която сам ще направя. Печели държавата и обществото това: 1. Един затворник повече. Стига са ни хулили от запад, че не се борим с престъпността. 2.Един кандидат-престъпник по-малко по улиците 3. Един кандидат-пенсионер по-малко, с което значително ще облекча ДОО и НЗОК. Апропо, обещавам, че няма да ползвам безплатни услуги на GP. Ако се разпболея пу,пу, пепел, то ще си направя частна клиника у нас. 4. Не гарантирам, но е възможно моя "светъл пример" да се окаже заразен, т.е благоприятния ефект да се умножи по някалко милиона пъти Съгласни ли сте или да излизам на улицата?

ми пуснете ги бе, пуснете ги от затворите за да си натъкмите статистиките! другарите от Русия от 100 години това правят, отидете на стажировка при тях ако не сте наясно със стъкмистиките

Като се има предвид, че хванатите и осъдените престъпници са по всяка вероятност не повече от 20%, а ние и сега сме първи по брой. Не съм убеден, че това са най-опасните 20%. От това пък следва, че сме най-престъпната държава. Това си е за срам, само се чудя, защо мене ме е срам, а тези от които зависи нашата безопастност и законност в държавата ни , хич не им пука....

Я да ви видя всички счетоводители тука дето 100 лева са им много. Трябва да се организира: Сграден фонд и поддръжка. Ток, вода, консумативи. Заплати за тъмничарите:) Храна, лекарства, лекар, библиотека и др. На мен ми се виждат даже малко ако аз трябваше да съм директор на затвор. Всички червеноармейци тук реват, че е много, но те така си реват, щото друго не могат - само да крадат и наглеят щом са на власт и да реват и пречат като не са. Проста му работа!

Аз съм кандидатът. И да, ще си плащам тока и водата! Както правя и днес.

Ясно, в затвора у нас предимно са само джебчиите и малък брой доказани убийци и изнасилвачи. А защо при тях не се вкарат крадливите кметове, депутати, министри и висши чиновници, защо там не са телефонните измамници, корумпираните КАТ-аджии, съдии, прокурори, журналя? Ами, то тогава няма да има място в затворите за всички!

Многото бедняци из България да вземат да откраднат някое бомбонче и да се предадът да влезнат в затвора където ще живеят като бели хора според тези данни - а00 лева на ден а извън затвора трябва да карат 30 дни с два пъти повече ама и данъци и ток и вода да плащат от тях..

100 лева:((((ама то като го прочетох това сърце ме заболя и погледа ми се премрежи та зари това е грешката:)))))

Я що пустеещи казарми, училища, бивши заводи има!!! Всички да ги направим на затвори и тогава ще има място за всички престъпници, който са затвора - мутри, политици, магистрати, депутати, министри и др. А специално за всички дами ще направим ново крило в Сливенския затвор - за там има много кандидатки!!!

Браво Буревесников, но и труд им трябва още.

И това трябва да ни убеди че съдебната система работи? Да, ама не! Затворите може и дс са пълни, но колко от осъдените наистина са истинските извършители на престъплението. В същото време всички топ бандити са на свобода...

Поредният ''виц '' казан според данните на боко да изглежда много ''принципен''..В България господа реалността показва че кокошкарите пълнят затворите за да има хвалене а големите престъпници пълнят джобовете на властници и ''независими'' от тях институции за да се наричат ''бизнесмени'' и да са на свобода:((( Как веднъж не съм прочел нещо реално да се каже от тези многобройни еврогейски институции за България.

Затова ли не вкарват в затворите мутри с висящи дела,а те са десетки,да не кажа стотици!!! АМА какво да се прави-какъвто министъра на правосъдието,такава и съдебната система,такава и главата на държавата ДЖЕНДЪРСКА!!!!!

много хубаво не е на хубаво.А и най-важните хора за там са още в графата кандидат-затворници.

който затваря училища строи затвори

Само дето няма полотици затворници а само кокошкари.

100 лв на ден има оферти за 5-звезден хотел с храна и спа процедури. А в затвора всеки ли има личен пзач та са толкова дневните

С какво ги хранят, че дневно ни излизат над 111 лева ????

111 лв. на ден ми изглежда, че затворниците сякаш са в 4/5 звезден хотел? Не ми се вярва много.

Тази статия е лъжа

Когато всичките ни затворници са 8000, много ясно, че издръжката ще е висока. В САЩ 1% от населението е в затвора. 7% от тъмнозелените. В България е 0,1%. Т.е имаме остра нужда от 10 пъти повече затвори! Или по-точно от обитателите на тези затвори!

В периода 1980 - 2014 година в американския щат Калифорния са построени 22 затвора, и само един университет... Ние както винаги сме наобратно като по-напредничави. Като те управляват престъпници от вече 74 години е така. За тва бягат хората там, където престъпниците (и тези с белите якички!) са в затворите.

Шилo

Да, но в затворите са само кокошкари. Няма един политик, един едър бизнесмен, един съдия, един прокурор!

Защо 95% от престъпниците са от мъжки пол?

Заради жени.

според Истанбулската конвенция и следователто по Конституция и по Закон! Ето за това! И, защото не са жени или джендери! Поне така твърдят тъпите му коп.лета....Нищо че е обратното...

Спрямо реалните извършители на престъпления, в частност кражби, посоченият брой е малък. На България са нужни най-малко 5 пъти повече места в затворите, за да може да настани всички заслужаващи.

Те имитират престъпленията на тези отгоре, един доживотен затвор за всички престъпни 20000 свързани с власт и истинско правосъдие за защита на държавата и гражданите ще обърне посоката

Строги ,но справедливи!Мургина още гние в затвора, за описа на останалите няма да стигнат и три тома книжа.Обикновени лъжци!До всяка дупка- полицай!

АБЕ МАЙ НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е % И КАКВО ПRОМИL

Сори, ама на 8000 затворници какъв ръст или понижение може отчитаме, като тия 10% са сигурно само месечните разлики в броя на затворниците

Един прост въпрос, към един прост читател на Карл Май: След като издръжката за един затворник у нас е по скъпа от средната за Европа, защо охранителите и затворниците живеят в една и съща мизерия? Кажи кой краде, та това са около 350 милиона годишно?

Даже са малко.....Повече са заслужилите, много повече!

Това е законен резултат на бейби ситинга на мургавите, които ни наложиха - резултата е налице - престъпници. Няма изненада тук.

Разкладката на задържаният в ареста е 3.85 лв.Парното не работи през зимата,дюшека е кирлясал кви са тия 111лв на ден.Явно е,че се гепи повече от митница и данъчни.

Проблема със затворниците е прост и е сходен с този на бездомните кучета. В момента в панделата попадат само кокошкари при това за малко. Ако се приберат всички паразити и ги хванат да си заработват прехраната, останалите навън ще им държи влага и няма да смеят да правят престъпления, тъй като ще знаят, че ги чака сурово наказание. Само че никой явно няма изгода да се намали престъпността - съдии, адвокати и прокурори няма да могат да получават рушвети, полицаите току-виж им намалял контингента и се види, че няма нужда от част от тях, отделно ако законите и институциите ни бяха на място голяма част от сегашните управляващи от всички нива трябва да влязат на топло за доста продължително време. За това правим това което е най-лесно - отчитаме поредната статистика без много много да се замисляме за причината или пък да правим стратегия за справяне с проблема.

Колко е заплатата на охраната на затворите при 57,11 евро (111,36 лева) за един затворник на ден. Защо разкладката не е по малка от най-ниската пенсия на работещият, и примерен гражданин. Нали затвора трябва да възпира. Значи един затворник не може да мръзне, а нормален българин може. И ако пак се оправдаваме с ЕС, значи политиката не е наред.

Е как издръжката на един затворник у нас е толкова скъпа като сме на дъното на всички показатели в ЕС? Щото се краде и от там...

Хайде сега изкарайте ги тези, дето зад решетките, политически и ще изтрепете рибата! А между нас казано, тези къде 8 хиляди са даже малко, да не кажа половината от всички, дето трябва да са там...А ако добавим и тези, дето са били на власт в последните 30-тина години, бройката може и да се утрои...Пък и 57.11 евра на ден? Нещо множко ми се виждат! Да не би да ги хранят всеки ден с вратни пържоли и да спят на копринени чаршафи? Щото картинките от затворите говорят, че издръжката на един затворник едва ли е повече от 20-тина кинта дневно, барабар с "огромните" заплати на надзирателите...

Може и да са прави- дом. арест се води затвор, споразумението се води присъда.... да им скъсат купените дипломи!

С кокошкари да но с баш престъпници и айдуци безмилостни НЕ !)!)

затвора не върши работа, трябва да отворим пак казармите

Когато престъпността е висока,защото полицията е неадекватна да се пребори просто защото един хора само искат,а не дават,то няма как затворите да не са пълни!Аз до сега не видях един ц и г а н и н да се е респектирал от държава,полиция,кмет за това че е направил престъпление.Напротив!Продължава с още по брутални изпълнения.

Ето да си дойдем на думата,затова са рецидивистите,защото като ги пуснат и огладнеят и студуват,извършат една кражба и хом по клинична пътека в затвора. Храната ти храна,топлото им се пуска преди това в детските градини,лаптопи,телефони,телевизия,никакъв не е проблема да излезеш когато и за колкото поискаш.Плащаш на охранителя/с малки заплатки са /и проблем никакъв. Там са в пълна симбиоза охранители и затворници ,разлика никаква. Българио накъде си тръгнала? От никой отговор няма да получа. А имаме уж правителство,парламент,президент,съд,мвр,само на хартия и за големи много големи заплати в сръвнения с окаеното население.