Борисов и емирът на Катар: Да работим за повече инвестиции

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, който е на държавно посещение в България.

Обратно в новината

Коментари - Борисов и емирът на Катар: Да работим за повече инвестиции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за увеличаване на доставките от катарски газ, защото сегашните не покриват нарастналите ни нужди

Приказки, приказки, пушилки, имитации и манипулации а в страната за 50 % глад, унижения мизерия.

Задълбочаваме символичните търговски връзки с Катар. Ние ще им изпращаме компоти а те газ в бурканите от компотите. Май наистина сме дебили.

България се зарина от газови хъбове в последните 10 години. Не остана място без газов хъб и газова връзка, ама само на приказки.

бе нали тия въпросни газови връзки ги развихме в едни далечни години, когато Трайков се печеше по плажовете! После нали тоя, еднокнижния, беше заявил, че същите тия катарци се надпреварвали как да инвестират у нас! То не бяха магистрали, тунели под Шипка, мостове над Дунава, интермодални центрове.... До тук, както с всичко друго, казано от боко - пАрата е само в свирката! Изобщо - мине , не мине месец и току размаха катарския хъб!!!!

Тези проекти не ги ли развиваме още от 2012-2015 година. Или тогава ходиха само на плаж нашите министри.

Любопитно как ще изглежда това трасе,от къде ще мине.А, ако се използува газовоз с втечнен газ ,той пък от къде ще мине, освен през суецкия канал ,а оттам не ги пускат , а и габарита на канала не позволява това.Ако ще обикаля през нос Добра надежда , на какво цена.Ако газпровода трябва да отиде до средиземноморското кройбрежие трябва да мине през Сирия , а освен това трябва преди това да премине през Саудититска арабия с ,която Катар има скъсани дипломатически отношения ,а да не говоря ,че разстоянията са значителни.Така ,че нашичкия ще види катарска газ не по-рано от след половин век.Дано до тогава хъбчето да е готово.Както и да се въртим основните количества газ за България ще са руски газ, независимо от къде ще мине ,просто трасето ще и съответните интерконектора ще го оскъпят подходящо

Здравейте г-н / г-жа, свържете се с пощата: link Получаването на легитимен заем винаги е било голям проблем Задоволете финансовите нужди. Въпросът за кредита и сигурността Това е нещо, което клиентите все повече се притесняват да имат заем от легитимен кредитор. Лихвеният процент по кредита е 3%. Ако се интересувате от получаване на финансова помощ. Свържете се с нас днес на нашия имейл: link

Ураа, ще строят джамии!

Сега Путин и Асад ще са като гладни коне на празна ясла.

Втечненият газ за транспортиране с кораби от Сахалин за който тукашните червени тролни червейчета само кодкудякат (един такъв кораб щеше да разтоварва някъде в Америка) е само формално руски. Той е извлечен с участието на клон на британска компания и Сие в Сахалин. Британците и Американците също притежават и цялото оборудване за извличане и втечняване. И самите ватенки открито си признават,че всъщност, това е шпоредният срамен проект за Русия: 1. Танкерите са поръчани в Южна Корея. 2. Американско и английско оборудване. 3. Френски мениджъри (никой няма вяра в ненадежния ватен алкохолик). 4. Китайски пари за летище на Ямал но кой се нуждае от това летище и пристанище в Ямал, когато газта свърши ? 5. Ватенките със срам и позор участват само с една дупка от която извира газта, приличаща на голата им задница затова пък на българските им глупави мекерета устите им са по-големи и от скважината.

Ха сега дай имената на компаниите и дяловото им участие. Щото санкциите за участие в руски газови и нефтодобивни проекти сме ги наложили още преди 10 години. Да видим кой ги е нарушил, и кого ще изръмбим!

Хе-хе. Американците са умни- разбират, че с такива темпове на растеж на зелената енергия след няколко години, газ и петрол ще бъдат необходим само за пластмаси и торове. Затова те продават максимално, докато поне се запазва все още някаква цена. Като падне цената те ще са продали огромни количества и ще са натрупали големи печалби. А ватенките със всяко снижение на цената на газта ще гълтат все повече вода и ще потъват в тинята, защото на практика нормална икономика те нямат.

Ватника Милър в свои изказванета мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 150$.

За американците е гарантиран минимум дял от 50% от доставките на газ за Европа, тъй като ЕС многократно е заявявал, че искат енергийна сигурност и дори ще си затварят очите , че газът от Америка ще бъде малко по-скъп-6$ (срещу-5$ на ватния). Европейците могат да си го позволят това защото са богати, за тях независимостта от агресивната азиатска орда е на първо място. Тогава за Вовочка ще му остане только мультики рисовать.

Тъп ли си или си трол?

Половината от производството на електроенергия в Германия се произвежда от вятърни мелници и слънчеви панели, в Дания също делът на тази електроенергия е голям (дори 40% се продават-изнасят) Така че заедно с бъдещите доставки за Европа на Американски газ, и тръбите, които ще се построят от Катар, Азербайджан, новите полета на Кипър и Израел деферсификацията и независимостта на Европа от газа на агресивните руснаци ще бъде пълна.Тогава на опърпаните ватенки ще им се наложи да заменят картошките, пелмените и звеклото със дишането на газ. И когато хладилника победи телевизора, всички тези нагли крадци в кремъл ще виснат по дърветата.

1. Търговията с газ е незначителна част от огромния американски износ от 1.55 трлн.- 1550 млрд . долара и е перо без голямо значение за износа за Американската разнообразна икономика. 2. Но за бедна без развита иконимика Русия - 38 млрд. долара проходи от газ, това са огромни пари и те разчитат предимно на тях! Кога ли ще престанат да бъдеш суровинна колония (бензоколонка) на Европа, Совковите ватенки?

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и недърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара.

Ко значи? Че, като се изчерпи това което земята им даром им дава на ватенките без да имат мозък (като маймуна, която чака да падне кокоса и банана) , ще останат само с: Машини и оборудване - 28 милиарда долара. (разбира се ако есе още не са измрели от алкохолизъм, глад и нищета)

Когда с Волотькой сразу на деревья...

Берлин финансира алтернатива на Турски поток.Германия ще даде 1.2 млрд. евро на Азербайджан като кредит, за да се гарантира изграждането на Южния газов коридор.

Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко. Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

Ааааа, хабиби! Газът с камили ще го караме в хъба, че по-евтино, хабиби.

...Mагнолии е не сложен човек !!!...ама точно в това е проблема !!!

Борисов/луд умора нема :)

Как, как? Гъзовите връзки значи...

Самодоволно ухилена леко брадясала мутра...

Катар нали е в изолация от съседите си - араби уахабити заради идил, а ние ще се кооперираме. Те са и главният спонсор на идил, а идил се бие, за да минава катарската тръба през Сирия...

...катареца наи- вероятно знае защо се смее ...но ,вапроса е на какво толкова се хили Borisov ?!??...Kатар богата дарjaва ..богати граждани ...Balgaria ....за нея по- добре да не казвам нищо ...та затова се питам ...Tиквата на какво толкова се е ухилил ?!??

трябваше още през 2011-та да катурне асад и по катарския газопровод щеше да тече газ през България за Източна и Централна Европа ???

Като гледам и двамата са доволни, Симитли ряпа да пасе...

тия от катар явно не знаят за кво крадене става въпрос тук.

з3НАЯТ МИ ПАРКА ОТ 1200 ДЕКАРА СОЛАРКИ в КАРАДЖАЛАВО -Пьрвoмаиско нали е ТЕХЕН/саудитски/

соларки в некво си караджово,бълха ги ухапала.зарибяват ги момчетата.

За последните 10 години това е поне 5-ти път, когато докторот на некви науки, генерал-лейтенантот ме дави в куветски гази петрол.

тоя сума време говори само за магистрали и си си останахме без тях... сега мина на газови връзки...и това няма да се случи.....как не му писна да говори глупости и да не види нито един реален проблема на хората по тази теритотрия?

Борисов за четвърти път ДОГОВАРЯ катарски газ. Същото направха плевнелиев - два пъти, първанов - два пъти, станишев - един път, царят - един път, петър стоянов - един път. Яко, а!

аз предлагам с Нова зенландия да развиваме газовите връзки, ако не става , то с Марс

правителствата в бг все развиват газови връзки и накрая пак в гъза.

Поредните лъжи и безумия на Главатаря на ГРОБАРИТЕ.

прощай немытая россия страна рабов, страна господ

ПО ВЪПРОСА ЗА ГАСТА.НА ТАЯ ТЕМА ГО СЛУШАМ БОКО 10 ГОДИНИ И В КРАЙНА СМЕТКА НИЩО. ТОЙ Е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИ.

Катар с е стреми за статус на влиятелна държава в Близкият Изток-както в политически,така и в религиозно течение/основно течение е уахабизма/Катар подържа и "Братя мюсулмани",арабски пролети.В Катар има база на САЩ.Катар е свързан с опозицията в Сирия.Катар си играе с огъня.-Ал кайда в Сирия иСомалийският полуостров, Египет и др.групировки .Инвестициите им са предимно в построяване на джамии,където се проповядва религия от 17 век.-джихад ,уахабизъм,радикализъм.САЩ искат слаба Европа,унищожаване на светските държави,действат чрез такива държави ,чрез политици като в България.Няма случайности.Грубо отношение към патриарха на Русия,не е случайно.В миналото България е имала над 50 кораба -танкери за течен товар,сега няма нито един.Тези танкери са превозвали горива и от арабски страни,но сега картината е друга.Под влияние на външни сили България изпусна ЮП,сега гони дивото.Бог да ни е на помощ и да пази България и български народ от тъмни сили.

..... газираха я тази държава и само клечка кибрит..... и ще хвръкне. Толкова много газ, че вече няма къде да се дява. Напълниха всички бункери и балони с евти газ и сега ще продаваме и на Тръмп, той купува руски и го продава на Полша. Но нали ние нямаме конектори, ще се наложи да го изнасяме навън и през крив макарон да го връщаме в тази закъсала държава.....

QATAR-на Вавилонски иврит ПУШЕЩА КАДЯЩА билка в наргиле

От утре в България започва епохата, в която всеки един българин задължително ще потребява газ! Няма не искам, няма недей!Газ до дупка!

Путин е свикал съвета за национална сигурност на Русия, като е научил за тази среща:-)

Емирът на Катар е поканил българския премиер Бойко Борисов на посещение в Катар и е благодарил за сърдечното посрещане в Министерския съвет. Да не стане като посещението на Боце в Катар през 2015 г.

Много инвестиции,много нещо. ГАЗ В КРАТУНКИ,ТРАНСПОРТ - С КАМИЛИ. ....ГЕРБаджии пълнят хъбчето с миризливи газове от отходните тръби.....Ами и това си е инвестиция. Нищо да не отива напразно...

Много газ,много хъбове,много нещо. Борисов,остави малко и за другите народи.