АПИ: 600 машини чистят снега, ако може не пътувайте

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Обратно в новината

Коментари - АПИ: 600 машини чистят снега, ако може не пътувайте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затова ли увеличихте винетките , ЗА ДА НЕ ПЪТУВАМЕ ?

Изчистете си бе, кво само лаете! Без кола не можете - край! Баба ви и до кенефа е ходила с кола!

да и ако може не си плащайте данъци,винетки и т.н.

Днес се прибрах от Банско. В резюме: тръгнах 14.08, прибрах се в 16 .21. На Предела се разминахме с три (3) снегорина! От Благоевград до София - НУЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Аре стига-600!!!

Е то какво е станало, че чистят? Ви да видите какъв снеговалеж идва вторник сряда.

600 машини чистят пътищата в България, а в Москва чистят "само" 8000 машини.

Ми на 12 милиона се полагат 8000машини. На 2-3 милиона се полагат 600. Графиката не е длъжно да е линейна. Зависи и от географската ширина. Например преди две седмици в Париж нямаше една машина за чистене. Щото просто нямат.

Половин час преди да минете се обаждате в АПИ и съобщавате, че всеки момент ще минава БОКО! Успешно гладко каране по почистен път!

"Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно" ами хората са се прибрали и ще трябва утре да са на бачкане. АПИ ще издаде ли извинителни бележки?

2 санта сняг и гербавите блокираха държавата.

Сорос плаща на снега, да блокира цяла България!

утре ми е наложително да пътувам до Плевен. АПИ да си налягат парцалите, да изкарват снегорините и да чистят. Да не ми говорят как да отлагаме пътувания. Спирате тировете още от сутринта и си чистите. Големият сняг го прогнозират от понеделник в обедните часове до към полунощ. Какъв е проблемът? Страх ги е от 12-часов снеговалеж. Преди години по 72 часа е валял неспирен сняг и всичко е било точно, сега 12 часа и не пътувайте.

Пътувайте си, това си е лично Ваш проблем и отговорност. Предупреден сте.

разбира се че е мой проблем, но отговорността е и някъде другаде. Не е необходимо да се афишират апели да се отлагат пътувания. Отговорността на АПИ е пътят да е почистен. Моята отговорност е автомобилът ми да е подготвен за зимни условия. Ако и двете условия са спазени, не би следвало да има проблеми

Преди години нямаше коли, а и ако минеш 300км с ладата и не се развали си беше постижение. Като дете ползвахме пътищата за снежни пързалки зимата, сега дали е възможно?

Всяка година ходех на море, 1000 км отиване и връщане, и нито един път ладата не се е развалила. Ти някаква специална лада ли си карал?

бе къде е този сняг ? Обул съм кънките в хола с една кана червено ските и те до мене па навън ни снежинка не пада па по медиите за виелици го дават за фучевици де го бре ?

Обул си обратно кънките пич!

Ми то май направо си вързал кънките вече като те гледам... я прати по куриер останалото червено винце, че едни пръжки ми се мотаят из хладилника...

С четири обути кънки нямаш никакви проблеми! Само от КАТ да те не карат да духаш със зачервени очички и да те питат що караш надупен!

вали сняг, закривай държавата

От АПИ съветват- събирате снега навсякъде където Ви пречи и го хвърляте на пътното платно, ние ще минем май месец 2018г. да го очистим.......!

Ако можеше, да се покрият районите с найлон или да се изместят в безвалежни зони, н понеже явно не стигат силите, поне да изчакат малко да поспре и натрупа, а не да се разхождат насам-натам с включени оранжеви буркани и да имитират почистване, защото ножовете им не хващат тънката корица и само замазват и избутват пльоковицата. Напролет всички ще си имаме ядове с ръждясалите дъна на колите. Но чакайте бе, нали бяха в готовност над 3000 снегорина или май съобщението за смъртта на Марк Твен било малко преувеличено? Кому да вярва чиляк, на сйебе си ли, на оглидалуту ли дет хич хубъф ни мъ пуказвъ? - както се питаше Парцалев в "Циливилизацията".

Във "Зех тъ Радке, зех тъ"

В София как чистят - свят да ти се завие. Паркирали на тумби по 5-6 снегорина с работещи двигатели чакат да се стопи снега. Доколкото знам се плаща на машиночас, а не на изминати в чистене километри, т.е пак захлебихме за 3-4месеца напред.

че сметосъбирането и снегопочистването трябва да са общински фирми, а не в частни ръце.

Къде в София видяхте натрупан по пътната инфраструктура сняг? Или искате снегорините просто ей така да си чегъртат профилактично по асфалта.

Ами то няма такова нещо като натрупан както нямаше и преди ама фандъка викаше 160 снегорина ''чистят''???така че и днеска е същата работа - снежец някакъв дето падне се топи ама фандъка сутринта пак песента си пееше което преведено ''смяташе си комисионните''..

Не се подвеждайте по лъжливите съобщения- всичко по пътищата е ОК, даже ги подгряват и една снежинка да прехвръкне и веднага се топи! Пътувайте спокойно!

80%, като пукнеш в преспите, никой няма и сълза да отрони за тебе. В смъртния акт ще пише, че не си се съобразил с пътните условия и си изтеглил късата клечка. А кервана ще си върви по старо му.

Спартана ми се повреди пич! Имах ЛандКруизер като първия в БГ-то, но и той се почупи по пътищата! Сега ползвам магаре- даже зимни подкови съм му сложил да не ме глобят! Не се кахъри за мене!

АПИ може ли по малко да крадете и повече да си вършите качествено и в срок работата. Като са некадърни шефовете ви назначени от ГРОБ да си събират багажа и да се махат. В Швеция сигурно затварят държавата за 6 месеца до като дойде пролет. Все по смешни и долни сте. Как ви звучи някой да ви каже аз ще си платя винетката или данъка когато имам пари.

Още в 05.00ч. тръгвам, за да стигна горе-долу навреме към 07.00. Какво, да събирам стотинки за Фадрома ли? Тогава ще си кютя в къщи, а 150 души да си гледат работата, щом така съветвате.

за да си жив и утре

Руските трактори през зимата не палят. Като се постопли може и да запалят-тогава и снега ще се стопи-абе ква трагедия е това бе? Яжте си суджуците пийте си винцето на топло до печките с крадени дърва и зимата ще мине!

оня с мустачките,бояджийчето разправяше същите работи около 30 те год. на миналия век.Сигурно защото не бе чувал за другия,ниския от Франса...

след като сме си купили винетки вече, много просто. При всеки жълт, пембен или къф и да е код, за сняг, мъгла, дъжд и какво ли още не, след като държавата не може да осигури нормален път, да връща дневната сума от винетката... при показана бележка за закупуване.

допулня, да връща и от данъка на колата. Ти си си платил, а те щи викат ни карай...

Тъпо и неуместно изказване.

Хайде герберастите,по тракторите и да не се ослушват,че хората трябва да пътуват.

Пиша ви от Сибир тук времето времето се управи снега е само 2 метра и 10 сантиметра.Хайде,че отивам да си купя водка.

Москвика не ще да запали стана минус 32 градуса

Тръгвай с ледокола!

Закупил съм си винетка и държавата в лицето на АПИ трябва да ми осигури условия за да мога да пътувам., а не да ме съветва, какво да правя при сняг.

Управленците ни са пълни кретени. Отидете и вижте в нормалните европейски държави, където има зима както в България - Австрия, Швейцария, Германия, части от Италия и Франция. Там когато завали сняг това не е новина. За да кажат не пътувайте, трябва да бъде наистина бедствено положение. А в държавата на боко, малко сняг през февруари се превръща в основна новина по всички медии с призиви да не пътуваме. Единствено с цел да се застраховат , поради факта че рядко чистят, гепат кинтите и сме късметлии че в последните години вали малко сняг. Представям си ако от декември вали всяка седмица , боко ще затвори държавата и напролет ще видим кой е оцелял. Смешници!

глупости

Я кажи кое са глупостите? - това че в алпийските държави през зимата вали сняг много често а пътя им лъснат и няма киш и гняа - или че през зимния сезон дори и 1-2 см. снежна покривка се превръща в топ новина по медиите ни. Кажи де?

"Имало едно време един дето ловил снежинките във въздуха". Какво се случи, остана само приказка за децата? :) А и само в София ли няма сняг? Всеки път апокалипсис с 3см сняг... Хайде да видим довечера дали ще натрупа 6 или 10 че да е "страшно". А шофьори с по-малко опит наистина е по-добре да останат "летни" шофьори за година-две.

Това Зима Ли ? ПО документи !

Другарю тиква Борисов и аз си купих,винетка,а ти хващай лопатата и снега почисти,за да мога,да пътувам.

Ако имаше възможност бих Ви написал 999 плюсчета

При всеки снеговалеж държавата ни призовава да не пътуваме? Защо ? Та нали закупуването на винетен стикер е вид такса за ползването на републиканската пътна мрежа? Когато ние плащаме, а не можем да пътуваме, не е ли това едностранно нарушаване но този вид "договор" със закупуването на винетка ?? Как държавата ще изчисти пътя нас не ни интересува. Когато мен ме спре полиция не я интересува, каква е причината да нямам винетка - просто ме глобява.

може да почистите