СОС прие наредбата за прием в първи клас

Столичният общински съвет прие новата наредба за прием в първи клас. Основният критерий остава уседналост, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - СОС прие наредбата за прием в първи клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравейте, някой може ли да постне линк към тази наредба за да видим какво пише в нея?

Нищо ново, същото като предишните години. Въртим още някои и друг критерии. Първо думата критерии е дискриминация сама по себе си. Второ немогат всики да са в едно училище. Трето вместо да го гледаме този филм всяка година по едно и също време е крайно време някои да заработи реално. Да има училища с занижено ниво, но има и предложе за тяхното развитие, но тези дето трябва да се размърдат не искат! Трето електронната система ще е същата порнография, като за детските градини, тотална корупция. Това което би било добре да се направи е за: тези с две и повече деца, след като минат първи прием, автоматично да им се приемат следващите деца, ако те изрично не искат друго. Второ да се застроят нови училища, и да има правилно застрояване, а не само да се строят блокове. Дори да са по-малки но да ги има. Основния проблем идва точно от това, и то не е от сега и не е като да неможе да се планира. Простичко НЯМА воля! Защото така можеш да имаш корупция, можеш да си голямата работа, можеш да манипулираш! Съжалявам, но нищо неможе да измислите рационално, в полза на гражданите!

Трябва ли да ме интересува и новина ли е това, като само във Варна и София го има този проблем. В цяла България - не. Даже някъде закриват училища. Назрява един друг проблем, но той ще се избистри след още 20-30 г. мисля.

Важно е майката да е "домакин" в училището. Няма проблем до завършването. После продавач-консултант в МОЛ.

За кой ли път:))))))приемат и се провалят ама хтова не ги спира да лъжат и крадът:((((( Единкуп безполезни търтеи които ако се махнат нещата ще потръгнат от самосебе си много по добре..

Миже да те лажем. Който "трябва" да влезе - ще влезе. Другите ще си носим съдбата.

Това не е правилно решение. На родителите се отнема правото да запишат детето си в училище, което те сами изберат. Първо да направят всички училища с еднакво ниво на обучени, после да въвеждат такива механични методи. Ако искам детето ми да учи руски, или английски, или немски, пък по квартал нямам такава възможност?! Това решение е глупаво и трябва да отпадне.

Ура!!!Най-сетне справедливост,умни деца живеещи до училището ще бъдат приети,а връзкарите през два комплекса в десети ще си учат в техните училища по район.

Сега остава и границата да затворим, имаме си и Бойко дето се стреми да догони Живков, направо сме готови за 19 конгрес на БКП. Ама така е докато си на село викаш не е демократично жителството, като дойдеш в София, купиш апартамент, трябва детска градина, паркомясто, работа и викаш ще изобретим уседналостта. А работа е много проста - или се плаща за хубаво училище, или се държат изпити и ако детето има потенциал се записва в най-доброто училище.

Пълна простотия. При тази мобилност на населението в търсене на работа, по-добри условия за живот за каква уседналост се говори. Уседналост имаше когато имаше жителство.Вместо да строят и откриват училища мислят само само какви проблеми да създават.Естествено и да се развива корупцията.

Пак до нищо няма да доведе системата. Терминът прилежащ район е отменен с решение на Административен съд от миналата година. Сега пак същия филм, ама никой не си е взел поука....

Малко пак куцат нещата. Преди година си взех нов апартамент в същия квартал, детето ми е в предучилищна възраст в училището и сега попадам в ниските точкувания, при положение, че живея в същия квартал от 35 години?????? А селякът, който е продал нивята преди 3 години и се е заселил там, където ми е била къщата, примерно си пуска детето без проблем в 1-ви клас???? Нещо не ми се връзва или отиваме на съд.......

Веднага проверки в 22-ро, 20-то, 12-то, 35-то, 120-то училище и всички до 7-ми клас влезли по втория начин да получат предупреждения, че от следващата учебна година ще бъдат изключени и трябва да се преместят в района си по постоянен адрес! Да видим колко коли пристигат от Люлин, Младост, Дружба и т.н. Да видим и колко са колите с несофийска регистрация! И колко са от района, и колко не са от района - точно за тези кваратали става дума!

и ако си новодомец, кво правиш ако не се класираш къде ще ти разпределят детето? Според мен вместо да налагат разни мислени, недомислени критерии министерството да помисли как да има що годе едно ниво на образование в училищата.

Ами, като си новодомец да си мислил преди това - това се нарича планиране. Писна ми от "новодомци" които спират с коли с провинциална регистрация пред детските градини и училищата.

Пак измами.. защо не проверите приема в т. нареченото училище за "надарени" деца в Горна баня, там предварително всичко се урежда.

защото умнико, там е с изпит, а не с адресна регистрация!

Кого изпитват и върху какво?Как пък там изкарват изпитите все деца на мноого "популярни" родители ?

Приеха правилник, който няма да важи за роми. Защо?Те не са ли граждани на България?

ми щото те така или иначе не ходят на училище

напротив, само те ще си избират в кое училище искат да учат без да спазват правилника. За повече информация в мрежата с търсене "Уседналост за прием в І клас не важи за ромчетата!"

Вместо расисткия член където изрично се посочваше етническата принадлежност, измислиха елегантното "многодетни семейства". Сега с цялата си наглост могат да кажат че така поощряват раждаемостта