Близо 3 млн. лв. глоби за почистващите фирми в София

Столична община е глобила с 2 878 868,10 лева седемте фирми, които отговарят за зимното и лятно почистване на територията на София.

Обратно в новината

Коментари - Близо 3 млн. лв. глоби за почистващите фирми в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само с пари не става, трябва и хора, които не са мързеливи, изглежда в общината няма такива....

Колко струва на ден "почистването" в София? И зиме и лете.

Първо раздаваш 300 милиона - тихо, без шум в медиите. После "санкционираш" с едни 3 милиона и тръбиш за "подвига си" 1 месец по медиите. Резултата - данъкоплатците ограбени, живеят в кочина, но доволни от Фастъкова и Ко. Фастъкова и К0 - още по-богати и преяли със "суджук". Прост народ - слаба държава!

Просто са изпрали комисионната... :)

Въобще не ме интересува дали фирмите са били глобявани. Ежедневието, обаче показва: - Мръсни и прашни улици - Мръсни и прашни тротоари (ако въобще успееш да ги видиш от паркиралите МПС-та, де) - Камиони, които МАСОВО излизат от строежите с кални гуми - Препълнени кофи за боклук - Олигофрени, хвърлящи си боклуците по земята (за пушачите - фасове също са боклук. Ако няма близо до вас кошче, приберете си фаса в джоба и си го изхвърлете по-късно) София Е изключително мръсна - зелени или пембени билетчета, глоби-млоби... все тая. На мен - обикновения човек - ми се струва, че никой не прави НИЩО.

...щях да глобя самата Фандъкова.Ами тя мрънка нещо под носа си и гледа като че ли е консумирала отровни гъби! Под самия й прозорец на ,,Московска,, е пълно с фасове около дърветата , а какво да кажем за купчините и размазани понякога кучешки изпражнения? Зная,че тази жена има много фенове и клакьори,но не съм от тях.Вместо да мънка и мрънка под носа си,тя и колегите й трябва да положат усилия за налагане спазване на законите и наредбите и да не гледа през розови очила повсеместните безобразия на които сме свидетели ежедневно.Поне да задължи директорите на всички училища да спрат достъпа на домашни кучета до дворовете,където децата играят физкултура сред урина и размазани изпражнения. Отврат! Писано е до нея по този въпрос,но какво искаш от мрънкало,гледащо като че ли е яло гъби?!

ти дървена комунистическа главо!

Става все по-мръсно, а Бойко все по-богат!

Улиците в София трябва да се МИЯТ, поне на две седмици веднъж, с ВОДА! Не съм виждала цистерна от сума ти време! Навсякъде е прах, кал и мръсотия! Прибирам се всеки ден с кални обувки от ходене из центъра! В Германия не съм си чистила обувките с месеци - просто се връщах със същите с които съм излязла!

Кочина, кенеф, гнус - такава е София. Най-мръсната столица в Европа. Не е само въпрос на пари, а на правилна организация и мисъл. Такава в тиквите на хората, които уж управляват този процес липсва. От миналата година колко пъти се обаждах на зам. кмета на община Триадица по конкретен казус с предложения какво трябва и може да се направи. Реакция 0 - ZERO. Мрън-мрън по телефона, дрън-дрън. А улица Георги Измерлиев, продължава да бъде път с много препятствия, дупки, кал, разбити и липсващи тротоари, лайна с извинение навсякъде и т.н. и т.н. На никой не му дреме. Дори и на тези, които всеки ден слаломират с децата си по разбитата улица между колите, защото там където трябва да има тротоари, са паркирани плътно нашите и вашите коли. Как пък не се организираха тези хора и не изметоха досега боклука от общината! Затова нямаме право да се жалваме. Защото лайната газим и дори май ни е кеф, че го правим. За сведение на тази улица в протежение на 300 метра има поликлиника, детска градина и училище....,само това е достатъчно за да би трябвало да има нормална европейска инфраструктура, каквато и в другите европейски столици. Ама, няма, няма и да има с такъв заспал и оскотял народ.

Платете и на моята фирма 5 000 000 лв., пък после ме глобете 3 000 000 няма проблем! Подисваме ли догора?

Крайно време е да развалят и концесията на "Софийска вода ",да се потърси отговорност на този,който разпродаде ВИК-то в София !

А СТАНА ЛИ ПО-ЧИСТО? НЕ, А РАЗВАЛИХА ЛИ ДОГОВОРИТЕ С ФИРМИТЕ КОИТО ТРЯБВА А НЕ ПОЧИСТВАТ? НЕ. И ДО КОГА ТАКА? ТРУДНО ЩЕ Е С КМЕТ ОТ САМОКОВ И ГЛ. АРХИТЕКТ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ, СОФИЯ ДА ЗАПРИЛИЧА НА ЦИВИЛИЗОВАН ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД!

moket1

Ако ще и 30 млн. да ги глобят - нито са в ми в джоба, нито ще възстановят въздуха от мръсотията или човекочасовете, загубени в задръстването при непочистен път след снеговалеж. Въртим тук едни пари, ама вас не ви касае!

Въпросът не е в това за колко пари има написани актова, а колко от тях ще паднат в съда, и съответно колко ще бъдат платени. Сумата клони упорито към 0

Ами, това е начинът... Ако трябва, да им вдигнат глобите още и да ги гонят до дупка, иначе нищо няма да се промени! Дано са ги одрусали и за събирането на боклука в пик часовете, което определено ни лази по нервите жестоко... поне на мен, когато трябва сутрин да чакам боклучарите да освободят кварталните улички...