НЗОК дължи пари и на болници у нас, не само в чужбина

Националната здравноосигурителна каса дължи пари и на болници в България, а не само на чуждестранни клиники.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК дължи пари и на болници у нас, не само в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Към момента финансовият недостиг на Здравната каса за 2018 година е от порядъка на 400 млн. лв." Е, ще почакате - декември дадоха втори милиард за саниране. ГЕРБ признава само онова, което може да се види и пипне... Болните ще почакат...

Ама защо никой не обяснява каква дейност е извършена срещу тия 270 милиона. Това все пак са парите за 2 месеца на всички боници у нас

Ха така, явно има "заметени под килима" проблеми. То така като не плащат, ще им се връзва бюджета, ама и пациентите ще връщат от болниците. Защо тогава по-цял ден ни обясняват какви сме отличници, че дори и от Европа ни дават за пример?

Ужас някакъв е тая здравна каша БГ! Всяка година се увеличават уж парите към болниците, правят се всякакви експерименти, които граничат с геноцид над болните, но на които управниците им викат "реформи" и пак хаос и безумие! Отделно от това, ние сме държава, в която 48 % от общите разходи за здравеопазване са от джоба на пациента. СЗО има критерии, че личните разходи трябва да са под 20%. Чехия са със 7%, Унгария с 13%. Изводите всеки може и сам да си ги направи...

И сме държава дето сумати и народ се осигурява среюу 20 лева месечно. Осигурявай се като германеца в Германия и няма да доплащаш!

Хубаво, ама искам и качеството да е немско, както и доходите. Наглец. Да получавам като в Африка, пък да плащам като в Германия. Ами къде са парите на пенсионерите от преди 1989 г.?

Като се отвори статистиката Healthcareexpenditurestatistics се вижда че осигуровките в Чехия осигуряват 1100 Евро на калпак , а нашите 500 евро. разликата от 600 евро си я плащаш от джоба, като не си се осигурил.

политиката на герб-СТАБИЛНО да мрат българите!

Чак сега ми стана ясно защо лекарите ми се мръщят като отида при тях с направление. Явно направленията от НЗОК не са желани. Министърът на здравеопазването ще иска оставка, защото някой честен човек иска да са му чисти сметките. А Мухобойко обяснява, че няма да дава пари, защото източвали касата от чужбина. Та източват, източват, ама има съд, прокуратура за това. Защото все някога ние българите ще плащаме лихвите, ако няма законни процедури. Какви са тези управляващи- да се чудиш!

Много неработещ мангасал виси на тая каса и не само мангасал! Социалните помощи и здравните не трябва да са повече от 6 месеца - след това държавата да определя каква работа да започнеш и да се осигуряваш! Ако не ти харесва - ходи гний!

Добре де след като касата дължи толкова много пари кой ни управлява по времето на Постната пица не беше ли ГЕРБ ? Такааа и след като бяха те как така той взе едни 1.3 милиарда от касата и къде са те къде ги дадоха и коя дупка запълниха ? видно е че ГЕРБ няма как сами да питат себе си и да си отговорят но къде друме така наречената опозиция а не съм чул някой да ги пита нито герберите да отговарят ето касата дължи пари и за чужбина и тук е, и ?Как ще се вземат готови събрани пари от здравните вноски на хората кой им даде право на това и някой ще носи ли отговорст кога ако въобще това стане ?