Германски войници се оплакват от липса на зимно облекло

Германски армейски сили, които трябва да подсилят източния фланг на НАТО, се оплакват, че нямат подходящо зимно облекло и друга екипировка.

Обратно в новината

Коментари - Германски войници се оплакват от липса на зимно облекло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лъжливото си заглавие? Плащат ти!Никой войник не се е оплаквал!

окупирана държава. Няма право на армия и въоръжение. Това е цената на изгубената война. Но пък си имат постоянна американска армия в страната си - за наблюдение, контрол и подчинение. Затова са и необяснимите ходове на Меркел. Просто слушка. Нямат избор немските политици и канцлери.

Германски войници се оплакват от липса на зимно облекло, подобно на тези германски войници които по време на ВСВ достигнаха до Сталинград и бяха победени поради липса на подходящо зимно облекло за условията в Русия.

заглавие! От де го взе това : "Германски войници се оплакват от липса на зимно облекло"? Чети какво пишат сега УМНИТЕ и всезнаещи професори! Командването е решило да се доуборудва /да модернизира/ армията и войниците не се оплакват ! На кой и как?

Сега разбрахте ли, защо не намират почва гей парадите в Русия ? Айде, опитайте да си размотавате задниците по прашки при минус тридесет.

ЧЕ немската армия е във същото окаяно състояние във което ни показват пленените немски войници по документалните филми от 2 св. война.РУСКИЯТ СТУД Е НЕПОБЕДИМ.ИСТОРИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ И ПОМНИ!

са в окаено състояние /също и руските и полските и американските/

Не им трябват зимни дрехи на тия, че ще вземат пак да се сурнат към Москва и ще стане мазало.

Тия чудовищни ракети, които разрушават по цял град, няма начин да не отделят малко топлина, колкото да се сгреят скъпите ни съюзници в две световни войни. Само, дето още по време на съюзничество-то, нашите офицери са мразели надутите немци и са ги псували при всеки разговор по техен адрес.

Хем не носят, хем се натискат! Ние имаме и приказка: Хем сърби, хем боли!

мдааа. враговете на Русия все от студ се оплакват. но човек би си помислил, че германците след две световни войни ще са си научили урока...

Кауни толерастични, отворете складовете на народната армия на ГДР там бях осигурил всичко необходимо и зимни, и летни дрехи и достатъчно боеприпаси. Само не знам дали толерастите от Бон не са ги раздали всичките на хърватските усташи, теростите от АОК и ИДИЛ та за вас останало ли е нещо или само молци се гонят в складовете.

ръкавички, навои и ушанки ли? Еееее скъпи ми фройнде, че то не е като да си перите дупарите накичени с пера и мъниста пред Бранденбургската врата на гей парада. А ся като ви е толкоз акъла зъзнете по прашки в сибирския студ.

Е, това не беше никак политкоректно. Г-н Рубин ще звънне съвсем скоро в редакцията на ДИР и ще обясни колко е натъжен.

Снабдяването на джендър армията включва 25см.дилда с батерии.вазелин-ултра,виагра-розова и непромокаеми чорапогащи.

blagart

Така е защото парите заминават за телешки дюнери,бурки,фереджета и джоб параса за нашественниците. И във всеки квартал трябва да се строи джамия-немците вече събират пфенинги за минарета и в бардаците са разпоредили да обслужват безплатно обрязаните.

На източния фронт, 2030 година: "- Немцы здавайтесь!" Мехмед се обажда: "Мюмюне, къде да го намерим сега тоз немец, че да го предадем на руснаците..."

Бе като си били на-удачните, що са се изложили така срещу финландците ;) Бяха писали за един боец,Симо Хаюха ;)

Изложиха се, ама накрая Сталин подари на финландците държавата. То и британците се изложиха при Дойран, ама после ни напълниха столицата с бомби през ВСВ и вкараха ДПС в парламента.

Ставаше въпрос за "най-удачните бойци на студено" ;)

Една двойка по история, втора двойка по география. Виж къде е Виборг.

Ъ ъ ъ я ме светни за двойката по история малко по-детайлно ;) Какво общо има Виборг със Зимната война?!

Така е -народ който храни твърде много паразити и гласува за неподходяши политици ще има пародия на армия .Сигурно и там в добавка се краде при доставки и поръчки.

На вермахта зимни дрехи не му и трябват. Има глобално затопляне. Вчера при Москва беше само -20.

Да ама чакат температура да падне до - 35 градуса. А, между другото, къде са соросоидната палач?

Ликвидират дефицита. Чорбаджията ги прати да шият кожуси.

Жалка пародия на старата, истинска немска армия. Щом тея са така, не ми се мисли как са останалите НАТОвски армии. Да слагат чалмите, да си взимат бойното знаме с цветовете на дъгата и да отиват на май..ата си.

Абе не знам, като гледам 75 години по-късно немците пак са с неподходящи облекла... Човек би рекъл, че са си водели бележки през ВСВ за зимите в Изтока...

Нямали дрехи? Това не може да уплаши славната съюзна немска армия и нейната оперативта готовност да се яви на лесоповала! Тя е минала специална зимна подготовка първо при Москва и Сталинград, после при Колима и Воркута.

Навремето Хитлер беше по-организиран...доставяше всичко в срок ползвайки се от ресурсите на цяла Европа ! Сега Германия също се ползва от ресурсите ,пазарите и робите на цяла Европа ,а немската армия мръзне на "източния фронт"!?

иди питай някой оцелял "золдат" от армиите на Гудериан или Паулус, как са ровели по сандъците на стринките в степите белким намерят вълнено парцалче да си увият крачката. Как баш пред Москва им е замръзнала и нафтата в резервоарите и моторното масло. Как лично Паулус когато се е предал е поискал ако може да му покажат руски войник в зимно облекло за да види що аджеба те могат да си лежат на снега, а неговите са замръзвали.

кат баба Урсула са най смешната армия в НАТО!

Няма ли кой да каже на Меркел и бундесфера че нашите баби по време на 2та СВса изпратили колко хил.кожуси,терлици,ватенки,ръкавици,суджуци,свински бутове и ракия на войниците на райха. докато румънци и унгарци и италианци изпратиха по 5-10 дивизии да се бият на източният фронт и накрая пак ние сме губещите сега.

още по-лошото е че вичко сякаш се повтаря... вярно че "вълчата бърлога" вече не е в Берлин ,а във Вашингтон .

Какво протестират тея, нали трябва да се хранят емигранти. Плана за обезвреждане на Европа върви с пълна сила.

ти да видиш...

Няма защо да се притесняват ! Руснаците ще им раздадат зимни ватенки ,така също по една кирка и лопата !

2019 г източен фронт на НАТО: "Според изданието силите за бързо реагиране на германската армия за 2019 г. нямат не само танкове, а и защитни облекла, зимни дрехи и палатки" Нищо различно от българското НАТО. Нямаме ни един читав самолет да гоним гаргите даже. НАТО-ковани сме!

Тоя сценарий май се е случвал и преди. Германия отива на изток, а дрехи и обувки за условията там няма. Танкове също няма. Какво ли ще се случи в суровата руска зима...

Човек би рекъл, че са си водили записки предния път, ама явно не...

Русия изпраща привети, с крилати ракети! Ако искате от Каспийско море, ако искате от Средиземно. Изборът е ваш!

Който тръгва на война срещу Русия, завършва или със самоубийство (Хитлер), или с героична смърт (Сталинград).

Ха-ха...историята си е история,но тя се повтаря,както през '41-'42-ра пед Москва и ...СТАЛИНград....

Не се радвайте, не се радвайте..., ние пак сме им съюзници...,сега ще започнем производство на кожухчета за немските момчета...горките, все на тях се пада "руска зима"...

сега половината им армия е от лесбомомичета; поне ще се пести от материал

Ах милите... направо се просълзих..

Руснаците да им направя дарения, малко ушанки и ватенки на натовските бедняци

тия нямат армия от миналия век! Пленените войници на фелдмаршал Паулус не са били толкова изпаднали като сегашния бундсвер.

Да обличат полички, а на главите чалми.

не мрънкайте ве лигльовци. Дядовците ви като замръзнаха край Москве и Сталинграде вопъл не простенаха освен "Файл Хитлер" преди съвсем да вкочанясат.

Абе важното е за лекарите и инженерите от габон, еритрея и судан да има храна и дрехи

Научили са опита от историята на изток задължително добре облечани :)

Дядовците им при Сталинград, все якета с гъши пух са носили. Е, вярно, че не са си и тръгнали, но пък и никой не ги е викал.

от зимата на 41-ва.

Ами ще се оплакват. Всички си спомнят какво стана с прехвалента Германска армия, след зимата на 1942/1943 година.

Германски войници се оплакват от липса на зимно облекло. А нашите сне оплакват от липсата на цвекло и тояги.