Предположение: 70 000 шизофреници има в България

Предполагаме, че около 70 000 души в България са болни от шизофрения, обяви Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски”.

Обратно в новината

Коментари - Предположение: 70 000 шизофреници има в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шизофрениците от парламента са благословени да се борят с корупцията...Много са хитри... https://euractiv.bg/section/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0/news/%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0/

за шизофренията? Наркоманчето е огледало на обществото, такава е действителността "драга" докторке, същото е и в училище, децата са огледало на обществото, в което живеем. Вие ни показвате следствието, а за причината мълчите!

имаме 240 шизота в парламента,преди избори едно-след избори друго....шизофрения

Докато в България няма единен регистър на шизофрениците, такива случаи ще са ежедневие. Сега шизофрениците се водят на отчет само в заведението към което са диспансеризирани.

Употребата на марихуана доведе до шизофрения. На 24 години , вече не става за нищо. След време не е ясно кой , ще се грижи за него.

ти па с твойта парцуца си много нормален..

То няма хора от Плевенско нататък до Видин.Стигнеш ли Плевен с кола,виждаш само некролози !Така е в Северозапада !И Плевен е в Северозападна България !

"Предположение: 70 000 шизофреници има в България". А колко са във властта?

Бряяяя мноо ба.Аз сал един знам дет съ намести в президенски стол

Само 70000 ли ? Да не са 700000 ? 7000000 не може да са, защото няма толкова народ в неребе-то.

Елате, пиленца, неудобни на системата, луди ще ви изкараме и луди ще ви направим.

са само шизофрениците. Не ми се мисли колко са хората с други психически отклонения. И като прибавим тези, дето се правят на луди - депутати, министри, джендъри, протестъри, цигани и други, то "нормалните" остават малцинство в България.

70 000 значи, били шизофрениците в България. Е, поне първите 240 ги знаем кои са! Ама то пък като се замисля, може и да греша, щото шизофреник не значи дебил.

Как така "губи жилището си". Щом е наркоман, значи го пропива и пропушва ! Там е коренът на злото, не шизофренията ! Наркотиците ! Те убиват човека !

за 70 000 може аз знам един ---всяксм вечер е по телевизията...оправи България, Европа сега Африка щял да оправя....

Това че няма точна статистика си е вина на здравната система.Всеки болен по един или друг повод е бил преглеждан и дори лекуван и значи е записан по тефтерите им и е само въпрос на организация всички да се запишат в електронен регистър.Дори да започнат само от тази година с новите случаи а постепенно да добавзт стари случаи в крайна сметка сттистиката ще става все по -точна.Само ,че е по-лесно всички да вьигат рамене и да чакат друг да реши проблема .Веднъж регистрирани надежно много по-лесно ще се знае всеки от тях от какво се нуждае.Проблема не е къде се намират клиниките защотонтези хора се нуждаят от спокойствие и безопасна среда която липсва в големите градове.Може на някои лекари да им се е приискало да работят в по-голям град но това не е нито в полза на пациентите нито крайна сметка и в тяхна полза.

при 200 000 наркомани само 70 000 шизофреници нещо не се вързва.

Д-р Гълъбова от много години апелира за национален електронен регистър на хората с психични отклонения. Психиатричните клиники отдавна са превърнати в заведения за социална помощ. Някой да я е чул? Няма милост - и към лудите, и към другите.

Sm3hurk0

то няма лошо за подобен регистър....., Ама всеки втори е познайник на МВР, Всеки първи с диагноза и накрая ще се окаже, че няма свестен човек за работа в България, защото е попаднал в някакъв регистър. Още сърбаме попарата на ДС с досиетата и си подвикват доносник зад гърбовете...

Смехурко, като ида да си купя пищов ми искат документ дали съм нормален - е, ами издават ми го веднага, никъде не пише, че съм откачен - е, преди две години тъщата малко се помина с моя помощ, не че някой нещо знае за това. Електронният регистър е в помощ за контрола над болните, следователно - в помощ и на здравите, които пък са случайни жертви на едно напълно безпомощно общество.

Истината е, че сме много бедна държава. Че трябва да спрем да се грижим за търтеите,извратеняците и за престъпниците повече, от колкото за реалните болни, инвалиди (не не е срамна тази дума!) и реално нуждаещи се от помощ...

Истината е, че лудници и адекватно лечение за поне тези които имат шанс, НЯМА! 70 000 са си една прилична армия, която ако осъзнае, че може да прави каквото си иска в тая държава, ще ни затрие всички!

Защо водещите новини в дир.бг винаги са възможно най-негативните?

Защото такъв е редакционният план, одобрен от посолството. Да се мачка самочувствието на българите, да се руши националното чувство ! Ето - колко открито пишат, че си мразят народа ! Има значи ефект антибългарската пропаганда !

АЗ ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ЕДИН ТАКЪВ ЮНАК -ПРОФ ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ БИВШ ШЕФ НА БОЛНИЦАТА ПОХЕМАТОПАТОЛОГИЯ И НАСТОЯЩ ДЕПУТАТ ОТ БСП!!! ЧОВЕКЪТ Е ОСВЕДЕТЕЛСТВАН ОЩЕ ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК А ЕТО ДОКЪДЕ СТИГНА .....ДЕПУТАТ!!!

един ,,друг,, десет години ни прави на ,,луди,,...!!!

ами" като ти,, гледам,",, правописа,, мисля" че при = теб,, вече ,, има = ^ резултат,,,

При това непрекъснато разминаване между приказките на властимащите (политическа, икономическа, правна, медийна) и действителността, шезофрениците ще снанат не 70 000, а 7 000 000.

Наскоро прочетох нещо което е интересно-,, на този свят има толкова шизофреници колкото мобилни телефони,,. Па може и да е истина...

Sm3hurk0

А тези, които имат по 2 и повече GSM-a, сигирно са шефовете.

В този жесток свят няма място за болни и социално слаби хора и въобще няма място за беззащитни същества. Трагичната история на този млад мъж е само поредното доказателство за това. Как така е "загубил" жилището си след смъртта на майка му? Не, че не ми е ясно по какви схеми е иззето, но ме възмущава факта, че болен човек е оставен на улицата без никаква грижа! Шизофренията е сериозно заболяване. Трудно се диагностицира и лечение няма. Има само поддържаща терапия, но болните имат нужда от всекидневна грижа под формата на ненатрапчив мониторинг. Жалка държава е българската щом допуска най-уязвимите й хора да бъдат изхвърляни на улицата. Мир на душата на починалия. Надявам се, че изверга, който го е пребил ще получи адекватна присъда. Странно, шизофеникът не е посегнал на "нормалния", а обратното. Чудя се дали диагнозата му е не е била поставена на око!

повече са !!не бройте тези в парламента и управляващите плюс политиците от всички партий ,колко стават ?!

Мутрата Борисов включвате ли в групичката от 70хиляди ? Той има такива симптоми ,прави се на най- великия ,най- богатия ,на най- обидения , на най- охранявания ! Изродите са такива ! Ако не ходеше с охрана от 50-100 човека Народа щеше да го излекува за секунди -един як бой по Тиквата му прогнила !

и най-религиозният!

а най-лошото е, че много от тях са във властта и НПО-тата!

Починалият човек е с психични отклонения и наркотична зависимост" - крайно време е да се разбере, че при голяма част от шизофрениите отключващия момент са наркотиците!

Според мен сме много повече , целият български народ е докаран до шизофренно състояние от кукловодите от парламент , правителство и прочие външни и вътрешни фактори.

"след което беше в казармата 2 г., а по-късно отключи шизофрения "

Е, а колко години да е в казармата?

Sm3hurk0

Аз Великия Наполеон, поздравявам всички пишешти в Дир-а ! Ку-Ку... :))))) Сега сериозно... Според един човек България е се развива успешно и е просперираща в момента. Според населението, живеем труден живот и в мизерия.... А сега си отговорете, кой е с диагноза и кой е на свобода..... и си помислете, кой трябва да е в психиатрия... Ако е народа - да строим болнични заведения... Ако е оня - да го прибират и да не ни занимават с глупости... :)))

70 001 са! Мен още не сте ме преброили! Муахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!!!

Много страшно! И много тъжно! Обществото ни отхвърля тези хора както заради стигмата, така и заради липсата на всякакъв контрол от държавата. А това са човешки същества, не животни.....((((

Горе долу на всеки 50 човека има 1 шизофреник. Останалите психични заболявания не ги коментират, а всъщност всеки 2-ри е с някакъв психически проблем. Най-лошото е обаче, че специално шизофрениците почти на 100 % въобще не се лекуват - те отказват да приемат лекарства и няма как насила да бъдат лекувани. Принудително лечение - това е мираж, има случаи , когато близки на такива болни подават жалби в полицията и молби за принудително лечение и нищо не следва. Държавата не работи!

Законите за правата на човека понякога ограничават правата на обществото.

Въпросът с псевдолудите е на дневен ред,има много млади българи изкарани насилствено психично болни с тежки диагнози,защото са искали да живеят добре в Родината ни! Проблемът е ,че психиатрите с "лека ръка" поставят най-тежките диагнози,като "Шизофрения"и "параноидална шизофрения". Арабските и турските лекари,които са много в българските болници,мълчаливо се радват над този геноцид. Нищо не се прави,тези освидетелствани млади българи да получават прилични пенсии.

Не знаех, че толкова много са управляващите...

НЕ са само управляващи. Тука слагаме и българският "бизнес" с нашите бизнесмени, които не спряха да се държат сякаш са от друга планета; много известните български "звезди", дето след Видин никой не ги знае, българските идиоти със скъпи коли и кортежи, които оправдаха с пълна сила поговорката "Опази Боже сляпо да прогледа". Сложи и на детенцето на мама, на леля, на свако, на чичо и всичките му лешове, които ги нацвъкаха по скатани службички на държавна заплата.

А, така вече се наместват нещата.

А,колко от тях са във властта? Ако тези хора са здрави ще докарат ли България до това положение в което е сега.Последни във всичко само първи в КОРУПЦИЯТА.Затриха ни като държава и народ. Къде е това еврогейско председателство? От тези боклуци сме на този хал. Те искат едит долен престъпник да ни управлява,за да ни затрият напълно. Колкото до психиатриите,не знам кой умник въведе това безумие-шизофреника да определя дали е здрав или болен ,той самия да дава съгласие за леченито му.Лудите на свобода,циганите в отделенията за отглеждане.Пълно е с тях. Безполезна държава,с най много неграмотни горе във властта. Дано се свършат мъките ни вече.

Минимум 1 700 000 са.

В света психиатрите са в топ 5 по заплащане редом с кадиохирурзите и неврохирурзите. Тук са нещо средно между социален работник и санитар, а психиатричните болници с изключение на 3 софийски са приюти за клошари и бездомници, които няма къде другаде да отидат. Примирете се с факта, че има 2000 опасно луди шизофреници сред нас. Разходите по престъпленията, които ще извършат са по-малко отколкото да плащаме за истинска медицина. Е верно някои ще истеглят късата глечка да им пререже някой луд гръкляна, ама то в България кое ни е у ред ...

Поне 240 са в НС.

ааа, там са богоизбраните безсрамници !

мислех си,че гробарите са доста повече ,а като прибавиш александърсимовците и валерижабляновците -какво остава ?

Едва ли са повече от 50 000. Просто пак източват касата като за хора просто с чести разстройства им дават изключително скъпи лекарства за нашия стандарт.

Умник си ти, само дето психиатричната помощ не се плаща по здравна каса, ама нейсе ...

Голяма грешка...прибави още две 00.

"Предполагаме, че около 70 000 души в България са болни от шизофрения...", но аз предполагам директна връзка с точката: "Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои ("колаборационисти")." от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година.

Че толкова много ли са соросовите ненормалници в България??