Полицията провери скъпи коли и частни кортежи в София

Акция „Лукс” се проведе тази вечер в София. МВР взе на фокус частните кортежи и скъпите коли, предаде bTV.

Обратно в новината

Коментари - Полицията провери скъпи коли и частни кортежи в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялата работа пак е тиквата и гуменката да се слагат на европедалите. Около пжлунощ в центъра и пеша не можеш да минеш от мутри курви и луксозни тенекии. На еврозелките са им фръкнали перуките сигурно като са го видели това.

Браво! Властта се осмелила една вечер да провери тескеретата на бандитите. А една ку*рва даже дала акъл на властта да проверява и таралясници. Е ТОВА Е УСПЕХ ЗА МВР-то!

Sm3hurk0

ми тая гледа от боко.. той дава акъл на брюкселските зелки :))))

ДИРаааа,ЗАЩО ми изтрихте забележката към неграмотния Ви редактор Викторчото Стевчовото???? КОРТЕЖ означава ТЪРЖЕСТВЕНО ШЕСТВИЕ,ВЪРВОЛИЦА,КЕРВАН,КОНВОЙ,а на ИМЕНИя или ВИЛИ,в какъвто смисъл го представя лабедения за редактор Стефчов/Киряк/!!!! ЧЕТИ Викторчо,чат-пат и поглеждай както в речник за чужди думи,така и в правописен речник за да можеш да се ОБРАЗУ/о/ВАШ ПОВЕЧЕ!!!!! ДИРа не ме триите,а си подбирайте редакторите!!!!!!

ПОПРАВКА:"....А НЕ на имения и вили...."

Поредната безсмислена ама явно заплатена добре ''акция'' на подлогите на властта.. Та всяка кола има регистрация в кат и тези вместо да си правят ''акцийки'' явно за уплътняване на времето може за минути да ги види и нап за дни да ги провери ако НАИСТИНА искат някаква смислена работа да вършат

И в тази връзка, в този ред на мисли в мен изниква и въпросът за ВЕЛИКАТА ИМ ДЪРЖАВНА И СЛУЖЕБНА ТАЙНА!!! На полиция, прокуратура и власт! За какво са им тези тайни, които така ревностно пазят от ... НАРОДА СИ, ОТ ГРАЖДАНИТЕ СИ (защото има безброй случаи, които доказват, че престъпниците нямат проблеми да се доберат до тези тайни и да си ги купят или просто да се снабдят с тях, са си ги напазаруват барбар със съответните длъжностни лица и началниците им - пример са сега прословутите "брокери" в ДАНС...) Та питам се за какво са тези по 100 милиона лева само за подлсушване и следене на година, двата милиарда само за МВР, отделно десетките милиони за ДАНС, за прокуратурата на година,..., да не говорим за останалите служби, за какво са милионите за информационни системи, къде е много добрата и прехвалено отлична работа и взаимодействие и с другите, със западните служби, СЛЕД КАТО ПРОКУРАТУРАТА И МВР НЕ ЗНАЕ ДОРИ И ТОВА, КОЕТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, БАРБАР СЪС ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ, КОЕТО ДОРИ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ!?!

Стихийността и гламавостта (или глупостта и показността) НИКОГА НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ УМНОСТТА И ОРГАНИЗИРАНОСТТА, СИСТЕМНИЯ ПОДХОД! НИКОГА! Но първите понякога се използват от тежко нуждаещи се ЗА ИМИТАЦИЯ НА ВТОРИТЕ! Със стихийни акции да се опитат да заменят ... СИСТЕМАНТА РАБОТА НА СХОДНИТЕ ИМ ПО ИМЕ И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ОРГАНИ И ИИНСТИТУЦИИ В УМНИТЕ И ИСТИНСКИТЕ, УРЕДЕНИТЕ ДЪРЖАВИ! ТАКА КАКТО ГРУБАТА СИЛА САМО НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ УМА В ДЪЛГОСРОЧЕН АСПЕКТ! Именно затова всички запомнящи се през годините и вековете големи постижения на хора са на такива с акъл, а не със сила (само)!

Зарков, спри се малко.

Къде е дефиницията за скъпа кола? А като плащам 270 лв данък за 10 годишна кола малко ли е? Измислена държава с измислени еднодневни герои.

Това е много добър и удачен въпрос, НО ГО ЗАДАВАШ НА ГРЕШНИТЕ ХОРА! Управниците и прокуратурата на Цацаров (и ръководствата на МВР) отдавна са доказали, че имат не само безхаберен и неграмотен, хаотичен и несериозен подход и мислене, но и според мен престъпен, ако не с друго, то с неспазването на законите и безхаберието и непрофесионализма, и с лъжите си пред хората! Аз така на времето когато ме попита една много известна и актуална и в момента личност има ли много успели хора сред българите тук, аз попитах каква е нейната представа и дефиниция за успех! Друг подобен въпрос е когато кажат за някого, че бил богат - какво точно значи като измерение богат човек, в цифри, защото от цифрите по-конкретно нещо няма на тази земя всъщност:) Само и единствено те са онова нещо, което съществува, чието качество се определя от .. количеството им:)

Една голяма кражба на пари, да кажем от предприятие, бизнес, държавата,...,договор (вкл. с европари) ИМА НАЙ-ОБЩО И ГРУБО ДВА НАЧИНА ДА СЕ ХВАНЕ - на "ВХОДА" - по-лесният и популярен начин, просто защото по принцип безкрайно по-лесно е да си запазиш нещо, което притежаваш, с грижата на добър ИЛИ ПРОСТО НОРМАЛЕН стопанин, отколкото след това да го търсиш и да се мъчиш да си го върнеш... И ВТОРИЯТ - "на "ИЗХОДА", ТОЕСТ ДА ТЪРСИШ КЪДЕ ЩЕ СЕ ПОЯВИ ЕВЕНТУАЛНО ПРИТЕЖАНИЕТО (ако изобщо се появи, разбира се), КОЕТО В България е като да чакаш от умрял писмо, при липсата на съдебна система и прикриватура и полиция, която "ги хваща, а те ги пускат"... В България първият начин е тотално липсващ генерално през тези 30 години, ЩО СЕ КАСАЕ ДО ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ХОРА С КРЪГОВЕТЕ И ОБРЪЧИТЕ ИМ, а сега сме свидетели на ПОШЛИ И НЕЩАСТНИ ДО СМЕХОТВОРНИ .... ИМИТАЦИИ НА ВТОРИЯ! "На от умрял писмото"....

Ами ако си реститут и дядо ти е бил достатъчно далновиден да има 3 сгради в центъра на София, които ти сега си отдал под наем, към кои спадаш? Сигурно клиент на Народния Съд на БСПто

Не това имах предвид, вероятно не си ме разбрал! Иначе аз съм се занимавал и с реституция - по линия на жена ми, родителите на баба й са имали печатарница, книжарница и други сгради и други помещения и имоти е центъра на един град, които изцяло са откраднати от комунистите след 9-ти (и затова прадядо й се поболява и малко след това умира), и аз помогнах на родата й да получат поне някакво обезщетение! Общо взето кон за кокошка... В ... приватизационни бонове - тогава за това отговаряше един зам. министър мисля Едит Гетова...

Иначе дядо ми, моят дядо наистина имаше къща на "топ дестинация", както казват т.н. брокери, в София, но са му взели имота и съборили къщата му на два етажа - голяма и с мазе, и са му дали ... два апартамента от блока, който са построили на неговата земя! Отново - кон за кокошка! Но поне е щастлив че не са го убили или интернирали, защото ... е притежавал имот. Дядката беше велик, много голям мъж, много великодушен и широко скроен, често ми е разказвал за царя, когото е познавал и с когото е имал възможност да говори и колко скромен и свестен, земен е бил цар Борис (за разлика от сина му, който е голям нехранимайко, пройдоха и мошеник)!

Може би пак трябва да напомним на Цацаров и българската полиция, и на Борисов, ЧЕ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ БАНДИТИ И ПРЕСТЪПНИЦИ, вкл. онези, които притежават много скъпи коли, имоти и бизнеси СЕ ЗНАЯТ ПРЕКРАСНО НЕ САМО ОТ ТЯХ, НО И ОТ ВСИЧКИ, ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И СЛУЖБИ! Така че може би е време да спрат да харчат излишни пари и да хвърлят пушилки за пред хората, защото може и да има дебили сред българите, НО ДОРИ И ДЕБИЛИТЕ ИМ СЕ ПОДИГРАВАТ ВЕЧ ЗА НЕЛЕПИТЕ ИМ ИМИТАЦИИ И АКЦИИ!

d4

и какво съдържа т.н."частен кортеж"?? сигурно БТР отпред, БТР отзад а по средата една от луксозните коли на Цацата... я жигула, я москвич, я запорожец... може и москвич Алеко,, лада Самара, а в краен случай фиатче 125. смех...

Не си виждал по 2-3 джипки обикновено с еднакви номера, да карат нагло по улиците, без да се съобразяват с никого? Те това е върховенството на Закона в най-висша форма.

са хванати над 2000 бежанци и 1200 души, обявени за издирване??????????????tova ozna4ava 10 4ovek na den !!!!!!!!

Ми то значи , че са хванали всичките, които се издирват, даже повече-издирваните бяха обявени около1100!

Дебелаците са изкарали някой лев за свинско и ракия.

Всички скъпи коли трябва да се конфискуват. Също и недвижима собственост. Незаконно забогателите, трябва да влизат в затвора и там да работят до припадане.

защото си прост и не можеш да изкараш пари за кола? Смешник.

Преди две седмици един гръцки професор от Солун ме попита каква е ситуацията в България. Отговорих му: "Казват, че сме зле. НАй-бедната страна в ЕС, криза...". А той попита: защо тогава тук всеки уийкенд се изливат такова количество българи с толкова скъпи коли? По информация от НАП в страната се управляват 50 автомобила Майбах, 193 Бентли, 31 Ламборгини, 68 Ролс Ройс и 93 Ферари. Поръчките за S класа на Мерцедес са толкова, че от представителството на Мерцедес в България още през пролетта въвеждат квоти.... Бедна България, най-бедна в Европейския съюз...

Леле колко си прост! Шепата хора със скъпи коли не са представителна извадка за състоянието на икономиката. Това че в гърция са отишли 3000 човека с ауди кю7 не значи нищо. Квотата в представителството на мерц не е само за ес класа и не е само в техното представителство а и на други производители в дилърствата. Тези квоти не са продиктувани от безумното търсене на автомобили, а са наложени от производителя. Производителя знае какъв му е капацитета за производство на даден модел и налагайки квоти си прави вътешни регулации - не софийския дилър да блокира 50 автомобила, при реални продажби 10 бр., а в париж да има недостиг на модела, защото софийския дилър се е направил на хитър и е резервирал бройки, които реално няма да продаде. А и дори да са достигнали квотата, пак ще ти продадат, защото дилъра в пловдив има свободни бройки от квотите. Мислете малко преди да пишете небивалици.

Кое не разбра, приятелю Леле? :) Общата идея или някой конкретен детайл? Иначе от мен да знаеш - всичко гениално е просто!

Ама те властващите ''принципни и честни'' са повече от изброените от вас бройки което ме навява на мисълта че са скрити бая от водещите се на рекетирани фирми и държавните скъпи возила..

Поршето вече не е ли луксозна кола, че липсва в списъка?

Вече има стари Кайени по 15 000 лв. Всеки турбо селянин може да си купи такова. От посочените марки няма да намериш за такива цени.

Остави ги дебилите с кайените на газ. Ама напоследък виждам страшно много нови 911 , новите панамери, които с малко екстри минават спокойно триста хиляди лева

Има резон във въпроса ти. Но като гледам колко поршета има из София, може би ги водят масови коли. Освен това тези разбивки по марки са ми много странни, защото може да вземеш ен поред употребявано ферари за 150-200 хил.лв. а новия лексус лс в магазина започва от 200 хил.лв. Ес класа купе във вариант амг е над ч00 хил.лв. в магазина., обаче марката не е спомената. Нова ес класа и тя минава границата от 200хил.лв. Обаче на тези коли никой не обръша внимание. А всъщност кой е има повече ако съдим само по колите - некой купил си избушено вече ферари за 200 хил.лв. или някой взел изкарал от шоурума ес 63 амг или бмв 760м ЛИ

Ти много се замисляш и задълбаваш, и забравяш, че не това е целта на акцията, а имитацията! А за нея това върши работа, за пред мат'ряла, за пред дебилите и обслужващия управляващите персонал - журналисти, коментатори, капацитети разни...

Прах в очите на хората! Народа не е тъп като гербаджийското стадо, за да отвличат вниманието му от проблемите на деня и да имитират борба с корупцията...

Герберската палячовщина няма край! Първо по радио и телевизиите ги предупредиха за "проверката", второ казаха им точно за какво ще се "проверява", за да са чисти и трето -сто процента ченгетата имат списък на коли, които да не спират за проверка!.... Погледнал се Илия - пак в тия!

Аеропланите ще ги проверяват другата седмица- като си купят контролни херикоптери.После- именията и чашите на язовирите.

и няма опасност да го спрат на път за футбол или тенис

Властта е много глупава. Ако някой има пари за такава кола, то има пари за съветник, който да му каже как да го направи легално. Генезисът е другаде, а те ровят в резултата. Това е или безсилие, или ПОПУЛИЗЪМ.

За да заповядаш подобна " акция" трябва да си изключително безмозъчно и безотговорно същество.Или да си мошеник свързан с престъпният свят и хвърлящ прах в очите на обществото.Сега,като се върне от Мюнхен, премиера Борисов трябва да провери кое е това говедо и да му бие шута!

...много си писал... Кажи му Вальо Радев & ,,компаниия" и тоеа е всичко :)))

А какаво става с частните летателни средства. Т не са ли интересни. Дълбоко съм натъжен, че не се споменава също за любимата ми марка Астон Мартин! По неподвърдени данни имало няколко частни такива. Уважавам хората, притежатели и каращи такъв автомобил.

Хвърляне на прах в очите на хората. И какво устнови "акцията"? Че всички Ферари-та и Бентли-та са купени с честни пари, спестени от закуски, нали? Мама ви мръсна ченгесарска.

Всичките са фирмени. А някои са взети под наем :)

когато човек си даде сметката, че около 5% от работоспособното население на страната се подписва на ведомост за заплата в МВР. По сигурност, трябваше Швейцария да ни диша прахта.

Банките се източват без да има наказани а тук ни занимават с автомобили. Зрелище за наивници.

По-тъжното е, че цял свят го е страх да каже кой обра КТБ. Да СТРАХ. Той имаше официално 10% в тази банка. И не каза думичка, когато банката умря и държавата я затвори. Чух че напоследък пък той имал проблеми и е заплашен със затваряне в собствената му страна.

а резултати от нея има ли.

Резултата е да се напише доклад, да се отчете дейност, да се подхвърли нещо на журналята. Нали имат да се оправдават за новите униформи и постоянно вдигащите им се заплати колко отрудени и онеправдани са горките ченгета от нищоправенето. Пък и пустите му униформи бързо се износват и зацапват от това постоянно точене на бензин от патрулката в личната. И кутиите с храна дето им дават от заведенията които проверяват, ей не се научиха да ги правят читави да им се затварят капаците, бързо им съсипват униформите.

Правилно се е изразил шефът на СДВР: Те работят " да създават впечатление".

Сетила се Мара да се побара!Бойко ще се скъса от натягане!А за всичко може и по_полека ,но постоянно!

Палячовци, в начашото на репортаца спряха човечец с пежо партнер баничарка на 20 години, май за мврто това е лукс

Акцията е всъщност предполагам е с име "Лук", че ни правят на лукови глави.

Може и акция "Ахмак" да я нарекат. Правят ни на ахмаци.

Особено внимание да се обърне на тези със суджуците.

Пушилка - тоест много шум за нищо, само да се отчете дейност. Ако намеренията им бяха истински : 1. Да проверят материалният им статус. Проверяваното лице и роднините му какви недвижими имоти, коли и яхти притежават. 2. С какви средства и от каква дейност са придобити тези материални активи. 3. Декларирани ли са и платени ли са в НАП данъци от тази дейност и за тези активи. Ето тогава ще повярвам че намеренията са им истински, че не е пушилка и се прави нещо по въпроса. По този начин е арестуван и вкаран в затвора и топ мафиота на САЩ Ал Капоне през 30-те години на миналия век.

да проведат такава акция и по хладилниците - да видим кои пие водка белуга с черен хаивер или френско вино сас суджук!!!ама само да гледат - да не пипат и да не пият!

Тези коли не КАТ а НАП трябваше да ги проверява. Пределно е ясно че за юред кат луксозните коли са изрядни. Е, най много лофьора да е пийнал, но повечето собственици на такива коли се возят с шофьори. Кат да вземат да направят една акция да спрат пт движение кошниците които се движат без ГО, технически преглед, без спирачки и без читави гуми. Катастрофите по путя ги причиняват те!

Нещо ги подхванаха. Щом беден търговец на кафе, чашки и бъркалки, като мен няма възможнос,т да си плати наема на помещението, собственост на мафиота Ковачки ( защото му запорирали сметките, докато не приключи проверката), значи работата е сериозна. Интересно, какво ще му намерят?!

Глупости на търкалета! Правят проверки и засади, а не си гледат всекидневната работа! Като ги видиш как висят, пият кафе и пушат цигари, косата да ти настръхне! И оставиха частни охранителни фирма да пазят нещастното население!

Много тъпо изказване. Ще пропуснат някой бандит или бежанци защото документите на колата са изрядни и шофьора спазва ЗЗДП. А ченгетата трябва да придобият умения на врачки да гадаят на боб че съответния автомобил е с редовни документи а водача има редовна книжка. Пфу.

сори за долния пост е това

Докато такива проверки са епизодични акции, няма нищо да се промени. Нали сме свидетели за акции за проверка на чистачките, след известно време се проверяват фарове, после колани и т.н. Проверките трябва да са ежедневни, но само на нарушители. Карам изправна кола, документите ми са изрядни, спазвам правилата за движение и не съм съгласен да бъда спиран и проверяван заради статистиката или да запълня времето на отегчен катаджия.

Много тъпо изказване. Ще пропуснат някой бандит или бежанци защото документите на колата са изрядни и шофьора спазва ЗЗДП. А ченгетата трябва да придобият умения на врачки да гадаят на боб че съответния автомобил е с редовни документи а водача има редовна книжка. Пфу. ДГД.

Браво!Смърт на богатите! Да се конфискуват лимузините,да се продадат и паричките поравно на народа! Ааааа! И къщите да им земат и на народа! Долу по-богатите! Равенство! Да живее СССР!

прокуратура,нап или данс не ги хващат... та сега ,,пътна полиция,, ще ги лови...!!! ,,тъпият,, пак се ,,изцепи,,...!!!

на ДОГАН кортежа???

Голем смех. Какви са тия измишльотини? Ако искат да проверяват незаконно придобито имущество, начинът е коренно различен. Тва не съм го виждал никъде във високоразвита държава. Резултатът е пари за полицията под формата на нискостойностни подкупи.

Нека и те момчетата да оплакнат окото и да искарат нешто като ората.

деер

Въпрос - Има ли в България ремонтирано училище или детска градина на цени по-ниски от тези в Дубай? -..... Няма!. И кой каза , че не се случва безнасазаност в тоалетната на ЕС?! Кой?!

но комент; смях в залата

хихихи акция слушай

Забележителната отлика между онези, които карат много скъпи коли на Запад и тези в България според мен е, че на Запад притежателите им не ги купуват непременно да демонстрират заможност или големи възможности (има и изключения, разбира се), а просто защото повече им харесват и искат да имат по-доброто и по-удобното, по-луксозното. И така страшно много хора на Запад, които могат да си позволят такива коли просто не ги купуват, защото считат, че тези, които имат и не са непременно такива им вършат отлична работа и са им достатъчно луксозни! Например един от най-богатите хора в света, Уорън Бъфет, карал мисля една над 20-годишна американска кола и когато го питали защо, той казал, че си я харесва и му вършела отлична работа - да го транспортира където иска да иде! И само да добавя, че той притежава мисля около 56 МИЛИАРДА!!! ДОЛАРА!!! А сега го сравнете с който и да е от нашите горди притежатели на най-скъпите автомобили, ако искате!

Ти сериозно бъркаш нещата. Едните ползват автомобилите си за да работят. Тез, милиардерите де, са по интересни, ако карат народна кола, ако не демонстрират платените си държанки, ако ходят демонстративно да се изповядват и т.н. Това им носи още долари. А колите, за които говориш, имат друго предназначение. Те трябва да изтъкнат артистичния имидж на притежателя си. Един артист, печели от работата си, не ако е скромен и филантроп, а ако е бохем и циник. Така, както изглежда в Холивуд. А ние сме поклонници на артистизма (в смисъла му на бутафория).

Нищо ново под слънцето. Ден-два шум и толкоз! Никой в затвора, никаква конфискация... Смешници!

Интересно, досега през целия преход точно скъпите коли и тези с кортежи НЕ се проверяваха а полицаите им махаха да преминават покрай стоянките им! Явно нещо става в България, или по-точно имитациите са преминали на друго ниво от някакъв зор.

Отновно симулация на дейност. Такива проверки се правят от 30 години. А помните ли проверката "лукс", която преди десетина години извършиха от НАП с хеликоптер? Още от комунизма златното правилно на държавна длъжност е да се симулира дейност...