Повече оптимизъм сред руснаците отбелязват социолози

2017 година донесе на хората в Русия спокойствие и повече задоволство от живота, а вместо усещането за неясно бъдеще - надежда.

Обратно в новината

Коментари - Повече оптимизъм сред руснаците отбелязват социолози | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом центъра "ЛИВАДА" го съобщава, няма нужда от коментари!

Да бе в Русия наистина оптимизма расте,защото Путев предизборно вдига от 1. май Мин.заплата от днешните 276 лв на 320 лв. Това е живота там в 21 век. И така до следващите избори 320 лв. а може и до влизането на Путев във фризера. Какъв живот се отваря за раята руска!!!!!!!!!!!

Ще, не значи че ще я вдигне! Той да не е балама? За кво да я дига от 1-ви май, след като ще е избран месец и половина по-рано! Кой таковал, таковал, Мара вече се ожени! Трай коньо за зелена трева!

"Русия все още е твърде бедна страна, казва тя..." Ако го кажа аз, русофилите ще се сърдят. Но го казва тя, рускинята.

Мда, Шулман е типично руска фамилия :))))). Дори и свързаната със Сорос Левада признава нарастването на оптимизма в Русия. Фактите говорят, простестърите квичат. :)))))

Брей че нахални хора. Защо събуждат руснаците и знаят ли ,че недоспиването е вредно за здравето. Да се накажат тези които са ги събудили толкова рано

Съвременно робство в английска ферма на българи и румънци. Руснаци обаче нямааааааааа. Руснаците ако дойдат в кралството, то ще е да изкупуват имотите на "богатите" англичани.

не се превъзнасяй, мурзилка. и сега изкупуват като бесни. путинските приятелчета-олигарсите и путиновските чиновниците на блага длъжност, най-крадливите възможни в света. и да, най-бедните от най-крадливите изкупуват у нас, не им стига за лондон и женева награбеното. но обикновеният руснак в дълбоката провинция на 40 години остава без зъби, а на 45 умира от бояришник.

A редовият соросоид умира от диария, вследствие натравяне с токсини от мухлясалите огризки с които се изхранва. :)))))

видя в Англия, Германия , Франция или България да идват да работят гладни руснаци по робовладелски ферми или където и да било, вместо българи, румънци, латвийци , поляци и други еврочленове , тогава ще черпя загрижените тролове- русофоби.Вместо това обаче за сега идващите "бедни" руснаци са за покупка на имоти и на почивка. А "богатите" българи румънци поляци ,латвийци и др.- са за робовладелските ферми водопроводчици, миячи и санитари на задници.

Ми, значи, редно е да отидеш, за да видиш. Наситина в Западна Европа е пълно с работещи руснаци, дори съм се чудил, при положение, че нямат свободен достъп, как успяват толкова много тях да влязат там, а после и да си намерят законно работа.

я да ми покажеш поне един такъв руснак.Изключвам викосквалифицирани инженери или научни работници които също не са чак толкова много.

а офчия нарот куга ша са сабужа

чакай първо да мине поредният избор на путин...и после още един...и после още един...и така, няма време за събуждане.

Няма ли кой да ограмоти тъпите русофобски тролове. Простотията им стига до идиотия.

Вижда се как завиждат всички хората които навремито спасиха европа от това което накара всички да настръхнат от страх и гладни голи боси рабаботиха на фашиска германия а много тях и попадаха в лагерите на смърта и правеха от такава като бегееееца сапун 1 КАКВО ВИ ПРЕЧИ ИЛИ ЗАКЪВ ЗВИЖДАТЕ НА НАЙ ДОБРИТЕ ХОРА ВЪВ СВЕТА ! тези които са виовни че еровпеиците са живи - простаци неблагодарни

Няколко пъти ти казах "Ванюшка от посолството",че българският ти е по-зле май и от матерния ти език но пък трябва да се бачка иначе дамой......България по време на ВСВ не само не е била зле а дори доста добре и с разширени граници,никой не е бил убит(ако не се броят партийните терористи обучавани в русия) че дори и евреите сме си спасили а лагерите ги направиха вашите подлоги тук които днес се правят на социалисти след като ограбиха народа и на края да ти кажа,че нито ви завиждаме нито ви съжаляваме-НЕ ВИ ЩЕМ НИТО МЕДА НИТО ЖИЛОТО-ПОНЯЛ????

И какво Магучата икономика мери стандарта на гражданите си с най бедната страна в Европа....да ви имам гордостта !

Стандартът на руснаците е по-висок от българския.

Нищо не можр да раздели българите от Русия. Може да сме в НАТО или ЕС, но винаги сме на страната на Русия - наша освободителка, която възстановява българската държава

Така е изправен си но си гърбав 1 Русия ни освобождава от Османско 2 Русия ни освобождава от Национал СОЦИАЛИЗМА 3 Русия ни освобождава от Комунизма 4 Чакаме от Русия ново освобождение, но без сек.

Кримчани успяха да се освободят от прозападна Украйна, и да се присъединят към Русия. Сега на ред са Донбас. След Донбас има и други , които искат в Русия ! НЕ ЩАТ НА ЗАПАД !

С още малко бой и към Китай ще поискат

Русия, Китай, Индия са заедно в БРИКС - най-могъщата реална икономика в света.

Много коментари от соросоиди, които никога не са били в Русия! Истината е друга! В момента се води стръвнишка атака срущу Русия като целта е отстраняване на ВЛадимир Владимирович, защото той вдигна на крака Русия, а в следващия си мандат ще я нареди сред първите в света по икономически статус!!!

Да е жив и здрав Владимир Владимирович! И ти къде точно се виждаш в тази картинка като българин? Или просто си от ЦСКА и мразиш американците?

Ще цъкнеш ли европейски българино едно бързо кредитче да напазариш за Великден с екстри- съдебен изпълнител със запор на сметки?! Щото европейските българи без санкции са най- бедните в Европа и ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! По бедни от руснаците със санкции, от Турция, Китай, Тайван, Иран, Словения, Гърция, Румъния, Чехия, Хърватия от ЕС и т.н!

'вдигна на крака Русия' - на цели 4 ..

Близостта с Русия може да ни докара само трагедия като в Украйна.

Украинците сами си направиха европейския Майдан и сега станаха бедняците на Европа! Ние като сме в ЕС, защо без санкции европейските българи са най- бедните в ЕС с масова пенсия 230- 300 лв, и заплати 255- 320 евро, а ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! Щото сме по бедни от руснаците под санкции, турците, китайците, тайванците, иранците и т.н.!

Вас, трансджендърните простестъри определено ви чака трагедия...ама няма да е от Русия. Народът ще ви смаже, доста гняв е натрупан вече.

И какво точно трябва да ни интересува като българи от тази статия? Т.н. велики сили се нуждаят от подобна пропаганда. Тя е необходима, за да поддържа чувството на величие и превъзходство у гражданите на тези държави, като затъпява усещането им за нередности във вътрешната политика. Истина е, че България се освободила от турското владичество благодарение на Руско-Турската война, но е илюзия че това се е случило поради братската любов на русите към нас, българите. Ако това бе така, освобождението е щяло да бъде факт още по времето на Екатерина, достигнала с войските си до Тутракан и Суворово. Всичко в политиката са интереси, а знайни и незнайни люде (доста от тях платени) защитават руските интереси и сега в България. Това е твърде разбираемо, защото те дължат властта си на руснаците. Не трябва да се забравя, че ако не беше Русия през 1944, България отдавна щеше да е приета като част от европейското семейство, където се опитваме да влезем. В социалистическото вече бяхме. Още му сърбаме попарата...

Бодряшкият оптимизъм, насаждан от властите, е полезен за руската нация. Всичко им е наред, изнасят пари от Русия, който може, драсва я в загниващите САЩ, я в Гейропа. Че даже и тука се влачат, дето било много, много зле. Къде е Путин, че нещо изчезна от 1 седмица? Спря ли му хремата? Я да погали някой тигър или да яхне мечка и ще му мина незабавно. Може и в ледена вода да се топне.

И от България на ЕС изнасят пари и българите и чуждестранните компании! България в ЕС е една от най- бедните държави в Европа, а ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! По бедни сме от руснаците под санкции, турците( мин. заплата 538 $), китайците, тайванците, иранците, египтяните, алжирците и т.н.!

Руснаците вече могат да ни лазят само в краката по доходи и заплати.

Коко, ти да не си олигарх или мутряга?!? Мини някой ден в Северозапада и ще видиш кой на кого лази в краката...

Без санкции европейските българи са най- бедните в ЕС с масова пенсия 230- 300 лв, и заплати 255- 320 евро, а ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! Щото сме по бедни от руснаците под санкции, турците, китайците, тайванците, иранците и т.н.!

Винаги преди смъртта настъпва миг на подобрение и успокоение. Дано да е така и сега.

Значи най- бедните в ЕС- най- голямата икономическа сила, да сме умрели отдавна! Щото сме по бедни от руснаците със санкции, турците, китайците, тайванците, иранците и т.н.!

Щом тука е толкова зле, за чий се влачат руснаците в България?

В Русия минималната заплата от 1.1.2018г е 9489 рубли, което са 261 лева, а у нас е 510 лева или към два пъти повече.

А в Турция е 538 $! По зле от турците, но горди европейци, най бедни в ЕС със пенсии масово 230 лева и 255- 350 евро масово заплати! А сме член на най- богатия икономически съюз и пазар в света! По бедни от руснаците под санкции, турците, китайците, тайванците, иранците и т.н.!

Абе тролове русофоби ще се съглася с вицовете ви когато видя руснаци да дойдат да бачкат в Европа или у нас в бг вместо Българи румънци поляци литовци в робовладелските ферми или където и да било.а не да идват на почивка и да си купуват къщи.така че не ги жалете.

Токова са добре руснаците че здрави млади мъже си продават живота за няколко стотин долара на сирийски бизнесмени ! Това е новата надежда за руснака - наемник !

Ще цъкнеш ли европейски българино едно бързо кредитче да напазариш за Великден с екстри- съдебен изпълнител със запор на сметки?! Щото европейските българи без санкции са най- бедните в Европа и ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! По бедни от руснаците със санкции, от Турция, Китай, Тайван, Иран, Словения, Гърция, Румъния, Чехия, Хърватия от ЕС и т.н!

По бедни в ЕС да, но не и в Европа. Най-малко Русия е по-зле, за другите няма да говоря.

форума в дира загря от комунисти - онанисти- страхливи псета

комундетата на шорош не спят, те търсят врага в Русия! :) а без санкции са най- бедните комундета на дедо си шорош от сички в Европа- по бедни от комундетата на шорош в Турция и Китай!

portal

Хайде сега възторжено напред към Българохазария, по позната ви като Русия... съберете си и 100+ годишната шайка, тва де партия... Повечето предпочитаме да сме бълагрофили, а не американо или русо такива....

Ще цъкнеш ли европейски българинофиле едно бързо кредитче да напазариш за Великден с екстри- съдебен изпълнител със запор на сметки?! Щото европейските българофили без санкции са най- бедните в Европа и ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! По бедни от руснаците със санкции, от Турция, Китай, Тайван, Иран, Словения, Гърция, Румъния, Чехия, Хърватия от ЕС и т.н!

И що трябва да цъка някой бързо кредитче, бе дебил?

дира са гнусни русофоби. руската нация никога не е заспивала, за да се събужда.

България е в ЕС, ЕС е най- голямата икономическа сила и пазар в света! А българите европейци в ЕС без санкции са най- бедни в Европа, от Китай, Виетнам, Тайван, Турция и от руснаците, които са под санкции!

поговорка"На гол тумбак,чифте пищови".Може и да се парафразира по руски"На гладен,прост народ оскотен,тумби от ракети"Искандер".

Ще цъкнеш ли европейски българино едно бързо кредитче да напазариш за Великден с екстри- съдебен изпълнител със запор на сметки?! Щото европейските българи без санкции са най- бедните в Европа и ЕС- най- голямата икономическа сила и пазар в света! По бедни от руснаците със санкции, от Турция, Китай, Тайван, Иран!

Тия и те като наш Боку - цъфтим и връзваме, само дето сме на първите места по бедност.

Давайте,немедлено - чемодань,вокзаль и на Магадань... будеть жить счастливо и спокойно в матушка Русия.

Дано българския ти е по-добър от руския. Или също само си мислиш, че го знаеш?

Да ги оплачеш тези Руснаци бря ,жадни ,гладни по-бедни от нас...съединените американски мечти работят по въпроса...

товарищ Маша Захарова ,по нареждане на товарищ Путин,искат да правят Бойко Борисов руски гражданин,да си живее спокойно и щастливо в Русия,а не в България кака ви Курни да му мели постоянно сол на главата и му съкращава живота.Тя пък сега е в САЩ и май щяла да си подава документите да става американска гражданка,след като я изсулят от БСП-то.

Докато има боляршчик, ще има и оптимизъм :)

ТАВАРИШЧИ, ПИШИТЕ КОЛКО ХУБАВО В РАССИЯ, ЧЕ МНОГА РУСОФИЛИ В СТРЕС ОТ РАЗСТРЕЛА НА 600 НАЕМНИКИ В СИРИИ.

БЯГЕЕЕЕЯЦ ТИ СИ НАЙ ГОЛЯМАТА МАЙМУНА ОТ ЦИГАНСКИЯТ ВИ ТАБОР .

Да не те гони шизофренията? Сам си пишеш, сам си отговоряш.

Една от опорните точки на наемните руски тролове е колко било евтино в Русия. Токът бил безплатен. Направих си труда да проверя цената на електричеството по интернет в русия. energovopros*ru Тариф на электроэнергию, дифференциированный по двум зонам суток дневная зона (с 7 до 23 часов) 6.19 руб за 1 кВт.ч 6.19 RUB =0.0876311EUR= 17ст кВт.ч За България цената е: 21,21 ст/квтч Който иска да вярва на руската пропаганда. Аз не.

при заплата два пъти по-ниска от българската

Средната заплата в централния район на РФ е равна 1140 лв. Можеш да провериш по данни на статистическия им институт.

Най- бедни са българите европейци в ЕС без санкции! Руснаците са със санкции! Българите в ЕС без санкции- най- бедните в Европа! По бедни от Турция! Необразован турчин започва с заплата 600- 700 евро на месец- хамал, общ работник! За 700- 800 евро започват образовани в IT България на ЕС!

Ето последните цени в рубли за квчас за тази година. Никъде няма цената, която си посочил. Москва 5.38 4.04 Санкт-Петербург 4.32 3.24 Барнаул 3.81 3.05 Владивосток 3.54 2.83 Волгоград 4.02 2.81 Воронеж 3.53 2.47 Екатеринбург 3.71 2.60 Ижевск 3.57 2.50 Иркутск 1.01 1.01 Казань 3.56 2.49 Краснодар 4.44 3.11 Красноярск 2.37 Нижний Новгород 3.45 Новосибирск 2.49 2.49 Омск 3.68 2.58 Пермь 3.77 2.68 Ростов-на-Дону 3.72* Самара 3.84 2.69 Саратов 3.31 2.32 Тольятти 3.84 2.69 Тюмень 2.68 1.88 Ульяновск 3.55 2.49 Уфа 2.87 2.01 Хабаровск 4.27 2.99 Челябинск 2.03 2.12

Я марш у калната нива да бИреш ягоди ве чирак, аналитическите ти способности с на нулеви , и за провокатор неставаш! Тъп чирак! Цените на горивата нещеш ли да погледнеш ве тъпии? 27.06.2017 По сравнению с прошлым рейтингом лидеры по дешевизне электроэнергии сохранили свои позиции. Самыми низкими, по-прежнему, остаются цены на электроэнергию для населения Украины, и составляют в пересчете на российскую валюту в среднем 2,0 руб. за кВтч. Новые тарифы действуют с марта 2017 года. На Украине в последнее время происходит поэтапное повышение цен на электричество - по два раза за год. По сравнению с прошлогодним показателем рост составил около 58%. На втором месте рейтинга находится Казахстан, где электричество в пересчете на рубли за кВтч. стоит лишь на 2 копейки дороже, чем на Украине. Третье место сохранила за собой Россия, где стоимость электроэнергии составила 3,1 руб. за кВтч

Цената, която аз плащам за електричество в Русия /по еднотарифна система/ е 4.32 рубли за 1кв/ч, т.е. 12 стотинки. В Русия има различни тарифи, както и в България...в Москва са най-високи, в Иркутск са най-ниски (1р/1квт), т.е. 2.8 стотинки. Ако живееш в сграда, която не е газоснабдена, плащаш 50% от крайната цена за тока. А цената на 10м3 газ е 62 рубли (при потребление на едно семейство около 3м3 месечно).

прочетохте ли "изследването" изобщо? чакали нещо много лошо, но понеже не се случило нещо много лошо и те се ОБНАДЕЖДИЛИ. през 2018-пак така! жалка работа...а междувременно мъск изпълвява детските си мечти. и мечтите на човечеството.

Като му люсна пет-шест шльоковици ставам един спокоен,щастлив,доволен от живота.Братушка Ванюшка,наздорове,брат.Будь счастливь,спокоен и доволньй мужик.

Именно такива хора са най-опасни за Запада, полу-гладни, нямащи какво да губят, способни да държат оръжие и да дават живота си без много мислене. Действително в Русия псевдо работните места са огромно количество, множи се до безкрай бюрикрацията, за да създават хранилка на гласуващите за ЕР.

абе направо умряха от глад или по точно от смях, като изкупиха вече всички имоти по Черноморието, горките вече изкупуват и средиземноморието и ходат по 30-40 души милиона годишно поне веднъж на почивка.Жални да ги оплачеш тия руснаци.

Чакат ред в една и съща квартира, за да не плащат тук в България. Гиди тарикати гладни такива никаквива.

Руският мужик е оптимист защото със сигурност знае че ще си е беден!!!!!

Не по беден от българите европейци в ЕС! Българите в ЕС без санкции- най- бедните в Европа! По бедни от Турция! Необразован турчин започва с заплата 600- 700 евро на месец- хамал, общ работник! За 700- 800 евро започват образовани в IT България на ЕС!

спокойни,рашите са и много културни.Дори по време на война,по време на битки слушат арии и музика от Вагнер.

На който много му харесва Русия, да върви там. Ама седят в НАТО русифилите, защото в Русия е алкохолизъм, мизерия и убийства .

Няма нужда да ходим в Русия, ето Путин ще идва тук. Добре е дошъл !

Хапни един безплатен сандвич с руско кучешко и пак ела за втора смяна в тролефермата

Гледам ви българите европейци, и се чудя вие ли сте под санкции на Запада, или руснаците! На вас в България на ЕС, като гледам растат единствено цените ви по европейски на тока, водата, парното, храната, лекарствата, а пенсиите са ви по 200- 300 лева масово, а заплатките по 250- 300 евро масово в цяла България! Само в София са по високи малко! А сте 11 години в ЕС и 21 години правите икономически реформи налагани от ЕС и САЩ?- а пак сте си бедняците на Европа!

стандартът на живот в България е по-висок от Русия, много добре ти е известно, руски кавал.

Не не е, цифрите показват, че стандарта в България без санкции е най- нисък в ЕС, по нисък от Русия със санкции, по нисък и от Турция!

В България средната заплата е около 700лв /средно за цялата страна /, което е към 25 000 рубли...толкова средно взимат и там, изключение са Москва и СПБ. Да, ние сме бедняците на ЕС, но...нямаме нефт, газ, диаманти, целина колкото територията на Англия и Франция взети заедно, водни ресурси, дървесина, въглища, метали...това е срамът на Русия, с най-големите ресурси в света, а живеят като скотове.

Ами защото сме се врекли да харчим това, което изработим. Без да печатаме рубли, пардон - пари.

Много ясно е ,че след десетилетия на съветска намеса ще сме изостанали.Всички бивши соц.държави са такива,благодарение на съветската агресия и глупост!

ПРОООПАААГАААНДАААА РУСКАЯ

По официални данни на избирателната комисия на РФ, в предстоящите избори за президент ще участват 7 милиона българи. Толкова са се регистрирали като българи.

Колко да е спокойно?За Русия ли иде реч?

70% от руснаците биха имигрирали ако САЩ или Европа ги приеме ! Това тяхната надежда , роднини или приятели да ги издърпат !

2 милиона кримчани гласуваха да се присъединят към Русия ?? Що не щат в демократична Украйна ???

Изрод

Ти луд ли си , или промита глава !? Как са гласували с автомат на главата ! Сега ревът като им взимат децата в Руската Армия !

гласуваха под дулата на зелените човечета. Ама оня ден изпържиха 600 броя от същите зелени човечета, хахаха

база за сравнение с България-член на ЕС, освен че тук си е българско и и има места които ми харесват.Обаче Като сравня места където съ бил, например Санкт Петербург с Лондон -последият /Лондон/ е като стара опикана тоалетна.НА всимкото отгоре един служител в Логистичен центърв едно от пристанищата на Санкт Петербупг получава 110 000 рубли /месечно или 1572 евро иили 2000 долара.Като презчислиш това като цени /покуп.способнот разликата ставаоще по голямоа спра мо лондон.За Бг да не говорим.

Ама, наистина ли средната зап лата в Русия е 2000 долара? Навсякъде ли или ме баламосваш? Аферим, ако е така!

В моята фирма има служители които получават и над 10000 евро месечно. Това за България. Е и?

110 000 рубли не е реална заплата, средно те в СПБ взимат по 40-50 000. Заплатите в София на специалисти в логистиката, към 2200лв с премиите, т.е 80 000 рубли.

От тежък махмурлук ли?!

Газета"Ведомост" и някаква си там"Левада".Като чуеш нещо от руски медии,бъди сигурен,че е обратно.Те винаги хвалят и разкрасяват,за да прикриват нечовешкия живот в Русия.Не говоря за МАсква,Санкт Петербург и няколкото едномилионни градове.

Това са грантови медия и агенция финансирани от Запада- " Ведомости" и " Левада"! Не са руски, само са регистрирани в Русия, както Форд имат завод в Русия, но не е руски! А има ли завод на Форд в България?

Руснаците са добре дошли в България. Винаги ще се разберем с тях. Но не и с глупавите украинци

Що? Нали те са братья? ;))