Руски експерт: Световната икономика минава на военни релси

Световната икономика се пренасочва и преминава на военни релси.

Обратно в новината

Коментари - Руски експерт: Световната икономика минава на военни релси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук усещането за фалит и война се чувстват все по-силно.

Любим краваролизачеството и българофобството

Много е логично ! Непроизводствените разходи носят добри печалби за всичко свързано с войната .

Западналите наркомани от ФАЩ произвеждат само травестити и третокачествено оръжие.

А този Мухин само лапа мухи. Пък знам ли, може и нещо друго да лапа...

Имам чуството че това е съветски експерт. Ако въобще този екземпляр е накакъв експерт. Или поне плещи същите глупости, както по времето на СССР. Но терминологията със сигурност е от времето на СССР. Даже, ако трябва да уточня от времената на др. Сталин. И от от годините преди ВСВ. Да използваш терминология на 80 г. е или израз на пълно технологично безсилие, или на идеологически ступор, а може би и по малко от двете. И знаейки начина по който фалира СССР и се разпадна, някак си странно изглеждат някакви си 'вангардни" идеи с терминилогия от съветско време. Кой има интерес от война? Държавите с ниско технологично ниво, които не могат да издържат на конкуренцията. За какво й е война на съвременна Германия, Япония или Ю. Корея. Че те и така са доминиращи сили. С икономически средства те постигат много повече отколкото с военни. Войната е необходима на държави като Русия и Сев. Корея, които нямат ясен технологичен път за развитие. И с поставянето на икономиката на военни релси те се опитват да избегнат поредния фалит. Но ако цените на петрола и газта се сринат поне за Русия този фалит е неизбежен.

Военната професия е една от най-старите, защото най-лесния начин да се сдобиеш със средства за съществуване или с богатство е да го вземеш /насилствено/ от другите. Някой ден, когато цялото производство се поеме от роботи, единствената професия, която ще упражняват хората, е военната. Или за да заграбват чуждото ,или да защитават своето. Това е комунизъм - да потребяваш толкова, колкото можеш да заграбиш и опазиш за себе си.

НЕЩАТА СЕ РАЗВИВАТ ПРЕКРАСНО - НАДПРЕВАРА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО, КОЛАПС И РАЗПАДАНЕ НА РФ. НЕЩАТА СЕ ПОВТАРЯТ КАТО ИСТОРИЯТА НА СССР.

Тролене с едри букви не носи бонуси бе говедо!

За световната икономика не знам, но за руската е сигурно. Рушнаците освен пушкала и пиене, друго нищо свястно не правят. Някой да се сеща за една известна и продаваема руска стока?

РУСКИТЕ КУРВИ. ИЗВЕСТНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. И МНОГО ЕВТИНИ.

без точно име, тази новина е фалшива новина.

Това е новина. Ако найстина е така, световната икономика да минава на воени релси, все някога ще избие голяма война. Пример, говорим за мир, а няма нито една европейска държава която да не произвежда оръжие, е не говоря за Ватикан и другите джуджета. Същото е и в цял свят. Щом се произвежда оръжие, идва време и да се ползва, обективен закон.

Руската икономика е отчайващо закъсняла от съседната китайска и останалите световни икономики и затова квичат и хвърлят къчове. Тя няма да се оправи със самоизолацията на коята я подлага императорът и Путин.

един експерт да има смелостта да назовава нещата с истинските им имена

Интересът към северните простори е толкова голям, че разпалва въображението на политическите лидери през XX в. Нацистите на Хитлер приемат толкова сериозно митовете за някогашно северно царство, че започват да се мислят за наследници на древна хиперборейска нордическа раса. В архивите и до днес се пазят свидетелства за необичайното внимание, което видни фигури в нацисткия управляващ режим отделят на Арктика. Най-ярките сред тях са представители на окултното и политическо движение Общество Туле по името на легендарния северен остров от древногръцките разкази. Именно Общество Туле се счита за предшественик на нацистката партия, а между членовете му са нацист номер две Рудолф Хес и един от най-големите световни геополитици Карл Хаусхофер. Разбира се, легендите не са основната причина за интереса към Арктика. Регионът разполага с уникални природо-географски характеристики. Пред Drang nach Norden обаче има една непреодолима пречка суровият климат бързо охлажда желанията за усвояване на обширния регион. От ранна есен до късна пролет целият регион е скован от ледове. Изключение правят някои южни райони на Норвежко и Баренцово море с техните крайбрежия, в които ледът е заменен от негостоприемния северен вятър. Докато трае тежката зима, не може да става и дума за корабоплаване или оживен стопански живот. Постоянните северни ветрове с обичайна скорост до 6 метра в секунда бързо вразумяват желаещите заселници. Времето се затопля едва през юли и август и температурите достигат няколко градуса над нулата. Учените са на мнение, че някога климатът в Арктика е бил точно като днешния субтропичен климат по Средиземноморието, което идва да покаже, че всичко тече, всичко се променя. Водещи световни климатолози рисуват в бъдеще една много по-различна картина от настоящата на една Арктика без ледове.

Имало някога една приказно красива и богата земя в центъра на света. Според преданията в нея се зародила човешката цивилизацията, откъдето тя потеглила триумфално по цялото земно кълбо, за да изведе от мрака на Каменната ера племена и народи. През следващите столетия Близкият изток продължил да бъде Средната земя, а неговите брегове неизменно се миели от водите на Средиземно море. Нито откриването на новите земи отвъд океана, нито изобретяването на машините или възходът на далечни царства някога променили това. Това било завещано от Бог и така щяло да бъде до самия край. Полумитологичната история за особеното място на Близкия изток се опитва да обясни простия факт, че въпреки превратностите регионът през цялото време си остава центърът на международните дела: тук са концентрирани ресурсните, икономическите, политическите, стратегическите, културните и религиозните възли на глобалната система. Спадналото влияние на важните близкоизточни пътища след Великите географски открития бързо е компенсирано от откритите колосални обеми на нефт и природен газ. По този начин Близкият изток отново връща централната си роля на световната шахматна дъска. И така до ден днешен. В бъдеще обаче всичко това ще се промени. Или поне така смятат водещи руски и американски експерти. Бързотопящите се ледове на Северния полюс откриват за държавите, задъхващи се от глад за ресурси, достъп до най-големите природни богатства, съществуващи на планетата. Ледовете отстъпват, за да освободят място на революционни нови морски маршрути. Северният ледовит океан бавно се трансформира в Средиземното море на бъдещето. Днес специалистите не без основание считат, че акцентът на световното внимание се насочва към Арктика поради уникалните географски, военни и икономически показатели на региона. Ще се превърне ли Арктика в новото централно стопанско и комуникационно пространство на XXI в.?

Ама това е мъката ,че вече се разработват освен нови находища на енерго ресурси и полезни изкопаеми, ами се формират нови ,по-удачни и скоростни нови транспортни трасета.В това е мъката .Не случайно в изблик на злоба и завист една баронеса наречена Татчър изскърца през зъби ,че Сибир е твърде богат ,за да бъде оставен само на Съветския съюз

Минималната работна заплата в путлеристан - 130 евро, в България - 260 евро, както пишеше покойният Георги Тамбуев - "В чия полза е сравнението" ???

ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ,..., я се превърне, я не, а РЕАЛНОСТТА В МОМЕНТА Е СЛЕДНАТА - ТЪРГОВСКИЯТ ОБОРОТ МЕЖДУ ПУТЛЕРИСТАН И ЧИНИЗИЯ ЗА 2016Г. Е $60 МИЛИАРДА, А МЕЖДУ ЧИНИЗИЯ И АВСТРАЛИЯ Е $140 МИЛИАРДА.

Разни нефелни коминтернофски отрочета продължават пропагандния кремълски слугинаж на своите предци, инак са гнусни лицемери ??? Абе SGAFFEN, защо твоето отроче бачка за Западна Фирма и сЕ на Запад гледа, а не на изток и в северния морски път ???

Влязоха руснаците в Чехия, удариха демокрацията в Полша и американците им спретнаха военната надпревара. Сега историята се повтаря. Удариха Украйна и доктрината на чичко Рейгън, отново проработи. Учете история бре !

Не е точно така .Тази надпревара започва почти веднага след началото на доктрината Фултън.НАТО е основан още 1949 година , а Варшавския договор през 1955 година.Още 1956 година Съюза потушава контрареволюцията в Унгария подклаждана он външни сили.След това има забрани на ядрените опити в атмосферата , водата и т.н. , а през 1975 са преговорите САЛТ-1

Китай стъпва на международната сцена с инициатива за развитие на т.нар. Полярен път на коприната в Арктика, който ще стане част от по-широката китайска програма Един пояс, един път. В петък, 26 ноември, Държавният съвет на Китайската народна република (КНР) публикува за пръв път Бяла книга за арктическата политика на страната. Поднебесната няма територии в Арктика, но разполага с географска близост до региона, както и огромни икономически и стратегически интересни в труднодостъпните северни зони. Китай планира да създаде заедно с арктическите държави (основно Русия) морски икономически коридор между Китай и Европа през Северния ледовит океан, става ясно от Бялата книга. Пекин ще поощрява китайските предприятия да участват в развитието на инфраструктурни проекти и да осъществяват търговско корабоплаване. Основното преимущество на Северния морски път (СМП) край бреговете на Русия са сериозните съкращения във времето и разходите за доставки на товари в сравнение с южните маршрути. Чрез СМП Пекин се надява да доставя товари в Европа с големи икономии на гориво и човешки ресурси. Днес пътят между северните китайски пристанища и Ротердам в Европа отнема 48 дни по море през Суецкия канал, а през Северния морски път този период се съкращава до 30 дни. Китайският транспортен концерн Коско предостави по-подробни данни за пътешествието на своя кораб Йоншен през 2013 г. Според статистиката маршрутът от Шанхай до Ротердам през Северния морски път е с 4444 километра по-къс и благодарение на това компанията е направила икономия от 820 хиляди долара.

Наред с морските маршрути арктическият регион е интересен за Пекин и благодарение на своите богати природни ресурси петрол, газ, полезни изкопаеми, а също и рибни запаси. Китай вече инвестира в редица руски енергийни проекти в Арктика и разчита в бъдеще да засили това сътрудничество. В края на 2017 г. в руската арктическа зона започна да функционира заводът за втечнен природен газ Ямал ВПГ, в който участват Китайската национална петролна компания и фондът Път на коприната. Новата мощност се превърна в сензация, след като през миналата седмица танкер с произведен в нея втечнен газ акостира в САЩ, за да достави за американските потребители синьото гориво. Със стартирането на проекта Ямал ВПГ Северният морски път започна да се натоварва все повече. Акционерите в Ямал ВПГ се превръщат в едни от най-сериозните играчи на глобалния пазар. През 2017 г. по СМП са превозени рекордните 10,7 милиона тона товари, а само след три години прогнозите са това число да достигне 44 млн. тона. Ръстът в товаропотока се улеснява от промените в климата. На фона на затоплянето в арктическите води намалява ледената покривка, което прави по-достъпно корабоплаването в Северния ледовит океан. Все още обаче са необходими ледоразбивачи или танкери от специален клас, които могат да плават в ледовете на Арктика. Китай вече инвестира усилено в това направление. За целта Поднебесната си сътрудничи с Южна Корея, където се строят подобни танкери и дори се подготвя изграждането на ледоразбивачи. Китайските ходове в Арктика са свързани не само с укрепването на търговските връзки със страните от региона или с добива на ресурси. За Пекин въпросът има стратегически характер. Китай е силно зависим от Съединените щати, контролиращи основните морски маршрути през южните морета. В случай на конфликт военните сили на САЩ в Сингапур могат лесно да блокират Малакския пролив и по този начин да парализират китайската икономика.

Развитието и усвояването на Северния морски път от Китай предотвратява подобен сценарий. Това е геополитически кошмар за САЩ, тъй като представлява ключов инструмент за консолидация на Евразия. С увеличаването на товарооборота в зоните, извън контрола на Вашингтон, геополитическите позиции на САЩ стават все по-сериозно застрашени. Ако евразийските сили овладеят главните търговски маршрути, Съединените щати и другите външни на Евразия страни ще деградират до периферия. Северният морски път засилва значително взаимодействието между Китай и Русия, между Китай и Европа и между Европа и Русия. Товарооборотът в триъгълника ще продължи да расте, което би поставило под опасност американската икономика. За Китай Арктика представлява възможност за гарантиране на безопасен морски път от нейните производствени мощности до Европа, където се намира потреблението, и по този начин за преустановяване на атлантическата доминация над морските комуникации. Поради това решението на Пекин да включи Северния морски път в своята мащабна инициатива Един пояс, един път не трябва да предизвиква изненада.

КОЛКО Е ЕКСПЕРТ ТОЗИ РУСКИ БОТУШ, НО ИМЕННО ГЛАДНИТЕ НАРОДИ НА РУСИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ РЕШИХА ДА ХРАНЯТ НАРОДИТЕ СИ С ВОЕНЩИНА И ПРИНУЖДАВАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА СЕ ПАЗИ ОТ ТЯХ.

икономиката в развитите страни е в разцвет, за разлика от русия. рублата се обезценява, руската икономиката е в задълбочаваща се криза, народът там мизерства. обаче руските управници увеличават военния бюджет и се превъоръжават, като уверено вървят по крачките на брежнев, който ги доведе до фалит

Военни релси и т.н. Какви военни релси, щом повечето "лоши" (според Русия) страни имат военни бюджети, които са между 1 и 2% от БВП?! Русия има военен бюджет м/у 5 и 6% от БВП, но и това (все още) не са "военни релси". В това понятие се вписва сигурно и единствено Сев.Корея!

Браво! Ето едно точно, ясно и конкретно мнение подплатено с факти - без излишни обиди и опити за манипулация. Когато фактите говорят и боговете мълчат!

Русия се готви за нова война от 15 години. Вече са нападнали няколко по- малки страни с новите си оръжия - Чечня, Грузия , Сирия и Украйна

Шило

Чечня е в рамките на РФ и в момента е най-лоялния съюзник на Кремъл, в Грузия Саакашвили атакува миротворците на ООН, ведно със спящите хора и изкуствено предизвика намесата на русназците, в Сирия са по покана на законното и признато в ООН правителство, а да Украйна, според наблюдателите на ОССЕ и на шефа на Ген. щаб на украинстите въоръжени сили- руска армия няма.

терориста Рамазан Кадиров е купена срещу 1 милиард рубли на месец. Никой не го обича в Чечня и тази мутра ще завърши живота си както и голяма част от нашите мутри. Окупацията на Крим е призната само от 7-8 държави, предимно африкански и мисля Куба и Сев.Корея, а от Сирия още дълго ще извозват "груз 200". 3-4 дни след евентуалното оттегляне на руските войски режимът на Асад ще падне. Всъщност в Сирия все повече водещи стават иранските аетоласи. В лицето на Грузия и Украйна Русия си създаде непримерими врагове за 200 години напред.

Мухин ходи да лапаш мухи. Тръмп канел да инвестират в САЩ-ДА!! Ами Путев плачейки от мизерията в поза партер кани всички компании да инвестират в Русия ,особено след санкциите. Мухин лапай мухи докато и това имате. Това,че в Русия се прави оръжие не значи света е военна икономика. Русия няма деньги и не може НОВИ ТЕХНОЛОГИИ.

Жалко , че нашите червени дебили само мечтаят, но не са видели Матушка Рус отблизо, да пийнат самогон , да поживеят в деревня, да сложат валенки , Тогава ще разберат изстрадалата руска душа

Шило

а ти виждал ли си я? Живял ли си?

Добив на шистов петрол в Русия вече ще се насърчава от правителството Официален сайт Русия насърчава добива на шистов петрол Красимир Тодоров - 29 януари 2018, 13:50 Руското правителство е разработило поправки в закона "За полезните изкопаеми" с цел да се стимулира добивът на шистов петрол и шистов природен газ. От 2019 година вече има пълна възможност, подкрепена от държавата, да се разработват и експлоатират находища от този тип, пише "Известия". Решението е заради намаляването на находищата за добив по традиционен начин на петрол. В момента в Русия има само едно голямо находище, което не е разработено, но то се намира в природен резерват.

хм играта на нерви не винаги дава предимство

Големи глупости

"Световната икономика се пренасочва и преминава на военни релси." За съжаление реалност. Ситуацийката в момента е м....а си трака. Взаимното недоверие расте , а това ражда идеологии. И проблемът е създаден. А веднъж създаден , започва раздуването , което се ползва за всякакви лични цели. Само , които не го мързи , не се възползва от него без да се замисля за това че посоката не е ок. и... по същата логика, защо некой да не палне искрата. леко раздухване и процесът е необратим и всичките тези , които са най отпред се превъщат в тиловаци... не е лошо и от двете страни на барикадата да си зададете въпроса Къде отивам днес... и това всичко се изплолзва като личен позитив

"инвестираме" в руската икономика и ВПК още от времето на Тато та до днес. Добре, че има хора, които установяват тия неща и полека лека стягат шушоните на инкасиращите.

за световната не знам но Руската икономика никога не е слизала от воените релси . 10% воени разходи а по селата кал и мизерия . какво да очакваш от народ който са кланя на мумий ?

Когато Бог иска да накаже американците, той им изпраща земетресения, потопи и пожари.А когато иска да накаже другите народи им изпраща американци

...и от Вашата бок главица --> Пак шурна голичка водица.

Да бе ! Затова слага президенти на маса силни икономически държави

Ти си мумиЙ ! В първи клас ли си ?

Мухин иска да каже Русия е най-добра в производството на оръжия , самовари и боярищник. Но самовари и боярищник не се търсят , за това да наблегнем на оръжията.

За Протокола : На weforum точка org - Всичко Си стои 1:1 ! - Идете&Вижте ! (и Мухина - па голаву Забрижте ;-) ....и понеже говорим отн. Поредни Хибридности на Кремъл - що Ще правим с тея "собственици" от Този десЕн у Нас ?! ....тея Искат да Си правят Техни органи за Ред&Сигурност !

Преди година Путин спря добавките към военните пенсии в Русия. Военните, макар и бивши, са патриоти. Разбират че има война да се води. Преживяват някак си. Сега явно се е прицелил и пенсиите им да вземе, в името на победата.

Потърси в тубата има сниман клип, как живее 33 годишен военен пенсионер от Русия у нас. Каква къща си е купил, как се е устроил и по колко плаща на циганката да му копа градината!

Руснаците и циганите са си едно и също:)))))))))))))))) Мбухахахахахааааааааа!

Опааа ! - Военен. ..."пенсионер" на 33 год.

Руски експерт = дървено желязо.

:)

искат да завземат още територии и да варят водка там.

Така е. Чакаме зелените човечки и тук в скоро време. А ти ще цепиш дръвца в Сибериан

всичко което не хвали русия. Нормално като за служител в руски хибриден сайт.

А кой нормален хвали Русия, демек Путинистан????????????

Поредната КГБ партенка.

НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ НА АГРЕСИЯ В СВЕТА Е МОЯТА ДЪРЖАВА.АЗ НЕ МОГА ДА МЪЛЧА. Убиха го ,разбира се !

убиха го руснаци.

САЩ отдавна са започнали световната война - Алжир, Либия, Ирак, Сирия ... в Сирия руснаците спряха хамериканските безумци

още по-голямо зло.

писана за вътрешна консумация и изтекла зад граница. На световната икономика не и пука за Русия. Само ще си го премести в другия крачол, като се гътнете.

Ние англосаксонците винаги взимаме това ,което ни хареса. Преведено на човешки език, това означава, че ние американците и англичаните сме крадци, разбойници и пирати

Вече не могат

и за тебе ще си го преместя.

Затова ли 2 години реват, че Путин им е сложил президент. Квичат и всички еврозелки. Как така пропаднала държава ще има средства и пр. за да слага президент и то на най-силната държава, а трансхендър ?

Откога УСА си пускат фековете в РИА Новости? ... каза на пресконференция Мухин, цитиран от РИА "Новости".

Войната на Русия срещу Запада вече започна. Не искат да го повярват нито в Русия, нито на Запад, но страната вече е съвсем друга. Откъде изпълзяха този примитивен милитаризъм, тази ретроградност, това помрачение? Ние се питаме това всеки ден. В Европа навярно също се питат. Защото хората на Запад искат просто да живеят нормално и в мир, докато руснаците са готови да умрат за героичната идея. Разликата е фундаментална.

Много мирно искат да живеят на Запад, на гърба на такива като България. За 28 години окупация България е на 82% импорт. Икономически ликвидиран и дебилизиран народ. Без армия. Мирните западняци нападнаха на Великден европейска държава Сърбия. Без санкция от ООН. Узакониха Косов само д решение на парламента, без референдум. А сега квичат неистово за Крим

руските се очертаха отчаяни боклуци освен в клането в другото са куци с ким садам и кадафи - световните кютуци

Pesh0

Разликата е фундаментална. Какво значи според теб ????????? КАто си го написал , че не ми се връзва ?

Искат да живеят "нормално и в мир" със стотици военни бази по света, десетки войни всяка година и милиони невинни жертви.

Pesh0

докато им налагат санкции ... упражняват цялата си мощ да ги сринат икономически и сега като не им се получава Русия агресор .

Мухин не е открил топлата вода, а само е огласил страховете на Путин Ама така е, когато грабиш територии на съседите си: Крим, Донбас, Ю Осетия, когато нападаш опозицията на диктатора Асад, нарияайки я ИДИЛ. И то при полоьение, че ИДИЛ на 40% са руснаци. Ако Русия се бие с ИДИЛ, това си е направо гражданска война

Бе гей, Русия винаги побеждава

Бай Ставри

Само по спомени загубените от Русия войни: 1846 - разгром в Кримската война 1905 - разгром с Япония 1917 - капитулация в ПСВ. Като страна победител е и България 1920 - разгром във войната с Полша 1936 - Но пасаран Испания. По-късно пояти всички руски интербригадисти са избити о Сталин 1940 - разгром в Зимната война с Финландия 1992 - разгром в Студената война. глад и мизерия 1989 - разгром в Афганистан 2018 - след 4 годишна война с Украйна - нищо! Украйна съществува и продължава да воюва с прехвалената руска армия 2018 - след 3 ОКОНЧАТЕЛНИ великие победи срещу ИДИЛ, ИДИЛ почти унищожиха база Хмйним

Тези само за войни и убийства си мечтаят.

Si vis pacem, para bellum. Ако искаш мир, готви се за война! И не са го казали руснаците. :) Абе къде ви намират такива безволеви, нискочели и безкрайно необразовани троляци?! Тия от АзъБъ са пълна скръб. Преди ВСВ ни отписа онази дебела английска свиня, която искаше София да бъде превърната в картофена нива от своите летци, сега бай Дони пан ни е харизал! Не ни върви на "големи братя" и това е. Аман бе! Останали сте само такива... дето и за чеп за зеле не ставате бе! Ужас!

питате как да си подобрите сайта. ами първо, спрете достъпа на платените грантаджийски курви....

Ти болен ли си, къде и кога питат- аз такова нещо не съм прочел.Те са сигурни, че ние българските идиоти, дали от България или зад граница все искаме да прочетем какво става в страната- тоест идиотите ще четат и пишат без значение на качеството на сайта.

Русия не започва войните, тя ги завършва. Новата световна война ще доведе края на новия световен ред наложен от краварите след края на ВСВ. Това ще бъде краят на Чичо Сам и неговите сателити. Който си мисли обратното е от онези 80%.

Pesh0

ама е интересно кой на коя страна ще е ... Китай , Германия , Франция , Англия е ясна чии пудел е ...

русия започна почти всички войни русия виновна е за много щети с хитлер си разделиха европа алчен е много грозния стьопа

русия влюби се сега във шистовия газ а русофилките ще сменят пак образ нелека е съдба такваз на проститутка таз

Pesh0

Защо и е шистов газ , като не може да продае този който сам изтича от сондите и ???????? Ти малоумен ли си или искаш нас да направиш ?

Решението е заради намаляването на находищата за добив по традиционен начин на петрол. В момента в Русия има само едно голямо находище, което не е разработено, но то се намира в природен резерват.

Би трябвало да се попитаме защо се оказва такъв неистов натиск върху Русия?!СССР загуби студената война и се разпадна ,Русия прие всички негативи на СССР,съгласи се с условията на поражението и в това си състояние не беше и не е заплаха за никого.Единственото ,което наблюдаваме сега е някакво възраждане на руската държава.Според официалните данни на международни институции за 20 г.БВП е нарастнал 4-5 пъти,външния дълг е намалял 30 пъти /от69%БВП на 3%/,златно валутните резерви са се увеличили 35 пъти./от12 на 430млрдUSD/заплатите - 4 пъти -от 180 на 720 USD и т.н.Но и в това състояние Русия отстъпва и в икономическо и военно отношение на САЩ,ЕС и НАТО,и то значително!Защо е тази истерия!?Считам,че отговорът е даден в една книга -Изповед на икономическия убиец-Д.Пъркинс.Русия май излезе от т.н. коловоз на смъртта ,който включва- -Растеж на външния дълг -прогресираща социална поляризация -икономическа деградация -опростяване структурата на икономиката -заселена корупция -загуба на суверенитет и т.н Затова на Елцин ръкопляскаха ,а сега Путин е най-лошият човек в света.На всичко отгоре Русия има вече и силна армия!Това не може да продължава!

нападна грузия украйна твоя путлер не се прави на днешно кутре не винаги ще им утре

Pesh0

руското населеное е около 180 милиона .... което е около 2 % от населението на зенята . и владее около 70 % от природните ресурси . Ясно ли е защо всички ги е стах от Русия

Не ги е страх. Гледат злобно и хищнически отстрани и искат направо да го "раздавят" руския народ, но са твърде страхливи. Като койоти обикалят и се облизват по границите и. Но знаят, че Цар Владимир има 5460 действащи "Воеводи", с които може да реализира една нова Венеция на цяла Европа и един нов проток между Мексико и Канада.

Щом като един от най- верните съюзници на Америка- Норвегия, в днешна статия пише, че закупуването на Ф35 вероятно е тяхната най- голяма финансова грешка, тогава сам си мисли нататък кое накъде върви за тези които разпалват войни на този свят.Русия бавно, но сигурно се изправя, а това не се харесва на запада.

Pesh0

Истината е че САЩ отдавна изнасят само Военна техника . Дори и да решат да развият някоя друга ниша ... и да отпуснат пари , резултата ще е съмнителен и неясен. За това правителството им отпуска пари само за армията . Ако трябва да съпоставим русия .... са несъпоставими .... Русия разчита на износ на ресурси и развива армия да не и окрадат ресурсите .

САЩ изнасят освен оръжие още коли,компютри,услуги,банково дело,сателитни комуникации,а рашаните нищо не изнасят

Какви "КОМПЮТУРИ" бе бай хОй?! Тия дето им правят частите и сглобяват в Китай ли?! Ха-ха-хаххххх! Аз самият притежавам американска техника, принтер, който СЪС СИГУРНОСТ е по-голям от теб на години! Texas Instruments... провери сам кой азиатец я купи тази велика марка и какво представлява тя днес. И всичко това за едни 25 години... Либерастите разградиха тази велика държава, опоскаха я като скакалци младо жито. Виж Детройт и не питай за другите.

чета сега - русия пуска шистовия газ противниците гласовите ще изчезнат в час какво ли ще редят сега дебилите у нас???? седя пред компа и смея се на глас

Pesh0

къде го пуска този газ ????????

ДО КЪДЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ТВОЯТА ПРОСТОТИЯ? 1. РУСИЯ РАЗРАБОТВА ШИСТОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ ОЩЕ 70-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК. А, КОЛКОТО ДО ТОВА КОЕТО НАМЕКВАШ, ЧЕ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА И ПРОДАВА ШИСТОВ ГАЗ, РУСИЯ 1/8 ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЗЕМЯТА.

И кое е покритието на американския долар - възможността да ти организират военни действия на твоя територия. При положение, че западния свят е толков развит, а все дължат милиарди и трилиони. Свободната икономика - крадене от някой друг, но винаги еврейските банкери са на плюс. Затова и Хитлер ги е почнал, но е тръгнал от безобидните хора и така и не е стигнал до основните. Да не говорим, че и доста от тях са правили пари от развитието на Нацистка Германия, но все са жертви и то точно най-наглите. Дано почне трета световна, та малко от световния маймунарник да намалее.

"Внимавай какво си пожелаваш, че току-виж се сбъднало!"

Оказва се, че два шизофренни соросоида са осрали целият пост с идиотските си коментари.

сорос те преследва във живота ти на трол сорос те преследва като вечен зъбобол но путин те направи трол без мозък и без пол удобен и практичен за кагебейски произвол

Тебе още от вчера те тресе яко та си осрал всички постове- явно, че ти плащат за това, а на тебе ти липсва възпитание да разбереш кога му е времето да престанеш- пък и на Дир им харесва така.

ти русофилия ли изповядваш

За всички червени предатели - отивайте в РФ

Остави ме замислен... Май само там има шанс да оцелеем...