Ограбват ли златните концесии България?

България се къпе в злато, а чуждите колонизатори я ограбват и за нас остава само екологичната катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - Ограбват ли златните концесии България? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

13.8 милиона лева или 18.5% от всички концесии в страната Ебати - а защо не земеш да споменеш колко са тези 13,8 билиона от общата сума която излиза от мината. Ти дето си писал статията какво точно мислиш, че я четат малки деца ли. Ако не са те уволнили начи е време да го направят. Не ставаш за платен манипулатор. Езък

Мръсни, продажби,долна товар, как не те е срам да манипулират българските граждани? Подземните богатства на България се използват хишнически от чужди компании най-вече германски, канадски и мултинационални колониалния. Грешат като за последно, както са го правили в бившите си колонии.

Мръсни, продажби,долна товар, как не те е срам да манипулират българските граждани? Подземните богатства н

Ограбват ни яко,унищожават ни,а тази статия цели да ви дезинформира и полира....https://link/da-si-varnem-balgarskoto-zlato-v-balgariya-videa/

Интересна поръчкова статия ,написана с лъжи ,внушения и полуистини.Прокарва внушението ,че само тази индустрия нама как да "избяга", че бъдещето на България е в добивната индустрия .Както се казва сега се виждат цветовете , а плодовете предстоят.Колко благородно разни чуждестранни концесионери построяват някоя и друга класна стая или реновират училище построено по време на социализма .Замърсяването на природата и водите за десетки години в перспектива кротко се премълчава , а в краен случай се прехвърля на социализма,по времето на ,който са установени и разработени находищата, както и цялата инфраструктура .Рязкото увеличаване на разните видове "канцерни" заболявания кротко се неглижират или просто се сменя диагнозата.А как местните хора с песни на уста вървяли с радостни усмивки към работните местта ,май съм го виждал в кадри снимани на корейския полуостров.Тоталното разграбване се представя едва ли не като благодеяние , а туземното население трябва да подскача от радост ,че му подхвърлят някакви трохички и да бие теманета до земята.Това ,че добивана на злато в района на Златица и Челопеч е известно още от времето на римляните , а десетки години лятно време местни хора просто в свободното си време ,още преди 9.о9 1944г. са добивали малки количества златен ппясък в местните реки.Та даже едното градче се казва Златица и това не е случайно..

ДЕТРОЙиТА защо не отидеш на място в Челопеч и да опиташ да си отвориш мръстната, меризлива уста срещу местните? Страхлив, продажен рускйй подлизурко!

ДЕТРОЙиТА защо не отидеш на място в Челопеч и да опиташ да си отвориш мръстната меризлива уста срещу местните? Страхлив, продажен рускйй подлизурко!

ДЕТРОЙТА защо не отидеш на място в Челопеч и да опиташ да си отвориш мръсната миризлива уста срещу местните? Страхлив, продажен руски подлизурко!

ДЕТРОЙТА защо не отидеш на място в Челопеч и да опиташ да си отвориш мръсната миризлива уста срещу месните? Страхлив, продажен руски подлизурко!

"Колко злато добива България? Малко около 7.3 т./г. златен еквивалент през 2015 г. (според Геоложката служба на САЩ) основно под формата на концентрати, а не метал. Да, в Европа се движим на 3-4-то място, но на фона на световния добив от 3 100 т./г. и страни като Китай, ЮАР, Русия, Австралия сме капка в морето." А като територия и население, на фона на страни като Китай, ЮАР, Русия, Австралия сме капка в океана. Защо тогава се опитваш да манипулираш хората?

ДЕТРОЙТА защо не отидеш на място в Челопеч и да опиташ да си отвориш мръсната миризлива уста срещу месните? Страхлив, продажен руски подлизурко!

Кое е най-богатото село в България? Чавдар КЪДЕ ИМА НАЙ МНОГО БОЛНИ ОТ РАК ПАК ТАМ

Дай някакви данни, факти, а не да правиш голословни заявления, моля.

Ето това е основната цел на статията: На фона на горните факти става пределно ясно, че концесионните плащания практически нямат значение. Да не претендираме за увеличаване на концесионната такса, която доколкото знам е намаляна няколко пъти през годините и в момента е под 1%.

2/3 от статията ни обяснява, как " в България нямало почти никакъв добив на злато", а в края се изхвърлят, че има значим брой добре разработени рудници, коитото са богати на залежи....

политици/продахници

А КАК ДЪНДИ ПРЕШЪС КРАДАТ ОТ ДАНЪЦИ ??? .... ДЕКЛАРИРАШ : "ИЗНАСЯМ 30 ТОНА ЗЛАТЕН КОНЦЕНТРАТ ПРИ 100 ГРАМА НА ТОН ЗЛАТО В НЕГО" .... МИТНИЧАРЯ НА СИК ОБМИТЯВА .... А ЗЛАТОТО В КОНЦЕНТРАТА НЕ Е 100 Г/ ТОН АМИ 400 ГРАМА / ТОН :))) .. КРАДЕ СЕ ЯКО ОТ КАНАДСКИТЕ ЕВРЕИ И ЦК НА БКП ТОРОНТО :))

Най-накрая компетентна статия за златодобива, че от лъжи и манипулации неможеше да се чуе истината. Браво!

КОЯ ГОДИНА СИ ЗАВЪРШИЛ МИННО-ГЕОЛОЖКИЯ ... ДА НЕ СМЕ ОТ ЕДИН И СЪЩИ КЛАС КУРВО ??:)))

ЕТО ПРИМЕР ЗА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КУРВАЛЪК .. ЦИТАТ : "Колко злато добива България? Малко около 7.3 т./г. златен еквивалент през 2015 г. (според Геоложката служба на САЩ) " .... И СЛЕД ТОВА КУРВАТА ОТ ДИР БГ НЕ КАЗВА ЧЕ 7, 3 ТОНА = 7300 КГ Х ЦЕНА ДНЕС В НЮЙОРК 43777 ДОЛАРА /КИЛОГРАМ = 319 572 100 ДОЛАРА ... 319, 5 МИЛИОНА ДОЛАРА / ГОДИНА .... И НА ТИЯ ПАРИ ДЪНДИ ПРЕШЪС ПЛАЩАЛИ СПОРЕД АВТОРА 9 МИЛИОНА ДОЛАРА КОНЦЕСИОННА ТАКСА :)) ... БЪЛГАРСКИТЕ ПРОСТИТУТКИ НА ВИТРИНИТ НА КУРВЕН ЩРАСЕ В АМСТЕРДАМ ИМАТ ПОВЕЧЕ ДОСТОЙНСТВО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ :)))

ИНТЕРЕСНО ОТ АУРУБИС АГ ГЕРМАНИЯ КОИТО ДОБИВАТ МЕД И ЦВЕТНИ МТАЛИ В БЪЛГАРИЯ СА ЗАСРЕКЕТИЛИ ДОБИВА ИМ НА МЕД ПО-РАНО ГО ИМАШЕ НА ПЪТВА СТРАНИЦА .... ТА ЗНАЧИ ЗА 2017 ГОДИНА АУРУБИС СА ОТКРАДНАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ : - АНОДНА МЕД 280 000 ТОНА Х 6943 ДОЛАРА / ТОН = 2 082 900 000 ДОЛАРА - НАД 2 МИЛИАРДА ДОЛРАРА - КАТОДНА МЕД 90 000 ТОНА Ж 6800 ДОЛАРА ТОН = 408 000 000 - САМО 408 МИЛИОНА ДОЛАРА .. ОБЩА КРАЖБА .... 2, 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА .... ЦОЛО ВУТОВ И ФАШИСТИТЕ КРАДАТ ЯКО , А МУТРАТА БУШОН ГИ ПАЗИ :))) 2

Тоя, милия нещо много се оплете. Първо всички компании за добив били наши и вижте колко концесии плащали и......изведнъж, ние сме си виновни че не можем и не знаем как да добиваме злато. Е значи чужда компания го добива, а първо били само наши. Ама така е, трудно се лъже поръчково.

Защо българската държава не добива сама златосъдържащи руди? Защото не знае и не може. ... ДАЕЕ ТАЯ КУРВА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА . ... ТИЯ 40 ТОНА В ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ СА СЪБРАНИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ ... ИЗКОПАНИ В БЪЛГАРИЯ ОТ ТЪПИТЕ ГАНЬОВЦИ

даите златната мина болен лидеров и неговата партия атака и ще се оправим със златодобива,ето щом доган е хидроинженер и познавач на широката руска душа защо волен да не е златар се питам аз?тои е български патриот от времето на дивия преход към демокрация и няма да краде от златото!

дето плащаме да ни го изнасят като вреден отпадък почти четвърт от цесията.Питам за един приятел от''INTEL'''

Отлично статия! Трябва да се направи дискусия с автора по основните телевизионни канали! Няколко въпроса трябва да се разгледат защото не са пояснени - каква е смъртността на населението и сред животните в районите на хвостохранилищата; заслужава ли си срещу минималната концесионна сума която се връща в булгаристан да се дава на концесия това производство - по икономично би било да се закрие (както се направи с уранодобива - започнат от хитлерова Германия и завършил в демократичен булгаристан; да се публикува официално, за да се спрат некомпетентните приказки, че булгаристан е на загуба.

Те ни дават работа - ние им даваме злато. Истински индианци

Договорите са секретни което означава че няма демократично и пазарно сключен договор с концесионерите .Демокрация има само в някои отрасли като например ко някой иска да стане камериерка в България но ако ще копае злато то тогава няма демокрация ,правото е на запада да определя кой къде какво колко и как нещо като при комунизма .

Тодоров да каже това на криминалистите: България се къпе в злато, че да спрат колонизаторите да ограбват България. Значи въпреки многото ни злато, заплатите са само по 2000лв. Причината е че сме ограбени?

И хищни птици яростно кълват меса ни живи, кръв ручи от рани Затуй ли нашите свети герои мрат да бъдем грабени, разкъсвани, обрани? Българио, треперя с твоя гнев, треперя с твойта ярост безгранична, треперя с яростта на бесний лев, на кой, настръхнала, си днес прилична;

лунен пейзаж, грозни и мръсни райони, болнави хора- гледки като от третия свят! и кво от това, че добивали злато ?!

Това реклама на тавекс ли е?

Как само 7 тона злато на година ве!!! Волен каза 100 хил. тона!! ...Или пък беше беше 100 милиарда евра.... Не помня. Няма значение.... Ограбват ни!!!

Не говори глупости. Атака казаха: За годините през, което златната ни мина е била в концесия от страната са изнесени 100 тона злато. България е получила по-малко от 1% от печалбата. Толкоз, стига си бръщолевил и увъртал.

Всеки път е различно... Затова човекът не може да запомни..

Хайде да си кажем правичката че злато и сребро се добиват но най важният метал заради който (Канадците) са тук не се упоменава никъде.

Просълзих се -какво благородство и жертвоготовност от ДПМ...Малиии

аман платени статии - ако е толкоз кофти рудодобива, ми не го правете бе - държавата няма да фалира и без 1-1.5% концесия... пък и няма да се тревожи за хвостохранилища, дето след 20-30-50 години още ще са мръсни и проблем, ама тоя дето ги е оставил ще е прибрал златото и ще си е заминал...

Направо ми дожаля за ДПМ Челопеч, живи да ги оплачеш. Само не видях надпис "платена статия".

Проблема е че веднъж излезло златото никога не може да се върне, защото за разлика от полуколонията България, Канада е нормална държава и злато над 3 грама не може да се изнася, дори и на този, който предложи най-добра цена. Колкото и зелени хартийки да дават след време златото ще стува повече.

ха ха ха ... правете като американците бе ...по лесно е ! печаташ си сам доларите без да имат златно покритие ... а ако някои не е доволен отиваш и го бомбиш !!!

Най-лесно се лъже, когато кажеш много истини!

sawo

Интересно защо обработката на металите се прави през половин свят, в страни където човешки права са непознат термин? Защо например не се обработват в съседни на нас страни, щом само ние не искаме? Или никой не иска пари освен Намибия?

Дънди имат фабриката за преработка в Намибия преди да вземат находището в Челопеч. Доста скъпичко е транспортирането на суровината до там. но вероятно (не се казва официално) се добиват и много по-ценни редки метали от златото.

sawo

Дънди можеха да си построят фабрика и в Сърбия, и в Гърция - хем ще е евтин транспорта, хем ще печелят повече... :) Друга ще да е причината - на хората просто не им се умира по нашите ширини.

Автора на статията е пропуснал когато прави всички сметки да докара накрая основната , че с тези средства се плащат всички харчове за депутати и разни там политици, а за народа /учители , лекари, полицаи , работници, пенсионери/ няма нищо.

Отидете в района на хвостохранилище и открит рудник. Вдишайте смъртта и тишината наоколо. Там е странно тихо-няма живот. А относно парите от концесий-те са смешни на фона на печалбите. Според мен не си заслужава. Да бяха по-високи съдържания та и да не се налага ще химическа преработка е друго, но у нас не е такъв случая.

FuckTheEU

Всъщност не, не я ограбват, поне не официално, защото всичко е законно. Просто антибългарските правителства от 25 години насам доброволно и съвсем законно дават всичко на чуждите компании почти дарон. Е, някои наистина се облагодетелстват с милиони, но това са същите тия политици и роднините им.

Нещо много мълчат политиците по тези неща и къде са сега ЗЕЛЕНИТЕ ,защото това е еко -катастрофа .

sawo

А ти къде си? Или само знаеш да даваш акъл и да казваш на другите какво да правят?

Пълна глупост. Достатъчно е човек да мине с кола през Средногорие то и да види мизерията. Този платен драска просто забравя, че не сме толкова тъпи колкото се опитват да ни вношат. В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ИНЖЕНЕРИ КОЙТО РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО ТОВА КОЕТО СЕ ИЗБОРИ В СТАТИЯТА.Един от най богатите заводи в Европа беше в Пирдоп. Който вече е друга собственост

Bсеки месец 75 милиона евро€ безпроблемно напускат България - чрез схеми изготвени от колонизаторите престъпници от концесии "дънди прешъс" и др. на природните ни богатства и "инвеститори" като - лидл, метро, кауфланд, чез, еон и др. "инвеститори" под егидата на "HATO"-то, което има и функция да пази едрия колониален Kапитал! Затова първото условие за "интеграция" е договор с "HATO",...след което започва голямото ограбване и изсмукване на всеки ресурс-човешки катитал, природни ресурси, полезни изкопаеми, овладяване на енергийните ресурси, питейната вода, минералните извори и др., като оставят малко подаяния на колонизираните! Без чадъра на "HATO"-то колонизаторите не стъпват трайно никаде!

От всичките тези писания, които не искам да ги проверявам за истинност, си вадя някои изводи и мисли: 1. Пак има едни приказки, че държавата не може нещо... Не че не може, НЕ ИСКА !!! Не могат да намерят честен и кадърен управител, това е дефицит в цялата страна 2. Ако една частна фирма, вярно, може би корпорация или холдинг, има печалба, трудно ще ме убедят, че държавна фирма не може да направи същото и печалбата да е директно за държавата!!! Ако това на практика е така, то е-ат- държавата !!! 3. Колко печелим от златодобива - май няколко милиона, 20-30 млн от концесии, и 50 да са ... Дали не е по-добре, да отложим добива на злато за по-добри времена, ама вече е късно май... По-добре златото да си отлежава в земята, няма да се развали, но можем да договорим по-добри условия, когато се появят читави управленци!!! А за хората по тези места да се намери алтернативен източник на работа и печалба, имаме много земя, планини, гори, с които да печелим, стига да има желание !!!

Народа е казал,,Вода да газиш жаден да ходиш".Избираме политици,които ще ни оставят в облеклото на Адам.

И какво излиза от тази евтино хонорувана статия? Че цялата работа със златото е хубава, защото е обогатила с. Чавдар (няма лошо в това) и някои други в региона. Доста ниска цена за този ресурс. И още нещо - защо само за златото говорим? У нас има, включително е недобре разработени залежи на много по-ценни в днешно време метали. "Държавата не знае и не може". Това е вярно, но... тази държава, с това управление и мислене, наистина не знае и не може. Да е ясно.