Синдикати, учени и работодатели искат еврото

Приемането на еврото в България няма да повлияе върху общия инфлационен натиск у нас.

Обратно в новината

Коментари - Синдикати, учени и работодатели искат еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе, да ви е.а майката мошеническа! Какво сте се хванали, за тази защита на жените от насилие. Нали има закони, които регламентират поведението на хората, един спрямо друг. Нали в НК има текстове, с наказанията за тези, които вършат насилие, независимо спрямо жена, дете или мъж. Има закони! Има конвенции на ООН! Какво е толкова важно в тази Истамбулска конвенция. Това е само бумащина и простотия, наложени от брюкселските пе.али. Сто процента, има някакъв скрит замисъл в тези бумащини. Стигате толерира пе.ерастията и безхаберието По-добре вижте, че европейския етнос е заплашен от изчезване. Вземете мерки, да започнат да се раждат деца, в образовани и цивилизовани европейски семейства, а не да се дават деца, за осиновяване от пе.али и ле.бийки, защото тези деца са обречени на гаври и унижения. Какви граждани на Европа, ще станат тези деца с промит от гаврите мозък. Няма ли поне един нормален човек в управата, на тези европейски институции????? Средната раждаемост ,за да се запази една нация ,трябва да бъде 2,2 деца на семейство. Сега този показател,за Европа е 1,6!!!! Като се прибави и процента, на деца осиновени от гей двойки, и ще стане ясно, колко скоро ще бъде ликвидирана европейската нация. Тези деца, отгледани от гей двойки, никога няма да мислят за раждане, защото тяхното съзнание е повредено и са загубили биологичните си инстинкти. Толкова ли няма, кой да види тези неща и да се противопостави на антиприродните действия, на някакви си пе.али??? Нещата вървят много зле за Европа!!!!

Продажни маймуни. Чакайте защита от "синдикатите", наивници. Цените ще се закръглят нагоре съвсем поносимо. За тях. Да припомни колко социално чувствителни и колко дълбоко разбират проблемите на обикновения човек: "Президентът на КНСБ Пламен Димитров е придобил през 2009 г. апартамент за 124 800 лв. и паркомясто за 24 700 лв. В същото време е декларирал към 74 600 лв. по влог и разплащателни сметки. Жена му има спестени още над 176 000 лв. Двамата общо изплащат почти 90 000 лв. кредити. Вицето му Валентин Никифоров е наследил напълно или от части доста имоти в Пернишко през 2012 г., а през 2007 г. заедно с жена си се сдобива с апартамент, ателие и гараж общо за 120 000 лв. Той обаче изплаща ипотечен кредит от 78 400 лв. Другият вицепрезидент на синдиката Иван Кокалов декларира депозити за над 180 000 лв. заедно с апартаменти в София и Приморско, придобити през 2008 г. съответно за 117 000 лв. и 140 000 лв. Той има и депозити за над 180 000 лв. и само 20 000 лв. кредит. Николай Ненков няма нови имоти, но пък има спестени 106 800 лв." Това е от преди години, като се сметне колко парици за лобизъм в правилната посока са прибрали досега, ще стане ясно, че "хората от народа" са едни скромни, смирени милионерчета.

Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да се вкара в т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е под 3%??? Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките.

Инфлацията няма нищо общо с влизането на България в Еврозоната! Инфлацията е порочен, изкуствено създаден финансов инструмент. НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ. Заради натиска от инфлация е презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата, както и презапасяването със суровини и дълготрайни активи.

Не на еврото! Бях в Гърция като им го въведоха хората ревяха по улиците!

Бях и аз тогава работех там , раздаваха едни картончета с таблици за курсовете на драхма-евро и в магазина даваш драхми но връщаха евро. Цените тогава за няколко дена скочиха с поне 200% , покупателната способност падна рязко. Тук народа е в пъти по-беден от там и ако вкарат еврото всеки ден ще има десетки хора умрели от глад и студ.

говорил съм с хора от испания, където им въведоха евро. еми казаха, че поскъпването е било 30-40%. в словакия също е било горе-долу така. Ще ни го дозачукат с това евро. Вярно е и друго - "нашата" централна банка от 1997 не провежда парична политика и в тази й функция е тотално закърняла. Не че преди това много можеше.

не се страхувам от закръгляване в евро по ме страх от заплати в лева

Продажници

"Цените в началото може и да се повишат, но след това ще се върнат на старите си нива", подобно твърдение имаше и при либерализиране цената на тока за промишлеността, а сега работодателите ревът тока поскъпна 30-60%.

ИМПЕРИАЛИСТА Е БОЛЕН !

И защитник на топлофикация! Парите за които пише по-долу, явно са крадени от клиентите на топлофикация! Аз самият вярвам, че след въвеждането на еврото, България ще дръпне нагоре. Но може би момента за това вече отмина! Защото сега еврото не е това което беше.

Като чета коментарите виждам, чи повечето се хванаха за кафето на Пламенчо. А хлебеца, сиренцето ,месцето..., много по-необходими от едно-две кафета на ден.Този го помня като млад синдикалист, когато идваше в завода и се "бореше"срещу правителството и работодателите.

Не само кафето, тикво - всички услуги, данъци и такси ще скочат. Никой не казва обаче кой ще осигури на обикновения човек по-високи доходи! Тия, дето пледират, са ясни, на тях им плащат, за да говорят така...

Апостоле, апострофа към мен ли е или по принцип към тиквите.

да отидат и да си купят от банката.

Е да де, ще е 1 евро, което сега е 2лв, няма да скочи кой знае колко.... Нагли са!!! А заплатата ми няма да скочи в евро, нали, да я закръглят и нея малко нагоре.

А защо сега не е 2 лв/бр? В момента цената на хляба е близо 1€/кг! Я сметни при .95 лв за хляб от .630 кг? Ако дамо можехте да разберете колко сте жалки!...

Ужас! За толкова прости ли ни смятат тези господа? Как заплатите ще станат в евро, кой ще осигури на фирмите разликата между лева и еврото за да плащат нормални заплати???

Да ви кажа - тук заплатите най-лесно се промениха в Евро от DMарка - просто бяха умножени по 1,95 - - накратко че да ви стане ясно , заплатката два пъти в числово изражение падна

И кога успя да ги изброиш ве деби?

Мръсни и нагли, добре платени лъжци ! В това число и този от КНСБ, когото мислех за чист. Съветвам всеки, който се вълнува от темата да потърси контакт с представители на страните от ЕС, и ще разбере какво им е струвало на хората въвеждането на ш.баното евро. Включително неслучайни държави като Италия Германия и др. !!!

До подръжниците на ЛЕВА. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. Бясните коментари тук против Еврото го потвърждават. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

До: "дантел марка" Виж какво, аз не съм поддръжник на лева. Аз просто констатирам тъжния факт, че самите европейци ни казват в прав текст, че не ни искат в еврозоната, защото още сме много бедни. А ти какво не разбра? Напротив, ще се радвам ако ни вкарат и в Шенген и в Еврозоната! Какво по-хубаво от това? Само че при ГЕРБ нямаме шанс. Не го ли разбра?

По принцип си прав. Но защо мислиш, че при друго правителство така ще разбогатеем, че хоп! - в еврозоната... Надежда всяка оставете, оправяйте се поединично. Нямаме правилна държава, нямаме гражданско общество. Кой каквото си направи сам, това ще е!

Леле какви глупости си написал. Ужас е

Ми глупости е написал, разбира се. Ще ни "вкарат" в Еврозоната, колкото ни "вкараха" в Шенген. После скачат и крещят срещу всеки който не е съгласен с тях и викат на черното "бяло". Разбира се, че е хубаво да приемем еврото и да сме в Шенген. Ама не сме. Литва, Латвия и Естония ни изпревариха бе, слепци! А вие викайте "Да живее Бойко Борисов!". Със него по-скоро ще приемете рублата, а не еврото!

Трябва най-сетне ясно да се каже, че нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. И не само голяма фирма, признавам, че и аз държа част от авоарите си в Евро, след като 1997 г. изгорях като факла от криво-разбран патриотизъм да държа на българските банки.Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара.

до ИМПЕРИАЛИСТ: Ако питаш 10 Руснаци какво мислят за Горбачов то 9,99 от тях ще ти кажат с една дума " Враг на родината ". До ден днешен има стотици въпроси свързани с изчезналите тонове Злато от резерва на КПСС в посока Америка и как един пенсионер като г-н Горбачов притежава такива имоти от които дадоха вила в Швейцария която по отценка бе на цена няколко милиона Евра. Другата подигравка на която е подложен Горбачов е че не той е управлявал СССР а неговата жена Лариса с протекциите на Америка с цел унищожаването на СССР и разбиването му на отделни държави. Тука не говорим че г-н Горбачов го показваха на всякакви приеми с бивши и настоящи Американски политици , конгресмени , сенатори а освен това има няколко видни за самите Американци награди т.е човека си е бил тотална пионка на САЩ. Елцин виж в русия си шушукат все още как близък нему съветник е тичал до Петрич да срещи в баба Ванга :) Водещият въпрос е как изобщо е възможно при 2 милиона пенсионери , 6-700 хиляди работещи бедни , незнайна бройка трайно безработни ще посрещат и най-малкото вдигане на цените на всички стоки и услуги това е според мен невъзможно. Хората скочиха за вдигането на водата , скачат за вдигането на тока , влизането в тази еврозона ще е трус който тия които искат еврото няма да могат да посрещат защото с/у тях ще се възпризведе гняв който няма как да бъде спрян. Истината е че първо трябва да подсигуриш доходите на масовата част от народа , да защититиш останалата част и тогава да правиш нещо което да не направи по голяма част от тая страна бедна

Глупчо, да не мислиш, че като влезем в еврозоната и ще започнат да ни управляват по европейски? Ето - Чехия и Полша не са там, а заплатите са 3 пъти по-високи в Чехия и 2 пъти в Полша /средно/. За квалифициран труд, какъвто работя у нас плащат 300- 400 евро в Чехия 2 -3 000 евро /информацията е от края на миналата година/. Единият проблем у нас са мутрите начело на страната, другият че сме прости и си мислим, че всичко което ни предлагат лицемерите от Запада е за наше добро. Пък то обичайно не е - справка Истанбулската конвенция. И като знаеш какъв тарикат е Ганьо, как мислиш - дали инфлацията няма да е поне 100% след като влезем?

А хората? Какво искат хората? Някой попита ли ги?

Кои хора ве? Баба ти Вуна и деде Пене, експертите по финанси? Или път? Какво, например, разбираш ти от управление на държавните финанси? Откъде можеш да знаеш, кое е добро и кое не за икономиката? На въпроса дали трябва или не трябва, а по-точно, КОГА трябва, могат да отговорят единствено експерти, които имат и знания, и опит. Като членове на ЕС ние сме длъжни да приемем еврото и да влезем в Шенген. Едва тогава ние ще станем пълноправни членове на ЕС!

Айде поредните ПРОДАЖНИЦИ. ЕВРОТО ОЗНАЧАВА ЗАВИСИМОСТ!!!!! Затова нагличаните не го приеха, затова се и махат!!!! 16-та република не станахме, ама 28-ма - ще станем!!! И КЪДЕ СА СЕГА ТИЯ КВИЧАЛКИ, КОИТО ОБВИНЯВАХА СОЦИАЛИСТИТЕ В НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО????????????

тъййй, то синдикатите и работодателите в родината ни винаги са били един отбор! но щом и учените са се присъединили, ще приемем еврото! те, "учените" ни друго могат -не могат, парите ги надушват от километри!

ганьовецът нали си е прост, чул за еврото и го иска ли, иска, а не знае каква тесла го чака там!

Стига сте се палили. Има много ЕС държави, които икономически са в пъти по-добре от нас и още не са изпълнили условията за еврото. А има и такива като Дания, които пък въобще не мислят да го приемат. Явно всички са "комуняги".

и за Чернобил викаха "страшно няма", ама...

разни идеали - дайте ми вие на мен не Солунската митница, а еврозоната. там е голямата лапаница, големия келепир... Ще я изтърбушат тия хиени, за тва не искат да ги пускат. Видяхме гръцките лакоми ологарси кво направиха, а нашите са къде-къде...

"Проф. д-р Лалко Дулевски заяви, че сега е моментът обществото да бъде информирано за ползите и за предизвикателствата". Но професорето дори не допуска евентуални непредвидени негатовни ефекти. Но предлага предизвикателства. Няма го в регистъра на ВАК (освен като к.и.н.), значи е от по-новите професори. Явно, че така ще говори.

А когато хлябът стане от 1,30 лв. на 1,30 Евро, какво закръгляване се води това?

айде на 1 евро ще е...

Хайде стига глупости. Цените се повишат ако има кой да купува на тези цени. Левът в момента е като "Троянско конче" за българската икономика. Колкото по-бързо се освободим от левчетата, толкова по-добре за обикновените хората и толкова по-зле за нашите и чужди мафиоти олигарси. Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Ще изчезнат и различните такси и комисионни при обмяна на левове в евро и обратното. На "Ченч-бюрата" и мошенниците "магураджии" ще им секне далаверата. Накратко, ползите от въвеждането на еврото са много. Какво пречи и сега на търговеца да сложи цена на хляба 2,50 лв.

Аз хляб не ям. Само свинско контрафиле чисто. Със зеленчуци.

А защо не ги закръгляват надолу?

делкат си тия тарикати едни 300-400 млдр. от заеми като гръцките, и така...

И аз го искам. В германски марки.

не ни давайте другите държави за пример за ниска инфлация, тука си се знаем...айде нема нужда...

Проблемът е, че Бг не е Европа (Германия, Франция..). И всеки гледа как да те прекара - от търговеца на пазара, до цецо, Цецка (ратификацията) и Бочката.

Навсякъде, в цял свят търговет иска да печели. Колкото повече, толкова повече. Печели толкова, колкото му позволява пазара. Ако нашият пазар би могъл да позволи хляб по 2 лв, то хляба наистина ще се продава по 2 лв. Между другото, то и сега хляба е 1€ за килограм, ама някой трябва да може да смята :)))

Само това е начина крадливите ни политици да бъдат контролирани. Ако не бяхме в ЕС и НАТО, сега нямаше да ни има като държава. Путин и Ердоган вече да са ни разделили. Шенген и Еврозоната, по-скоро.

""Сигурно кафето няма да струва 60 стотинки, сигурно ще струва едно евро, това се случва с най-масовите "дребни" цени - закръгляване нагоре и то в евро, но това не води до извода, че цените скачат до непоносими за хората нива", каза синдикалистът. " Според примера на профдеятеляизлиза, че 320 % е приемливо?

Само задръстени селяндури хвърлящи пари на телефонните измамници са против Еврозоната.

Да приемем еврото би било супер. Това ще ни защити от всичките простотии, които иначе могат да направят разни политици и тарикати с финансовата система на страната. Вижте Гърция - ако не беше в евро зоната, кога щяха да й дадат всичките милиарди, за да остане на крака? Никога!

Да, де... Тогава и ние ще правим вноски, за да дават на Гърция милиарди. Има ли нормален човек, който да не е разбрал, че Гърция е с особен статут в ЕС заради приноса й в европейската цивилизация? С Гърция ще се сравнява бай Ганьо :)))

мене от "не бой се" най ме е страх... щом ме успокояват, значи не е наред... И за Чернобил така викаха, и за шоковата терапия...

Синдикати, учени и работодатели искат еврото"- искат ама немааа! защо искат БАННКСТЕРИТЕ ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА. ДА НАТЕГЛЯТ КАТО ГЪРЦИТЕ 400 МЛДР. НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ, ДА НАПЪЛНЯТ ЯКО ГУШИТЕ! ТОВА Е СХЕМАТА! ПОСЛЕ - ПОСЛЕДЕН ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ

ЩЕ НАСТЪПИ ИСТИНСКИ АД ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!!!!!! ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ!!!!!!

и вкарат ли еврото ща настъпи ад за масовите потребители, тоест за целокупния народ и ще настъпи рай за шепа банкери и крупни "бизнесмени", защото всички цени на стоките за широко потребление, хранителни стоки и енергия за битови нужди, автоматично ще бъдат приравнени с тези на същите стоки и енергии в икономически силните западноевропейски страни, а заплатите ще останат на същото ниво, но сама че вместо в левове ще бъдат изплащани в евровата им равностойност!

абсолютна глупост и манипулация! ако нещо струва сега 2 лева , след приемането на еврото ще струва 1 евро! ако заплатата ти е 1000 лева след това ще е 500 евро! накратко - никаква разлика! с 1000 лева можеш да купиш 500 неща , които струват 2 лева! с 500 евро можеш да купиш пак 500 неща които струват 1 евро! всичко останало са русофилистични и комунистически измишльотини! във всички страни след въвеждането на еврото беше така, и тук ще е същото! не се връзвайте на вечно вещаещите апокалипсис комуняги!

"ако нещо струва сега 2 лева , след приемането на еврото ще струва 1 евро!" това сигурно ти го гарантира цар Буда.

Айдее, колонизаторите ще ни колонизират съвсем. А продажните маймунки припяват "цените няма да са непоносими". Колко е поносимата цена на кафето, не-уважаеми другари-въздухари? Колко е поносимата цена на парното, колко е поносимата цена на винетката...? Въобще каква е тая феодална категория "поносима цена"???? Какво стана със свободния пазар, къде забравихте пазарната икономика?

Ще ни приемат в Ерозоната когато Албания влезе в ЕС т.е когато няма да сме най-бедната държава в ЕС.

Проблемът не е в еврото или лева. Проблемът е в крадците и мошениците, които ни управляват. С евро или не, народът пак ще мизерства.

Ще приемем Истанбулската конвенци, в Шенген влизаме, в Еврозоната влизаме. Много преди Сърбия и Македония! Това изстрелва България напред! Някои полудяват от завист.

На путев петата колона полудява, никой друг.

Е то щото ние влязохме вече в Шенген нали? Даже няколко пъти.

"Единни в многообразието" е мотото на Европейския Съюз, но колкото повече страни минават на еврото, толкова повече намалява многообразието.

Ниските доходи (с всички последици от това), са причината да не приемат България в еврозоната.

След като бяха както нас във валутен борд, след което в Еврозината. Нямат стигане и са в пъти по-добре от гърците. Това е бъдещето и на България.

естонските политици не са като българските!

Много ясно, че за мързеливци и лентяи еврото ще е екстра, и че много по добре за икономиката е лева само че да се освободи от фикса, да ги видим тогава мързеливците, но и евро субсидиите да спрат, само така ще има реална икономика.

Хайде, давайте сега! Идеална тема за развихряне на тъпаците, лумпените и голтаците! Анализирайте сега! Пророкувайте как идва апокалипсиса! Крайно време е да разберете, че не еврото ще ви направи бедни или богати, а работата! Мързеливецът ще си остане голтак и с евро, и с рубла, и с лев!