Св. Синод се обяви против Истанбулската конвенция

Истанбулската конвенция поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация.

Обратно в новината

Коментари - Св. Синод се обяви против Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред Светата Българска Православна Църква и Светия синод!Треперете от анатемата и,юдеоционисти и душмани наши! link Ако програмата на коментарите отхвърли линка на статията ни, то заложете заглавието на статията ни за парола в търсачката на Гугъл и вижте постинга ни.

дистанционно...

на тези лешпери и веднага,ще клекнат!

++++++++++++++++ Това е моята оценка на решението на Св. Синод! Браво

Какво ни чака реално. GREVIS(над национален анонимен орган за контрол и наблюдение); ще се отнемат всички български деца на разведени родители(отглеждани от родител, ако не работи примерно или са с ниски доходи), GREVIS ще отнемат всички български деца дори нормални семeйства от двама родители, ако са с доходи по-ниски от минимума необходим за всеки член от семейството, както и всички български деца на гурбетчиите отглеждани от бабите,

Значи, светият Синод с една декларация обърна етиката с краката на горе! Опасенията от въвеждането на нещо, което, не съществувало в българската лексика, като социален пол, има приоритет пред защитата от насилие? Това се казва да изхвърлиш бебето с водата?

Само че има много по-големи проблеми от ратифицирането на Истонбулската конвенция, за които Светия синод не счита за необходимо да се произнася ... Пример - "чалга" културата и тоталната липса на ценности у младото поколение.

Патриарха внимава по кои въпроси да вземе отношение. Той ясно съзнава, че живеем в държава с много религии, с много култури и ценности, Даржавата има много светски неща. Не му е работа да налага мнение на всеки и всяка култура. Приема се за нормално да има различни хора, които харесват различни неща, политици, търсещи различни решения, хора, харесващи различна музика. И е правилно от негова страна да не се меси във всичко. Но негова работа е да се грижи за православните християни и техните ценности. Ако вижда, че се нападат християнските ценности на народа, за който той отговаря пред Бог, той не може да не се намеси. Но да не очакваме, че за всичко трябва да се меси. Бог ни е дал свободна воля да решаваме сами за живота си. Ако искаме да сме вякакви, Бог няма да ни каже - ти защо така правиш. Нали Бог ни е дал свободна воля. Но Патриарха пази стадото си, както и Господ, и се намесва само, когато някой напада хората му. И накрая се вижда кой бил праведен. Сигурно и при другите религии е така.

Първо всички Владици без Ловченския и Патриарха са ЧЕНГЕТА на ДС/ КГБ !!! Тия мазни лакеи не даваха по сталински да функционира 45 г. българската църква,а сега СЪЩИТЕ руски лакеи пак дават акъл и се правят на набожни- СМЯХ !!!!!!!! Да бъдат изхвърлени тези доживотни ЧЕНГЕТА !

католиците и протестантите? И те ли са "руски ченгета"? Щото и те се изказаха против конвенцията.

Човекът, за когото пишете е покойник и вече отговаря за делата си пред Бога. Да не изземваме Неговите права.

Отец Дионисий предложи: Депутатите, гласували за Истанбулската конвенция, да бъдат отлъчени от църквата!

какво казва?!...

становището на Св. Синод! Отлично са го казали.

Комунетата колко набожни станаха! И църквата ни и вие сте един дол - напълно ненужни на държавата! Аз дори незнаех, че имало църква в БГ, т що извращения стават всеки ден, тя сега се обади!!! Пълен парад! В цялата страна разврат до шия, те сега се обадиха! Еййй, всеки после го мерят ей!

КОЙ го мери!!!ТИ ли искаш да мериш,мамичката ТИ МРЪСНА....ИСКАШ ДА ВЗЕМЕШ РАБОТАТА НА БОГ...и комунистите ли....

времето-такива,като теб,сложиха най големите кръстове на гушите,си!...

Браво на Синода.Сега на ход е Народното събрание ,но аз съм сигурен ,че няма да мине ,защото Атака ,ДПС,БСП,ВМРО/без гладния за власт и постове Каракачанов/ няма да я подкрепят.

Браво, едно хубаво нещо да излезе от нашата Църква! Когато дойде "демокрацията" Църквата се опита, но изобщо не успя да се впише в обществения живот. То не бяха синоди, то не бяха компромати и разводи, а всъщност нашите духовници изобщо не бяха активни и не намериха начин да отидат при хората. Чакаха те да дойдат при тях. А хората се разпиляха като стадо без пастир по всевъзможни секти, американски църкви, езотерични кръжоци, екзотични култове. Нашите попове да вземат да станат по-активни и да върнат хората в храмовете, това им е работата - да ги учат на вяра и любов. А не да седят на прага на празните църкви и да гледат как светът минава покрай тях!

Снимката на Викентий дори можела да се види в интернет сайта за запознанства link с презентация: "Търся нежно приятелство. Аз съм пич, та дрънкам!" Запознати твърдят, че именно така палавият монах открил последната си интимна тръпка - млад полицай от Перник. Двете гълъбчета често си гукали в София, в гей бар "Витали" в близост до площад "Македония". Всъщност въпросното заведение било свърталище, кръстено на известен в миналото хомосексуалист, подвизаващ се с това име като калугер в Рилския манастир. За съжаление и тази духовна светиня се е ръководела от братя с нетипична секс ориентация. За покойния игумен Йоан се знае, че през 5-те години като ректор на Духовната академия често е преследвал свои студенти с неприлични предложения. В Рилския манастир дядо Йоан се влюбил безумно в млад и дългокос монах на име Порфирий

Не се напувайте соросоидите не сте интересни

Друга известна "мека китка" бил епископ Нестор, който издъхна наскоро на преклонна възраст. В архива на патриарх Кирил се кътал голям брой оплаквания на семинаристи за сексуални посегателства от страна на учителя-възпитател Нестор. Сред тях е и протестно писмо на игумена на Кокалянския манастир Назарий от 1967 г. В него е описано как, носейки закуска на гостуващите му възпитател и семинарист, дядо игумен ги сгащил да правят френска любов Още по-скандализирани от Нестор обаче били старците от Московската патриаршия, където няколко години по-късно той се подвизавал като предстоятел на Българското подворие. След бурна хомо оргия нашият отец бил приет по спешност в хирургията с жестоки анални разкъсвания Прочети повече в link: https://link

Всичкият шум е защото руските говеда само не са подписали конвенцията- по разбираеми хомопричини. Нашите продажници послушно цвилят ако утре Русия се съгласи да подпише ще запеят друга песен

че това означава, че ако подпишат ги чака анатема. Да не си помисля някой, че позицията на Светия синод е пожелателна.

Браво на Светия Синод , най-после бърз ход в запазване на Българщината и Българина като човек ,носител на Православието на Балканите ! Този път ББ няма да каже че той е предпазил Българите и че е негова заслуга !

Герберастията ще я ратифицира. Въобще не се съмнявайте. И те са дебили както и избирателите им. Огледало на избирателите си. 80%

И за кой е интересна словесната диария на меките китки от подчинения на КГБ синод

Грешиш! Това изявление е много добро и грамотно!

++++++++

Правилна позиция на Светият Синод и отлично аргументирана. Проклети да са тези , които подкрепят тази извратена конвенция, целяща да унищожи подрастващите на България!

Като гледам отдавна подрастващите са за боклука. Тоя ,32 например.

И какво от това.Сега дайте да ги правим и трансексуални,и без това били за боклука според вас.

Днес, 23.01.2018 г. от 12 ч. отивам на организиран граждански протест пред Народното събрание срещу ратификацията на пагубната за българския нормален народ Истанбулска конвенция. Уважаеми български нормални граждани, бедни и богати, от целия политически спектър, братя и сестри православни християни, да се обединим срещу злото, което ни натрапва Истанбулската конвенция! Време разделно е! Който милее за деца, семейство, род и родина да протестира! Не се оставяйте на бавна духовна и физическа смърт! Не осъждайте децата си и внуците си на Содом и Гомор! Не се поддавайте на дявола, връщане няма! НА ПРОТЕСТ, БРАТЯ И СЕСТРИ, СРЕЩУ САТАНИНСКАТА ИСТАНБУЛСКА КОНВЕНЦИЯ!

и прокламираното в нея - за защита на жените от насилие, си е чиста проба лицемерие и цинизъм. Много текстове са засегнати в Наказателния кодекс. А ако някоя малоумна журналистка, ме спре на улицата и ми зададе тъпия въпрос - ВИЕ ДЖЕНДЪР ЛИ СТЕ? АЗ бих й отвърнал с простичкото - А ВИЕ КУРВА ЛИ СТЕ? И двете са тип социално поведение!!!!

В р е м е р а з д е л н о !!!

След тази аргументирана позиция на Светия синод как тези наши "псевдо управляващи" ще излязат и ще защитят тази отврат, наречена Истанбулска конвенция. Ума ми не го побира това тяхно безочие.

Протестантите се обявиха против конвенцията на 9-ти януари тази година. Вижте - СТАНОВИЩЕ От ОБЕДИНЕНИ ЕВАНГЕЛСКИ ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ в Гугъл.

Щом Светия Синод се обявява против Истанбулската конвенция, анатема да е тази конвенция!

Бог ще смаже противниците и тук и там!

Само дето някой трябва да вика към Него! Защото това е наш проблем а не Негов! И ние имаме нужда от Неговата подкрепа не Той!

сте чуем ли и мнението на главното мюфтииство , арменския поп , католиците , равина и други -имам в предвид многоброините секти???

Протестантите се обявиха против конвенцията.

...позицiята на балгарската православна царква е ясна ! позицята на болшинството от балгарите е ясна сащо !...да видим позицiята на парламента...(която е предвидима )...при всички положеня народа трябва да изрази позицiята си като реакця на позицiята на парламента !

Самодоволни и нахилени - продават не само майки и бащи, но и децата си, и децата ни.

А как ще се размножават "теоретичните" полове, Виктор Цонков, предполагам "теоретично". Не е истина какви откачалници има тук.

Сега ще видим кой в парламента се кръсти на Дявола!

С усмивка искам да обърна внимание - ме може никой да се кръсти на Дявола. Може да му се покланя, но кръстенето е само в името на Господ. Исус умря на кръста, не Дявола. Но иначе разбирам какво се казва и подкрепям въпроса в този смисъл.

Него, българоубиецът Бойко Борисов има предвид, защото той не се кръсти като православен християнин, а като слуга на дявола - нито веднъж не го видях да се прекръсти истински.

Да повторя,,АЗ,, по-долу...ПОДКРЕПЯМ ПОЗИЦИЯТА НА СВЕТИЯТ СИНОД...

БРАВО!!!За смелостта!!!

Патриотите трябва да поставят въпроса към ГЕРБ ребром,особено след като имат подкрепата на обществото и становището на Българската православна църква. "Или оттегляте Конвенцията,или край на коалицията!"

Най после. Светият синод зае правилна позиция, както и за мигрантите. Но може и малко по активно с анатема не срещу нещастните хомосексуалисти, а срещу депутати и министри, които са продали душите си.

Любопитно ми е в кой учебен предмет ще са включи изучаването на "нестереотипни роли на пола"? Биология, анатомия? Или трябва да се въведе учебен предмет психиатрия?

Понятието "джендър" е голямо недомислие и нашите глупаци не знаят какви ще бъдат последиците. Самият факт, че държави като САЩ, Русия, Канада и Англия и други не приемат тази конвенция, която под благовидната форма за защита на жените искат да прокара едно неразбиране- хората сами да не си вярват мъже ли са-жени ли са и какво правят.Още повече, че понятието джендър ще покрие и мъжете от домашно насилие- защото някой мъже ще се самоопределят че са жени.

Къде и как се обяви Свл Синод срещу Истамбулската конвенция- моля покажете? Бог е създал мъжът и жената и не може човек сам да се самоопределя какъв пол е- каквото понятие е "джендър". Това е някакво извращение и цинизъм- но жалко че малко хора харбират за какво става въпрос

На сайта на светия Синод има 2 писма към политиците в "новини". Прочетете ги, интересни са и категорични в позицията.

Очаквам да видя,как българските "демократични" медии ще отразят новината.

БРАВО ,ДОЖИВЯХМЕ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ !

И сега какво стана. Точно сороската агентура си беше отворила устата, да потекат едни големи държавни пари към техните фондации, уж да се грижат за джендърите. А сега, няма парички. Сорос пак ще беснее. А на тази възраст това си е опасно.

Хора, които са предавали вярващите на атеистичния режим и садистите му ни поучават, що е добро и истина . Само православен скот и ченге може да падне толкова ниско и да е толкова нагъл , пък тия са и двете.После чакайте не сте насметен боклук, щом духовните ни водачи са това. На младите им се повръща от тези , как да ги обвониш , че посягат към наркотици и порок, та те са пъти по невиини от тези подиграващи се с Христос уроди, трябва да си много извратен да ги следваш.

Мери си приказките, за да не бъдеш съдена за тях! "Не съдете, за да не бъдете съдени!" (Мат. 7:1)

Мога да кажа със съжаление ,нещастно същество ,което не е наясно със себе си ,ти си просто един изключително объркан човек !!!! ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СВОБОДЕ ИЗБОР И ВСЕКИ ДОБРОВОЛНО ИЗБИРА ПЪТЯ СИ ,НО ПОСЛЕ ПЛАЩАНЕТО Е ГОЛЯМО ,НЕ ЗАБРАВЯЙ.... !!!!

Така е, Бог ни е дал свободна воля да правим сами своя избор. Той не ни го налага. И всеки трябва да внимава в своя избор. Правилен коментар.

Чета новините в сайта на БПЦ и направо съм изумен как аргументирано разлистват Конвенцията. Правистите - учете се. А ДИР, защо замотахте тази новина от първа страница?

В допълнение към коментара ми от 16:41 часа където програмата не позволи пубикуване на линка с адреса на нашия блог в блог.бг, в който имаме над 1000 монографчни статии по тия светоустраиствени космогонни теми и скритата величествена история на Българския Божествен феноменен етнос като култиватори и цивилизатори на всички племена по света за да можете да ни потърсите и се просветите за тия екстремални глобални процеси ще ви изпишем аватара ни в блог.бг и го заложите в търсачката на Гугъл: bezistena

За да се спазват правата на децата и за да няма насилие над жени и деца, просто трябва добра воля. Не конвенции. Всички необходими инструменти за това вече ги има. Като има воля, няма нищо невъзможно. Дори и малкия Гущеров го изпроводиха с бъклица и дрян. А може би вече той/тя се позовал но ИК?!

43-тото НС, да извърши ратифицирането с поименно гласуване! Иначе някой читав човек от парламентарната група на ПП "ГЕРБ", ще намаже куршума невинен. За Бойко Борисов е ясно, че е GENDER като "трите си годзили".

всички комунисти са атеисти, какво изобщо очаквате.

Нека да те светна, и аз бях член на БКП, обаче като се сблъсках с Господ получих квалификацията "ЧЕРВЕН БОКЛУК". В смисъл, с ЧУГУНЕНА МАТЕРИАЛНА ГЛАВА, която ако аз поискам Той може да "разтопи".

Шибан кретен ...АТЕИСТ НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ НЕ СИ ХРИСТИЯНИН...АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН.......но не съм ВЯРВАЩ....Пък и глупако .точно атеистите запазиха църквата и светият синод и ДУХОВНАТА АКАДЕМИЯ....Защото имат УВАЖЕНИЕ ,каквото ти и останалите ДЖЕНДЪРИ НЯМАТЕ.