US армията остава в Сирия заради ИДИЛ, Иран и Асад

Американската армия ще остане в Сирия заради "Ислямска държава", влиянието на Иран и заради терора на Асад, каза държавният секретар Рекс Тилърсън.

Обратно в новината

Коментари - US армията остава в Сирия заради ИДИЛ, Иран и Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Окупатори! Толкова от американците...

Световната опора на демокрацията просто не може да остави на разтерзание от сатрапа пламенните защитници на демокрацията, самоотвержените борци за тържеството на евроатлантическите ценности.

...главорезите на ИДИЛ!

бреи че големи политици имало в тоя кенеф наречен бълхария бе. хем тъпи и нещастни хем устите им като на хипопотами

Ко речиии!?

Още не са изпълнили плана по взривените болници и свадби ...

В мотива за оставане на американците в Сирия има някаква нищожна логика.Но на всички е ясно,те те ще стоят там и без никаква логика и без някой да ги е поканил.И резолюция на ООН срещу тях няма да ги спре!Американците признават само силата!...Някой ще каже ли нещо за международното право!?

жестокото фиаско и унижението в Сирия и Близкият изток като цяло ,след разгрома на техните войници от ИДИЛ ал нусра и ал кайда единстевто нещо което могат да направят освен лозунгите и деклараиите -САЩ са си оставили един чувал с инструтктори обградени на източният бряг на р.Ефрат.Итолкова- от там мърдане няма.

ООН няма ли да реагира? В 21 век САЩ най-демонстративно анексира части от друга държава. А светът мълчи. САЩ трябва да бъде санкционирана, да бъдат наложени санкции и държавата да бъде изолирана.

Глупости! Само Путин може да анексира! А САЩ - те са в Сирия за да строят детски градини за отрочетата на ИДИЛ, да строя болници, сгради, улици! Строят ли казах!? Уф Тръмп кат се събудил и видел че пръстите на краката му са у контакто ;)

САЩ са в ситуация цугцванг. Колкото повече бази поддържат, толкова по-бързо ще фалират. А не поддържат ли базите, другите държави ще спрат да се съобразяват с тях.

отдавна са във фалит просто все поще пебатат пари и хатриени деривати които вече нямат търсене.Когато в играта която върви в момента се включат още страни по света /освен Русия китай иран турция югоизточна азия/,тогава картоненият слон ще се срути защото ня да има кой да го издържа какко досега

Вчера, Ердоган, заяви че нарастващия конфликт между Турция и Кюрдите се дължи на политиката на САЩ и решението им да създадат 30 хилядни гранични сили за сигурност. Пак вчера в град Ракка, арабски бойци от силите на СДС (в СДС има не само кюрди) са издигнали сирийското знаме и портрети с лика на Асад. От година насам арабите на източния бряг на Ефрат (зона контролирана от кюрдите) се оплакват от малтретиране на арабските жители от страна на кюрдите, принудително зачисляване на младежите в редиците на СДС и използването им като пушечно месо при битките с ИДИЛ. От друга страна самите кюрди заявяват, че са за запазване на теротириалната цялост на Сирия, а преди няколко дена същия този Рекс Тилърсън заяви, че САЩ подкрепят идеята за федерализация на Сирия и запазване на теротириалната и цялост. Относно това дали Асад ще остане на власт..... До 2021-ва година гаранция "ДА". След това не се знае дали начело на страна няма да застане нов човек, като се коментира името на генерал Ал-Хасан (командир на тигрите)...

Aха, окупационните войски на САЩ остават в суверенна Сирия заради ИДИЛ, който се крие в базите им след разгрома си! Явно американците ще се опитват да съживят терористите си, че без тях нямат "лице" за военната си агресия, убийства на десетки милиони хора, разрушаване на цели държави и грабежи по целия свят!

Съдейки по характера на "коментарите" и по фантастичните оценки, които се слагат, на всеки става ясно, че ДИР-а се е превърнал в свърталище и трибуна на путлерастите-евразийци, които активно работят против интересите на България, ЕС и НАТО€ Спи ли ДАНС? Хехехе!

Сезирай Министерство на Истината на Оруел. Те ще ти помогнат. Трябва цензура, толкова ли не разбра. Ама много си глупав. Но се ориентираш правилно, за да запушиш устата на истината. Трябва цензура. ДАНС не са свързани с осигуряване на цензура.

Дреме ми за евразийските прасоци и тяхната полусъборена кочина, хехехе! Нека си умират от собствените недъзи.

И брутално заклеймяват и гонят инакомислещите, все едно форума е техен.

Приказки за найвници. Разпределението на сферите на влияние между Русия, САЩ и Китай върви с пълна сила. Кога ще свърши, казва ли ти някой?

Американските терористи плътно спазват всички интереси на евреите.

Российските тролове плътно спазват всички интереси на путлерастите и аятоласите.

Има едно такова нещо, наречено международно право. Според него никоя държава не може да нарушава суверенитета и териториалната цялост на друга държава. В случая Сирия има законно избрано правителство. Дали Асад е диктатор или не, дали трябва да се маха или не е право на избор на гражданите на Сирия. Влизането на чужди войски в суверенна държава се нарича война. И е право на държавата да се защитава, включително и с помощта на съюзници. Дали американските пилоти са готови да се сражават с руските си колеги и до какво ще доведе това?

Международното право е погазено и може да се каже че важи само товага, когато е в интерес на силните на деня. Сирия ще бъде разделена и на този етап руснаци няма да воюват с американци, понеже там имат превес. Най-вероятно ще се търси нов фронт на конфронтация. Може би Хондурас, или пак Азъбейджан, или кой знае. Важното е да не оглупяваме и да не ставаме жертвени пионки в тяхната "Игра на тронове".

Правителството на Асад не е избирано на редовни или поне нормални избори. няма как да е законно избран, при положение, че изборите се провеждат по време на гражданска война със стотици хиляди убити и милиони прогонени от Сирия. Кое му е законното? Размириците в Сирия започнаха именно поради причина, че народа поиска свободни и демократични избори под наблюдение на независими международни организации. Асад отговори с куршуми и танкове.

А, "изоборите" в средновековната шариатска монархия СА, "нормални" ли са!? Че не ги напада, сащ!?

Ти глупееш ли, или ни ебаваш????

Абе глупак, кого се опитваш да лъжеш? Имаше си нормални избори в Сирия. Кой да изберат сирийците, ислямистите ли? Няма как да се случи. Или опозиция, която е назначена я от Великобритания, я от САЩ, Турция, Саудитска Арабия. Държави, които извършиха военна агресия в Сирия. За тях ли да гласуват. Да не говорим, че противниците на Асад са основно платени чужденци. Те нямат право на глас, за това избори не устройват американци, евреи и останалите агресори.

Има международно прово и Путин нагло го наруши със анексирането на Крим и кървавата война в Донбаскиат район на Украина!Путин нарушава международното право и със помоща която дава на сирийският касапин Асад и със непрестаннити лъжи и дезинформации с които залива главно интернет медиите по целият свят!

Няма нищо такова! Крим е и си беше автономия! С референдум кримчани потвърдиха свободата си от фашистката хунта на САЩ и НАТО в Киев!

ДЪРЖАВА, която някога е съществувала на планетата Земя. Това е поредното доказателство. За тях не съществуват никакви закони и споразумения, лъжата и лицемерието е тяхна характерна черта. С една дума - престъпници! И тази престъпна сган ни е колонизирала и окупирала. ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ, ОТ ЕВРОПА И ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!

А нещо за престъпната държава РФ да напишеш? Която нападна почти всички свои съседи, избивайки десетки хиляди? Която непрекъснато се опитва да сее раздор и хаос в страните от Източна Европа? Която най-нагло използва като политическо оръжие религията, така, както правят и ислямските екстремисти? Мълчиш, нали?

РФ никого не е нападала! САЩ нападат и разграбват всички по света! Ако имаш предвид нападението на Грузия, начело с грузинеца Саакашвили, по заповед на САЩ на Автономните републики Южна Осетия и Абхазия е, последния си изяде вратовръзката в ефир! Сега е украинеца Саакашвили! Занимава се със другия проект на САЩ - фашистката хунта в Украйна, дошла на власт с въоръжени и обучени от НАТО и ЕС нацисти!

Да нямаш предвид американската база за обучение на ислямски терористи в Косово, които после ги пускат където им е угодно?

Значи лъжите на чичко Путин за пълна победа във Сирия и пълен контрол над територията и бяха разбити от Тръмп!Путин,Иран и Асад няма да могат да тероризират сирийският народ,а Иран да си направи база на границата с Израел защото ще бъдат постоянно бити от сирийската опозиция,Израел и Америка!

Победа над ИД. Пък сега американците вардят да не се "възроди", по техни думи.

колкотот патките сипна село.Сирия си е цяла напълно освободена от теротсит САЩ +ИДИЛ +Ал нусра и прочие талибанско американки терорписти.Асад си етам а САЩ са изтикани на източният бряг на р.Ефрат и не смеят да мръднат и ден слде ден им хващат в поредният чувал великите африкански инструктури в едно с демокрачитна опозия иги бомбаят за тренировка

И наш тиквун се кланя там...

И заради Асад, и заради идил, и за иран, и за русия, и за турция, и за кюрдите, и за тия, и за ония и за на баба ти Айше кърпените шалвари.Най-вече заради ненаситния си търбух.

декларации ,заявления и лозунги защото само това им остана на пробитите катуни краваристан.Унижеието им в Сирия и практически в целият близък изток развечнало "значимостта" на ФАЩ като някакъв фактор " беше наистина гадно.Американкият слон- най твърдият картонет слон, почти от шпертплат.

Те са директори на планетата, защото те са поискали така. И са достатъчно страшни и силни, за да го обявят на всички - останалите няма как да реагират, защото, взети заедно, не са толкова страшни, нагли, цинични, жестоки, безразсъдни, че да отговорят със същото и така да рискуват общо самоунищожение. А те са. Значи другите трябва да им се подчиняват, за да не стане по-лошо.

Достатъчно е да се откажем да ползваме зелените хартийки без покритие и с тях е свършено.

До сега всеки, който е опитал да го направи изведнъж се указва, че е диктатор и ги сполетява една демокрация, от която после десетилетия не може да се въстанови една държава.

Ами използвай рубли ве, кой ти пречи?!

И от посланието от Конгреса прозира следното: Кой е Асад, че си позволява да добива и продава американския петрол от Сирия, и защо пречи на добрите сирийци(нашите) да ни го върнат?... :::))) Ха, ха, ха... :::))) А че ще остане американската армия в Сирия, ще остане - в масови гробове или в полевите болници...!!! Дааа...!!!

Айде давай го по-кротко, че нещо много се разхълца.

нагли и безскруполни лицемери са това краварите, това го разбраха и децата в най-гъстата джунгла на Папуа-нова гвинея, никой не ги иска но те не оставали заради Сирия, Асад и Иран, че каква опасност те представляват за сащ, ми никаква просто искат да изсмукат ресурсите на страната и да променят управлението с техни подлоги /както е в България и други държави/ вече и солиден предлог не си търсят поне за пред тяхното малоумно население

РАЗБРАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ВСИЧКИ, КАКВИ СА САЩ !? ИМА ЛИ НЯКОЙ ОЩЕ НЕРАЗБРАЛ !?

Скоро Тръмп си го получи в ООН от арабския свят относно Палестина, сега май иска показен урок?

Скоро ще заиграе чичо Сам...

вече го играе чичо сам казачок по корем.

САЩ наистина са пряко виновни и отговорни за всички войни и конфликти по света !Безспорен факт !!

ФАЩ официално си признават че са агресори и окупатори на територия на суверенна държава. Всъщност какво е различното между тях и хитлеристка Германия, която окупира Чехословакия и напада Франция заради "защита на населението"

направи огромна грешка като не свали Асад още 2011г., а остави Франция да се занимава с проблема ??? Катарският газопровод щеше е готов и през Сирия, Гърция, България да захранва Централна и Източна Европа.

Катар вече не са приятели на САЩ, а това поражда нови неудобства за националната сигурност на империята.

Хамериканската наглост и бруталност нямат граници ! Това е истината !

Окупация, как иначе да наречем навлизането на чужда армия в чужда държава и да останат там против желанието на лигитимно избраното правителство на държавата! Кой има право да решава дали едно правителство е Хубаво или Лошо и за кого то е такова? Под управлението на тези същите управници Сирия беше просперираща светска държава. Сега какво е? Въпросът е риторичен.

"Окупация" щеше да е, ако бяха успели да превземат Сирия, като Ирак, и управляваха те. Сега е "само" международен тероризъм и агресия.

Напълно сте прав! Сега има окупирани територии. Нещо като Палестина и Израел, вече десетилетия. Добрината на демокрацията ги залива от вси страни.

ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТААА!!! ДА ЖИВЕЙ САААААЩ!!! УРАААААААААААААААА!!!

ДА ЖИВЕЙ ДЕМОКРАЦИЯТА ! ДА ЖИВЕЙ САЩ !! ДА ЖИВЕЙ ЩЕРЕВ !! ДА ЖИВЕЙ КЮФТЕ ! ДА ЖИВЕЙ КИБАПЧЕ !! ГРУУХХХ ГРУУХХХ ГРУУХХХ !!!

Правото на силата пред силата на правото. Обратното на европейската (антична) демокрация отпреди няколко хилядолетия.

Е заменете в това цинично изказване на Тилерсьн САЩ с ИД, Сирия с Донбас, режимьт на Асад с режима на Порошенко и в устата на Лавров, вече би било неоспорим аргумент за открита намеса на Русия и военно присьствие в Донбас.

Този тумор наречен САЩ, веднъж за винаги трябва да бъде заличен от лицето на планетата.

Туморът е сащ, но ракът е с разсейки по целия свят.

Ужас. Като в американски филм - елементарно като за детска градина, просто - за да няма неразбрали, цинично и нагло - за да е ясно на държавата, че няма шанс да се защитава, щом са си я заплюли. Новото на "положителния герой" е все по-откровената му жестокост и цинизъм заради загубата на търпение да гради пропагандни тези, че е "добрият" срещу "лошия" и "злия". Това е и концептуално ново - не искат да им се вярва на измислен претекст, искат вече да е официално обявено, че всичко, което правят, е защото те са Силата, а не защото са Доброто - от тях трябва всички да се страхуват, а не да ги "обичат". Без повече лигавене, глезотии и моркови. Само тоягата да им стига за символ, защото са изморени от всичкото "добро" направено по света по подобие на Сирия - подпалване на войни, унищожаване на "диктатори" под фалшиви претексти, унищожаване на страните им, усвояване на ресурсите им - защото са "от техен интерес", което няма какво повече да се аргументира, оправдава и обяснява. Трябва да е ясно при "новия световен ред". Те са директори на планетата, защото те са поискали така и са достатъчно страшни и силни, за да го обявят на всички - останалите няма как да реагират, защото, взети заедно, не са толкова страшни, нагли, цинични, жестоки, безразсъдни, че да отговорят със същото и така да рискуват общо самоунищожение. А те са - значи другите трябва да им се подчиняват, за да не стане по-лошо. Кой е "единственият луд, който се осмели да протестира" и дали ще го обесят на площада или ще продължат да го представят като "диктатор", заплашващ ги - тях и техните интереси - докато стои в собствената си страна и прави оръжия като техните, за да се защити от заплахите им да го "усмиряват" и него, обявявайки, че е опасен за световния мир или просто защото им пречи - очаквайте наскоро по кината.

Лошото мина. ИДЕ У - ЖА - СЪТ!!!

Това нагло племе САЩ иска да разбира света и да назначава само продажни боклуци като нашия Тиквоч. След тяхната "демокрация" вече и плевели няма да има..... А уж ще биели терористите. Май взеха да се бъркат и света взе да разбира що за хора са......

Краварите както винаги гонейки собствените си интереси използват двойния аршин. Много ми е интересно според международното право как се нарича присъствието на чужди войски в държава която не ги е поканила и какво мисли ООН при такива случаи.

Специално, оон, не мисли - то е американски парцал за забърсване на американски ла.йна по света и у нас. Ако не си разбрал още.

Тея ще запалят света и това си е

За по-сигурно от няколко места - Украйна, Сирия, СК, Косово... оня ден писаха за Джибути...

"Аршина" е нечовешки, рептилски.

Ми да останат бе, Пак ще има изпържени говеда в цинкови кутии, само че тилърсън няма да е сред тях.

Като са толкова загрижени за правата на човека защо не нападнат и Саудитска арабия и Северна Корея. Там има мнага работа за правозащитниците.

Защото само на умряло куче нож вадят. Иначе ще им лъснат голите за..ици.

Може ли Рекса да каже като какви ще останат те там и от кого са канени там ?Все едно два полка от Сирийската армия да нахлуят и си направят база в Кравария и да остават там за опазване на "международното положение"баааахти наглеците тия !А въобще за какво е тази смешна организация наречена ООН и каква роля играе след като най вече краварите не я еб.ват и за слива , ми разпускайте ги и това е !!!

По-нагло заявление на световните жандарми не е имало. Това е втори Афганистан. Откъде накъде жидоянките ще определят вътрешните отношения в сирийския политически живот и устройство на държавата?! Тая нагла агресия следва да бъде осъдена от СС и ОО на ООН! - В което се съмнявам да мине заради факяните щати и техните робски сателити.... Крайната цел на жидоянките е да изпълнят пъкления план на чифутите от Ерусалим, да не допуснат засилване и укрепване на арабските държави на изток от тях, за да не им се пречкат в агресивните планове да завладеят завинаги Голанските възвишения и не допуснат иранците да имат пряк коридор до Ливан и Хисбула. Да отрежат пътя за ирански тръбопроводи на нефт и газ до Средиземно море. Кой идиот ще твърди, че светът е справедливо устроен?! Откакто се е пръкнало злото Сатана, такъв е светът - все по-явно и очевидно тая гнида стърчи безсрамно и нагло враждебна към всички околни!

Ами сега какво ще прави Асад?

Шило

Ще продължи да трепе терористите.

Ще изпълни желанието на американците - ще ги остави в Сирия. Завинаги.

Кой е Тлерстон,че ще казва кой да е президент на една суверенна дуржава? Има сирийски народ който ще си избере президент-това не е ли ясно на терорист номер едно САЩ? И кой ги е канил там,че и още ще стоят там?Те са в Сирия ,за да обучават терористи в незаконните си бази в Сирия.Навсякъде където стъпят само терор,избиване на хора и т.н.

"От ключово значение е, в интерес на националната ни сигурност, да запазим военно и дипломатическо присъствие в Сирия" Обаче, Русия не могат да имат "интереси" на границата си в Украйна, където живеят десетки милиони руснаци и руско говорящи, и с които довчера бяха една държава.

Терористите от ФАЩ - американската армия и техните марионетки от ИД смятат да поостанат в Сирия докато напълно им съдерат краварските задници!!! Да са спокойни. И това ще стане.

Крайно време е Йелоустоун да се събуди и да се освободим веднаж за винаги от налаганата ни "демокрация"!!!

Има една интересна мисъл, на един от малкото велики френски държавници - Де Гол. А тя е - Навсякъде по света, където изплува някаква мръсотийка, зад нея се подава и мръсната ръчица на ФАЩ.