Близо 352 млн. лв. са приходите от винетки през 2017-а

Начислените приходи от винетки през 2017 г. са 351 878 805 лв. Това е с 25 млн. лв. повече от 2016 г., когато са събрани 326 837 238 лв.

Обратно в новината

Коментари - Близо 352 млн. лв. са приходите от винетки през 2017-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сензация- Шок! Държавните крадци ни позволяват да плащаме винетки за 12 месеца вместо за колкото остават от календарната година! Невероятно :) А кога ще махнат шибаните лепенки с които замърсяваме природата и чегъртаме като луди от стъклата? Има по света винетки които не са на стикери! И са по-евтини за изработка, но не се притеснявайте дори да ги махнат и заменят с другите цената ншама да падне :)))

за ;приходите ; разбрахме , ама за какво са изразходвани ? за бонуси на правоимащите ? за камери , та да си дебнат от храсталака ? територия на бандитизма по закон ?

Ганьо фърля гюбеци в селската чалготека , троши по 200 лева на вечер там , пуши по две кутии цигари на ден - 300 лева на месец , мята през терасата по 15-20 хилки , кара 20 годишно БМВ с годишна поддръжка от 2000-3000 лева, ама за 97 лева ще ореве вселената ! Дебилизъм в действие !!!

Баце и по 500 лв ще плащам годишна винетка, но ти ми кажи, къде отиват тези пари и защо от 20г карам по едни и същи разбити пътища, и знам всички дупки, пукнатини и естествени гърбици наизуст?

Ал

Ганьо, Не ти е работа кой за какво си харчи парите. Обаче ние сме държавата и тя е наша. Следователно можем и трябва да контролираме кой и как харчи нашите пари, независимо колко са те!

Пийте сиромашка кръв, майка ви да

6 дена х 500 коментара х 15 стотинки са 450 лева на седмица . Не си толкова беден , а и осигуровки и данъци не плащаш върху парите от Решетников !

Моля, коригирайте информацията, защото с нея внасяте недоразумение! Годишната, а и другите винетни стикери важат не от датата на купуване, а от датата, перфорирана върху самата винетка. Тази дата се посочва от купувача.

Винетките, които се дават на хората с увреждания не се купуват и съответно нямат бележка за закупуване. Значи ли това, че трябва да си носят ТЕЛК и да возят на задната седалка лекарската комисия? Малоумници !

Не разбрах - защо требе да пазим касовите бележки? Не разбрах - на какво основание требе а ги кътаме? Ииии.... то и аз що ли пък питам.

Кофти въпроси... Особено и онзи - за незаконността на лилянките.

често пишете като неграмотници учили българския език! Накрая на тази статия сте писали "...граничнО контролно-пропусквателниТЕ пунктове", а се пише "...граничНИТЕ контролно-пропусквателнИ пунктове"!!В други статии има още по фрапиращи примери!???

От Марс ли падаш ? Трябваше да свикнеш вече. Това, че пише редактор на статията нищо не значи. Всичко е copy paste и пиене на кафе. Ако първия източник е грамотен всичко е наред. Иначе - "глей простотии". И те така .......................... !!!

Ама Ви натресоха Свинетки по 97 лева нищо, че съда нещо ги обяви за незаконни. Така си и остана. Малко Ви е щом траете всички. Дано Ви вдигнат тока с 60%, дано увеличат водата поне до 10 лева кубика, дано хляба стане 5 лева, дано всичко Ви вдигнат. Да се довършва това проклето племе.

Да се обложат с данък за сметка на народа, че иначе ще потънат всичките в сметките на фирма ГЕРБ

Thomas Jefferson said - Quotation: "If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so." До кога важи незаконната винетка? Изобщо не важи, защото е незаконна! Незаконна е цената и, следователно е незаконна продажбата и на тази цена, незаконно е покупката, ползването, проверките и прочие. Всички които са намесени с незаконните винетки са престъпници. Това е факт. Дори и шефьорите.... Правителството, тоест Грабителството превърнаха целия народ в престъпници, за да замазват собствените си престъпления. Прикриват се едни престъпления с други - това е класическа схема. Затова най-горните престъпници задължително трябва да бъдат разстреляни, иначе никога няма да се оправим, нито като народ, нито като общество, нито като държава каквато отдавна нямаме....

А бе само сметки предоставени от чиновници ,а какво стана с делата срещу цената на винетката ,заведен още през 2016?3 ВАС реши ,че са незаконни ,защо се крив решението на 5 членния?

Опа пак ще йма за кражба -Казаха политици те ни мъдри!

България е единствената държава, в която са платени обикновените пътища. Навсякъде в Европа, ако има тол такси или винетки, те са необходими само за МАГИСТРАЛИТЕ. Т.е. който не му се дават пари, минава по обикновен път. В България това не е възможно. Докога ще търпим да ни грабят с такси които ги няма никъде в Европа и света? Нека и тук да се плаща, но само за магистрали.

Винетка в Швейцария струва 35 евро и се изисква само за магистрали, т.е. по-голямата част от швейцарците може да не си купуват. Винетка в България струва 50 евро и е задължителна за всички пътища, т.е. всеки трябва да я купи. А във Швейцария има хиляди тунели и прекрасни пътища и магистрали. Въпрос с повишена трудност: Защо много по-големите приходи в България не стигат?

За да се изхранва челядта на властващите. Те най-добре умеят да пият кръвта на данъкоплатците.

Братко, знаеш ли колко е данъка на стандартно МПС в Швейцария?

Все тая

А заплатата на стандартен работник? Или някак не отърва да се сравнява многослойно?

Това пък за какво и защо е : "От тях на Дирекция Социално подпомагане са предоставени 117 305 бр. годишни винетки за леки автомобили на стойност 11 378 585 лв., който са за сметка на АПИ. " Да не ми кажете ,че ще раздават винетки на БЕДНИТЕ ???

Само на циганите!

Е щом е за циганите - може, одобрявам! Те книжки като цяло нямат, застраховки,технически прегледи, данък пътен- също нямат ... поне една винетка да имат !!!

Ми дават се винетки на инвалиди първа група, които са безплатни, какво има да му разбираш.

117 305 винетки за инвалиди първа група ? Така де- възможно е ... е вчера щеше да ме сгази един инвалид с огромен черен джип мерцедес със стикерче за инвалид ... че и щеше да ме бие че му преча на пътя и не се минавало на пешеходна пътека ... абе карай , знаем си и държавата и инвалидите ...

Не за БЕДНИТЕ, в България безплатните винетки са за БОГАТИТЕ, т.е. за управляващите.

КЪДЕ отива АКЦИЗЪТ на горивата?

Значи общо взето пак се увеличават винетките. Миналата година за 13 месеца - 97 лева, а тази за 12 месеца - пак 97 лева

80%?

Не можеш да смяташ ли? Караш цялата година + януари следващата. това прави година и 1 месец и като 100%, 80% Д, в месеци прави 13.

Не знам за теб, но аз съм на далавера - миналите години си купувах годишна винетка през Юни.

Стар шофьор съм,толкоеа стар,колкото и образованието ми на соц.икономист висшист и се питам??? Тези близо 400 млн. са само от свинетки... Ами КЪДЕ са милиардите от акциза на горивата.... Къде са стотиците милиони от общ. данъци МПС.... При това начислени при много по-високи ставки?А? За такива пари+европейски пари от програми,днес ТРЯБВАШЕ да се движим по улици и пътища,превъзхождащи по качество на швейцарските,но дори и тези от емирията,дето простата тиква въртя саби и дебел ояден задник... Чудя се,как по времето на соца/от 1974-та,когато карам МПС/....държавата се справеше ,строеше и подържаше пътната мрежа ,БЕЗ ВИНЕТКИ,с акциз на база стотинки и САМО един пътен данък от собствениците на МПС... Дори се строяха магистрали,виадукти,тунели,мостове.... Ееееххх,стар съм вече,иначе не съм бил никога комунист....но ние си заминаваме,а младите ...НИЩО НЕ ЗНАЯТ....

Държавата поддържаше и строеше пътища без винетки, защото беше собственик на всички предприятия и можеше с приходите от тях да се грижи за гражданите си. Сега държавата е гола и всичко което прави първо трябва да го събере от нас.

1. преди 1989-та, земята беше национализирана. Демек държавата беше взела твоята земя и строеше пътища върху нея. Без да се бръкне една стотинка да те обезщети. 2. Имаше трудови, строителни, транспортни войски които работеха 2-3 години ангария за да може ти да си караш москвича. Ти сега би ли работил ангария? 3. Колко магистрали имаше преди 1989? От София до Пловдив. И 50 километра до Варна.

незна за каво ревете за цената...тези пари се праскат за една вечер в заведения а това е за цяла година...още може ,на мен не ми е скапо...дигаите да могат да карат само богати хора с хубави коли като мен

Смятам, че цената на годишната винетка е несъразмерна в сравнение с останалите. Равна е на 6 седмични и 3 месечни. Трябва при тези цени годишната да е по-скъпа. Пък и зимата заради снегопочистването и химикалите подръжката на пътищата е много по-скъпа. Смятам, че трябва да има по-евтини "летни винетки" за 5-те месеца от май до края на септември (например 50-60 лв.) . А годишните и "зимната винетка" да са по-скъпи заради скъпото почистване на пътищата от снега и химикалите, които се ползват зимата. Защо хората, които ползват междуградките пътища само лятота са принудени да плащат същата цена като тези, които ползват пътищата през зимата. И постоянно реват, че не били почистени. Да им направят "1 000 лв. зимна винетка" и да им чистят пътищата денонощно 4-те зимни месеца.

Много смяташ ама явно не ти се отдава смятането. Годишната е достатъчно висока, и защо не кажеш, че другите са прекалено скъпи спрямо нея. А и 1000лв да я направят, пътищата ни няма да се подобрят, след като ни управляват крадци.

... а от минетки?..

За приходите не знам, но важат целогодишно при поискване.

Извращение е от камионите приходите да са 2.5 по-малко от леките автомобили, не ми приказвайте за акцизите и ДДС и т.н бизнес!

Хубави приходи правиме,ама си чупиме колите по пътищата.Не всеки ден караме по амгистрали/то пък едни магистрали нито за зимата,нито за лятото стават/Обират ни по всякакъв начин ,а ние се чудим коя дупка да заобиколим.