Транспортират 2500 тона опасен химикал от ”Полимери”

От днес започва транспортирането с цистерни на 2460 тона опасен трихлоретан от девненския завод "Полимери".

Обратно в новината

Коментари - Транспортират 2500 тона опасен химикал от ”Полимери” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с обемен взрив, също като в Хитрино?! Дано франсетата са по-разумни от нашите Ганьовци и да не допуснат втора такава катастрофа или да направят "утилизацията" с най-малко разходи по взривния способ и то на наша територия!

Извинявам се, ама Вие тия тонове за нищо ги нямата. Добавили сте в заглавието едни 40 тона отгоре, ей така за 'тежест', 'щото 2460 тона някак си не 'звучи' докато виж 2500 си е съвсем на място.

чия собственост беше заводът и чия е сега, много инфо в тази статия

бизнеса и сега организира пропутлерска партия за напускане на ЕС и НАТО ???

Е, това е демокрация. В момента цената на килограм технически трихлоретан е около 10 доларa. За лабораторни цели - 203 долара за литър (цена на АCROS ORGANICS). Ще платим/платили сме 15 милиона, за да изхвърлим 1,1,2-трихлороетан, струващ около 25 милиона долара след една елементарна дестилация. Наистина сме богата държава! Да живеят приватизацията и приватизаторите!

Супер Бойко може да се изжабурка с трихлоретана и да го пречисти - ето ти 25 милиона спестени, даже 30-40. Така прави той! Денонощно мисли за вас и държавата.

Та кое му е в случая демократичното или твърдите, че демокрацията е синоним на кражба ???

приватизиран от потомствения шумкаро-комунист, комсомолския функционер Николай Банев, чрез приватизационния фонд АКБ "Форест" по времето на честния Жан Виденов ???

Пак мъгли.....прахове в очите ни.....и прехвърляне на топки от един на друг.....фалшиви заканвания преди избори......бием се в гърдите как ние, а как пък ли те......и уж вижте колко много правим за Вас гражданите на тази никаква страна.....а баш собствениците за пореден път се вихрят сред новобогаташката ни общност..."ЕЛИТ"- комсомолски....:)

Това са пълни глупости. Химикала не е опасен. Опасен е предимно за изоновия слой и заради това е забранен. В миналото се ползваше за производство на печатни платки в домашни условия.

Има нещо гадно разтворено в тоя трихлоретан. не е в разтворителя проблемът.

Трябваше г-н Банев да си го вземе в къщи. Самият той е опасен колкото химикала. Щяха да са си лика прилика,.

държавата заведе ли иск за щетите към Баневи.

Оня циганин който "купи" предприятието, къде се е скрил?