Дядото на Ердоган загинал в битка с руската армия

Кемал Ердоган, дядо на настоящия президент на Турция Реджеп Ердоган, е воювал през Първата световна война с руската армия и е загинал в сражение при Саръкамъш.

Обратно в новината

Коментари - Дядото на Ердоган загинал в битка с руската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eвала на Eрдоган безспорен лидер на ислямският свят. Mного ясно се вижда, че носи истински турски гени ,които го правят на безстрашен лидер, опълчил се на Aнглосаксонският империализъм. Mного пздрави на някои балкански помияри ,които го мразят.

Ссрахотни гени, на коренното население "лазите" на черноморското крайбрежие. В момента са около 1.5 милиона. Кога ще им разреши да учат на родния си майчин език?

В Саръкамъш се шушука, че Кемал Ердоан е екзекутиран от Енвер паша още преди битката заедно с още 22-ма грузинци по подозрение в шпионаж за руския генерал Юденич.

Спрете да ни занимавате с тоя плоскомозъчен резаняк!!!

Дядото на Ердоан е грузински помак( лаз) от Батум в Грузия. Самият Тайип е бил наричан от децата в училище "гюрчу"( грузинец). Нищо чудно да има и руска кръв - вижте му русите мустаци( в Анадола няма такива). А баба му по майчина линия е арменка.

Дьонме ми се види, да е. Ермангала.

Умрял е дедото ти за Османската империя, не за Турция, ахмак-помак грузински! Ама това лъжата и манипулацията тука не минават, анадънму?!

Бабата на бившия турски президент Абдула Гюл също е арменка, както и майката на председателя на Народно-републиканската партия в Турция - Кемал Калъчдаролу.

Ама те такива са турците, бе - мешана нация, най-мешаната нация в света, нямат и 100 години като нация! Отделен турски народ в Османската империя като българите, сърбите, гърците просто няма! Пък и управлението им е башкъ мешано - султаните и везирите им са от всякакви националности, включително и майките им, които са ги раждали все християнски принцеси - европейки, българки, украинки, рускини, арменки, грузинки...Че и тоя помак, сега пръв турчин! Пък все за великите си предци говори, и той не знае за кои по-точно обаче! Турция не може да е наследник на Османската империя като държава повече от България, Гърция, Армения и други. Това изкуствено самочувствие, което им се налива в главите още от раждането на децата им, се крепи на една напълно незаконно присвоена история! Само, че тая схема в днешния свят се прилага много успешно при съвременното генно политическо инженерство. По същия начин като турците генетически на днешните евреи им се набива в главите, че са древните юдеи, а те не са - 92% от тях носят гена на бели хора,а не на семити, т.е. те са хазари,а не юдеи! Същото е и с гърците - по ген нямат нищо общо с древните елини, но така са си присвоили историята, че днес шовинизма им е замъглил мозъците колко велики гърци са! Днешните гърци по ген в огромната си част са българи, грузинци, власи, албанци и араби! Схемата за безскрупулно създаване на нови нации беше приложена и върху нас, българите, само че в обратна посока - незачитайки гена ни, който е 49% на древните траки, искаха да ни превърнат в друг, някакъв "славянски" народ! Е, няма да стане!

Добре де... Що не кажете нещо за баба му..., лелята,.... итн. Това новина ли е та трябва да занимавате целокупния ни народ с такива неща, а?????

Абе , остави ги .. Не виждаш ли , че те са про-турски настроени винаги и се опитват да ни промиват....

Случва се, по време на война.

дядото на ердосган умрял от студ през декември 2014 а година по-късно му се родил син- бащата на ердосган

Късно е загинал Кемал. Иначе нямаше да го има този.

Някой още по-долен щеше да е. Ела зло, че без тебе по-зло.

Пътят от Албания до Турция става все по- кратък. Замислете се, че ще преминава през южна България.

И сега както и тогава Турция се тресе от здрав бабаитлък Всички отЛибия до Иран още щеше да е турско ако Турция не беше влязла въе войната Тя и сега вярва че армията и е непобедима Също като тогава

Ердоан сега на какъв се прави!? Руснаците му криви за замръзналия дядо ли?Нещо ще променя курса ли пак,за кой ли път? Прадядо ми,загинал в къщата си,в центъра на София от американска бомба.Жена му,прабаба ми,като била на 12г.,в родната си Македония,гръмнала от упор албанец с фес,щото я гледал лошо надвечер.На моята жена родата,в миналото,половината е посечена от башибозука през 1913г.в Беломорска Тракия.Другата половина,тайничко им го върнали през 1922г.По нашенски. И?

И моя дядо е загинал, само че в битка с турската армия при Одрин, не е замръзнал, а е убит при атака както стотици други. И аз какво да направя, да го обява по телевизията ли?

+++++++

СЛАВА НА ПУТИН И ЕРДОГАН! ТЕ ЗАЕДНО ЩЕ ВЪЗРОДЯТ ВЕЛИКИТЕ ИМПЕРИИ НА ДЕДИТЕ СИ!

в тая статия се появява истинското лице на соросите мъченици и на колене пред ердоган и путин

Ердоган е грузински евреин. И той като дядо си.

А ПУТИН-ШАЛОМОВ ТУРСКИ ЕВРЕИН ЛИ Е?

За Путин няма данни, че е евреин. Да, Медведев е евреин, но не и Путин. А в България поне 80% от управлението е от еврейски произход. Като Соломон Паси и Симеон Кобурготски са чистокръвни евреи.

Браво на дядо му, че е дал фира и е допринесъл за загуба на турция. Тогава Русия са били добрите, а турците лошите.

"Той е замръзнал с оръжието си в ръка, докато е очаквал сигнал за атака...." ВЕрвай си!!! Може да му замръзна ибрика в ....

ХАЙДЕ СЕГА , ВСЕКИ ЕБАН ОТ ДЕДО ИВАН МЪЧЕНЕЦ:)) ... АМИ ТОЙ ДЕДОТО НА БОЧКО МУТРЕТО НАППРАВО СВЕТЕЦ :))

???? Новина или история е това? В какъв контекст е публикувана? "Кавказката кампания"през ПСВ е катастрофа за турската армия.Разчитали са,че мюсюлмански народи и племена,ще вдигнат бунт срещу Руската Империя,което не се случва.Загубите за Аскера са доста по-големи от посочените.Дядо му бил замръзнал....лошо.Те и други са дали фира,на война,като на война. Не разбрах,какво ни касае нас това?

МНОГО НИ КАСАЕ, МАЙ ПАК ЩЕ ИМА ГРЪМНАЛИ РУСКИ САМАЛЬОТИ, ХИХИ

Кавказката кампания"през ПСВ е катастрофа за турската армия, но в последствие дошлите на власт в Русия през 1917 г. болшевики зачертват победите на руската армия в Кавказ и връщат на новосъздадената турска република земите населени с арменци около градовете Карск и Ерзерум.

Ега ти и вица....руската армия победила !!! Чудя се кой и е помагал, защото рашките сами война не са печелили досега !!! Добре че е била зимата, че иначе не виждам как тия руски кифли могат да победят фесовете. То и през 2-та световна зимата им помогна, но най-вече САЩ ги извадиха от батака !!!

Трупай точки, защото скоро може да те изгонят оттам. На такива "канадци" индулгенции са им нужни !

Даже считам,че Путин прати тази зима на американците- да разберат как ще замръзват /като Ниагарския водопад/,ако нападнат Русия!?

България е държава днес, благодарение на руската армия и победата и в руско-турската освободителна за България война от 1878 година. А ебаните "канадци" педерасти без народност да си мълчат и да разтварят бузките.

ЧИЧКО ЛЕНИН ПОДАРИЛ САРАКАМЪШ НА СУЛТАНА, ЧИЧКО ПУТИН ЩЕ ПОДАРИ ЧАСТ ОТ РУШКАТА РАЗПАДАЩА СЕ ИМПЕРИЯ НА ЕРДОГАНЯ. ХИХИ

Битките при Саракамъш са истинска катастрофа за Османската империя. Това е основният повод, поради който османлиите извършват Арменския геноцид. Обвиняват арменците за загубата и жестоко се разправят с местното население. Жалко Ердоган би трябвало да си е научил урока , от тази семейна трагедия...а имам усещането, че не е, а е настроен за реваншизъм.

САРАКАМЪШ Е БИЛ В РУСИЯ, СЕГА Е В ТУРЦИЯ, ПОНЯЛ?

Е и? Крим пък е бил в Османската империя, а сега е в Русия. И не само той...

Дядото на Ердоган,като е видял руската армия и е клекнал в нечии храсти по голяма нужда и толкова време се клечал там,че са го намерили замръзнал с шума в ръка...

Колкото на тиквата дедо му е бил жертва на комунизма.

БИЛ ОФИЦЕР В СЪВЕТСКАТА /СЛУЖИЛ е в Черноморския флот на СССР/

60000 руски войници + известно количество доброволци - арменци, грузинци, понтийски гърци, размазват 90 000 турска армия, на която буквално й се смръзват потурите от зверските студове, които както история показва, не плашат руснаците. Не знам за какъв героизъм говори Ердоган, т.к. дядо му не е турчин, а лезгин...от ония конекрадци, които руснаците натурват от Кавказ в Азия, а в България са ни известни като черкези...основната маса от башибозука, клали и вършали до Освобождението.

Дядото на външния министър на Великобритания -Борис Джонсън е точно такъв "турчин" т.е.черкезин !

То се вижда, че и тоя е дебил. Под черкези сборно се подвизават поне 10-15 малки народности от двете страни на кавказкия хребет, почти всичките мюсюлмани, от ония с рашавите капи и патрондашите. В Дагестан и Азербейджан са останали 200-300х лезгини, останалите руснаците изгонват заедно с всякаква друга разбойническа пасмина в Турция Ставрополския край, Централна Азия. Та, Ердоган по произход е башибозук, да си му го кажем честно...а нашия Народ такива гадове не уважава, а трепе.

Дядото на Борис Джьонсон е грузински горски евреи зам.вьншен министьр на последния туски везир но спретнал МАСОНСКИ заговор на султана абхазки евреи Абдулхамид 2 които го разкрил а дядото на Джонсон бяга вЛондон при братята масони от ложа Велик ОРИЕНТ вЛондон

Черкезите са античен народ, коренни жители на Кавказ, нямат нищо общо с турците. Руснаците след като са безсилни да ги завладеят близо сто години , накрая ги подлагат на геноцид -избиват и изселват 1 000 000 -ЕДИН МИЛИОН! Изчезнали са цели езици вследствие геноцида на руснаците.

На самият Ердоган можеше да се случат и по-лоши неща ,ако не беше нашата глупост и бабаитлък.Сега вече е известна изключително мръсната роля на Фердинанд в тази война. Антантата има голяма нужда от България и голямо желание да се бием на нейна страна.Затова още през лятото на 1914 г- в България идват най-различни пратеници,а през 1915 г- се правят отчаяни опити България да бъде привлечена ,в т..ч. и чрез аферата Де Клозиер!Но не би!Заради едни пари от австрийската централна банка Фердинанд вкарва България на страната на Централните сили и по този начин зачертава плана за превземане на Истанбул и изтласкване Турция от Европа - един от авторите на плана е Чърчил!Резултат от това действие -губим окончателно Македония ,губим част от Добруджа и излаза на Бяло море!А България и царското семейство си спечелват един енергичен,умен,далновиден и много отмъстителен враг -Чърчил!До края на живота си Чърчил е ненавиждал Кобургската династия и е преследвал членовете на семейството с всякакви средства,още повече ,че е имал и допълнително основание - и във ВСВ пак сме на страната на германците!Колко положителни неща за България можеше да се случат!Но ...историята и политиката не признават условно наклонение!...Има и още един въпрос - дали да чакаме пак подобни събития ..

До есента на 1915 година, т.е. една година след началото на ПСВ, България все прави опити да влезе във войната на страната на Антантата. Има архивни документи, които доказват написаното от мен. Проблемът е, Русия обещава на Сърбия цяла Македония, а на Румъния - цяла Добруджа, слрещу включването им на страната на Антантата. До последният възможен момент България е очаквала включване на страната на Антантата, но те не са могли да върнат българските земи, загубени в Балканските войни. До късно вечерта, на деня преди включването на България, се е очаквало положително решение от Антантата. Русия е била категорично "против", защото е трябвало да накърни интересите на своя основен съюзник на Балканите - Сръбското кралство. Това е истината. Има документи и "архивите са живи". Престанете с россиянските лъжи и спекулации. А пък случаят за ВСВ е направо комичен. Царство България влиза в Оста заради... пакта на СССР с Германия! Смятало се е, че двете велики сили - СССР и Германия са печелившата карта.Българските комундета са били във възторг! Е, всички знаем какво става само две години след това.

не е лесно да си тъп,а след като то платят да си още по тъп да върнеш грантовете

Това са абсолютни глупости и гласуваното на 13.12.1941 г. в Народното събрание обявяване на война на САЩ и Англия опровергава всичко ,което си написал за участието ни във ВСВ!А Германия напада СССР на 22.06.1941!?

Проблемът на Антантата е, че много са ни искали, особено англичаните, НО отстъпки от Сърбия, Гърция и Румъния - ЙОК, оказало се, че единственото сигурно нещо от победоносно участие е била линията Мидия-Енос, т.е. Одринска Тракия... Сърбия по някое време е била склонна да ни върне и Безспорната зона в Македония, т.е. половината днешна Република Македония и толкоз... А какво обещават Германците - половин Сърбия и цялата днешна Република Македония, Цяла Добруджа - ако се включи Румъния на страната на Антантата и Егейска Македония, ако се включи Гърция на страната на Антантата... Т.е. България почти на 3 морета с едни 200-250,000 кв.км... Е, разумът се замъглява:) Пък и ако не са били тъпите янки не се знае дали германците нямаше да вземат войната...

а внука кога ще замрузне с руски гуи в устата?

Ма НЕ посо4ват кои е Кемал дядото баща на ГРУЗИНСКИЯ му баща Мехмет или дядото баща на маика му арменско-карабахската евреика Тенциле

"Той е замръзнал с оръжието си в ръка, докато е очаквал сигнал за атака, това са ми казвали хора, които са служили с него и са го познавали", уточни той. Абе да не "замръзнат" така и братските отношения между Ердоган и Путин.

и като замръзнат вие соросите ще сте първите наденали се на замръзналите отношения граничещи със сношения

Ердоган е грузински помак, а помаците са по-турци от турците, като нашите, като бошнаците и т.н...

Ее... ок. Сега разбирам що ерейчето Владимир Шаломов вдига джамии в Москва. Все пак Турски пАток си е Турски пАток.

Да не беше дебилче щеше и да знаеш, че джамии има и в Берлин, и в Париж ... все места, дето си толкова слабоумен, че не можеш да ги откриеш и на картата :)

Аз знам че дядо му е живял в Грузия близо до сегашната Руско - Грозинската граница - Панкински дол и е Турчин Месхетин ! Възможно е да си измисля защото не чист турчин ! Борисов също лъже че дядо му е убит от комунистите (ОФ) , то е заразно и Ердоган лъже !

точно така е ! Султана произхожда от ислямизираните грузинци , нещо като нашите помаци !

Баща му Мехмет е от БАТУМИ Грузия става муслиман и запо4ва като МИТНИ4АР на Грани4ен Турски Катер в ТУРСКИЯ град РИЗЕ.Понеже владел е грузински арменски и руски е назна4ен кьм МИТНИЦАТА в РИЗЕ кьдето е прекарвал Контрабандата на грузино армено-азарски горски евреи /ирански хероин/

Саръкамъш се намира в Източна Турция и тогава тзи област е била населена основно с арменци ,които след това са поголовно изклани от турците ! Самата битка е била страшна за османлиите ...Турската амия е участвала с 120 хилядна армия ,като 90 хиляди са убити ,а 20 хиляди взети в плен от тях 10 хиляди ранени ! Руската армия е наброявала около 60 хиляди ..убитите са около 15 хиляди и още толкова ранени ! Дядото на Султана е от пленените ,които по-късно умират от премръзване и не е" стискал пушка в ръката очаквайки атака " ,а е стискал оная работо на някой руски солдат очаквайки края си ..

Сус бе гяур. Дурум, Дурум. Турците са наши братя бе

Ами така си е,още Бисмарк го е казал- никога не воювай с руснаци

Враговете на Русия все гинат така - от студ. Справка - армията на Наполеон, хитлеристите... и дедото на Ердоган.

Дреме ми нещо за изкланите и прокудени българи от Одринска Тракия няма ли да драснете или не е много удобно, че оня ден с тиквата си сърбаха кафето.

Ердоган произхожда от героичен род. Затова и той е така храбър, смел. Той е турският лъв.

Оуй на дядя!

Яко се е правил ,че спи и на карая вече не е могло да го събудят.

Те, много дядовци са загинали в битка с руската армия хехе ! А пък моя дядо е загинал в битка с турската армия ! И ко правиме сега ?

vasil

В такъв случай би трябвало родителят ти да е роден минимум преди 105 год.тогава тиси минимум на 88.Библейска възраст,машалла!

все пак това изявление е официално "Това се казва в официално съобщение на турското Министерство на отбраната." да го вържем ли с вчерашните изявления на русия и турция?? в сирия си ври и кипи туркоманите са против асад пудела на путин и се бият реално с него явно

Kalin

Жалко че баба му не е участвала там сеге щеше проблема Ердоган да е решен

Дядото на Меркел, явно и той не е бил там.

Kalin

Да кофти стечение на обстоятелствата.То и от ББ няма роднини по тия места че .....да бяхме решили и тоя проблем.

Като е паднал, нямало ли е някой да го повдигне отзад, според анадолската конвенция.

За определени неща /като трепането на гаджали/ на руснаците може да се разчита.

Що ли не е загинал преди да успее да направи "бубата" на ердо...!!! :::)))

ако дяда му кемал не беше загинал 1915г. при саръкамъш, щеше 1916 да се бие рамо до рамо с дядо ми костадин в добруджа срещу русские и румънците!

пак лъжеш бе милиционера,дядо ти не беше ли в затвора тогава за кражба на кокошка??????????????????????

нее, после беше! през 44г. утрепа партийния и го вкараха!

чак в Добруджа едва ли. Като честен съюзник са ни пратили все пак две дивизии, немците и австрийците и толкова не пращат в Македония.

това дали са щели да го преместят, или не, не променя факта, че турция едничка ни помага във войната срещу алкашите !

То,това ,,голяма битка,, е било. Докато дядото е замръзвал геройски, мужиците са подгрявали със самагоня.

играели заедно на джамини между двете линии траншеи. Разбира се не може да се сравни с битката при Марна, но за няма и месец загиват над 120 хиляди души все пак, по 4000 средно на ден. По малко отколкото при Дарданелите /около 2400 средно на ден/.

То и с него може да се случи. Знае ли човек, пък и с тези турски провокации срещу руснаците в Сирия. В един момента на руснаци и американци може да им писне от тоя да ги разиграва и да му теглят балтията.