Марешки: Пацифисти сме, ако дойде ракета, армията не помага

В нашата партия сме пацифисти и сме против да се харчат пари за въоръжаване, заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки и зам.-председател на парламента.

Обратно в новината

Коментари - Марешки: Пацифисти сме, ако дойде ракета, армията не помага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се беше сетил за Дон Кихот: "Мирът, Санчо, се крепи на върха на копието ми". Ама, айде, това е сложно. Поне да беше чул отнякъде, че като не храниш своя армия, ще храниш чужда! Тъпак.

Това, че българските политици и управляващи са некъдърници и тъпанари, които не вършат никаква работа, не означава че нямаме нужда от политици и управляващи.

Поредният политически труп който няма да бъде в следващият парламент. Много хора разочарова!

зА ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ САМО .....!!!

Ако навремето бяхте разследвали кой организира убийството на Георги Марков, сега много лесно щяхте да разберете кой организира убийството на бизнесмена и семейството. Той Марешки може да не е манекен и нобелов лауреат, но за едно е прав - това е атака срещу правителството! Кой има интерес от това - всеки има ум да прецени!

Армията ни не оправдава средствата. не е реформирана и се нуждае от преподреждане. 30 % от щабове и военни ВУЗ да се съкратят. Пенсия + заплата за действащ офицер. Това никъде го няма. А и Радев не е в час. Въпросът не е само да искаш пари, а да се случва нещо. Случват се комисионни , назначаване на наши хора, екскурзианти. Висок % старши офицери и ненужни генерали. Синекурни длъжности харчещи народна пара.

Индианец, ама ти и вожд не знаеш как се става.

отдавна сте свалили гащички щом сте напълнили с руснаци.

Руснаците са предната линия на отбраната! Пути ще трябва яко да се замисли преди да фърби бонбата върху 1 000 000 руснаци, купили си жилища у нас! А румънците излязоха най-умни от всички бивши соцстрани, купиха си противоракетна отбрана от мириканците!

Цитат: "когато ти пратят от Северна Корея ракета" Този не е нормален! В момента Марешки изпълнява ролята на "патерицата" на ГЕРБ. Ако още си имахме ракетите СС-23, Ердоган едва ли щеше да казва, какво да става в България. Стандартно са дори с ядрени глави АА-60. Тук се спекулира дали е имало такива и дали не са били управлявани от руснаци. На България и трябват тежки ракети с до 500км летеж. Нататък се води със среден обсег и са забранени. Някакви Катюши тип Смерч - при пълен залп покрива 67 декара в огън. ПВО за ниско и високо летящи обекти, тип Панцер С1, С-400, може Бук за масово. Плюс радари. Както и нетрадиционни методи за защита. Нищо чудно онзи язовир залял село Бисер, да е бил точно с тази цел. Бе под управлението на военните. При нападение взривяват стенат и заливат прииждаща войска. Само в ситуацията се издъниха. Изтребители ни трябват по-скоро колкото да не загубим пилотите и при по-добри години, те да се явяват учители на следващите. Отделно да има аларма за тревога и хората да ходят до пунктове в общините, на които на всеки да раздават български Калашници, а на някои и РПГ и за въздушни цели. До час народа да е въоражен. Военно обучение от само някоя друга седмица, да изстрелят някой куршум и да не се плашат. Без при това да тежи много на икономиката. На най-добрите да предлагат постоянна служба - по желание.

Не ти пиша минус, ама пак помисли... Аз бих оставил всеки, ако и да е отвън да разкара тези политици, които са по-душмани от душманите, дето ни плашиш и ти... Щото сега предателят е повеч патриот от патриотите, дето... Ако ми дадат калашников тръгвам към парламента, а ако полицията се намърда наоколо и тя ... Знаем, кого обслужва тези структури и защо заплатите ще им бъдат увеличени... Аз също съм против разходите за армията... Самолетчета, да има с какво да си играят военните и да се пенсионират млади. Абсолютно ненужно...

Мене ако питате съседните ни държави не могат да си разделят територията на България и са на път да се скарат Като чу че Видин отива към Румъния Ердоган веднага се самопокани Да не мислите че случайно Гърция промени позицията си за Македония Утре ще почнат да защитават македонското малцинство у нас На ред обаче сега Сурбия да се размърда

Марешкиииииии, има една народна поговорка - "Де го чукаш, де се пука!" 1. Вотът на недоверие е заради разсипването на държавата чрез създаването, толерирането и поддържането на корупция!!! разбираш ли, какво означава това - няма мърдане, скоро скоро вече грам държавност няма да има 2. Алтернатива на управлението винаги има - пък била тя и служебно правителство, само преди година имахме такова, назначено от настоящия президент, и ако се наложи, той може да назначи ново такова 3. Въоръжаването ни е задължение по силата на договора за членство в НАТО !!! и по Конституция !!! А ние в момента сме почти разоръжени .... ТОЧНО ЗАРАДИ БОЙКОВАТА КОРУПЦИЯ !!! 4. 10 000 000 000 лв. на година стигат за всичко - и за заплати, и за пенсии, и за лекарства, и за образование, и за армия, и за полиция и за магистрали, и за наука!!! Ама пак заради КОРУПЦИЯТА на ББ3 всичко се изнася и краде! Мисля си, че корумпираността може да се е внедрила и сред твоята партийна групичка

Марешки "не се чуствал застрашен" ама вчера на кснс гледаше като насран уплашен и много притеснен миналата година разправяше че го било страх да не му се случи нещо (вероятно покрай далаверите с ИДИЛски горива от Джурджулещи за Русе) след 1седмица самобесиха шефа на Русенската Рафинерия

ВОЙНА ТИМ - СИК НЯМА ДА ИМА , ОБАЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ РАШКИТЕ ИЛИ ИРАНЦИТЕ НЯМА ДА ТЕ ОЧИСТЯТ, АКО СИ ЗНАСЯЛ И ТИ ОРЪЖИЕ ЗА СИРИЙСКИТЕ ДЖИХАДИ :))

Марешки търгуваше с ИДИЛски петрол.Турските танкери на АЗЕРеца с турски паспорт Мубариз Мансимов (Палмали Груп) и сина на султана ЕРДОГАН-БИЛАЛ и неговата БАМАЗ Груп носеха контрабандно гориво с танкерите си под Малтийски флаг от пристанищата Самсун и Бафра за Украинските портове около ОДЕСА от там през Молдовския дунавски порт Джурджулещи( EBRD London) влиза контрабандно през оттам за Марешки

Ние сме най-големата трагедия дето не можем една пиклива армия да подържаме ,а иначе лаеме срещу Северна Корея,които са 25 милиона НАЦИЯ,имат ядрено оръжие и 1милионна армия.Та кои са по-добре,ние като некомунисти без санкци и лижеме задниците на всички,или севернокорейците?

9 (ДЕ-ВЕТ) милиона е армията на СК. Със запаса.

Каква армия, какво въоръжаване какви пет лева? Хората се хранят от контейнерите бе! Умират поради лекарска или от липса на лекарска помощ или лекарства. Най голямото безумеу е да се харчат милиарди за въоръжаване. Кой ще въоръжаваме и срещу коъ да се въоръжаваме? Та ние сме уязвими отвсякъде. Тук не могат да открият един убиец, макар да се включиха какви ли не части вкл. и военни. То не бяха термокамери, то въртолети то барети, а той човекът бил само на 500 м от тях!?? Ами ако се случи нещо по сериозно и в по-голям мащаб? Тогава какво правиме. Ние сме едно "въшка" която няма боеспособна армия и ако не е НОТО, всеки може да ни прегази. А те искат превъоръжаване. Някога наистина имаше армия а карахме стари танкове и БТР-и. Сега обратното!? Смех! Прав е Марешки, макар да звучи популистко, но е прав.

Няма армия - няма държава.

Защото си на власт затова ръсиш глупости !!

Браво Магарешки, войниците, колкото и малко да са, ще се въоръжат с играчки от Сексшопа. Да хвърлят Калашниците

Този тъпак влезе по едната случайност в парламента и веднага се разкрещя, че ще прави всичко възможно да си изкара 4-годишния мандат с цената на всичко.... ако трябва и ще се надупва на всеки който му свирне. И така Марешки е една политическа курва без род и история, просто крадец! И товзи човек ще определя политиката на държавата.... минаха времената, когато заявление, че си неутрален вършеше работа- сега ще те разкъсат съседите и после само ще ревеш... а той май реве за турското робство?

Този съвременен "бизнесмен", не беше ли с 6 искания за сваляне на депутатския имунитет?!

Много е прав! Защото президента е военен, трябва непременно армията да е галена с перо, както при социализма. Само Турция с нейната армия ако реши да ни превземе, никаква армия с никакво въоръжение няма да ни помогне. Така че това ще са хвърлени на вятъра пари и при това в ущърб на цялото българско население.

Ами добре. А каза ли накъде да се наведем този път

Има ли по-МАФИОТСКА държава в европа от България?!

На времето се казвало,че руснака като пръднел и нашите комуноидни другаре се попсирали а сега същите тези отрепки лаят с/у държавата ни....ами това си е държавна измяна и има параграф по който може да ги вкараме на топло всичките тук селски подлоги но ББ гледа да "со кротце и со благо" но следва и с КЮТЕК-ПОНЯЛИ?

Не го харесвам много но този път е прав. С кого точно ще воюваме с 8 те самолета, ще купим за 1,5 милиарда. И най-добрите самолети да купим Турция е 80 млн души с 1 млн армия и няколко хиляди самолета. Руската армия е още по-голяма. Американците победиха Сърбия без да пратят и 1 войник. Никой не смята да напада най-бедната страна в Европа. Какво ще правят с нас като ни завоюват. Трябват да ни накарат да работим а ние ще ги крадем както си знаем. По-добре парите да се използват за здравеопазване и образование иначе скъпата ни армия няма да има кого да пази.

...Той съобщи, че неговата партия няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, който БСП и ДПС смятат да внесат, защото нямало алтернатива... Друг път пак гласувайте за политически франкенщайн - ПАТЕРИЦА на гроб....

Те пък щот, ако дойдат курнелия и доган ше цъфнем и върджем.

Та викаш да си караме с мутрьо и ко вовеки веков, а?!

Пресен пример от историята. Имаше филм на тази тема. Случи се миналия 20ти век. Тибет. Ние сме духовни, разпускаме си армията. Китайците се забавиха само 10 години, нахлуха и тибетците още не могат да се оправят. Самозапалваха се монаси, протестираха...китайчо и световната общност си го премести в другия крачол. Марешки не може да е пример за държавническо мислене. Видът на хората не се в променил много от времето на Сун-дзъ.

Корейска ракета не виждам причина да реши да полети към България вместо към Япония и САЩ, но подобно на примера ти с Тибет и Китай, само че в ролите България и Турция си е напълно реалистично.

души щеше да е тибетската армия? за колко време щеше да спре китайската войска? ние можем да спрем само нападение от македония, колкото и да се пъчим

Като е тъй, защо няма санкции за Китай... Къде е ООН ? Въй, въй... Истината е, че с тези 10 самолетни играчки ситуацията е същата...

Не се кахърете- нефт нямаме, газ също, една шепа хора сме и една шепа от тях са богати, а другите лапат трева, технически изостанали! Няма никакво значение на кой ще сме площадка за пушкалата, така, че отбрана и армия не ни трябва!

Марешки изувай гащите, надупи се на югоизток и чакай "пазавантите"!

значи, правим така! превръщаме закупените за милиарди реактори в атомни бомби и резко ставаме най опасната въоръжена нация... За гергьовден, ни мое да не земем 3 самолета, хамъри и 3-4 танка! А марешки може да си продаде бентлито, макларъна и панамерата и да запълни дупката в бюджета на 138 СОУ

Така ще говориш, когато си разпуснеш собствената охрана и почнеш да ходиш невъоръжен. До тогава не ни занимавай.

нали за това требваше да влеземе в НАТО, ТО да ни пази!

ми нато ни пази бе! иначе кочината и нас да е нападнала както крим, украина, грузия, молдова.....

"По-лошо от война с англосаксонците е единствено "приятелството" с тях" - Бисмарк. Ние, българите, знаем това най-добре. От бомбардировките им през ВСВ се възстановихме бързо, но днес, след 30г. "партньорство" сме на път да изчезнем като народ и държава. От друга страна сърбите, макар да воюваха с тях, са по-малко зле. Поне армия имат.

Марешкиииии, тия думи, дето нямало алтернатива ги разправяше Станишев, преди 10 години. Дойде Бойко и се оказа, че алтернатива има. Сега и той започна да говори, че нямало алтернатива ... А какво ще кажеш, ако управлението се организира на корпоративен принцип - обявяваме конкурс за министър-председател, за министри и за зам. министри - в цял свят!!! А от въпросните 10 милиарда лева, дето се крадат всяка година от управляващите, ще дадем 1 милиард за заплати на тези хора - за да управляват добре и да не крадат. А пък в Народното събрание - никакви партии - всички депутати да бъдат избирани лично от хората, само такива, които познаваме!!!! Или тази АЛТЕРНАТИВА хич не ти харесва, а ??!

Каква алтернатива на теб ти е дал оня измекяр Бойко Борисов?! Стига си разпространявал глупости! Станишев ли наряза ракетите ни?!

после мисли, и ще избегнеш щуротиите дето си написал иначе, щом има друго работещо правителство значи има алтернатива не коментирам добра или лоша е тя.

Става разоръжаване! И ще спечелим даже! Продаваме и старите таралясници МИГ, продаваме ония кошници вертолетите, освобождаваме 35 хиляди търтея от армията и заживяваме като в приказките! Не може една шепа държава да има две купчини генерали- това са лапачи на големи пари само!

Г-н Марешки, за жалост, не е пацифист, а пораженец, който се крие зад думата "пацифист". Навремето имаше една приказка - че ако Студената война, за която г-н Марешки така ловко споменава, наистина се случи, българският флот трябва да бъде закаран в Дарданелите и потопен там, за да "свърши работа" във великите военни планове на СССР. Та и той така, само дето нема смелост да каже, на кого иска той лично да разчитаме, ако дойде ракетата, което не е пацифизъм, а означава, че ползата от това, че някога е ходил на военна служба за Република България, е нулева. Има и такива българи, явно. Жалкото е, че трябва да ги слушаме по телевизията, как обиждат всички останали и с непознаването на материята, за която говорят и нейното опростачване, и с липсата си на собствен гръбнак. Мислех си, че г-н Марешки го каза това точно навреме, когато дойде у нас Европредседателството, за да видят от Европа, какво може да каже г-н Марешки като политик, обаче, и от това няма смисъл, г-н Марешки никога няма да сключва големи съюзи с Европа...)))

Ем как ще нападнем Русия!? Само с теляшки тривки неа стане.

Тоя без никакво напъване може и тъпотата да засрами по тъпотия.

Абе Марешки, като армията не върши работа-дай тогава и ние да строим ракети! Що Северна Корея може, а ние не?! Те нали пасат трева, а ние караме Мерцедеси?

Тоя извратеняк и патерица на ГЕРБерастите - Веселин Магарешки хептен е изтрещял!

А ако дойдат 50 зелени човечета? Повечето активни войни се водят със съвсем примитивни средства като калашници, миномети, и платени тролове в дира.

Една патка мислила мислила и накрая ислямистите й откъснали главата.

За безсмисленото въоръжаване може и да е прав, но по отношение вота срещу корупцията се измята като букова дъска. Явно и той участва в корупционните схеми, поради което ще защитава ГЕРБ и оядените "патриоти"до дупка.

неприятно ми е, но този индивид този път е прав няма начин държава с под 50 000 000 население да има боеспособна армия

Айде, бе!

дания,швеция,израел...???

какво дания швеция израел?

швеция 18 000 души дания 15 000 души! заедно половин стадион!

Тоя ги ръси като аптекар армията е точно за това да спира ракетите, но това не става с "напред на нож" трябва съответната техника което струва пари, а и хора да не пропусна които са кът.

Обаче, за да има армия трябва държава. За да има държава трябва народ. За да има народ, трябва...

.... ииииииебанеееее :)

Ний сме разоръжени.

марешки...??? предлагам ,,разоръяването,, да гозапочнем с тези които ви ,,пазят,, па след това ако ви е дал ,,господ,, живот и армията ни...!!!

Този, който не храни своя армия, храни чужда.

ни и сега храним чужда , защо да храним и наша,която за нищо не става?

що не си гледаш твоята кочина? Не давай мнение за неща, които не разбираш. Това не е като да изпереш едни пари...

"Аз подкрепих президента, за това че той одобри бюджета, а той има най-висок рейтинг. Това означава че и аз съм одобряван като него..."... - дълбокомислено заключи мутрата-патерица на шайкаджиите от "герб"...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Прилича на гъз и е тъп като маруля

ЩЕ СЕ ПОДПИШЕШ И ПОД ПЕДЕРАСТКАТА КОНВЕНЦИЯ !!! И, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ НЕ СИ ЗАСТРАШЕН ! ТО КОЙ ПЛАШИ ИДИОТА ?!

Този явно въобще не познава човешката история.Щом искаш мир трябва да се готвиш за война , глупако !