”Галъп”: Доверието в армията расте, в полицията - по-слабо

През 2017 г. в очите на българското общество осезаемо се повишава авторитетът на армията - до нива от 51% доверие, а недоверието в полицията спада до 44%.

Обратно в новината

Коментари - ”Галъп”: Доверието в армията расте, в полицията - по-слабо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е умаловажавайте позицията си относно армията.Те са винаги там, където другите ги няма.В беда, бедствия,пожари и наводнения единствено военните помагат на пострадалите.Не случайно Наполеон е казал:"Който не храни собствената си армия ще храни чужда"!

армията и полицията е пълен смях. Армията е 1 идея по-добре, понеже на война не ходят. Полицаи и пожарникари работят с хора, т.е. с малоумници всеки ден. Началниците им си правят пачки от крими контингента, а барабите го духат. Демотивацията е огромна, всеки се върти само за заплата и не го е*е за нищо в системата на МВР. И оттам, каква армия - чалгари с 2 мисии в Ирак и БМВ-та, другата половина бременни дебелани от селата. Това ни е армията 2017-а година. През 2018 едва ли ще е друга, тъпи началници в София колкото искаш, наборната войска турчета и цигани, понеже друг за 600 лева няма да се върже..

Първо установете дали имаме армия и полиция и тогава говорете за доверие

Министър Каракачанов вместо да пълнее да поразпита какво става със охраната на част от подчинените му военни формирования.Поемат ги съмнителни фирми и ще им дават по 400лв.заплата.Това ли е социалната политика на МО като допуска да намалят заплатите на цивилните си служители (въоръжена охрана) наполовина? Какво тук значи някаква си национална сигурност...?

Чета и се чудя-що за манипулативна новина? Как проучиха точно колко е доверието?Ами според мен доверието в полицията е 0 или може би са се допитали до самите полицаи и техните роднини,за да обявят такива проценти-а полицаите и роднините не са малко! Армия имаме ли?

Расте доверието в армията, ама пръцки с лук!!!ЯКОГА ИМАХМЕ АРМИЯ! ПРЕДИ 27 ГОДИНИ, КОГАТО ВСИЧКИТЕ НИ СЪСЕДИ СЕ ПОСИРАХА ОТ БА НА НРБ, С НЕЙНИТЕ 500 БОЙНИ САМОЛЕТА, 60 ВЪРТОЛЕТА , 2000 ТАНКА, 3000 БТР И БМП ТА, 5000 ОРЪДИЯ, 300 РСЗО ГРАД, БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ , СКЪД, ЛУНА, ТОЧКА, ОКА И Т.Н.........СЕГА ИМАМЕ ЕДИН САМОЛЕТ! ПВТ ТАНКА НА КРЪСТ...... И МАНГАЛИ В АРМИЯТА...... А ДА, И ЕВРОПЕДАЛИТЕ ОТ ПУТО-НАТО КОИТО УЖ ЩЕЛИ ДА НИ ПАЗЯТ КОНЧИТИТЕ!!!!

loyola

Нещо студенко ми се вижда за 1 април ?

поредния як виц от дира!

Поне от 10 години не съм виждал военен/войници.

Глупости, то няма армия а пък министъра им става само за пържоли.

И каква е причината да расте доверието в армията? Какво полезно за народа свърши,че доверието и расте?

вероятно расте доверието! с тия темпове на растеж ще достигне 9% някъде къде 3000 година!? за сега доверие в армията нямат дори военнослужещите, щото и тях все гледат да ги прекарат!

Че то имаме ли армия? Някой спомня ли си, що е това армия? Как изглежда? Какво прави?

Правят реклама за кандидат войници,ама няма кой да се върже!

Ние си имаме успореден Галъп в България. Дори оригиналният Галъп - бюро по стъкмистика - не искаше да лицензира нашият основно заради смелите му прогнози. Кънчо Галъпа има способностите да промени статистиката за всяка тема между 11 и 12ч предходната вечер, срещу разходите по това ново 'запитване'. Колкото до българската армия и полиция - какво да говорим. Рак и тумор.

Едва ли е така. Смешници мазни!

За НАТО-та ли , щото българска няма . В България , администрацията в МО е в пъти повече от редовите войници ! Имаме само няколко бройки в 16 държави .

Доверието в кое растяло?! В паплач, която започва да пие от 9 сутринта, за да си осмисли деня ли? Хайде на бас, че при евентуален военен конфликт 99.9 % ще дезертират!

Доверието в армият по принцип е високо. Но причините съвсем не са това което социолозите смятат. Причините са следните и те са пред учити ви. 1. Армията е институция която малцина познават и това е една от причините тя да не е омърсена в тихните очи. 2. Бългирана свързва армията със своето лично достойнство. Армията всъщност е най-силният символ за народностна и национална принадлежност. 3. В съзнанито на българина за да се нарича Българин, са историите за непобедимата българска армия още от Времето на Хан Аспарух и за лошите скапани политици които губят всичко което армията постига. 4. Днес българина ссъжалява армията защото скапаните политици са я оставили гола и боса, без оръжие с намалена численост и въпреки това тези рицари на българското ни и на това кои сме ние успяват да съществуват някак си. 5. Въпреки вярата ни в символа на нашето "НИЕ" наречена Българскиа армия а не Българска държава , българина много добре съзнава че ако се наложи тя да влезе в действие ще просъществува само няколко часа. Просто защото символът на "врага" за българина е "турчина" а като сравни днешната Турска действаща със своята веднага му става ясно че все едно няма армия. Ето това са истинските причини поради които Българската армия е с високи нива на доверие. А с едно изречение казано ....просто на българина само в този симвул му остана да вярва ...иска му се да вярва.

Колко ли пари от нашите отиват за доволно заплащане само за едни дитерамби за краля- Слънце и неговия шут.Социолозите да си спретнат едно проучване на доверието към тях и тогава ще видят какво значи замразяване около нулата.

Какво ни надъхват с армия - да не би война да иде ?

Тази сутрин по норвежкият интернет пишат за запасяване с таблетки калиев йод. току що пък прочетох, че Ким май щял да употреби биологично оръжие. Е, няма оттърване от лъжи които да създават паника сред народите и омраза.

"За пари лииии? За много лиии?", спретнахте поръчковото проучване?;)) Доверието в полицията растяло?! Да бе, да!;) А питахте ли на какво отгоре?

На какво се дължи този "факт", другари - на операциите, проведени от армията, на новото въоръжение, на новия генералитет, или на атлетическите способности на министера - балон? Що пишете тъпотии, какво доверие в каквото и да било в тая опростачена и смачкана държавица?

Преди години, когато военната служба беше задължителна, в казармата влизаха момчета и излизаха мъже с усет за дисциплина, а някои и с полезни професии. Със сигурност там не е лесно, но познавах младежи, които мечтаеха за военната униформа. Кой има интерес да унищожим онзи фактор, от който зависи съществуването на държавата, не е трудно да се досетим. Чудя се защо сред българите се намериха низки душици, които се съгласиха и го извършиха. Сега е много по-трудно да се възстанови нещо, което безразсъдно пропиляхме.

Армията отдавна я погребахме. Това трябва да е доверие в някаква имагинерна армия за която аз не зная.

ВЕРОЯТНО СА ЛЪЖЛИВИ !!! КАК МОЖЕШ ДА ИМАШ ДОВЕРИЕ В НЕЩО, ДЕТО ГО НЯМА !!!! А ЗА ПОЛИЦИЯТА :-) ЖАЛКИ И ТЪЖНИ ТВЪРДЕНИЯ !

я пак за коя армия става на въпрос,за краварска ли,за рашанска ли,че нашата армия е вече в историята,щом имаме повече полицейски харнтутници отколкото войници