Неплатена глоба спира данъчни облекчения

НАП ще отказва отстъпки на всеки, който има неплатени в срок данъци, осигуровки, такси или глоби, наложени от държавни ведомства и общински служби.

Обратно в новината

Коментари - Неплатена глоба спира данъчни облекчения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

не платена глоба спира.... а ако спрат да плащат данъци хората, ще останете без заплати.... и ще ми ядете .... Търтеи гладни !

Гениално!!! Ама как не се бяхме сетили - слабият да се наказва с глад! :D

Държавен орган ми налага глоба, но не ме уведомява, а после НАП ме наказва, че не съм платил! Замисленото действие би имало логика АКО НЕ ПЛАТЯ СЛЕД КАТО СЪМ УВЕДОМЕН.

Би имало логика и след като държавната администрация регистрира навреме плащането, а не след 2 г. например

През последната година в сайта на НАП непрекъснато ми излизаше задължение от около 10 стотинки. Въпреки многократните опити на счетоводителката да покрие това задължение, след плащане задължението оставаше. В резултат на това, НАП ме санкционира с отнемане на отстъпката за предишните три години заради неплатено задължение. Чудя се дали НАП не прави някакви шашми, че да излизат непокрити задължения.

Непрекъснатото дране на обикновения човек на фона на непрекъснати облекчения за т.нар. "бизнес" звучи много НЕДЕМОКРАТИЧНО.

Всички тези ходове на хунтата Гроб не би трябвало да учудват никой,защото тази огромна администрация трябва да се поддържа лоялна с високи заплати за нищоправенето си,освен да събират данъци и все повече измислени глоби за всичко!Е как да е инъче!В България не се строят промишлени мощности,които да произвеждат каквато и да било промишлена продукция,да не говорим за тежка индустрия,металургия,машиностроене!Селското стопанство се концентрира в ръцете на няколко латифундиера,които разбира се изнасят житото и другата продукция,която после ние внасяме на двойни цени! Всяка частна инициатива среща спънките и рекета на управляващите!В България почти нищо не се произвежда ,а всичко(80%) е внос от някъде!Хунтата Герб постоянно набива в главите на народа,че има голям ръст и растеж в държавата ни,което е само лъжи и манипулации!Ръст има само и единствено в изсмукването на жизнените силици на останалите в България българи с данъци и глоби!Всичко останало е лъжи и манипулации!

И ще завали един порой от съдебни искове към НАП за пропуснати ползи, защото някой малоумен гербер е решил да се прави на по-интересен и да въвежда правила за които няма законови норми. Естествено после разноски и обезщетения няма да плати той а ние през бюджета

На вратата на известен представителен политик - ЛИДЕР се звъни. Отваря той, а на вратата висок мъж в черен костюм и дълга брада, нахълтва в къщата, вади пистолет и му го опира в челото. - Ама, аз такова... - уплашил се представителният политик. - Аз съм Джихади Джон, наемен убиец и ще ви убия без да усетите - прошепнал човекът в черния костюм. - Ооо, така ли било - отдъхнал си представителният политик, - аз помислих, че сте данъчен...

Ей , свине оядени , не наяли се ! Там в Парламента дето грухтите ! Оправете доходите на българина и тогава може да остане и за данъци и глоби !

Направо се уплашиха циганите без никакво имущество според документите в общината и не плащащи ток, вода... то колите им винаги са на жената или на бабата, пък мъжа я кара. Така като стане нещо жената е виновна, но тя е самотна майка с три деца - защитена е от закона и неможе да и вземат нищо. Защо не помислите и върху това?

Точно така. Всички данъци в една държава трябва да се плащат. По този начин е по-приятно, ако в задръстването видиш поне един колоездач по заснежените вело алеи, който вдишва отличният въздух по Дондуков примерно. Много приятно ти става и за хилядите държавни чиновници опитващи се да свършат нещо или просто да те разкарат при опита да се сдобиеш с няко от хилядите документи, нужни ти за да вземеш друг от хлиядите документи за да си купиш примерно карта за СГС. Ако строиш къща обаче е лесно, отделяш само 1000 часа за вадене евентуално на стотиците документи. И така нататък.

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Всяка частна компания трябва да плати данък - 15% Всеки гражданин на България, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - трябва да плати данък 30%, 20% ДДС плюс средно акциз горива 10%.

Горният коментар е интересен. По темата ще кажа следното:ние не сме деца, да ни прилагат системата на моркова и сопата!! ТИЯ няма да минат, жалката отстъпка от 5% намаление на данъка не си ги заслужава!!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЧИСТА ЛЪЖА, ИЗМАМА И ЗАБЛУДА НА НАСЕЛЕНИЕТО!!

Резонно-абсолютно правилно ! Да си плащат дължимите суми и това е !

Правете като вятъра:)

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10%. Общо данъците, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са над 58%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 201Х/2017/201Х г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - много над 61% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

Ти изобщо опита ли се да прочетеш какво си написал/а? Или просто гонзаш на метър и това е? Като не ти харесва да плащаш данъци - изнасяй се и не плащай, само намери къде няма такова нещо.

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Въпросът не е колко големи данъци и такси ти плащаш или дали трябва да ги плащаш. Въпросът е какво остава за теб, за да можеш и ти да живееш, след като си платил вsички данъци и такси.