Кръв се проля в Палестина след безредиците днес

Хиляди палестинци излязоха на протест след петъчната молитва. Стигна се до сблъсъци със силите за сигурност в Хеброн, Витлеем, Калкилия, Рамала.

Обратно в новината

Коментари - Кръв се проля в Палестина след безредиците днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Арабухските чаршафчета да то духат. Когато е съществувал Израел и е създал Йерусалим, те са били в топките на 100 пъти прадядовците си, скитащи из пустинните трънаци на Арабия Феликс.

Трамп пак разпалва пожари и говори не нужни неща.Ще строи посолство в Иерусалим.Те там си имат консулство.Да сменят само табелката на посолство е достатячно от Тел Авив.20 години дестабилизация в близкия исток.Нямя краи.

При всичките тези двусмислици, изписани из текста, предлагам Таня Тодорова да не ми се пъчи като редактор, защото е очевидно - тя е обикновен драскач! Дори връзката е счупена в найните изречения!

Ъхъм. Я ся да видим, как е от историческа гледна точка: 1. Палестински народ като такъв по признание в интервю на един от замо-вете на Ясер Арафат е "изобретен" от самите тях, от Фатах - след 6-дневната война. Няма как Йерусалим "винаги" да е бил тяхна столица. 2. Йерусалим е бил единствено и само столица на една държава - тази на евреите, сегашен Израел - така е от около 3 000 години. 3. Когато е бил владян от мюсюлманите (Халифата, Османската империя), Йерусалим не е бил дори и местен административен център - такъв в района е бил град Рамла - да не се бърка с днешен Рамала. Така е, защото Йерусалим никога и никъде не е бил споменаван от Мохамед (ако такъв човек изобщо е съществувал - единственият писмен източник, "документ", от който се съди за съществуването му е ... Коранът, където е упоменат май само 4 пъти, но най-ранната ислямска литература и писмени източници са от около 200 години след предполагаемата смърт на Мохамед). Никъде не е споменат и в Корана. 4. Арабските страни и арабите, които днес се самоназовават палестинци, НЕ са приели решението на ООН през 1947 г. за създаването на ДВЕ държави, като едната от тях - тази на палестинците да е със столица в Източен Йерусалим. Вместо това, те са започнали войната от 1948 г. и тогава евреите с помощта най-вече на социалистическите страни (Чехословакия) ги разбиват. Всъщност, арабите не са приели НИТО едно от направените през годините от тогава поне 5 по-съществени предложения. 5. От гледна точка на правото на силния, Йерусалим е бил завоюван няколко пъти - за последно е от Израел. Преди това - от мюсюлманите. Значи, всичко си е в реда на нещата - победителят има правото да прави каквото си иска.

Бил е и столица на Йерусалимско кралство 11ти век. Но никога не е бил столица на арабска държава.

Абсолютно вярно.

кръв се лее всеки ден. питайте жените в мензис. особено онез, които в менопаузата си решиха да участват в "me too"...

мдаа за сичкото зло по света са виновни американците

Ако Бог беше с мюсулманската антиеврейска коалиция не за шест, за два дена щяха да ги разбият и изхвърлят в морето с ресурсите които разполагаха. Вместо това значително по слабият Израел ги разби за шест дена и си върна Йерусалим. Днес победените продължават да се държат като победители и да отправят искания и претенции. Тръмп постъпи справеливо към победителят Израел, за съжаление вечно недовлните мюсулмани ще продължат да създават проблеми.

Точно така. Който е по-силен, по-алчен и безкруполен, той трябва да печели. Новата религия с бог парите.

В скоро време мюсюлманите ще дигнет нови протести с нови лозунги, "Берлин е наш", "Париж е наш" и т.н. То таз пасмина къде се заседне има чувство за собственост и уникалност, ама уникални са само простотията и наглостта им.

След посещението на Ердоган Тайб Режеп в Атина, и изявленията му, касаещи Балканските граници (договорите от Лозана), не ви ли светна под шапката най-после, че приоритетите в държавата не са заплата на Горановчето и пр. висши чиновници, а с ускорени темпове възстановяване на бълг.армия?!

От Москва. В същото време (българинът) Чаушеско провеждаше независима политика и поддържаше дипл. отношения с Израел, и това се ценеше от последната (въпреки тежкото наследство на румънската държава от Вт. Св.Война). Колкото до решението на Щатите за преместването на посолството в Йерусалим, прицелът е много по-далечен и първосигналните реакции в района доказват, че тълпите не са в час и няма да станат, а ще ги използват до последно...

Проект на глобалистите (Св. правителство в сянка), затова тя можеше да си позволява независима от Москва политика, и да не понася последствия за това. Част от този проект бе създаването на румънския език!

Нищо добро не се случва, където се е намесил Тръмп...

Що не се занимаваш с присъщи ти за пола дейности. Какво мислиш, че казваш с този коментар? Едно голямо нищо (освен ако не е с/у заплащане). Защо мислите, че от Тръмп зависи нещо? Хм...

ако полата е аргумент - пиши и на хилари , пиши и на меркел

Израел може да ги смачка тези първобитни създания за отрицателно време.

През бай Тошово време НРБ-то по новините (а и не само) подържаше движението на Ясер Арафат за освобождение на Палестина!Израел се наричаше ,,ционистка държава,,и ционист беше мръсна дума! Иван Гарелов,Тома Томов и кой беше още хосеха в Сирия и Йордания почти всеки месец и по ,,Панорома,, громяха ционистите подпомагани от американските империалисти!Зер то тогаз ние можехме да стоим само на сило щото и миграцията към градовете се ограничаваше!Камо ли пък да ходим зад граница както сега! Сега тука чета,чи путиновите фенове повтарят мантрите от времето на сесесере-то!

Като чета коментара ти, се вижда защо са те държали на село.

айде свършете с евреяята и дайте еусалим на арабите за кокошарник! там христос не е разпъван, па и да е не ни интересува! и папарника в рим вземете!

Отваря се нова война в Близкия изток,която ще засегне и Европа защото е пълна с араби. В резултат на войни през вековете е решено коя държава коя територия притежава,сега е ред на евреите и арабите да решат на кой е Йерусалим. Просто са закъснели в срвнениес другите народи и държави. По-силният печели.

Путин си изигра картите и Тръмп е валат. Играта започва наново. Този път Тръмп раздава картите. След като свърши един конфликт време е да се раздуха нов. Ако Тръмп пак е валат, ще има импийчмънт.

И ТОЯ ДОНЪЛД Е КАТО МЕН-ИДИОТИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е МЕСТНИЯ СЕЛСКИ ИДИОТ А ИДИОТ НА ВЕЛИКА СИЛА

напрао си е суперудар на разведката-билийв ит ор нот- квото и да направи, ситуацията за хората му винаги е луз-луз

Много харесвам евреите, ама категорично не са прави тука.

А стига с тия палестинци-малестинци, не знам си какви си. Не е имало никога държава Палестина, нито палестински народ, нито палестински език. Това са араби - сбиротак от къде ли не, самият им покоен лидер с чаршафа на главата - Ясер Арафат е от Египет. Обаче самия той, като циганин лъгал че бил роден я в Газа, я в Ерусалим, я в "Палестина" и не знам си къде още

Ти наред ли си? Не е имало такава държава защото не са си платили да я купят като някой други.

тука сте се събрали един куп шемети.. един долу обявява Сталин и Хитлер за евреи, ти ще ми обясняваш че едните си били платили ама другите не били... там в тоя регион освен Иран (Персия) никоя от тия сегашните държави не е я имало преди 100 г. Нито Ирак, нито Кувейт, нито Саудитска Арабия, нито Йордания и т.н. Всичките те са се пръкнали понеже англичаните и французите са седнали и са чертали по картата с линийки и пергели. От това на което през 1917 са лепнали името Палестина, сега 75% се казва Йордания. И там няма кьорав евреин. Понеже англичаните казали да няма. Аман от арабски подлоги.

Давид и Соломон са платили на Ротшилд да им направи държава преди 3 хиляди години. Ти пиеш ли си хапчеата?

Палестинците не са араби а древно племе (едно от населявалите тези земи). Идва Моахамед с исляма и ги въвежда в "правата" вяра... и ето ви днешната ситуация!

Има си държава Израел тия навлеци, какво искат ? Те ще казват за столицата.

КВАРТИРАНТИТЕ ПРОТЕСТИРАТ И ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ ? НАГЛОСТ !

Всъщност, Тръмп защо го направи?-Нито Израел, нито САЩ печелят от това...да няма нещо скришно тука?

Много безработни служители на ДАЕШ останаха, трябва работа да им се намери, много бомби също останаха, пари са давани за тях, производството върви, далаверата също, със Северна Корея работата е опасна, щото имат ракети, дето стигат до ШАЩ, а тука едни гащници, омотани в чаршафи, по цял ден ядът и сер.т ... аби дет се вика ...And Justice For All!!!

Не съм фен на арабите, но на евреите - съвсем. Погледнато исторически евреите са най-голямото зло на нашата планета. Те въвеждат лихварството и грабителската банкова система, а от това произхождат пряко и косвено всички останали злини: разпалването ІІ св. война (Хитлер, Сталин, Рузвелт и Чърчил са евреи) и много други войни, за да печелят те; евреите са най-богатите хора в света (концентрирано в САЩ) и изсмукват всички ресурси на населението към себе си чрез банките си, фармацевтичната индустрия, храните, оръжейните комплекси, петролните гиганти, федералния резерв на САЩ чрез непрестанното печатане на долари без покритие. (ФЕД, макар да носи името държавен, няма нищо общо с държавата САЩ, а напротив - тя е частна и се контролира от могъщите финансово еврейски фамилии.

- Ти, щото нямаш кьорав лев във банка, а ... ма честно???

Щом си късоглед ще ти обясня: въпросът не е дали някой има пари в банка или не, проблемът е, че каквото и да си купиш или да направиш, една малка или голяма част от парите отиват в банките!!! Пример: купуваш си хляб, част от парите, които си платил за него, отиват в банките за лихви и такси от земеделския стопанин, който е взел кредити, за да купи земя, семена, селскостопанска тихника, за да събере житото, част от парите, които си платил за него, отиват в банките за лихви и такси от търговеца на жито, който е взел кредити, за да го купи, съхранява и трансортира, част от парите, които си платил за него, отиват в банките за лихви и такси от мелничаря, който е взел кредити, за да си купи мелница и машини, част от парите, които си платил за него, отиват в банките за лихви и такси от производителя на хляб, който е взел кредити, за да си купи брашно, пекарна, магазин, за да ти го продаде!!!!!

Пари имам достатъчно и в банка (по принуда) и извън банка, но ти си тъп и не виждаш същността на нещата. Гледай си по TV-те тъпите предавания и реклами, с които ти промиват мозъка и бъди псевдо-щастлив!

Що срамиш народа си?!

"Хитлер, Сталин, Рузвелт и Чърчил са евреи" :))))) Някой не си е пил хапчетата днес... и в Карлуково са дали домашен отпуск

а маркс и енгелс какви са ,и защо натресоха комунизма на руснаците ... събориха им черквите ... ограбиха хората и сега цял свят ги мрази ... а руснака с нищо не е виновен !

Отдавна не бех чел толкоз много глупости на едно место.

'религията на мира' пак проявява най-прекрасните си качества...

защото ги предизвикват по-най гадните начини .то май само гяурите обичат да ги правят на маймуни .

Норвезите вече рапортират за първият убит мъж- палестинец. нетаниау говори, че други легации ще се преместят в Йерузалим преди американската. Всички тези събития щяха да станат по- рано, ако норвезите не загалавичкваха този народ с тъй нареченият Осло договор. Плащаха пари, докато евреите рушаха жилищата на хората. Не съм привърженик на нищо друго освен на добри междучовешки и междудържавни отношения- не може и не бива човечеството да допуска хора да се третират като животни така както евреите третират палестинците- без значение дали ни харесват или не.

Малоумие ,откъде накъде тези претенции на мюсюлманите ,та тази религия е най- младата и най-нахалната ,защото преди да станат тези шемети мюсюлмани са били юдеи и християни !!!!!!

интересно интересно, да видим как ще продължи сеира от тук на сетне, Тръмпчо направи сделка за да няма импийчмънт от страна на демократите -евреи с признаването на Йерусалим за столица на евреите но от тук на сетне ще става интересно

Никога не е весело когато хора са убивани. Замислете се какво пишете.

Йерусалим е само и единствено еврейски! Палестинци, арабели и всякакви мюслита - къш, къш!

Обирай си парцалите и не пиши глупости. Заради такива като тебе българия е била 500 години под робство.

Бе не знам за 500г. в България да се строили синагоги, ма джамии, де то се дупиш и ти, бая ... явно ти е голям кеф да слушаш мюезина!!!

от къде на къде мюсюлманите ще казват къде да е столицата на израел? изглежда мюсюлманите вярват в еврейския бог след като са си построили джамия върху еврейския храм :)))

Не арабите, не евреите, а американците казват къде да бъде столицата на Израел.

Я па ти. А Изрел какво мисли по въпроса? Тук драмата не е какво КАЗВАТ или НЕКАЗВАТ американците а в това, че ПРИЗНАВАТ Ерусалим за столица на Изрел. Нещо което останалите страни не правят, защото не искат да ядосат чалмите.

Имате си Медина и Мека, и Ерусалим ли е ваш ?

Ама те са в Саудитска Арабия при съюзниците на Тръмп, а тия от Ерусалим го мразят.

Е, щом го мразят, значи нищо не се променя нали?

Тия хора там се избиват и не е хубаво това, но са си техни проблеми. Нашите комуняги и русофили в момента много се нервират и се пукат от яд ''по шевовете'' защото довчера не даваха и дума да се каже срещу Тръмп /супер-приятелят на Путин/, а днес го плюят и хулят. Мисля че са силно раздвоени вътрешно, но такива са си нашите комунисти открай време - простьовци!:):):) Като им се говореше че Тръмп цели разруха, те бълваха огън в негова подкрепа...сега друга песен запяха:):):)

Чалмите не доволстват. На кой му пука?

Те ще са единствено доволни, когато бъде убит и последния друговерец.

На мен и двете страни са ми противни, така че да си се пуцат там, само ако може нас да не ни закачат и да стоят далече от нашия континент!

а дано,ама надали

руснаците изчистиха идил и цру веднага заповяда на марионетката си наречена президент на фермата да разбуни духовете,но тоя път може да е за добре,да се поизчисти еврейската отрова от света

Абсолютно си прав с изключение на това, че не ЦРУ е заповядало, а най-богати еврейски фамилии като Ротшилд, Рокфелер, на марионетката си Тръмп.

Йерусалим не е арабски и никога няма да бъде!!!!!!!!!!! Тръмпи хубаво Ви го каза, а сега е време да Ви го набие в мургавите глави, които мислят само за джихади и тероризъм!!!!!!!!!!

.... "умерената опозиция" с калашниците.