Славчев: Вдигат цената на водата в София неаргументирано

Цената на водата в София отново ще поскъпне през 2018 г. Предвиденото увеличение е 9%.

Обратно в новината

Коментари - Славчев: Вдигат цената на водата в София неаргументирано | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪРЗАЙТЕ ДА КУПУВАТЕ В КВАРТАЛИ КЪДЕТО НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ И СОФИЙСКА ВОДА ЩЕ БЪДЕ АМБИЦИРАНА ДА НАПРАВИ ВОДАТА И 5 ЛВ ЗА КУБИК

Скоро и на ел. енергията.

Пълно безумие е да позволяваш непрекъснато вдигане на цени, без да си създал условия задължително заедно тях да се вдигат пропорционално и доходите. Населението е в "менгеме"-или следват бунтове, или масова емиграция, или масово измиране- така държава не се управлява. Опомнете се.

Пак повтарям: ПРЕДПОЧИТАМ ДИРЖАВАТА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАНА ДАЖЕ ОТ ЕВНУХ СТИГА ДА СЪЗДАВА КОМФОРТ И ИЗЛИШЕСТВА ЗА НАРОДА,ВМЕСТО ОТ МЪЖЕ БЛИКАЩИ ОТ ТЕСТОСТЕРОН И УНИЩОЖАВАЩИ НАЦИЯТА, А ЩО ЛИ ОТ ДУЛОВСКИ МИСИРКИ!

Живея в София, в елитния кв. Витоша, а нямам канализация. преди няколко години Софийска вода направи дълбок изкоп по улицата, но само смени водопровода. Ако бяха покопали още малко, можеха едновременно да прокарат и канал. Щеше да е и по-евтино. Очевидно им изнася да е по-скъпо или никога да не направят каквото трябва. Всяка зима минават да проверяват водомерите, които по къщите са зазимени и няма достъпдо тях. Иначе биха се спукали от студовете. Една година копаха съседна улица преди Нова година и не използваха прокопаното за нищо - никой от съседите не бе свързан. Очевидно се отчитат едни разходи. Кой контролира какво прави Софийска вода, както и другите им подобни? Затова е така, защото никой не контролира, освен Мая манолова.

видяха че ,,магарето,, издъря на ,,глад,, сега опитват и да е ,,жадно,,...!!! както каза ,,сталинка,,...??? едно време ставахме по тъмно да се редиме за хляб и месо....трябва да е било след 89 година...??? сега има ,,хляб,, и ,,месо,, но няма кои да се ,,реди,,...!!! когато ти идва ,,лихвар,, в къщата не е на добро...!!! ,,банкстерът,, дядо коледа...!!!

Това е причина за един реален протест. Цените на винетките също бяха истинска причина. На билета също. Защо ли за реални причини, дето бъркат в джоба на всички не се събират и еди блок хора, а на протеста против Орешарски, дето спомена, че ще трябва да изтегли един милярд се вдигнаха толкова? Има ли някой, дето ще отговори?

Стига с тези комунистически лозунги. Хората виждат че това е правилния начин за да имат качествено водоснабдяване, автобуси и пътища, само лумпените излизат да протестират на такива неща. А Орешарски го изпъди цяла България, понеже ни писна да ни краде.

хората само си мислят, че виждат нещо. Истината е, че никой не знае колко е реално откраднато от държавата ни. С повишаване на цените, съвсем не е задължително да се оправят проблемите, защото няма контрол върху институции и монополи. Когато няма контрол върху харчене на средствата, не е резонно да се взимат повече пари от хората, просто защото е видно, че така работа не се върши. Нужен е контрол на разходите, а не само обещания!!! Като няма контрол по разходите на средствата, няма и пари, точка! А колкото до кражбите, това също трябва да се дискутира, ама гледам, че медиите ни си траят за разкритието на липсващи над 16 милиарда лева, дължими от ДДС, което трябва да ти говори, че в Блъгария хората не само, че не са наясно какво се случва, а дори не са информирани своевременно от иначе, така "независимите" медии. Само 2 сайта бяха написали за тези 16 милиарда от ДДС. Само два сайта и нито дума от никоя телевизия. Дори сега, когато новината започна да се разспространява, гледам, че в link все още не са сметнали да драснат и ред по повод тази огромна даравера за над 16 милиарда лева, дължими от ДДС, които държавата ни не си е потърсила през последните 10 години. Чакам да видя кога журналистите от link ще се сетят да драснат тази новина.

на ,,питеината,, или ,,промишленната,,...??? с толкова ,,вредни,, примеси ...!!!

подскачайте дебили, кой не скача е червен

Народа, ще се къпем веднъж седмично, както преди 100 год. Цялата човешка еволюция и всички изобретения не направиха хората по-щастливи ! " човека " постепенно изчезва като приоритет в общество на подменените ценности!

много е. веднъж в годината ни е достатъчно. и, след една година, като минем вкупом край НС, сичките симпатяги вътре ше се гътнат от смрадта-ето ти мирна революция...

Аре, не ревете! В Шумен заплатите са наполовина на софийските, плащаме 3.22 от 1 октомври. Без пречиствателна станция за питейна вода. Нея си я купуваме от магазина. Обещават ни 5-6 лв когато направят пречиствателна.

Нормално! С 50% цигани в тоя тъй наречен град какво очакваш! София не ти е Шумен!

НАЛОЖЕНО ОТВЪН,ОТКЪМ СВЕТОВНАТА БАНДА,НАЙ-ВЕРОЯТНО! ЩЕ ИМА ВОДНИ БУНТОВЕ КАТО В БОЛИВИЯ МИ СЕ ЧИНИ! ОПИТВАТ СЕ ДА НАПРАВЯТ ЦЕНАТА"СОЦИАЛНО ПОНОСИМА",РАЗБИРАЙ-ПРОБВАТ НИ ДОКЪДЕ МОГАТ ДА НИ ГРАБЯТ!!!

Като дойде КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА в БГ и цената на водата се повишава - гадна предателка, защитаваща външни интереси !!! Това е под натиска на Световната Банда, където тя е Директор ! Жалка подлога !

ВДИГАЙТЕ СЕ НА ПРОТЕСТИ ПРЕД СТОЛИЧНА ОБЩИНА!! Да видим ИМАТЕ ЛИ ТЪРПИМОСТ ИЛИ НЯМАТЕ???!!! Защо ни е концесионер със самоуправство, на който и Фандъкова, и КЕВР не смееят "ДА ИМ ПОКАЖАТ ВРАТАТА" след като ПРОИЗВОЛНИЧАТ?? КОЙ ще им потърси отговорност за своеволията???

Като гледам колкото и протести да се случват властниците хич не им дреме. Събират се , мръзнат хората и накрая пак не се случва това, което трябва.

Така е навсякъде!Искат поскъпване ,а качеството е все по-лошо.Само с чести проверки, огласени и от оторизирани лица може да се докаже ,че водата не е годна за пиене.Никой отдавна не пие от водопроводите.Така че ,тази битова вода трябва да бъде по-евтина и от сегашните цени.В повечето страни водата не се пие,а тук с" питейна "вода правим всичко!

Помня, защото съм дърт, че по бай Тошово време нямахме водомери. Плащаше се на брой живущи в дадено жилище и то доста символични цени! Електроенергията бе също на символични цени, по няколко стотинки на киловат. И колкото и да се напъваш, не можеше да надхвърлиш 20 лева за вода и ток на месец. Тогава хората се отопляваха основно с електроенергия, където нямаше парно и въздухът стоеше чист, а не както сега. На всякъде кадеж, дим, смрад. Та се питам дали вървим напред или се връщаме към първобитно-общинния строй!

и аз също помня! тока беше евтин, и водата и тя! ние си имахме водомер и инкасатори идваха! и наистина плащахме 25 лева на месец за ток . помня също, че на тати заплатата беше 120 лв. помня и, че имаше режим на тока с най разнообразна схема. три към две, едно към две две към хич и две към две! беше като цветомузика като гледаш от високо! и аплодисменти имаше! където дойде тока се чуваше ехехеиии, а където спре еииии майка му да......

Наистина токът спираше, но то е защото имахме промишленост, предприятия, макар и енергоемки, които произвеждаха продукция. Друга част от тока, немалка, се изнасяше и затова не стигаше. Затова беше започнал строежът на Белене. Същото онова Белене, дето Тиквата наряза и направи на гьол! И ако Горби не беше отсвирил бай Тошо, сега щяхме да имаме още една АЕЦ. И тогава наистина щяхме да сме енергиен център на Балканите, а не само виртуален, в празната кратуна на Тиквата, както е сега!

Явно не помниш добре защото робовладелците ти плащат да пишеш глупости. Беше по добре и го обясняваме на децата за да не им мътят мозъците продажници като тебе

Попаднал си на грешни хора да обясняваш. Тук са събрани само бивши подмазвачи, доносници и подлоги, а те бяха две/трети от населението. На всеки работник имаше по двама кърлежи от горната крадлива пасмина. Те бяха добре, защото работещите ги носеха на гърба си, безропотно и гарантирано от БКП (партията и правителството им).

В Норвегия до такава степен им трябват бързо пари, че цените на всичко скачат през ден. Върхът на всичко е, че въведоха тъй нареченото ДАБ радио- уж дигитално- всички трябваше да си купуват ново радио. След това смениха всички електромери- тези с колелце както ги знаеме в България отчитали по- малко от това което ползува потребителят. Вчера купих газ- бутилка 10 л. само за месец цената е скочила с 5 евро- 320 крони за бутилка при днешния курс 10 крони за едно евро. Ето това чака и България. На западните държави им трябват пари, много пари и то много бързо, хората са без значение.

ой, завалията! ми късай синджира дето са те вързали в норвегия, и бегаи през швеция и балтийско море право в калинин град! там пари не им трябват, и всичко е по много и безплатно!

не. Парички си печатат колкото си искат и без никакви проблеми. Разбира се, само за свои и за определени, привилегировни етноси с правилната вяра и ценноти! Питай някакъв новопристигнал негър, дали има твоите проблеми с газовата си бутилка, в жилището му за държавна сметка.... В клещи сте. Говеда.

или се къпете и топлите, или ядете и пиете. изберете сами! живи и здрави, да ви се връща на всичките ни управници- от сърце!!!

И новата цена била по-виска от социално приемливата ... Изроди! Те ли започнаха да определят кое е социално приемливо? И то за народ, от който 90% живеят на ръба на оцеляването?! Подобни мръсници трябва да бъдат драни с тъпа ножица между Дондуков 1 и 2. Но и ние не бива повече да си траем. Не са минали и 6 месеца откак вдигнаха водата с почти 20% и вече ни точат нова калъчка. Стачки, протести и метежи до дупка! Докато не се откажат от тези необосновани и безпричинни вдигания на цените. Гърците за всеки евроцент са готови да си разбишкат държавата, а ние спим, докато ни дерат на живо ...

Като са купували концесията са си правили сметки и са представили документация. Сега викат за нещо. Нека първо си намалят разходите по техния план, и ако има проблеми да намалят повече. Проблема е във нашите управници които "много" разбират. Ако не му отърва на концесионера знае пътя. Редица фирми са го правели.

Вдигат цените на водата, защото шефовете на ВИК по места карат скъпи джипове, децата им също карат скъпи джипове....живеят в разкош. Ето причината за вдигане цената на водата.

Пак ще вдигат цената на водата. В петгодишния си бизнес план, одобрен от КЕВР, концесионерът Софийска вода бил заложил от 1.01.2018 г. да има ново поскъпване с 9%. Старото е от април 18%. Дано се удавят, дано! Ако побарам тия идиоти, дето изчислиха, че социално приемливата цена на водата в София е 10 лв., ще им скъсам от (Оставям празно място, щото хората сме различни и по различен начин оценяваме тежестта на наказанията. Едни действат по пернишки, други по дупнишки) Каквото и да предприемете, все ще е заслужено! Тези идиоти предвиждали, че през 2021 г. поносимият праг в София щял да бъде 11.44 лв. за кубик! Дето вика премиерът, с чужд задник и на таралеж да седнеш е поносимо, не ли?! Та, ако ще се къпете, братя, направете го на 31 декември, щото от първи януари ще ви излиза вече по 2.31 лв. за кубик. КЕВР и да иска, не може да спре увеличението. Защото през 1999 г., по времето на Софиянски, общината е подписала договор с концесионера, в който е заложена 17% печалба. (Стефане, ако те сърби някъде, да знаеш, че не е без причина!) Аз да ви кажа, вкъщи, като сме си сами, го наричам крадец и мошеник. Но публично не смея, щото съдът го оправда по всички обвинения. Като гледам бизнес плана на водните кърлежи, още догодина ще подгоним десеттях лева. Ако преди това не подгоним нещо друго, ама не вярвам, не сме такива.

праг в София щял да бъде 11.44 лв. за кубик! Дето вика премиерът, с чужд задник и на таралеж да седнеш е поносимо, не ли?! Та, ако ще се къпете, братя, направете го на 31 декември, щото от първи януари ще ви излиза вече по 2.31 лв. за кубик. КЕВР и да иска, не може да спре увеличението. Защото през 1999 г., по времето на Софиянски, общината е подписала договор с концесионера, в който е заложена 17% печалба. (Стефане, ако те сърби някъде, да знаеш, че не е без причина!) Аз да ви кажа, вкъщи, като сме си сами, го наричам крадец и мошеник. Но публично не смея, щото съдът го оправда по всички обвинения. Като гледам бизнес плана на водните кърлежи, още догодина ще подгоним десеттях лева. Ако преди това не подгоним нещо друго, ама не вярвам, не сме такива.

по всички обвинения. Като гледам бизнес плана на водните кърлежи, още догодина ще подгоним десеттях лева. Ако преди това не подгоним нещо друго, ама не вярвам, не сме такива.

- Ало, Топлофикация ли е? - Не, тук е Софийска Вода. - И на вас да ви е-ба майката...

Някои май забравиха за комунизма. Как може само да плюете? Не помните ли каква мизерия беше тогава? Добре, че дадоха водата на концесия, та хората инвестираха и вече пием качествена вода. Кой създаде съвременната мрежа? Кой модернизира и създаде язовирите? Да не би крадливите комунисти, начело с неукия ви бай тошо? Като не искате да плащате - пийте от реката.

А какво ли ще стане ако аз те убедя, че минералната вода не е здравословна преди аз да ти я налея в хубаво шишенце и ти я продам на изгодна за мене цена с рекламата- най- здравословна? Жал ми е за ника който си избрал контра коментарите ти.

Абсолютно си неосведомен, направо заслепен. Язовирите са създадени при социализма, от тях пиеш вода! Французите само я взимат безплатно и продават по 2.31 кубика. Може да похвалиш и Софиянски, че освен Халите, Крематориума, общинските магазини и терени продаде и водата. За да да са доволни такива като теб,а той хубаво да се облажи.

ше докарат народа буквално до просешка тояга-и кво ше му вземат после? опинците скъсани и миризливи.и хората ше продължат да бягат от тука. накрая богаташчетата ше почнат да се самоизяждат. ама, за глупостта лек няма.

Кой ви каза, че не е аргументирано? Аргументирано е и още как! Основният аргумент е, че е социално поносимо! Сиреч, докато си натискаме парцалите и си траем, ще ни дерат! Че в Хасково от доста години водата е 3,00 лева за кубик! А тя не става нито за пиене, нито за готвене, а ако се миеш и къпеш с нея, може да започнеш да светиш! И там аргументът е, че видите ли, за да се достави тази вода, се харчи електроенергия и разходите на ВиК стават големи! А съвсем друг е въпросът дали те доставят точно вода или някаква субстанция със съмнителен състав! Обаче хората трябва да плащат, защото... Абе трябва да им се вземат парите по всякакъв начин!

Прав си дъртия!!! Освен това нали циганите не плащат....трябва да плащат останалите, че да не намалеят приходите на Софийска вода!!!

Водата е българска,водата трябва да бъде евтина,но санкциите за нейното замърсяване и разхищение,трябва да бъдат зверски.Защо,на неподдържан водопровод в София повече от 60 г.,без канализация и с чепове набити в тръбите,аз трябва да плащам и то с постоянно увеличение на цената...на някакви си" жутеми",та водата на една държава,е част от националната сигурност драги ми корумпирани-корумпета...

Те вече са "парле ву франсета", по Тиквенишки!

да те питам - аргументирано ли ще ни съдят ако не им платим горницата? Щото някой искал нещо и... бива удовлетворен. А когато клиентът иска нещо го пращат на мутрите.

ви казвам: Да ви вземат мътните

да си обясня защо се оплаквате? Софийска вода АД е дружество, което е взело на концесия водоснабдяването в гр. София. Сега - вие ако имате фирма, няма ли да искате да си вдигнете доходите, поради факта, че има и тазгодишни модели скъпи коли? Ще искате. Да сте мрънкали, като са давали концесията.

Това е ярък пример за КОРУПЦИЯ. Концесионера не е изградил "Канализация", т.е. не предоставя ПОЛОВИНАТА ОТ УСЛУГАТА, която трябва да предоставя - в много райно от София.... а се удобряват разходи и планове за глупости, които нямат общо с реалното предоставяне на услугата ВиК. ВИЖ за пример: противопожарни КРАНОВЕ - сложени там, където няма нищо......

Ей затва се разпада световната система, ако щете вярвайте. Престанете да мъчите българския народ, които и да сте-източни, западни, наши, ваши, техни-,иначе лошо ви се пише на всичките, да си го знаете. А и вече става, така че...

От мрежата:Да си жив и здрав тиквоч , и да знаеш ,че робите пак ще гласуват за теб !!Колкото повече ги шибаш ,толкова по хубаво им става !! Прочети повече в link:

А какво да кажем за Варна от 2.3лв/куб.м. стана ,мисля от май2017 2.93,като уточниха,че "реалната" била около 4 лв. Както се казва вода гази ,жаден ходи.

Ами нали точно Световната банка препоръча цената на водата в България да се вдига докато хората излязат да протестират по улиците. Няма пазарна цена, няма непазарна. Убеден съм, че Сталинка точно това е наредила на Боко, да вдига цената на водата колкото може.

само седите тук и дремете и се делите на русофили и русофоби ... що не излезете на улицата .масово ! еи така с тенджери и тигани ...тропаите 1 седмица ... да ама не ... ха ха ха плащате тогава скъпа вода ... или са ви виновни руснаците и американците ... смеете се на румънците и сърбите , ама маи вие сте 100 пъти по зле от тях !

Вън крадливите французи от България. Боко за да се снима с макарона няма да посмее да изгони крадливата Веолия, които си изписват заплати от по 200 000 на месец. В същото време нямали пари да ремонтират язовир "Бели Искър" въпреки че е тяхна работа, и ние ще им плащаме както ремонтите, така и огромните сметки.

Вдигат им водата с 16ст за кубик ,пият най-добрата вода в Европа и реват като катили...Ами ходете с дамаджанките-София е пълна и с минерални извори...

Май ще излезе, че това за дебилите е вярно.Защо да получат толкова пари тези франсета и да ги източват към Франция?Нито са строили язовирите, нито тръбите, нито инвестират да намалят загубите. Купуват водата по 1 ст. кубик и я продават по 2.36. За такива като теб трябва да има специална тарифа по 32.36 куб.м. и ще сте щастливи.

Помни ли някой кой беше "архитектът" на концесията на Софийска община със "Софийска вода" по времето на Софиянски?!

Трябва да има за заплати на шефовете и за покриване на загуби, които генерират крадците на водата.

аз пък ще му увелича цената за абонатите в Южните квартали.

и какво ще стане като му напишат две ролки с "аргументи"!? ...изобщо, що за кретен трябва да бъдеш, за да ходиш при заптието и да му искаш "аргументи" за оковите на които те държи !? за пред кого е този цирк !? ..даеее и боклуците жмелови

Никак не е за учудване вдигането на цената за вода в София.Според проучването на световната банка за цената на водата,което ГЕРБ поискаха от тях цената на водата в София трябва да стане 5 лв за кубик.И това е социално поносима цена според СБ.

Истината е, че в доклад на Световната банка се изисква увеличение до "социално-поносимата цена" на водата., т.е. да бъде увеличавана, до прага на търпимост/а той, както знаем, у българите е много висок/. От това се възползват новите собственици и ще продължават да вдигат цената колкокот си искат. Защото у нас няма опасност от бунтове и изгонването им, както стана в Южна Америка. А мекеретата от Столична община послушно ще гласуват тези увеличения, като ни занимават с разни словестни алабализми, както в този материал. Това е голата истина!

в провинцията е на доста места двойно повече, но при двойно по-малки заплати. Значи резерва за София в цената е даже над 10 лева кубика. Ама не се заяждам бе. Само числа давам. Мафия насита няма. Кражбата се услажда и мерака за кражба оттам расте. Не е общ лаф, а философия на управлението в България. С. Корея расте по население, а ние намаляваме - лудото корейче ги разстрелва със зенитно оръдия и май има резултат.

ами какво да кажем ние от гр. Хасково от години водата е 3 лв+ урана. За това пием вода от водоноски

Абе с какъв акъл продадоха ВиК на французите?Аргументирано- неаргументирано...ала,бала...Всяко едно идиотско проявление си има своето филосовско обяснение!А французите си скубят....

С акъл за комисионни и голям рушвет го продадоха! Стефчо си е сложил поне 50-60 милиона в джоба. Тиквоний уж щеше да разваля концесията, но явно му запушиха устата. С доста тлъсти пачки...

не е важно някой да има или да печели, важното е дебилите да нямат! докато са цървулести и се занимават с тъпи битовизми, не им остава време за мисъл. така, "големите шефове" си правят с мат`ряла каквото си искат. средтвото е банката. от отрепките с вратовъзки не зависи нищо, те просто я обслужват.

Същото, както с билетчето.

И ,като я вдигнат водата "Софийска вода ",пак ще си спира постоянно !Знам аз !