Във фондовете за втора пенсия има 15 млрд.лв

Балансовите активи на фондовете за допълнително пенсионно осигуряване ще са над 24 милиарда лева в края на 2022 година, сочи прогноза на КФН.

Обратно в новината

Коментари - Във фондовете за втора пенсия има 15 млрд.лв | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази новина е като рекламата - с големи букви е написано, че във фондовете за втора пенсия има 15 млрд.лв., а с малки че това ще стане в края на 2018 година( евентуално).

Митко, за да не си в бъдеще съучастник на плиткоумни крадци, които вече два пъти окрадоха България другия път имай предвид следното: Общата сума на активите на ПФ няма значение. Важното е съотношението между постъпленията и задълженията им за година - т.е. дали могат сега, а и в бъдеще, няма лошо, да плащат пенсии. Краде се, като се наемат такива като теб, пъхат им се цифри, успокоява се народа и след това тези активи се обезценяват, ПФ фалира и правоимащите пият студена вода.

Нека да е ясно на незнаещите, че чрез ДЗПО втора пенсия НЯМА. Това не са спестявания, а разделение на общия процент на осигуровки, които всеки е длъжен да внася за да се нареди за пенсия когато му дойде времето. От една страна даваш, а от другата ти се намалява. Това би могло да се промени, съгласно чл. 4б от КСО. А зя втаря пунсия си има банки и спестовни влогове в тях.

И ЩЕ МИ РЕВАТ РАЗНИ МИЛИОНЕРИ БАНКЕРИ ЧЕ ПЕНСИОНАТА СИСТЕМА БИЛА ЗАСТРАШЕНА.ДА АМА ОТ ТЯХ И ТЯХНАТА ЛАКОМИЯ.ОЩЕТЕНО Е ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ КОЕТО ТРЯБВАШЕ СЕГА ДА СЕ ПЕНСИОНИРА И ТОВА Е НЕРАВЕНСТВО УНИЖЕНИЕ И КРАЖБА СПРАМО ПРЕДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ КОИТО СА РАБОТИЛИ И ПО ЗА МАЛКО ПАРИ МАЛКО И СА ВКАРВОЛИ ПО МАЛКО.БАБА СЕ ПАНСИОНИРА НА 552 МАЙКА НА 55 А ЖЕНАТА НА 65.ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ОБИР. 1 СЛЕД 10 ГОДИНИ ОТ СЕГАШНАТА АРМИЯ ПЕНСИОНЕРИ ПОЛОВИНАТА НЯМА ДА Я ИМА ПО ЕСТЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ. ВТОРО ПОЛОВИНАТА ОТ БЪДЕЩИТЕ ПЕНСИИ ЩЕ СА ОТ ЧУЖБИНА ЗАЩОТО ТО НЯМА ГЛУПАЦИ ДА РАБОТЯТ ТУК ЗА ПОДИГРАВАТЕЛНИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ.

КФН да не се хвалят, а да внимават, да си изпълняват задълженията, защото за всички е ясно, че хайде да не е всички фондове, но поне част от тях са предназначени да бъдат и ще бъдат окрадени.

тези пари са предназначени за крадене. средната възраст в бг след 10-15 години едва ли ще надхвърля пенсионната... работиш, отчисляваш за пенсия, умираш. Преди да си се класирал за мизерните 200 лв. Който има акъл да се изнася. дори на 40 да си сега, в нормална държава за оставащите 20 ще натрупаш достатъчно фонд за достойни старини. Тук - НЕ. Наречете ме сега родоотстъпник и дезертьор, аз ще ви питам вас "патриотите" след 20-тина годинки как сте :)

да не идва време да плащат пенсии......ще се разбере израз ,,скрита лимонка,,........КТБ е пионерска организация спрямо тези фондове....

Поднадзорните лица са общо 19 045.По скоро тези лица са подприцелни,а не поднадзорни.Под прицел са управляващите хайдуци дето сега само търсят начин да откраднат тези 15млрд. и да обвинят някой като Цветан Василев,че ги е изнесъл в куфар през границата.

Никой не може за няколко дни да разпродаде активи за 15 милиарда лева без спад в цената им. Ако си мислиш, че се държат някъде в кеш, тогава си в голяма заблуда.

Слава Богу моята бъдеща пенсия не е в България....а втората ми е доброволна.

По времето на соца масовата пенсия бе 24лв./8долара по тогавашния курс. Сега когато масовата пенсия е 260лв. комунягите вият, че капитализма бил лош и малко давал. А че не са внесли и 1лв. осигуровки и висят като воденичен камък на врата на данъкоплатеца няма никакво значение. Комунистически гьонсурати.

260лв./ 150 долара по сегашен курс.

Нито курса е бил 1 $ = 3 лв., нито пенсията е била 24 лв. Това "драги ми Смехурко" просто не е вярно! Това е лъжа и пропаганда! Искам и друго нещо да те уведомя: аз, а и повечето МИСЛЕЩИ българи повече от "комунистите" мразим антикомунистите, които се пребоядисваха по няколко пъти и понастоящем се именуват гербери. За по- голяма точност сега проверих: при толкова омразния от теб социализъм (няма да ти говоря на Вие трол такъв)- хората са се пенсионирали и на 55 години МАСОВО. Ако не са работили НИКОГА- са получавали пенсия 30 лв. Средната пенсия през 70те е била 70 лв. на месец, което е било съпоставимо с минималната заплата по това време. През 80те ТРОЛ такъв, заплатите- съответно пенсиите- са били по- големи и са достигали 80- 95 % от последната им заплата. Тоест, ако аналогията беше валидна сега и според данните на НСИ за средна раб. заплата (дадох си зор да проверя, че ти много ме ядоса), средната пенсия би трябвало да е в порядъка 851- 1011 лв. Да те информирам: таванът на пенсиите, ТЕОРЕТИЧНИЯ ТАВАН на пенсиите и то от м. юли е 910 лв. Четеш ли ТРОЛ такъв? Това всичкото е инфо от нета, това не е пропаганда и аз не съм комунист, или комунист- ловър.

По темата са писали само прости комуняги дето не са внесли и 1лв. осигуровки и сега висят като воденичен камък на врата на данъкоплатеца. За сметка на това са мега алчни и вечно недоволни. Нормалните хора си внасят пари за втора, че и за трета пенсия. За това вече по фондовете има 15 милиарда лева. Смърт на комунизма.

Луд ли си. Кой нормален човек ще си даде доброволно парите на някоя престъпна фирмичка , дето скоро ще изгърми. Чакат 3та пенсия

дааа, сега и тези парички трябва да се откраднат. До 2020 трябва да са тресферирани към офшорките.

9-10 млрд. бяха, когато Менда, Горанов и Калфин се заоблизваха за париците...Специален закон написаха за узаконяване на кражбата, но, за радост, поне веднъж народът прояви чувството си за самосъхранение.

Само да не се яви некой Цеци Василев, че тогава куче влачи рейс....

Биткойнът вече е 10хиляди долара.

Ха познайте от първия път, КОЙ ще печели от тези "пенЦии". Не се заблуждавайте, няма да са бъдещите 2 милиона нови старци. А тези "бизнесмени" с милионни заплати и 0 (нула) печалби и максимум вноски по допълнителното осигуряване.

Какви бяха заплатите и пенциите 1997? 10 долара на месец. Имаше ли пари в пенсионните фондове? нямаше. Къде отидоха парите на хората изградили социализма? в сметките на другарите крадци..

Кога бре, ДЕБИЛ, пенсиите са се изплащали в долари? А, кога, Дебил, напиши дати, месеци, години! Вържи си нещо тежко и марш в дълбокото, тъпанар!

сега правя КТБ, фалирам, го и няма да има нищо.....мамини сладки....дайте ги тия милиарди....

просо сънува! Откъде тия милиарди и билиарди? Оставете втората вие, ами кажете, кажете на хората, какво става с ПЪРВАТА ??!!! Докога бъзик, да се чувства човек неудобно, че е още жив и да доизносва дрехите на порасналите си деца! Позор.

А Цветан Василев знае ли. Ако разбере а сигурно вече е разбрал ,тогава какво правим.

,,...Във фондовете за втора пенсия има 15 млрд.лв..,,??? да ааа...???как ще ги ,,приватизираме,,...??? затова някои заговори за ,,инвестиционни,, проекти...на тези фондове??

Според мен, за това се заговори за "златната" възможност да си прехвърлиш парите в общата каца наречена НОИ.

Нима има още не откраднати 2ч милиарда лева?!?! Е те това не може да го бъде в тази държава дето 3 десетилетия се управлявана от пладнешки айдуци!!! Та нали точно тези айдуци-"политици" дето ни управляваха ограбиха всичко де що имаше и можеше да носи пари , я в материални активи, я в производства, та дори на хазната посегнаха, та сега ще им се опрат някакви си 24 милиардао в някакви си пенсионерски фондове?! Щом до сега не са ги замъкнали със сигурност са чакали или още чакат да се понасъберат и тогова да им видят сметката, а балъците дето са ги внесли отново ще пият студена вода и ще блеят като при КТБ-то!!!

Т.нар. от теб "балъци" не са ги внасяли, а са им ги удържали от заплатите без да ги питат искат ли или не.

И моя милост е от балъците дето все си плащаше, пък на края това що ми го дадоха беше 115 левчета та и тях ми ги ограничиха на 110 левчета че 5-те били над "тавана"! Та така, след време с разните му там индексации надскочих тия 115, ама да стигна тавана мога сама да мечтая! Та за туй и аз съм от балъците дето по определени от държавата условия, ред и размер редовно са си внасяли или си внасят парички а на края получават нещо което с течение на времето ги води до нивото на бедността или пият по една студена вода, че същата тази държава нещо е променила и я някой фонд, я нещо друго се е променило или изчезнало и освен водата ти остава и пръст в устата!

"ще са..ще има.. ще..ще..." Юруш на балъците!

Скоро ще разберем как са ни източени парите от там. Какъв финансов надзор какви 10 лв., къде бяха, като източиха КТБ????

Значи скоро няма да ги има.

Питайте бсп за пенсионни фондиве,там са спецове по рях,таман 2 изпапкаха

Другарете кога ще ги ограбят - време е

охааа суха пари са това, ще ги лепнат както лепнаха КТБ.Това са 19000 души на хранилка на народа на техните вноски да втори пенсии, представяте ли си как се хранят тези 19000 души лелелеее, ужас..все си мисля че в България има най много търтеи които вземат грешни пари -има 134000 чиновници лапащи парите на народа да нищо, има 19000 агенти на пенсионните фондове които лапат ли лапат парите на хората...няма кой да оправи това полежение..въведете бе военни военно положение и изхвърлете всички тези михлюзи от държавата ведно с тези гнусни депутати 240 на брой ненужна сган

Има.., ама само на документи

въпросът е не дали ще ги източат, а кога!

Това са пари за 3 месеца. Готови са за източване.

Това все едно някой як орел се вие над някое угоено вкусно бозайниче. Ха познайте колко време ще устиска докато се стрелне и го грабне.

ООо точат ли лиги да ги откраднат,а? Така си спомням фондовете за пенсии на нашите баби/дядовци ги окрадоха. После им казваха че трябва да са благодарни, че взимат нещо, щото видиш ли работещите ги издържат. Помня лично как Орешарски по Времето на Косто вкара 1 млрд от пенсионния фонд в бюджета за текущи разходи. После този фокус кой знае колко пъти го правеха.

На Горанов затова му текат лигите. Добре му беше, като отмъкнаха с Дянков резерва на Здравната каса.

то за същата Комисия по Финансов Надзор и в КТБ всичко беше на 6+, а какво стана!!

Въпросът е, как да ги откраднем ?!

Като начало да ги прехвърлим в НОИ - за да има солидарно за всички.