Черният петък по български

Задръствания, навалици в моловете, треска за пазаруване. Как премина денят на големите намаления, колко изхарчихме, колко реални са разпродажбите?

Обратно в новината

Коментари - Черният петък по български | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За САЩ Черният петък наистина е бил празник за потребителите. А у нас той бе празник за дребните мошеници и печалбари-да спечелят колкото се може повече- на гърба на наивните и добронамерени хора.

Чукундур Балканикус и намаление - не ме разсмивайте! Нема да се мине той ... винаги ще излъже нещо! Може нищо да не продаде - но главното е да не се мине и да не намали застояващите стоки - просто от инат! Отврат! Изобщо не им се връзвам и не се занимавам - да не се ядосвам после!

Няма нищо лошо в този черен петък. Лошото е когато тръгваш да купуваш само защото е намалено а не защото ти трябва.

Само глупави и наивни хорица се ловят на кукичката "черен петък"! :)))

Вижте, драги сънародници: Блек фрайдей, Хелоуин, Тенкс-гивинг дей, Кристмъс... (не ги пиша с латински букви нарочно), и всякакви измишльотини, или безумно преписани от лелеяния Запад, или нагло налагани от католическия календар, или докарани у нас от простотията ни, за да се правим на това, което не сме и няма да бъдем! Айде да се върнем към нашите си традиции, да отстояваме бъргарското и православните празници. Защото всяка изгъзица в посока на фалшиво преклонение към западното, носи пагубно влияние върху нашата душевност и национална същност.

Много правилно написано, но надали ще го разберат българите чуждопоклонници и този който ти даде минус е най големият лигъв .....

Добре си го написал ,с всичко съм съгласен,НО това може да стане само,ако... Излизане от ЕС Напускане на НАТО Навремето нали ни обещаваха да станем...,,Швейцария на Балканите"...само,че тя не е в тези структури! За сметка на това ни превърнаха в най-изостаналият БАНДУСТАН,не само на Балканите,Европа ами в...Света!

В белите страни правят черен петък бедните да си купят това което им е нужно ,а търговците да разпродадът това кое е залежало. А у нас се прави черен Хитър Петър !!! Мижи да те лажем "какви големи отстъпки печелиш народе", затова не си и купих нищо !

MY MАLL. Маратонки ,от 330 лв. намалени на 170 лв . В Sportdirekt цената е 130 лв. Марка и модел еднакви.

Плейстейшън 4 + 1 игра в Т-маркет = 759лв същия Плейстейшън 4 + същата игра в Къри'с = 500лв (220 паунда) А ся де!?

Не че защитавам някого, но айде като си почнал да говориш да бъдеш обективен. Разгледах посочения от теб пример и не видях съвпадение. Конзолите са различни, с различни обеми хардове. В currys се предлагат с 500 GB. В маркета са с 1 ТВ. Два са моделите на 759 лв там, като единият е голям пакет включващ и втори джойстик. Такъв пакет в currys не съществува. Направих и сравнение на еднакви неща не на промоция, но не и като теб. SONY PS4 SLIM 1TB CONSOLE в маркета 699 лева, в currys 300 паунда или 670 лева. Разликата си я сметни сам.

ВЕЩОМАНИЯТА ИЛИ ШОПИНГ ТЕРАПИЯТА, Е ЕДНА МОДЕРНА БОЛЕСТ. ПРИ НЕЯ КОМПЛЕКСАРИТЕ ИСКАТ ДА БЛЯСНАТ ПРЕД ДРУГИТЕ НЕ С ИНТЕЛЕКТ, А С ТОВА, ЧЕ ПРИТЕЖАВАТ ПОВЕЧЕ И ПО ЛЪСКАВИ НЕЩА ОТ ДРУГИТЕ. В ЩАТИТЕ ТОВА Е МАСОВО ЗАБОЛЯВАНЕ - САМИ ГО ВИЖДАТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА, ТОВА ВЪЗБУДЕНО СТАДО, КАК ЩУРМУВА МАГАЗИНИТЕ, МАКАР ЧЕ РЕАЛНО ОТ НИЩО НЕ СЕ НУЖДАЕ. СЛЕД СЕДМИЦА ВРЪЩАТ ДОСТА НЕНУЖНИ НЕЩА, КОИТО СЕ ПУСКАТ С ОЩЕ 50% НАМАЛЕНИЕ В ПРОДАЖБА. ТОГАВА ИДВА МОЯТ РЕД. НЕЩО, КОЕТО Е СТРУВАЛО 200 ДОЛАРА, ГО КУПУВАМ ЗА 50. НО НАМАЛЕНИЕТО ТАМ Е НАИСТИНА РЕАЛНО И ГОЛЯМО.

Тоест и ти си същия нещастник, но искаш да минеш по-тънко.

ЕМАГ! Монитор добавен от мен в любими преди 2 месеца - 349 лв. Цената му 22-ри 459 лв. На 24-ти пуснат със съответното намаление за 339 лв. Същият монитор на стандартна цена в Амазон - 149 паунда (около 330 лв. по курс от вчера). Страашни намаления ви казвам! Страашна работа ви казвам.

MY MOL. Маратонки ,от 330 лв. намалени на 170 лв . В Sportdirekt цената е 130 лв. Марка и модел еднакви.

Престанете да гледате онлайн магазини за цени и намаления. Там могат да обявят каквото си искат. Могат да го сменят и на секундата, могат и да не ти изпълнят поръчката, особено, ако не си платил предварително. Сравнявайте цени в РЕАЛНИ магазини, в които има стоката. Често един онлайн търговец прави услуга на други и продава и тяхната стока. ЕМАГ не е реален магазин. Това е платформа за оферти. Разберете го най-сетне. Виртуалния магазин ще закупи стоката от реалния 5 минути след като си му я платил. Сещате ли се сега за какво говоря?

Каквато държавата / изчанчена и лъжлива/, такъв и черния петък!

ПРИ НАС ЗА ЧЕРЕН ПЕТЪК ИМА ДАЖЕ И ПАТРОНИ С НАМАЛЕНИЕ ..:)) ..

До Детройта: Вземи си Купи И Се Гръмни, че от всички Пут(ь)кофили ти си най гнусният ...

Уважаеми потребители идват ,,коледни намаления"

най простите хора на земята живеят в Бг, те цените бяха вдигнати 1 седмица по рано с по 20-30% а в четвъртък цяла нощ лепихме етикети на които пише 20% намаление )))

мислиш, че в другите страни е по-различно? Ние копираме всичко от тях.

Лъжеш и го знаеш. Освен това не си никакъв продавач. Това е незаконно и се следи от поне 2 институции. А ако си го направил и не са те хванали си късметлия. Глобата е толкова приятна, че да ти затворят дюкянчето. Освен всичко друго няма никакъв смисъл да хабиш толкова време и едергия за лепенки, смяна на цени и т.н. Е разбира се ако артикулите ти не са 20. Нещо не се връзва. Като си толкова смел кажи къде е това.

Аз лично, тази година въобще не го отразих "Черния".Преди ми се случваше, но за сравнително скъпи интернет услуги, на които зная цената и е имало реално намаление.Струват си усилията, но ако човек е набелязал по-едра покупка и реално е проследил цената поне месец назад.А да се хвърлиш да пазаруваш, просто че пишело - намалено и трябва или не...Това си е чисто за спорта и някои хора да си начешат егото: -Видиш ли, къв съм тарикат, прекарах търговеца! Ще го прекараш, ама - дръжки!Няма търговец, който да продава на себестойност или под нея, защото и той служители, а и деца храни.Просто магазините си разчистват преголеми или залежали количества, които са взели заради по-висока отстъпка.То, отдавна народа е казал, че е добре тоя, де го удря чекмедже в корема, демек - продавача;)

Аз също пропуснах тазгодишния Петък по простатат причина, че моделите които ме интересуваха или изчезнаха мистично няколко дни преди това от сайтовете или не влязоха в промоция. Говоря за качествени електрически инструменти...

И двамата сте прави, но има и леки условности. Може и да продава 2-3-5 артикула под себестойност, но целта е да се смесят с многото други и да не се усети загуба. Също така, тези които продава на загуба трябва да ги махне, за да може да купи сложи новите партиди, модели, колекции или каквото там продава, защото застъпят ли се няма да им вземе и толкова. Точно това правят и в щатите. Махат стоките от които печелят малко и така изборът ти пада върху старото, което трябва да се изкупи преди коледа.

Ние в Россия не пазаруваме, защото нямаме рубли напоследък. Ползваме си все още неща "Сделано в СССР" - те са вечни. Новости като Боярищник са добре дошли, от друго нямаме нужда!

щерев, щерев... глупака псевдонима си мени, но нрава не

,,гордия" партизанското име на Щуравия ли е? Чувствам отсъствието му,мислех,че е отпрашил към Обетованата земя да си харчи заработените гущери,пък той минал в нелегалност...че и феса си сменил/фейса/. Оня бракониер...СЕКАЧА,и той изчезна...в Карлуково ли е или го пратиха да залесява,А ?...,,КОЛЕГА/както се изразяваше:)))

Знам ,че при нас всичко е измама и бях решил да не купувам нищо ,но в крайна сметка взех един евтин телевизор за кухнята който бях си харесал и учудващо беше намален с 45 лв. по случай петъка ,но всичко друго си купувам от големите онлайн магазини ,цените тук са понякога в пъти по високи.

"Черен петък"за хората с наивни схващания. Всеки понеделник-неделя е"черен",щом излезе нужда от нещо за дома или за обитателите му.Просто се вадят кинти,това е. "Черният петък"никой не отразява в нашето семейство. Когато се наложи пазаруване,то просто се случва и носи радост на потребителя. Изобщо не вярвам на"намаленията". Освен това по"български"-каквото у нас,същата безглава истерия и по Света.

Малко сме останали разумни хора, ако някога е имало такива де! Но българите са вече много зле. Аз не съм българин и живея далече от БГ. Но като съм в БГ, все виждам неща, които не биха станали при възпитани хора...Например, пътници се качват в автобуса на спирка, без да дават на слизащите да слязат, па шофьорът му пуши, говори по мобифона и попълва разни книжа и през това време изпреварва тир на път с две ленти. Ако му кажеш нещо, ще те изхвърли от автобуса:)

Вчера нямах време за пазаруване, срах в устата на Мика Стоичкова на промоция.

хихихихи.....:) Ф остата-аааааа.......:)

Хората докато не оплюскат всичко и не осерат Земята няма да мирясат. Никой не си прави сметката, че потреблението поражда и отпадъци. Трябва, не трябва и се купуват пластмаси и глупости. После се хвърлят в кофите. Стадният ефект обаче е силен...Нито Коледа има нещо с Рождество, нито Великден с Възкресение, ядене и пиене, иначе всички са християни...Аз като дойдат празници и не ходя по магазините, само си вдигам кръвното като гледам как озверели хора са се юрнали да пазарят - даже пенсионерите, които уж са бедни са най-отвратителни. Блъскат се, готови са да се сбият даже, за да не вземе някои преди тях, ако можеха да се видят само колко са отвратителни.

при много хора алчността е по-силна от инстинкта за самосъхранение-лошо!

Просто повечето сте овце! Юрнали се като овци да пазаруват по команда предимно реално непотребни стоки, щот им казали, че бил бембян петък. Както някои са установили то цените или не са намалени на някои стоки или даже са промоционално по-скъпи. И защо виете, че стоките директно от Китай са по евтини от търговците тука!? Ами нормално е, икономически е неизбежно! Колкото и даже и аз да мразя тези прекупвачи, и те са хора! Работят за печалба, а от тази печалба и те като мен трябва да отделят реално поне 70% от оборота си за да платят заплати на такива като вас, да платят осигуровки и данаци за да хранят всички путки и плашипутарници по офиси и бюджетни организации, цигани и депутати. И аз мразя търговците, но икономиката на света е такава! Аз като си купувам нещо си го копувам когато ми трябва, не чакам като овца. Проверявам набързо дали първо има българско такова, дори и по-скъпо да е, ако няма то на каква цена е тук и чак тогава от ebay -aliexpres и си преценявам. Безплатен и евтин обяд няма! Лошото е че промиха мозъците на хората и ги направиха на стадо напудрени и парфюмирани овце!

"овце", много точно казано! Това е положението със зомбитата.

Да знаеш, че с този правопис си голяма "уфсъ"

С голяма радост съобщаваме, че нашето семейство нищо не си купи!

Поздравявам Ви! Разумна форма на протест срещу некоректни търговци.

поредния изимитиран от американците "голям ден"-след хелоуин, след свети валентин, чакаме и деня на благодарността скоро. но има една тънкост! гледките на атакуващите амер. магазини глутници, помитащи всичко по пътя си, не са смешни, те са гнусни за гледане. обаче там намаленията наистина са огромни, наистина са реални намаления!!! така че, миналите през часове опашки, побоища и блъсканица за някоя огромна плазма, например, поне знаят защо си причиняват това неудобство и унижение! а тук?!

Само дето денят на благодарността беше в четвъртък. Затова е черният петък, защото никой не влиза в магазините след деня на благодарността, затова търговците правят такива намаления.

Тук... тук.. харесах си телевизор 1898 лв с 30% отстъпка, влязох в интернет разтърсих и видях същия с един лев по евтин в магазин без черен петък. Тъй и с дрешките в mymall супер намаления по 90% а същите дрешки по други сайтове по евтини без намаления, в ШОК съм, това е измама и трябва да е подсъдимо. Ако е подсъдимо поне няма да се ебават с нас крайните потребители (консуматори)

очаквах с интерес черния петък:)да споделя какво си купих:-нищо,емаг за поредна година се подиграха с нас,със цени от предния ден,а ето и черния петък на сайт за часовници:)намаление 70% и цена за часовник 90 лева:)същия модел с редовна цена 29 долара в алиекспес:))))мамицатаааа ви и търгаши недни:)другия черен петък отсега да ми смучете хоя:))))

В еМаг си взех твърд диск за 70лв. Съшият е 91лв. Другото, което беше намалено е зимни гуми. Имам скрииншотове на екрана, за да видя дали наистина има намаление.

зимни презервативи за жена ти като хойка

Народа се изби да купува намалени стоки...преди две седмици вдигат цените после купуваш на реална цена и си мислиш, че си на голяма далавера....

Прави си го сам, може да не е по-евтин, но със сигурност ще е хляб. Тоя от 99 стинки е всичко, но не и хляб. Моите племенници го наричат Гумата.

Жена ми го нарича гема...

Болни идиоти, стадово мислене, залежала стока и кредитиране на желанието да сме кът американците

Не съди за другите по себе си. Обзалагам се, че с такова изказване поне 98% от останалите ще са по-умни от теб.

Да така е , 98 процента са взели кредит щото са по умни от мен , а аз глупавият им го дадох на 10 процента.

Отговорност на потребителя е да пазарува разумно. Например аз си набелязвам какво искам да купя, след това проверявам всички магазини и чак след това пазарувам. За черния петък си набелязвам какво искам, след това си записвам цените и преценявам дали ме лъжат или не. Хубаво е човек да пазарува импулсивно - готино е да изхарчиш едни пари, обаче трябва да се пазарува умно. Не толкова да спестиш, колкото да не доставиш удоволствието на собствениците на магазините да се облажат с измама на твой гръб. А от черния петък купих една хлебопекарна за подарък с 20% намаление. Котешка храна с 45% намаление. и 4 чифта дънки на редовна цена 185 лева за 35 лева. Мислех да си взема и един телефон, но в големите вериги дори с намалението този телефон беше доста по-скъп от малките магазини за телефони.

А дамски превръзки олуейс зели си

Не, аз ползвам други.

А мозък купи ли си? Овчи, по възможност - подходящ ти е. 4 чифта дънки за гъзо, щото са на промоция. Ми то това чака търговеца, такива като теб. Да купи 4. А иначе ти трябва 1. Как по друг начин да си разчисти залежаващия склад?

Имам пари, харча си ги - на теб какъв ти е проблемът? С овчия си мозък печеля доста добре, а ти с големия си мозък дали може да си позволиш да си купиш 4 чифта дънки.... оставам с влечатление, че ти трябва само един. А переш ли ги или направо ги сменяш??? Явно като нямаш достатъчно мозък да някаква разумна дискусия, започваш да обиждаш и да лепиш етикети. Първо че е грозно и второ определено говори за мозъчния ти капацитет - такъв изобщо липсва.

Що е то противоречие на себе си? - ЖЕНА. "Отговорност на потребителя е да пазарува разумно" ---- "Хубаво е човек да пазарува импулсивно" ?!?!?! Ко речи, ко? "готино е да изхарчиш едни пари" ---- "колкото да не доставиш удоволствието на собствениците на магазините да се облажат с измама" ?!!?!?! А? Ъ-ъ-ъ-ъ, такова? Не те разбрах. Дънките и другите евтинки уреди ги "купуваш", а телефона щото е скъп го "вземаш" ...

ПРИ НАС ИМА НАМАЛЕНИЯ И ЗА МАСОВИТЕ УБИЙЦИ ... А ПРИ ВАС ??? :))) ... ГУГЪЛ black friday ammo deals 2017

ЧЕ КАКВИ СА НАМАЛЕНИЯ ПРИ НАС ??? ... ОТ 25 ГОДИНИ ЕДИН ЛАЗАРЕН ПРИНТЕР 3-В-ЕДНО СЪС ВСИЧКИ НАМАЛЕНИЯ СИ Е 99 ДОЛАРА :))

Защото е лазАрен. При нас вече си имаме лазерни.

Той добре, че не е лазурен. И да му трябва тунер.... Остави го тоя. От село е с външната тоалетна.

Да си напазари мозъчни неврони - даваха ги с 99% сезонна отстъпка, даже се молеха по улиците на минувачите......

комунизма се завръща и скоро ще победи