Сменят печките, спират регистрацията на коли без катализатор

Два са основни проблема за високото ниво на фини прахови частици във въздуха - битовото отопление и транспорта, посочи министър Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - Сменят печките, спират регистрацията на коли без катализатор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на никой от началниците и през ум не му минава да озаптят "Топлофикация", която е главният виновник за мръсния въздух в града? Хората масово са отрязали радиаторите, и въпреки това плащат като роби за коефициента на интелигентност на монополистите. Ако от Топлофикация не могат да си напълнят гушите с многократно надписани сметки, нека да ни купят нови коли и да ни плащат качествено гориво за локалното парно и камините.

Зимата като падне мъглата в някои квартали все едно си в газова камера. Нямали пари за катализатор, ама за нафта имат. За цигари и за ракия също. Никой не е длъжен да понася мизериите на селяндурите.

Точно тези квартали се отопляват на жици, гуми и всякакви други боклуци. А смрадта стига и до съседните, но едва ли някой ще им направи нещо.

печките на твърдо гориво, а в цената на тока.

Първо комините ,после ауспусите Държавата да стимулира и помага в производството на пелети .Това е много по - екологичен начин за отопление.

""Министърът на транспорта Ивайло Московски посочи, че трябва да се прилагат механизми, които да стимулират използването на обществен транспорт"" И какви са тия механизми? Вдигането на билетчето двойно? Това ли ви е стимулирането?

Мдааа, нови стандарти за твърдото гориво ... Да разбирам ли, че освен колата, вече и печката ще трябва да карам на ГТП, за да измерят колко сажди бълва?

Щом правителството е срещу собствения си народ, трябва да бъде ликвидирано. Физически.

Ще сменят печките, когато сменят пичките. Сега са менте , епилирани и си приличат.

А ,американските печки, ТЕЦ-овете "Марица Исток" дето комините им бълват пушек равен на пушека от печките на десет града, кога ще ги спрете ???????? Или , както винаги двойни стандарти.Брюксел им казва и папагалите "щастливи кокошки" изпълняват.

Този е Кретен, както и Останалите Гербарски Нацита. Роден съм и съм живял сред печки, дърва брикети ... това беше времето, когато думата Рак беше почти неизвестна. ---------------------- Тези Тъпанари винаги могат да изкарат "Нов Тъпанар" на сцената. Не им е трудно - там е бъкано с такива.

Кражбите на катализатори в България е масово явление. А дизелите ?

От беднотия и айдуклък. Разкарайте се бедняци пречите на честно забогателите у нас ?

И сега отново кой ще го отнесе?? Разбира се бедния човек. Тези, които крадат и имат пари си карак хубави коли с катализатори. Ама тези бедните, които има москми(и, трабанти и жигулита и стари коли, които им служат от време на време да си приберат картофите и да отидат до лекари до магазина, защото им е трудно ходенето, какво да правят?? ЕБАТИ СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА. ГЕНОЦИД. МАЙНАТА ВИ!

Еййй пак санкции, ма то като милиционери са на власт... Ако средния българин има достатъчен стандарт, дали ще се мъчи да мъкне въглища с кофи от мазето или ще си монтира климатици, изолация, термопомпа и т.н. ?! Дали малката санкция е проблема та на средния българин му се налага да купува грохналите трошки на западняка ?! То че сме тарикати ама не сме мазохисти. А иначе е похвално все пак да се опитва да се реши проблема с печките и кюмюра. Зимата дишаме мазни сажди, пролетта прахоляка от зимното опесъчаване...а бе родна мила картинка.

Когато ми гарантират че като ми отрежат катализатора нашите цигани ще ми го възтановят тогава ще си сложа пак катализатор. Една сутрин се сабудих без катализатор и защо трябва аз да съм прецакания и от държавата ?!?!

2018 ГОДИНА .... СОФИЯ ИЗГЛЕЖДА КАКТО СМИРНЕНСКИЯ Я Е ОПИСАЛ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА ... МИРИС НА ВЪГЛИЩА , ПРОПАДНАЛИ ЖЕНИ , ЦВЕТАРКИ И ГАВРОШОВЦИ И ДЕБИЛЧЕТА ПО УЛИЦИТЕ :)) .. А ВИТРИНИТЕ В МОЛА БЛЕСТЯТ :))

Премахнете акциза за Газта , освободете от данък колите а АГУ ; и нещата ЩЕ СЕ СЛУЧАТ САМИ !!!

Чудя се, колко ли от тези пишман министри са чували за Професор д-р инж. Стефан Найденов, и изобретеното от него гориво .... ПЕГОЛ. Това можеше да бъде бъдещето на България а и на света .... търсете го КАУНИ такива, говорете със сина му, молете му се .... има някакъв шанс професорът да е оставил поне сламка за бъдещите поколения българи... И електромобили!!! Кога ще направим български електромобил ?? Не е трудно!! Ако вместо магистрали бяхте инвестирали всичкото това нещо в заводи за фотоволтаици и ветрогенератори и бяха направени соларни паркове сега нямаше да се каним да даваме още 20 милиарда за АЕЦ БеляНЕ!!! баси капутите ни управляват .....

Кога бе некадърници-слуги на мутра?

постепенно преминаване към БЕЗПЛАТЕН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ.

Данъци са му майката. Коли без евро 5 двоен данък, без евро 4 троен, без евро 3 четворен. Ако не си оправиш катализатора ти свалят номерата. Така е в Европа, така трябва да е и тук.

ПИКАЯ на скапаната ти Талибанизирана Европа !

Мун4о ти не си ходил от селото в града, а пишеш глупости как боло в Европа.

Fandyk , защо в България не се стимулира знанието и внедряването на нови технологии, ами избуяха като плевели чалгата, проституцията, наркоманията, има ръст на престъпността 10000% , по кофите за боклук българите правят сериозна конкуренция на циганите.

Айде без популизъм! По комунизма само държавата можеше да върши престъпления! Сега вече хората трябва да имат съзнание!

Eee aшколсум, разбрахте защо въздуха се замърсява, а разбрахте ли защо хората свалиха акумулиращите печки в мазетата и качиха кюмюра? Решението Фандъкова е просто - поевтиняване на газта и тока и забрана за дизела и кюмюра. Е ама кой ще се бори с картела и монополите ??? Това е въпроса. Ако ти и Борисов не можете тогава кой, нали сега над вас няма НАЧАЛНИЦИ които преди така непрекъснато и продължително ви пречеха. Тогава може би новия кмет и новият премиер.

Колко е лесно да решиш тези проблеми, ако си държавник и колко трудно, ако си само демократично плямпало! Дали някой в тази измъчена територия иска да се отоплява с твърдо гориво и да живее в постоянна мръсотия? Дали някой иска да кара таралясник с пушек на парен локомотив? Със забрани не стават работите! Вървят си хората пеша или зъзнат в къщи и си мислят как и кога да ти отрежат главата, простата глава!

Кметът да намали цената на билета за градски транспорт и ще ходя на работа без кола

тия мърльовци дет ни управляват у коя държава живеят??? Ще накарат народеца да не пие ракия и да стой на студено? С тия пенции и заплати ко очакват тия льоловци провинцията да не им София?

А кражбите на катализатори ще ги спрат ли? А телефонните измами?

Кой/я сменя печките? С какво се заменят? Зимата с лято ли я менкаме? А старите трошляци? С нови финансирани от държавата, може би? Темата умря. Няма какво да се каже.

Интересно- никой не иска да каже,че ,,рибата се вмирисва откъм главата",т.е. АКО ПАРНОТО отопление е ДОСТЪПНО и за бедните-няма да има проблем с въздуха. Другото е само популизъм.

Интересно, миналата година дните с най-високо съдържание на ФПЧ бяха почивните дни в който транспортът с лични автомобили бе стотици пъти по малък от този в работни дни, но пък тези които си бяха във вкъщи бяха надули парното до дупка.

Едни бяха подпалили крадените от Витоша дърва, другите пък горяха краден кюмюр и нафта от влаковете, защото, за който не знае, краде се всичко- Това, което е скъпо, това което е евтино или най-вече "това което може да се откраде " Докато се горят въглища за отопление в София финни частици ще ни душат. Надживях го през 1975г. Нафта за отопление? Надживях го с филма "Топло". Можете да го направите! Браво на Вас! Няма да палите огньове не открито с цел стопляне? Браво- така трябва! Автомобилите са решим проблем, ако са проблем. Може и електрически да са, но трябва ел.енергията да не се краде. А, това вече няма как да стане

Да измерят ТЕЦ Земляне на какво обгазяване ни подлага. В неговия район е зоната на здрача. Колко сигнали сме подавали и НИЩО!

сменете си печките и станете роб на топлофикация

От близо 10 години за първи път видях в София общината да мие улици. Вярно, еднократно, но преди това след снеготопенето се образуваше около 5 см пепелен слой, който автомобили и хора разнасяха по улиците. И така всеки ден и всяка година.

Помня времето, когато във всички градове се миеха улиците. Сега с разни програми подменят добрите трайни настилки на улиците и тротоарите с малотрайни и при този процес замърсяват населените места.

грейте се на кюмбета

И ПАК ОПРЯХМЕ ДО ЛЕНИН : САМО ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ И ГАЗИФИКАЦИЯ + ХРИСТИЯН КОМУНИЗЪМ ЩЕ СПАСЯТ РОБИТЕ ОТ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ АД И ПЕЧКИТЕ :)

Кой натъпка страната с дизели. Дърти, износени, с мрели филтри и катализатори, с проблеми по системите за отработения въздух и за капак продава ментарски дизел за тея стари бараки. Бензиновите коли са повечето на газ, а и горят по-малко масло. Вдигнете доходите и хората ще минат на ел. коли и на климатици, вместо дърва и въглища.

Глупости, бензиновите горяли по-малко масло...! Обратното е, писачо.

Пропаганда и лобизъм е тази история. В България прахови частици се получват от праха. От хилядите латентни потоци кал, които при дъжд изпускат тонове почвена маса или други инертни материали върху пътното платно, които след това автомобилите смилат и разнасят. Когато улиците изсъхнат, прахът отива във въздуха - познайте като какво - ами като прах, разбира се. Прахови частици. Отлагат проблема, защото сгрешеното и престъпно градоустройство няма как да се поправи без да боли, а и междувременно ще се изкарат някои пари от репресивни наредби и такси.

Пътуването с каруци и магарета е най-екологично и не замърсява въздуха. А герберите да вземат да измерят тогава на магарето газовете, да не се окаже, че и на него катализатор му трябва.

Аз мисля, че освен битовото отопление и автомобилните частици, като основен замърсител са и липсата на улици и тротоари в голяма част на София. За съжаление, всичко се развива прогресивно и се чудят, как да ни будалкат и крадат, за да им плащаме простотията от години! Тъпи наглеци!

..дава се на всеки който предложи парен двигател за лек автомобил използващ за гориво у.......ски боклуци.Хем прочистваме държавата хем сме на далавера Щото от горивото има доста.

Тия смешни министри на какви се правят,на всички е известно ,че отоплението с ток е много скъпо и затова хората се отопляват с ъс замърсяващото твърдо гориво.Ката толкова много са загрижени за околната среда да намалят цената на тока.

Гробарите пак на някой мутренски приятелски кръг искат да развиват бизнеса, защото хората нямат пари. Дуайте супата. Новите коли са по 20 000 лева, което за ЕС е нормална цена, даже ниска, а у нас е непосолна. Заплатите като вдигнете и дрънчовете сами ще изчезнат, както и печките на дърва и въглища.А екопелетите се оказаха поредния мутрашки ялов бизнес. Продават боклуци.

Преди няколко години и на 4 буса, които държах пред склада, откраднаха за една нощ и 4-те катализатора. Въпреки камерите - полицията нищо не направи. Застрахователя каза, че това не се покрива от застраховката, а в сервиза ми казаха особено солидна сума за нови катализатори. Разбрах, че ги изкупува някоя специална фирма от крадците. И как ще се справя с това в бъдеще, когато не само тези образи, но и всеки съсед, на когото му откраднат катализатора, ще поръчва да му се намери някой втора употреба - и пак до мен ще се опре? Поне да накарат застрахователя да плаща този тип кражби.

американците и кой ми ги открадна чистачките. Нищо ново. Толкова могат, толкова и правят - от простаци - простотии.

При социализма имаше централно парно. Сега има централизирано държане на народа в бедност. Пак опираме до заплатите. ПАк опираме до доходите. Това е основния нерешен въпрос. Другото е следствие. ДОХОДИТЕ МОЛЯ. Стига измислици. То като спрете старите коли и ще съборите икономиката и бюджета просто. Централно парно. Локално парно, но на газ и за цял един блок.

Събирам тоалетната хартия и битовите картони и опаковки, заливам ги в тенекия с отпадъчните олио и мазнини ..и след това - в печката! ...Ламарините ,,светят,, .

... да, ама парите пак не стигат... защото е по много & от тоалетната хартия, & от отпадъчното олио... диета & моржуване & бягане за здраве е и3xода...

Друга мярка е КАТ да може да контролира по пътищата за наличието на катализатор в автомобилите като полицая захапе аспуха ГЛУПОСТИ

В Коиловци и Буковлък, въпреки кюмбетата и каруците, въздухът е чист! Пак бих ,,се приземил,, там!

Харесало ти е ... значи ;) Заповядай отново!

Защо си губите времето с тези шмекери!Тъжно ми е за вас!

Нищо не чувам! Къде са тези където рИвяха срещу централизираната топлофикация?

не ми е ясно как ще ме задължат да ползвам определено гориво за отопление:))) Тия много на сериозно се вземаха.