Отнемат регистрацията, ако не минеш технически преглед

Парламентът прие окончателни промени в Закона за МВР, с които регистрацията на автомобилите, които не издържат годишния технически преглед, ще бъде отнемана.

Обратно в новината

Коментари - Отнемат регистрацията, ако не минеш технически преглед | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВБА

След 10-15 години колата пак, ще бъде лукс, а не необходимост за улеснение на притежателите си. Ако не вярвате изчакайте малко, и ще видите, какви парични средства трябва да отделите за нея, нейното купуване и поддръжка в изискуемите технически параметри...може приблизително да си изчислите, колко години, ще използвате такси,и колко години, ще използвате градски транспорт и ще се хванете за главата. Притежанието на една кола може да Ви струва едно малко състояние, което едва ли, ще е разумно да се отдели от спестяванията Ви. За сега, що годе е приемливо, но в бъдеще едва ли, ще е така за едни бъдещи лични /частни/ превозни средства. Най вероятно те, ще намалеят в пъти имайки в предвид пускането на нови обществени и корпоративни превози и услуги...

техническият преглед включва ли измерване на замърсяване. А кой контролира извършващите технически прегледи. Има ли в затвора хора, осъдени за злоупотреба със служебно положение и издаване на документ с невярно съдържание за преминаване на технически преглед.Защото без контрол и без санкции всеки закон и разпоредба са с пожелателен характер.

така, че на следващите избори идете и гласуваите за симеон!

И ще добавя към поста ми по-долу, за сведение на посрещачите на 13 коловоз западна страна на гарата, че най-много вредни емисии се изхвърлят в природата при изработката на един автомобил, все едно дали е последна дума електрически, хибриден или двг, а не по времето на неговото използване технически изправен

това сигурно си го прочел в правда.

Съвсем явно е за разбиращите, че това с атаката срещу двгтата(и най вече дизелите, понеже печалбата за петромафията е по-голяма от бензина) е резултат от сговора между политици и техните работодатели-тези с големите пари.Същите искат населението да си върти парите през тях, за да може те да печелят все повече.Все едно дали като си купувате в брой нова кола всеки няколко години, или теглите заем за нея.Или пък за новия ви екохладилник/телефон/компютър/пътуване и всички др такива глупости.Тоест идва ерата на регулираното чрез закон(за направата на който големите кинти са платили на "избраните"от вас политици) потребление.Много хора се натискаха за демокрацията, без да съзнават, че това е просто усъвършенствана форма чрез която капиталът ще изтисква и контролира хората, благодарение на желанието у всекиго за повече удобства, били те разни джаджи или пък лесен живот.Даже и финансовите кризи са създавани умишлено, за да прехвърлят пари от джобовете на бедните в сметките на богатите.

Идете в КАТ София, вземете една стараария кола, току що внесена в България. Далавераджиите пред КАТ ще ви я прекарат през всички технически прегледи само за 80 лв., и то без никой да я погледне .... Механиците гледат на страни дори!!! Долни бандити управляват държавата и корумпират всичко в нея.

e те вносителите на (нови) автомобили казват и на 4 годишна кола ''стара''. Та уточнявай се за годините все пак, като искаш да изкараш една кола - наистина стара.

Тия некадърници в НС вместо да се погрижат за надежноста на пътищата и засилването на контрола по тях измислиха нов начин да бъзикат хората за пари.

Животът на "парламентаристи" и управляващи преминава под мотото "Личност без пари е нищо, но лайно с пари е личност!"! Надявам се няма нужда да ти пояснявам защо е този ламтеж за пари и какви са в същност!

такова дето известява за птп едва ли ще си сложа... да ме издава щом имам инцидент.. а ако съм блъснал някой пешеходец, как ще избягам а?

няма да ти минат тарикатлъците, тъп милиционер такъв!

Тия тъпанари,дето се занимават с безопастността,дори и за каруцари не стават! Пак впрекнаха коня зад каруцата. Нека кажат какъв % от ПТП тата са в резултат на техн.неизправноост? И как се регистрират в КАТ мотори пистарки с гърмящи ауспуси и без място за окачване на номер,осеен скрит под калника? А тези с тъмните тунинг стъкла на стопове и мигачи?

ЗА ВСИЧКИ КАТАСТРОФИ И ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА СА ВИНАГИ ОТСЪСТВАЩИТЕ БЕЗДАРНИЦИ ОТ КАТ И ПЪТНА МИЛИЦИЯ! МИШКИ КОИТО СЕ КРИЯТ ПО ЗАВОИТЕ И ПОТРИВАТ ШКЕМБЕТА! КЪДЕ Е КОНТРОЛА, ПРЕВЕНЦИЯТА, КАК ПОМАГАТ НА ХОРАТА НА ПЪТЯ - ТОВА СА ВЪПРОСИТЕ. НИКОГА ГИ НЯМА, ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА, ИЛИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ВИЖДАТ НАРУШИТЕЛИТЕ,,,,,

Всички отново ще минават технически, но ще им излиза по-скъпо. Реално ще се увеличи корупцията и нищо друго. В Автомобилна Администрация да не мислите, че го карат на трева.

А някой следи ли как се извършва ГТП???Плащаш чакаш определеното време и готово:)))Половината коли трявва да се спират от движение!!!

Помните ли как в България когато обажданията по ГСМ бяха по 2,60лв/минута ни обясняваха как това била най-ниската цена. Както тези в роуминг. Дали ако не бе ЕС някога щяхме да видим такова чудо като безплатен роуминг? Просто мисленето на управляващите е тоталитарно - античовечно. Те не гледат как да е удобно, а как да те правят на маймуна. И самодоволно протриват шкембета и си мислят че са много умни.

Значи готово решихме проблема с катастрофите прехвърлихме пак всичко на шофьорите и готово. Съответно да приемат и УВОЛНЕНИЕ на шефа на АПИ или на отговорния общински служител, АКО се намери дефектна маркировка, знак,светофар, път, мантинела или друго пътно съоръжение. Като ги отстрани повредите да го назначат пак. КОГА най-после ще се въведе и ЗАДЪЛЖИТЕЛА годишна инспекция на пътищата???

Аз щях да се пребия заради махнати павета на бул Цар Борис III. А по-нагоре един се бе обърнал вече. Сигурен съм че за причина са му писали, че той е виновен, а не че липсата на паветата си е откровено терористичен акт при толкова натоварен булевард.

Значи отиваш на ГТП и се разбира, че едната задна спирачка не държи както трябва или ти е изгоряла лампичката на мигача и айде, веднага следва снемане на регистрационните номера! Те тия дебили си надвиха вече на крадливият масраф!!! Чашата прелива и трябва да грабваме сопите и към парламента!

Добре бе, ама колкото сериозни произшествия с автомобили са ставали те основно са от човешки грешки, а не от технически проблеми. Виж за автобусите е друго. Тогава за какво са тия неща за автомобилите да смучат повече пари и тормозят хората.

ГЕРБ са специалисти да изместват проблема. Припомням за натрупаните стотици дни отпуска. Проблема бе само за държавния сектор. Но те приеха за частния, където ако имаш 20-30 дена събрани ще е чудо или по-скоро по стратегически причини да ти платят една заплата ако ще те махат.

6лв/ на ВСЕКИ ГТП преглед се прибира от фирмата която им достави принтера и компютъра + 1 най-проста камера за $20. Гербаджийска фирма. Затова са всички тези маймунджилъци непрекъснат тормоз над водачите. А навремето пък с жълтите елечета, за които проверяваха непрекъснато дали си носиш, захраниха фирма от обръчите на БСП. Та така са нещата ..

Тази система eCall изисква закупуване и поставяне на СИМ карта в GSM модула в автомобила и съответно такса от 15 лв. месечно за абонамент. Яка далаверка си заформиха отново бандитите долни! Лакомията и наглостта им са безгранични. Ха сега някой да смята колко пари годишно ще извадят от джоба ни, уж за наше благо и ако може да сметне и комисионната за тези хайдуци....

То затова в нормалните държави като се приема нещо задължително се подсигурява то да не товари бюджета на хората. Например ако там приемат плащането на пенсиите и на заплатите на държавните служители да е по банков път, както направиха в България. То щяха да изискат от банките таксата теглене от банкомат, поддръжка на сметка и т.н. да бъде безплатна или драстично намалена, защото им осигуряват наготово милиони клиенти. То какво стана. таката теглене от банкомат точно веднага след това се увеличи! И от 15 - 20ст достигна до 90ст за чужд банкомат. Ами като ще има такса 90ст за чужд банкомат да върнат отново Борика и така тегленията ще са еднакви - 20ст!

Тая eCall система май е същата като OnStar системата на GM, която позволява колата да се хакне от разстояние! ЦРУ бая хора е избило по тоя начин, като блокира спирачките на автомобила от разстояние!

пак си си напълнил главата с 'информационен' бъркоч от брадви,секири, блицове и т.н. и т.н. Де що боклук прочетеш и го вземаш за чиста монета. Никакъв филтър ли нямаш към мозъка?

Mdaaaa... Застрахователите..... Силно лоби! Пак намазаха филиите.

А кога ще въведат същите строги мерки за автобусите, които масово са от миналия век и излагат на опасност живота на повече хора?! Или там се настъпват вече други интереси....

Карах 3 години без спирачки. Сега ги оправих. Ами - същата работа, само хвърлих парите.

И ти си бил един хубостник.. 3 години без спирачки...

О пич (пичке), напиши тука къде си минавал(а) годишни прегледи.

ще ти напиша, ама следващия път. Ако караш внимателно, спирачки не ти трябват. Личен опит! 320000 км за три години!

Ето така се приемат наредби и закони - без обществено обсъждане. То комсомолците от ГЕРБ са най-умни. Те знаят най-добре как да водят материала. Пак ще вземат някой и друг заем без да кажат за какво е.

Хе, хе, далаверка за КАТ. Отнемат служебно регистрацията, но никъде не е казано че служебно я възстановяват. Възстановяването ще става с минаване преглед през КАТ, а прегледа и услугата по въстановяване ще се плащат... Абе, кой квото и да разправя все за пари сстава дума

Така е. За Борисов българина е една овца за стригане. Защото за него бе елементарно да вдигне водата от 58 ст. на 2,70. Това за него не са пари. А не са защото няма истинска съдебна система в България да проверява на всеки доходите и всеки със придобити такива по съмнителен начин по направление в затвора.

Лошо, че не е само за Борисов. И другите са абсолютно СЪЩИТЕ. После пак некой ше пита - що Народния съд бил давал нехуманни присъди.

тоя преглед е пълна порнография обаче най-добре е шофьорите да бъдат закарвани в най-близкото рпу и там да бъдат наказвани!

Българският шофьор - ОВЦА за стригане ! КОГАТО ВКАРАТЕ прокурорското синче , което УБИ ТРИМА пешеходци на пешеходна пътека в Пловдив ВЪТРЕ ВЪВ ЗАТВОРА , ЧАК ТОГАВА може да имате моралното право да затягате и без това изпосталелия Български водач със абсурдни рестрикции ! Май скоро ще му дойде времето , да си регистрираме колите в чужбина ...

Нещо не ми е ясно.... Ако колата ми не е изправна и не мине технически преглед, КАТ ще трябва да ме уведоми, че колата ми е с отнета регистрация и не е изправна..... така ли?????? Е това не е ли работа на пункта за ГТП, да ти кажат "спирачките ти не държат, не мога да те пусна, викай си рапатрак да те закара до сервиз и като я оправиш се върни!" Какъв КАТ, какви 5 лв.... кола без валиден технически преглед няма право да се движи! Това е така от поне ... 50 години....

Не е задължително 80% да са дебилите! Достатъчни са 240 бр. в ПарламАТА!

Трябва да има много вратички за да има корупция. Няма как. Иначе как да стоят на власт? Така като "забравят" автоматично да ти върнат регистрацията като си оправиш колата ще трябва да ги подсетиш с някой лев.

Кой ти я отнема и за какво!? То и сега без стикера неможбеш да караш по закон, каква е разликата?! Нали все КАТ контролира. Както и да го въртят няма как сами да се контролираме, в смисъл има плащаме данъци, правим си КАТ и разчитаме....Ама не става....

Видимо пушещите кога ще бъдат спирани от движение.

Правилно - пуши ли се в колата - отнемат ти я заедно с книжката.

Че то и сега ако има установена неизправност, колата не може да мине прегледа и да се движи. Я най добре да се задържа водача/собственика в районното, докато не бъде отстранена повредата, че току-виж подкарал някоя друга неизправна кола.

Като го задържат, кой ще заведе колата на сервиз да я оправя?

Ще се въведе такса "завеждане в сервиза" бе приятелю - нещо като "Дринк & Драйф/в"